7 серпня 2023 року (протокол №162)

Опубліковано 08 серпня 2023, о 19:07

 Комітет 

ВЕРХОВНА  РАДА  УКРАЇНИ

     

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

                                       П Р О Т О К О Л     162 

      «07»      серпня      2023  року

                                                            

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М., Марченко Л.І., Папієв М.М., Гринчук О.А. (з 9 год 35 хв.), Загородній Ю.І., Кострійчук С.В., Синютка О.М.

Відсутні: Культенко А.В., Приходько Н.І. (відпустка)

Приєднався до засідання Комітету у режимі відеоконференції: народний депутат України Цабаль В.В.

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічник-консультант народного депутата України.

 

 

Ведеться  стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який попередньо надіслано для ознайомлення та містить десять  питань та питання «Різне», та у зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій поставив на голосування пропозицію прийняти порядок денний засідання Комітету за основу та в цілому.

 

Голосували: за – 7, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

 

 

 

 

Перед початком розгляду питань порядку денного засідання Комітету головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався народний депутат України Цабаль В.В., автор проекту Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану» (реєстр. № 9555 від 02.08.2023),  запрошений для участі у розгляді цього проекту Постанови,

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету за традицією змінити порядок розгляду питань порядку денного та розглянути першим питання, яке у проекті порядку денного зазначено третім питанням.

         Народні депутати України – члени Комітету погодились з такою пропозицією без голосування (стенограма додається).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

(з урахуванням зміни порядку розгляду питань)

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану», внесений народним депутатом України Цабалем В.В. (реєстр. № 9555 від 02.08.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про заяву народного депутата України Холодова А.І. про складення депутатських повноважень.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про перегляд рішення Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України від 24 травня 2023 року (протокол № 154) про розгляд проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо удосконалення законодавчої процедури» (реєстр. № 9153), підготовленого до другого читання, та щодо пропозицій і поправок до проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо удосконалення законодавчої процедури» (реєстр. № 9153), підготовленого до другого читання.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки» (№ 7588 від 25.07.2022)», внесений народним депутатом України Рудиком С.Я. (реєстр. № 7588-П від 28.07.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки» (р.№7588 від 25.07.2022)», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Кириленком І.Г. та іншими (всього 8 підписів) (реєстр. № 7588-П1 від 28.07.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

6. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 27 липня 2023 року про прийняття у повторному другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки» (реєстр. № 7588 від 25.07.2022 р.)», внесений народним депутатом України Павлюком М.В. (реєстр. № 7588-П2 від 31.07.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

7. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 27 липня 2023 року про прийняття в цілому як закону проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки» (реєстр. № 7588 від 25.07.2022)», внесений народним депутатом України Гуньком А.Г. (реєстр. № 7588-П3 від 31.07.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

8. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про оптимізацію структури власності оператора газотранспортної системи України» (р.№9311-1-д від 28.06.2023)», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Кучеренком О.Ю. (реєстр. № 9311-1-д-П  від 31.07.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

9. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства під час відчуження об’єктів державної власності України, розташованих за кордоном, про виконану роботу за шість місяців її діяльності», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Веніславським Ф.В. (реєстр. № 9543 від 31.07.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

10. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу, соціальної підтримки, медичного забезпечення ветеранів війни, військовослужбовців, Захисників і Захисниць та членів їх сімей», внесений народними депутатами України  Зінкевич Я.В. та іншими (всього 13 підписів) (реєстр. № 9552 від 02.08.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

11. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих  порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану», внесений народним депутатом України Цабалем В.В. (реєстр. № 9555 від 02.08.2023).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. надав слово народному депутату України Цабалю Володимиру Володимировичу, автору проекту Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих  порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану» (реєстр. № 9555), для обґрунтування необхідності утворення такої Тимчасової слідчої комісії (стенограма додається).

 

З 9 год. 35 хв. участь у засіданні Комітету у режимі відеоконференції бере голова підкомітету Гринчук О.А. Загальна кількість членів Комітету – 8 (вісім) народних депутатів України.

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих  порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану» (реєстр. № 9555), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Ухвалити висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих порушень законодавства України при здійсненні публічних закупівель під час дії воєнного стану», внесений народним депутатом України Цабалем В.В. (реєстр. № 9555 від 02.08.2023), та рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови і прийняти рішення відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про заяву народного депутата України Холодова А.І. про складення депутатських повноважень.

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення другого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про заяву народного депутата України Холодова А.І. про складення депутатських повноважень,   підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України» та пункту 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Холодова А.І.» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2. Доручити голові Комітету Кальченку С.В. за своїм підписом подати до Верховної Ради України зазначений проект Постанови Верховної Ради України.

3. Доповідачем від Комітету з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про перегляд рішення Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України від 24 травня 2023 року (протокол № 154) про розгляд проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо удосконалення законодавчої процедури» (реєстр. № 9153), підготовленого до другого читання, та щодо пропозицій і поправок до проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо удосконалення законодавчої процедури» (реєстр. № 9153), підготовленого до другого читання.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до Комітету надійшли зауваження Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України до проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо удосконалення законодавчої процедури» (реєстраційний № 9153) від 2 червня 2023 року, а також лист (службова записка) Керівника Апарату Верховної Ради України                   Штучного В.В. від 26 липня 2023 року, у зв’язку з чим виникла необхідність переглянути рішення Комітету від 24 травня 2023 року щодо ухвалення висновку щодо внесених пропозицій і поправок до проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо удосконалення законодавчої процедури» (реєстр. № 9153).

З цією метою, відповідно до положень частини п’ятої статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», частини шостої статті 118 Регламенту Верховної Ради України пропонується викласти в новій редакції пункт 2 законопроекту, а саме: «Цей закон набирає чинності з 6 лютого 2024 року», яка в порівняльній таблиці до законопроекту буде під № 43 (стенограма додається).

В обговоренні питання порядку денного взяв участь голова підкомітету Синютка О.М. (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо продовження обговорення третього питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на


засіданні Комітету поставив на голосування пункт перший проекту рішення Комітету про перегляд рішення Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України від 24 травня 2023 року (протокол 154) про розгляд проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо удосконалення законодавчої процедури» (реєстр. № 9153), підготовленого до другого читання,   підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 7, проти – 0, утримався – 1  (прийнято більшістю голосів).

 

Головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування пункт другий проекту рішення Комітету про пропозицію народних депутатів України – членів Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України до порівняльної таблиці до проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо удосконалення законодавчої процедури» (реєстр. № 9153), підготовленого до другого читання,  підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 7, проти – 0, утримався – 1  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Переглянути рішення Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України від 24 травня 2023 року (протокол 154) про розгляд проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо удосконалення законодавчої процедури» (реєстр. № 9153), підготовленого до другого читання.

2. Внести народними депутатами України – членами Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України пропозицію щодо викладення в новій редакції пункту 2 законопроекту, а саме: «Цей закон набирає чинності з 6 лютого 2024 року», та включити її до порівняльної таблиці законопроекту підготовленого до другого читання (реєстр. № 9153) за номером 43.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В.  поставив на голосування проект рішення Комітету про висновок Комітету про


розгляд  проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо удосконалення законодавчої процедури» (реєстр. № 9153), підготовленого до другого читання, підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 7, проти – 0, утримався – 1  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Врахувати 14 пропозицій народних депутатів України: Пузійчука А.В. – 4 пропозиції (№№ 5, 10, 22, 24); Фріс І.П. та інших (Батенка Т.І.,            Стефанчука Р.О., Макарова О.А., Божика В.І.) – 7 пропозицій (№№ 3, 7, 14, 21, 25, 35, 36); Кальченка С.В. та інших (Загороднього Ю.І., Папієва М.М., Марченко Л.І., Євтушка С.М., Гринчук О.А., Культенка А.В.,                 Кострійчука С.В.) – 2 пропозиції (№№ 4,8); народних депутатів України – членів Комітету Кальченка С.В., Євтушка С.М., Марченко Л.І., Папієва М.М., Гринчук О.А., Загороднього Ю.І., Кострійчука С.В. – 1 пропозиція (№ 43);

2. Врахувати частково 2 пропозиції народних депутатів України             Рєпіної Е.А. (№ 12) та Івченка В.Є. (№ 30);

3. Врахувати редакційно 10 пропозицій народних депутатів України: Пузійчука А.В. – 5 пропозицій (№№15, 17, 26, 37, 38); Дубінського О.А. – 1 пропозицію (№ 28); Плачкової Т.М. – 2 пропозиції (№№ 23, 29); Демченка С.О. – 1 пропозицію (№ 16); Івченка В.Є. – 1 пропозицію (№ 40);

4. Відхилити 17 пропозицій народних депутатів Україн: Пузійчука А.В. – 2 пропозиції (№№ 1, 42); Дубінського О.А. – 4 пропозиції (№№ 2, 6, 20, 39); Плачкової Т.М. – 3 пропозиції (№№ 11, 13, 18); Мамки Г.М. – 2 пропозиції (№№ 9, 41); Кондратюк О.К. – 1 пропозицію (№ 27); Рєпіної Е.А. – 4 пропозиції (№№ 31, 32, 33, 34); Івченка В.Є. – 1 пропозицію (№ 19);

5. Ухвалити висновок щодо пропозицій і поправок до підготовленого до другого читання проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо удосконалення законодавчої процедури» (реєстр. № 9153);

6. Подати на розгляд Верховної Ради України підготовлений до другого читання проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо удосконалення законодавчої процедури» (реєстр. № 9153) у вигляді порівняльної таблиці (додається) та рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту в другому читанні, відповідно до пункту 3 частини першої статті 123 Регламенту Верховної Ради України, прийняти його в другому читанні та в цілому.

7. Доповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначено голову Комітету.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки» (№ 7588 від 25.07.2022)», внесений народним депутатом України Рудиком С.Я. (реєстр. № 7588-П від 28.07.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення четвертого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки» (№ 7588 від 25.07.2022)» (реєстр. № 7588-П), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки» (№ 7588 від 25.07.2022)», внесений народним депутатом України Рудиком С.Я. (реєстр. № 7588-П від 28.07.2023), і рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем від Комітету з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки» (р.№7588 від 25.07.2022)», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Кириленком І.Г. та іншими (всього 8 підписів) (реєстр. № 7588-П1 від 28.07.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення п’ятого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки» (р.№7588 від 25.07.2022)»  (реєстр. № 7588-П1), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки» (р.№7588 від 25.07.2022)», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Кириленком І.Г. та іншими (всього 8 підписів) (реєстр. № 7588-П1 від 28.07.2023), і рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 27 липня 2023 року про прийняття у повторному другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки» (реєстр. № 7588 від 25.07.2022 р.)», внесений народним депутатом України Павлюком М.В. (реєстр. № 7588-П2 від 31.07.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення шостого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету «Про скасування рішення Верховної Ради України від 27 липня 2023 року про прийняття у повторному другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки» (реєстр. № 7588 від 25.07.2022 р.)» (реєстр. № 7588-П2), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 27 липня 2023 року про прийняття у повторному другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки» (реєстр. № 7588 від 25.07.2022 р.)», внесений народним депутатом України Павлюком М.В. (реєстр. № 7588-П2 від 31.07.2023), і рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 27 липня 2023 року про прийняття в цілому як закону проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки» (реєстр. № 7588 від 25.07.2022)», внесений народним депутатом України Гуньком А.Г. (реєстр. № 7588-П3 від 31.07.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення сьомого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 27 липня 2023 року про прийняття в цілому як закону проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки» (реєстр. № 7588 від 25.07.2022)» (реєстр. № 7588-П3), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 27 липня 2023 року про прийняття в цілому як закону проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб’єктами державного сектору економіки» (реєстр. № 7588 від 25.07.2022)», внесений народним депутатом України Гуньком А.Г. (реєстр. № 7588-П3 від 31.07.2023), і рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про оптимізацію структури власності оператора газотранспортної системи України» (р.№9311-1-д від 28.06.2023)», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Кучеренком О.Ю. (реєстр. № 9311-1-д-П  від 31.07.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення восьмого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про оптимізацію структури власності оператора газотранспортної системи України» (р.№9311-1-д від 28.06.2023)» (реєстр. № 9311-1-д-П),   підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про оптимізацію структури власності оператора газотранспортної системи України» (р.№9311-1-д від 28.06.2023)», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Кучеренком О.Ю. (реєстр. № 9311-1-д-П, і рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства під час відчуження об’єктів державної власності України, розташованих за кордоном, про виконану роботу за шість місяців її діяльності», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Веніславським Ф.В. (реєстр. № 9543 від 31.07.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення дев’ятого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету «Про проект Постанови Верховної Ради України «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства під час відчуження об’єктів державної власності України, розташованих за кордоном, про виконану роботу за шість місяців її діяльності» (реєстр. № 9543), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 7, проти – 0, утримався – 1  (прийнято більшістю голосів).

 

 

УХВАЛИЛИ:

Ухвалити експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства під час відчуження об’єктів державної власності України, розташованих за кордоном, про виконану роботу за шість місяців її діяльності», внесений народним депутатом України – головою Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Веніславським Ф.В. (реєстр. № 9543 від 31.07.2023), та направити його Тимчасовій слідчій комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства під час відчуження об’єктів державної власності України, розташованих за кордоном.

 

 

10. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу, соціальної підтримки, медичного забезпечення ветеранів війни, військовослужбовців, Захисників і Захисниць та членів їх сімей», внесений народними депутатами України               Зінкевич Я.В. та іншими (всього 13 підписів) (реєстр. № 9552 від 02.08.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення десятого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу, соціальної підтримки, медичного забезпечення ветеранів війни, військовослужбовців, Захисників і Захисниць та членів їх сімей»  (реєстр. № 9552), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Ухвалити висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу, соціальної підтримки, медичного забезпечення ветеранів війни, військовослужбовців, Захисників і Захисниць та членів їх сімей», внесений народними депутатами України Зінкевич Я.В. та іншими (всього 13 підписів) (реєстр. № 9552 від 02.08.2023), і рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови та визначитися щодо нього шляхом голосування з урахуванням зауважень, викладених у висновку Комітету.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

Різне.

Питань для розгляду у Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

      Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ

                                        


 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку