9 серпня 2023 року (протокол №163)

Опубліковано 10 серпня 2023, о 11:15

 Комітет 

 

ВЕРХОВНА  РАДА  УКРАЇНИ

     

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

                                       П Р О Т О К О Л     163 

      «09»      серпня      2023  року

                                                            

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М., Марченко Л.І., Папієв М.М., Гринчук О.А.   (з 9 год 35 хв.), Кострійчук С.В., Синютка О.М.

Відсутні: Культенко А.В., Загородній Ю.І. (відпустка), Приходько Н.І. (відпустка)

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічник-консультант народного депутата України.

Ведеться  стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який попередньо надіслано для ознайомлення та містить два  питання та питання «Різне», та у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій поставив на голосування пропозицію прийняти порядок денний засідання Комітету за основу та в цілому.

 

Голосували: за – 6, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону України «Про внесення змін до частини сьомої статті 87 Регламенту Верховної Ради України щодо членства народних депутатів України у тимчасових слідчих комісіях», внесений народним депутатом України Власенком С.В. (реєстр. № 9521 від 24.07.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо членства народного депутата України у тимчасових слідчих комісіях Верховної Ради України», внесений народним депутатом України Мотовиловцем А.В. (реєстр. № 9521-1 від 08.08.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3.  Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до частини сьомої статті 87 Регламенту Верховної Ради України щодо членства народних депутатів України у тимчасових слідчих комісіях», внесений народним депутатом України Власенком С.В. (реєстр. № 9521 від 24.07.2023).

 

З 9 год. 35 хв. участь у засіданні Комітету у режимі відеоконференції бере голова підкомітету Гринчук О.А. Загальна кількість членів Комітету – 7 (сім) народних депутатів України.

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Закону України «Про внесення змін до частини сьомої статті 87 Регламенту Верховної Ради України щодо членства народних депутатів України у тимчасових слідчих комісіях» (реєстр. № 9521), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 7, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до частини сьомої статті 87 Регламенту Верховної Ради України щодо членства народних депутатів України у тимчасових слідчих комісіях», внесений народним депутатом України Власенком С.В. (реєстр. № 9521 від 24.07.2023), та рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України та, відповідно до пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, відхилити його.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо членства народного депутата України у тимчасових слідчих комісіях Верховної Ради України», внесений народним депутатом України                    Мотовиловцем А.В. (реєстр. № 9521-1 від 08.08.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення другого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо членства народного депутата України у тимчасових слідчих комісіях Верховної Ради України» (реєстр. № 9521-1), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 7, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо членства народного депутата України у тимчасових слідчих комісіях Верховної Ради України», внесений народним депутатом України Мотовиловцем А.В. (реєстр. № 9521-1 від 08.08.2023), та рекомендувати Верховній Раді України Ради України, включити зазначений законопроект до порядку денного дев’ятої сесії Верховної Ради України, скоротити строки внесення альтернативних законопроектів на день розгляду законопроекту на пленарному засіданні Верховної Ради України та прийняти його за основу і в цілому.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

3. Різне.

Питань для розгляду у Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

      Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ   


 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку