08 грудня 2021 року (протокол № 93)

Опубліковано 09 грудня 2021, о 13:58

 Комітет 

 

      

 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ





                                                                                93             

            8        грудня             21 


                                                              вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418 (зал засідань)

у режимі відеоконференції

                                                                     11 год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні  члени  Комітету:   Євтушок С.М.,   Культенко А.В.,   Савченко О.С., Папієв М.М. (з 11 год. 14 хв.), Гринчук О.А. (з 11 год. 07 хв.),  Загородній Ю.І., Марченко Л.І.,  Приходько Н.І., Синютка О.М. (з 11 год. 14 хв.), Фролов П.В. 

                

Приєдналися до відеоконференції:

народні депутати України Богуцька Є.П., Геращенко І.В.

 

Присутні: працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету.

 

Ведеться відеозапис.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який напередодні було надіслано для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету та який включав 5 питань і питання  «Різне», і запропонував висловити свої зауваження або пропозиції.

У зв’язку з відсутністю зауважень та пропозицій головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування пропозицію прийняти запропонований порядок денний засідання Комітету «за основу» та «в цілому» (стенограма додається).

 

Відповідно до підпункту 6 пункту 4 Прикінцевих положень Закону України «Про комітети Верховної Ради України» у  зв’язку з відсутністю на засіданні Комітету у режимі відеоконференції секретаря Комітету                      Папієва М.М. підрахунок голосів під час голосування здійснюватиме головуючий - голова Комітету особисто.

 

Голосували:  «за» -  9, «проти» - 0 , «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, які сприяли тимчасовій окупації Автономної Республіки Крим», внесений народним депутатом України Богуцькою Є.П. (реєстр. № 4657 від 30.11.2021, доопрацьований).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування та здійснення парламентського контролю за використанням коштів фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками», внесений народними депутатами України Порошенком П.О. та іншими (всього 7 підписів)     (реєстр. № 6353 від 26.11.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про депутатський запит, оголошений на пленарному засіданні Верховної Ради України 3 грудня 2021 року, та про депутатське звернення народного депутата України Геращенко І.В. з питань дотримання дисципліни та норм етики народними депутатами України Арахамією Д.Г.,      Камельчуком Ю.О. та Ковальчуком О.В.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народних депутатів України у листопаді 2021 року).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу окремих народних депутатів України у вересні та жовтні 2021 року).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

6. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, які сприяли тимчасовій окупації Автономної Республіки Крим», внесений народним депутатом України Богуцькою Є.П. (реєстр.               № 4657 від 30.11.2021, доопрацьований).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. повідомив народним депутатам України – членам Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєдналася народний депутат України Богуцька Є.П., автор проекту Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, які сприяли тимчасовій окупації Автономної Республіки Крим» (реєстр. № 4657), та надав їй слово для обґрунтування необхідності внесення доопрацьованого проекту Постанови про утворення цієї Тимчасової слідчої комісії (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, які сприяли тимчасовій окупації Автономної Республіки Крим», внесений народним депутатом України Богуцькою Є.П. (реєстр. № 4657 від 30.11.2021, доопрацьований), та рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект з урахуванням редакційних уточнень Комітету та прийняти рішення відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України.     

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України  визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування та здійснення парламентського контролю за використанням коштів фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками», внесений народними депутатами України Порошенком П.О. та іншими (всього 7 підписів) (реєстр. № 6353 від 26.11.2021).

 

З 11 год. 14 хв. участь у засіданні Комітету беруть секретар Комітету Папієв М.М. та голова підкомітету Синютка О.М. Загальна кількість присутніх членів Комітету складає – 11 (одинадцять) народних депутатів України.

 

В обговоренні питання порядку денного взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Синютка О.М., Приходько Н.І., Загородній Ю.І. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та зазначив, що за результатами розгляду проекту Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування та здійснення парламентського контролю за використанням коштів фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками», внесеного народними депутатами України Порошенком П.О. та іншими (всього 7 підписів) (реєстр. № 6353), є дві пропозиції:

перша пропозиція, викладена у проекті висновку Комітету у тому варіанті, який був надісланий народним депутатам України – членам Комітету напередодні засідання для ознайомлення, щодо проекту Постанови України (реєстр. № 6353 від 26.11.2021);

друга пропозиція  голови підкомітету Приходько Н.І. – рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови та прийняти його «за основу», з наступним урахуванням зауважень Комітету та прийняти рішення про утворення цієї Тимчасової слідчої комісії.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування першу пропозицію, якою пропонується звернутися до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 6353 від 26.11.2021) суб’єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

Голосували:  «за» - 6, «проти» - 3, «утрималися» - 2 (прийнято більшістю голосів).

 

У зв’язку з прийняттям першої пропозиції, друга пропозиція на голосування не ставилася.

 

УХВАЛИЛИ: 

Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування та здійснення парламентського контролю за використанням коштів фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками», внесений народними депутатами України Порошенком П.О. та іншими (всього 7 підписів)     (реєстр. № 6353 від 26.11.2021), та звернутися до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 6353 від 26.11.2021) суб’єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.  

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про депутатський запит, оголошений на пленарному засіданні Верховної Ради України 3 грудня 2021 року, та про депутатське звернення народного депутата України Геращенко І.В. з питань дотримання дисципліни та норм етики народними депутатами України Арахамією Д.Г.,      Камельчуком Ю.О. та Ковальчуком О.В.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. повідомив народним депутатам України – членам Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєдналася народний депутат України Геращенко І.В., автор депутатського запиту та депутатського звернення з питань дотримання дисципліни та норм етики народними депутатами України Арахамією Д.Г.,  Камельчуком Ю.О. та                       Ковальчуком О.В., і надав їй слово для обґрунтування підстав для звернення до Комітету (стенограма додається).

 

В обговоренні питання порядку денного взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Синютка О.М., Загородній Ю.І., Євтушок С.М.,  Приходько Н.І., (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та зазначив, що за результатами розгляду депутатського запиту та депутатського звернення народного депутата України                    Геращенко І.В. надійшла пропозиція перенести розгляд цього питання на наступне засідання Комітету та розглянути його за участі народних депутатів України Камельчука Ю.О. і Ковальчука О.В., а також звернутися до Апарату Верховної Ради України з проханням надати відеозапис пленарного засідання Верховної Ради України, про яке йдеться у депутатському запиті та депутатському зверненні народного депутата України Геращенко І.В.

Пропозиція підтримана народними депутатами України – членами Комітету без голосування.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народних депутатів України у листопаді 2021 року).

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку з головою підкомітету Марченко Л.І. у голосуванні беруть участь 10 (десять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0 «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

Рішення про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народних депутатів України у листопаді 2021 року) (додається).

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу окремих народних депутатів України у вересні та жовтні 2021 року).

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку з головою підкомітету Марченко Л.І. та головою підкомітету Фроловим П.В. у голосуванні беруть участь 9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0 «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

 

УХВАЛИЛИ: 

Рішення про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу окремих народних депутатів України у вересні та жовтні 2021 року) (додається).

 

 

6. Різне.

На пропозицію першого заступника голови Комітету Євтушка С.М. народні депутати України – члени Комітету обмінялись думками щодо питання можливого конфлікту інтересів під час голосування за проекти постанов Верховної Ради України про утворення тимчасових слідчих комісій у разі включення народного депутата України до складу такої комісії (стенограма додається).

Також на пропозицію голови підкомітету Загороднього Ю.І. народні депутати України – члени Комітету обмінялись думками щодо непоодиноких випадків паління в кулуарах Верховної Ради України та шляхів подолання цього негативного явища (стенограма додається).

Голова Комітету Кальченко С.В. нагадав народним депутатам України – членам Комітету про те, що наступне засідання Комітету відбудеться у середу, 15 грудня ц.р., у режимі відеоконференції, як це й передбачено розкладом засідань Комітету на грудень місяць 2021 року (стенограма додається).

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар  Комітету                                                      М.М.ПАПІЄВ

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку