25 липня 2023 року (протокол №160)

Опубліковано 25 липня 2023, о 14:26

 Комітет 

 

ВЕРХОВНА  РАДА  УКРАЇНИ

     

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ,  ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

__________________________________________________________________

                                       П Р О Т О К О Л     160 

      «25»      липня      2023  року

                                                            

у режимі відеоконференції

                                                                     9 год. 30 хв.

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні: Євтушок С.М., Культенко А.В., Марченко Л.І., Папієв М.М., Гринчук О.А., Кострійчук С.В., Загородній Ю.І., Приходько Н.І.,  Синютка О.М.

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічник-консультант народного депутата України.

 

Ведеться  стенограма

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який містить шість питань та питання «Різне», надісланий для ознайомлення перед засіданням Комітету. У зв’язку з відсутністю зауважень і пропозицій до проекту порядку денного, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування пропозицію прийняти за основу та в цілому порядок денний засідання Комітету.

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування діяльності відокремлених підрозділів юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави" (р.№ 4482 від 10.12.2020)», внесений народним депутатом України Тимошенко Ю.В. (реєстр. № 4482-П від 17.07.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.              

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України "Про кредитні спілки" (р.№ 5125 від 31.01.2023)», внесений народним депутатом України Тимошенко Ю.В. (реєстр. № 5125-П від 17.07.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 14.07.2023 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності в сфері колективно-договірної діяльності" (реєстр. № 7629 від 02.08.2021 р.)», внесений народними депутатами України Волинцем М.Я., Тимошенко Ю.В., Наливайченком В.О. (реєстр. № 7629-П від 17.07.2023).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання організації роботи Верховної Ради України дев’ятого скликання під час проведення дев’ятої сесії в умовах дії воєнного стану» (реєстр. № 9517), внесений народними депутатами України Стефанчуком Р.О., Корнієнком О.С., Кондратюк О.К. Кальченком С.В.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про пропозиції до порядку денного деcятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання. 

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

6. Про проект Плану роботи Комітету на період десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2023 року – лютий 2024 року).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

7. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування діяльності відокремлених підрозділів юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави" (р.№ 4482 від 10.12.2020)», внесений народним депутатом України Тимошенко Ю.В. (реєстр. № 4482-П від 17.07.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення першого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування діяльності відокремлених підрозділів юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави" (р.№ 4482 від 10.12.2020)» (реєстр. № 4482-П), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування діяльності відокремлених підрозділів юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави» (реєстр. № 4482 від 10.12.2020)», внесений народним депутатом України Тимошенко Ю.В. (реєстр. № 4482-П від 17.07.2023), і рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України "Про кредитні спілки" (р.№ 5125 від 31.01.2023)», внесений народним депутатом України Тимошенко Ю.В. (реєстр. № 5125-П від 17.07.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення другого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України "Про кредитні спілки" (р.№ 5125 від 31.01.2023)» (реєстр. № 5125-П),   підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 10, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про кредитні спілки» (реєстр. № 5125 від 31.01.2023)», внесений народним депутатом України Тимошенко Ю.В. (реєстр. № 5125-П від 17.07.2023), і рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 14.07.2023 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності в сфері колективно-договірної діяльності" (реєстр. № 7629 від 02.08.2021 р.)», внесений народними депутатами України Волинцем М.Я., Тимошенко Ю.В., Наливайченком В.О. (реєстр. № 7629-П від 17.07.2023).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення третього питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 14.07.2023 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності в сфері колективно-договірної діяльності" (реєстр. № 7629 від 02.08.2021 р.)» внесений (реєстр. № 7629-П), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Під час голосування відсутній відеозв’язок із заступником голови Комітету Марченко Л.І.  Участь у голосуванні беруть 9 (дев’ять)  народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: за – 9, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно членами Комітету, які взяли участь у голосуванні).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України
«Про скасування рішення Верховної Ради України від 14.07.2023 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності в сфері колективно-договірної діяльності» (реєстр. № 7629 від 02.08.2021)», внесений народними депутатами України Волинцем М.Я., Тимошенко Ю.В., Наливайченком В.О.
(реєстр. № 7629-П від 17.07.2023), і рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання організації роботи Верховної Ради України дев’ятого скликання під час проведення дев’ятої сесії в умовах дії воєнного стану» (реєстр. № 9517), внесений народними депутатами України Стефанчуком Р.О., Корнієнком О.С., Кондратюк О.К., Кальченком С.В.

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення четвертого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання організації роботи Верховної Ради України дев’ятого скликання під час проведення дев’ятої сесії в умовах дії воєнного стану» (реєстр. № 9517), підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 2  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про деякі питання організації роботи Верховної Ради України дев’ятого скликання під час проведення дев’ятої сесії в умовах дії воєнного стану», внесений народними депутатами України Стефанчуком Р.О., Корнієнком О.С., Кондратюк О.К.,                    Кальченком С.В. (реєстр. № 9517 від 23.07.2023), та рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути цей проект Постанови та прийняти його в цілому з урахуванням пропозиції, викладеної у висновку Комітету щодо уточнення змісту та нумерації підпунктів у проекті Постанови.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про пропозиції до порядку денного деcятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання. 

 

Участь в обговоренні питання порядку денного засідання Комітету взяли: голова підкомітету Синютка О.М., голова Комітету Кальченко С.В. та секретар Комітету Папієв М.М. (стенограма додається).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо подальшого обговорення п’ятого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про пропозиції до порядку денного деcятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання,   підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 9, проти – 1, утрималися – 0  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Затвердити пропозиції для включення до проекту порядку денного десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання щодо законопроектів згідно з додатками:

додаток 1 – пропозиції до розділу І проекту порядку денного десятої сесії Верховної Ради України (питання, повністю підготовлені для розгляду Верховною Радою України і у встановленому порядку надані народним депутатам України);

додаток 2 – пропозиції до розділу ІІ проекту порядку денного десятої сесії Верховної Ради України (питання, які знаходяться на розгляді в Комітеті);

додаток 3 – перелік проектів постанов Верховної Ради України, які пропонуються не включати до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Плану роботи Комітету на період десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2023 року – лютий 2024 року).

 

У зв’язку з відсутністю пропозицій щодо обговорення шостого питання порядку денного засідання Комітету, головуючий на засіданні Комітету поставив на голосування проект рішення Комітету про проект Плану роботи Комітету на період десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання,   підготовленого та надісланого для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету перед засіданням Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: за – 8, проти – 0, утрималися – 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити План роботи Комітету на період роботи десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання

 

 

7. Різне.

Питань для розгляду у Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

      Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ                                        


 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку