26 липня 2023 року (протокол №161)

Опубліковано 27 липня 2023, о 11:53

 Комітет 


                                          

 

 

ВЕРХОВНА  РАДА  УКРАЇНИ

     

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

                                       П Р О Т О К О Л     161 

      «26»      липня      2023  року

                                                            

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М., Марченко Л.І., Папієв М.М., Кострійчук С.В., Загородній Ю.І., Приходько Н.І., Синютка О.М.

Відсутні: Культенко А.В., Гринчук О.А.  

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічник-консультант народного депутата України.

 

Ведеться  стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який попередньо надіслано для ознайомлення, містить одне питання та питання «Різне».

Голова підкомітету Синютка О.М. запропонував народним депутатам України – членам Комітету додаткове питання до проекту порядку денного засідання Комітету про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення юридичних наслідків для статусу народного депутата України, депутатів місцевих рад у зв’язку із ухваленням судом рішення про заборону політичної партії» (реєстр. № 8089) (стенограма додається).

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. у зв’язку з пропозицією голови підкомітету Синютки О.М. поставив на голосування пропозицію прийняти порядок денний засідання Комітету за основу.

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

В обговоренні про формулювання пропозиції голови підкомітету Синютки О.М. взяли участь: секретар Комітету Папієв М.М., голова підкомітету Приходько Н.І.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. уточнював формулювання та підсумував обговорення і поставив на голосування пропозицію до проекту порядку денного засідання Комітету голови підкомітету Синютки О.М., уточнену та погоджену під час обговорення, а саме: «Про доручення голові Комітету звернутись до Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України щодо стану опрацювання та підготовки науково-експертного висновку на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення юридичних наслідків для статусу народного депутата України, депутатів місцевих рад у зв’язку із ухваленням судом рішення про заборону політичної партії» (реєстр. № 8089)» (стенограма додається).

 

 Голосували: за – 2, проти – 4, утрималися – 2  (рішення не прийнято).

 

У зв’язку з відсутністю інших зауважень та пропозицій до проекту порядку денного, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування пропозицію прийняти в цілому порядок денний засідання Комітету в редакції, прийнятій за основу (стенограма додається).

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про заяву народного депутата України Арістова Ю.Ю. про складення депутатських повноважень.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про заяву народного депутата України Арістова Ю.Ю. про складення депутатських повноважень.

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про заяву народного депутата України Арістова Ю.Ю. про складення депутатських повноважень,   підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України» та пункту 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Арістова Ю.Ю.» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2. Доручити голові Комітету Кальченку С.В. за своїм підписом  подати до Верховної Ради України зазначений проект Постанови Верховної Ради України.

3. Доповідачем від Комітету з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

2. Різне.

Питань для розгляду у Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

      Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ

                                        


 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку