22 вересня 2021 року (протокол № 82)

Опубліковано 28 вересня 2021, о 11:54

 Комітет 

 
 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ





                                                                                82

 

                                                                            22        вересня               21 

                                                             

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418 (зал засідань)

                                                                     15  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні  члени  Комітету: Євтушок С.М. (з 15 год. 09 хв.),                     Культенко А.В., Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А.,  Загородній Ю.І.,                           Марченко Л.І.,   Приходько Н.І.,   Синютка О.М.,  Фролов П.В. 

 

Присутні запрошені:

народні депутати України – Іонушас С.К., Медяник В.А., Санченко О.В., Швачко А.О., Лерос Г.Б.

 

Присутні працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету, представник секретаріату депутатської фракції «Політичної партії «СЛУГА НАРОДУ».

 

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає 9 основних питань і питання «Різне», та звернувся до народних депутатів України - членів Комітету із пропозицією висловити зауваження та пропозиції до проекту порядку денного. Голова підкомітету Синютка О.М. запропонував виключити з проекту порядку денного засідання Комітету 2 (друге) питання про перегляд рішення Комітету від 8 вересня 2021 року (протокол № 80) про проект Закону України «Про внесення змін до статті 48 Регламенту Верховної Ради України щодо реєстрації постанов про скасування рішень Верховної Ради України», внесений народними депутатами України Совгирею О.В., Арахамією Д.Г.,                     Корнієнком О.С., Стефанчуком Р.О. та іншими (всього 37 підписів)  (реєстр. № 5813-1 від 22.07.2021), оскільки, на його думку, у матеріалах, підготовлених до розгляду цього  питання, відсутнє належне обґрунтування для перегляду раніше прийнятого Комітетом рішення (стенограма додається).

 

З 15 год. 09 хв. участь у засіданні Комітету бере перший заступник голови Комітету Євтушок С.М. Загальна кількість присутніх на засіданні членів Комітету – 11 (одинадцять) народних депутатів України.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. пояснив підстави для включення 2 (другого) питання до проекту порядку денного та поставив на голосування пропозицію прийняти проект порядку денного «за основу» (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» -  7, «проти» - 1 , «утрималися» - 3  (прийнято більшістю голосів).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування пропозицію голови підкомітету Синютки О.М. виключити з проекту порядку денного 2 (друге) питання про перегляд рішення Комітету від 8 вересня 2021 року (протокол № 80) про проект Закону України «Про внесення змін до статті 48 Регламенту Верховної Ради України щодо реєстрації постанов про скасування рішень Верховної Ради України», внесений народними депутатами України Совгирею О.В., Арахамією Д.Г.,                     Корнієнком О.С., Стефанчуком Р.О. та іншими (всього 37 підписів)  (реєстр. № 5813-1 від 22.07.2021) (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» -  5, «проти» - 5 , «утримався» - 1  (рішення не прийнято).

 

У зв’язку з відсутністю інших зауважень та пропозицій до проекту порядку денного засідання Комітету головуючий поставив на голосування пропозицію про прийняття порядку денного засідання Комітету «в цілому» (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» -  6, «проти» - 1 , «утрималися» - 4  (прийнято більшістю голосів).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

(з урахуванням зміни послідовності розгляду питань порядку денного)

 

1. Про проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо особливої процедури розгляду законопроектів
у другому читанні» (реєстр. № 3415), підготовлений до другого читання.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про перегляд рішення Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України: 

2.1 Про перегляд рішення Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України від 8 вересня 2021 року (протокол № 80) про проект Закону України «Про внесення змін до статті 48 Регламенту Верховної Ради України щодо реєстрації постанов про скасування рішень Верховної Ради України», внесений народними депутатами України Совгирею О.В., Арахамією Д.Г.,  Корнієнком О.С., Стефанчуком Р.О. та іншими (всього 37 підписів)  (реєстр. № 5813-1 від 22.07.2021).

2.2 Про проект Закону України «Про внесення змін до статті 48 Регламенту Верховної Ради України щодо реєстрації постанов про скасування рішень Верховної Ради України»,  внесений народними депутатами України                 Совгирею О.В.,  Арахамією Д. Г., Корнієнком О. С. та іншими (реєстр. 5813-1 від 22.07.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про зміни в  складі комітетів Верховної Ради України.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про заяву голови депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» Арахамії Д.Г. від 09.09.2021 (електронна картка документа (635754) щодо питання дотримання народними депутатами України Тищенком М.М. та Леросом Г.Б. норм депутатської етики під час пленарного засідання Верховної Ради України 9 вересня 2021 року.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо дотримання норм етики народними депутатами з представниками засобів масової інформації, журналістами, акредитованими при Верховній Раді України», внесений народними депутатами України                      Швецем С.Ф.,    Цибою Т.В., Брагарем Є.В., Санченком О.В.,                       Шуфричем Н.І.  (реєстр. № 5702 від 24.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

6. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду про виконану роботу за рік діяльності», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України                      Пузійчуком А.В. та іншими (всього 12 підписів) (реєстр. № 6059 від 15.09.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

7. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України посадовими особами органів, що здійснюють управління та беруть участь у реалізації державної політики у сфері містобудівної діяльності, іншими суб’єктами, які беруть участь у містобудівній діяльності», внесений народними депутатами України Пузійчуком А.В. та іншими (всього 12 підписів) (реєстр. № 6061 від 15.09.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

8. Про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу окремих народних депутатів України).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

9. Про розклад засідань Комітету у жовтні 2021 року.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

10. Різне

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо особливої процедури розгляду законопроектів у другому читанні» (реєстр.                      № 3415), підготовлений до другого читання.

 

В обговоренні питання порядку денного взяв участь голова підкомітету Синютка О.М. (стенограма додається). 

 

Голосували:  «за» - 6, «проти» - 5 , «утрималися» - 0 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок Комітету щодо внесених пропозицій до проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо особливої процедури розгляду законопроектів у другому читанні» (реєстр.                № 3415) та рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту в другому читанні прийняти його в другому читанні та в цілому.

2. Подати на розгляд Верховної Ради України підготовлений до другого читання проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо особливої процедури розгляду законопроектів у другому читанні» (реєстр. № 3415) у вигляді порівняльної таблиці (додається).

3. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про перегляд рішення Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України від 8 вересня 2021 року (протокол № 80) про проект Закону України «Про внесення змін до статті 48 Регламенту Верховної Ради України щодо реєстрації постанов про скасування рішень Верховної Ради України», внесений народними депутатами України Совгирею О.В., Арахамією Д.Г., Корнієнком О.С., Стефанчуком Р.О. та іншими (всього 37 підписів) (реєстр. № 5813-1 від 22.07.2021).

 

В обговоренні питання про перегляд рішення Комітету від 8 вересня 2021 року про проект Закону України (реєстр. № 5813-1) взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Синютка О.М., Кальченко С.В.,                    Папієв М.М., Приходько Н.І. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та поставив на голосування питання про перегляд рішення Комітету від 8 вересня 2021 року про проект Закону України «Про внесення змін до статті 48 Регламенту Верховної Ради України щодо реєстрації постанов про скасування рішень Верховної Ради України», внесений народними депутатами України Совгирею О.В., Арахамією Д.Г., Корнієнком О.С., Стефанчуком Р.О. та іншими (всього 37 підписів) (реєстр.     № 5813-1 від 22.07.2021) (стенограма додається). 

 

Голосували:  «за» - 6, «проти» - 4 , «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів від затвердженого складу).

 

УХВАЛИЛИ: 

Переглянути рішення Комітету від 8 вересня 2021 року про проект Закону України «Про внесення змін до статті 48 Регламенту Верховної Ради України щодо реєстрації постанов про скасування рішень Верховної Ради України», внесений народними депутатами України Совгирею О.В., Арахамією Д.Г., Корнієнком О.С., Стефанчуком Р.О. та іншими (всього 37 підписів) (реєстр. № 5813-1 від 22.07.2021)

 

Головуючий на засіданні Комітету  голова Комітету Кальченко С.В. запропонував перейти до обговорення проекту рішення Комітету щодо проекту Закону України «Про внесення змін до статті 48 Регламенту Верховної Ради України щодо реєстрації постанов про скасування рішень Верховної Ради України», внесеного народними депутатами України Совгирею О.В.,  Арахамією Д. Г., Корнієнком О. С. та іншими (реєстр.  № 5813-1 від 22.07.2021), який передбачає ухвалення висновку Комітету на проект Закону України (реєстр. № 5813-1) та рекомендацію Верховній Раді України включити цей законопроект до порядку денного шостої сесії Верховної Ради України і за наслідками розгляду в першому читанні прийняти його за основу з дорученням Комітету підготувати законопроект до другого читання, передбачивши внесення необхідних змін, зазначених у висновку Комітету, про що оголошується головуючим на пленарному засіданні відповідно до положень частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України  (стенограма додається).

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Синютка О.М., Папієв М.М. (стенограма додається).

 

З 15 год. 30 хв. участь у засіданні Комітету не бере голова підкомітету Марченко Л.І. Загальна кількість присутніх на засіданні членів Комітету – 10 (десять) народних депутатів України.

 

Голосували:  «за» - 5, «проти» - 5 , «утрималися» - 0 (рішення не прийнято).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. у зв’язку з присутністю у залі засідань народних депутатів України,  запрошених для участі у розгляді питання про зміни у складі комітетів Верховної Ради України, запропонував змінити порядок розгляду питань порядку денного та наступним розглянути питання про зміни у складі комітетів Верховної Ради України, яке значиться 4 (четвертим) у порядку денному засідання Комітету. Народні депутати України – члени Комітету підтримали без голосування таку пропозицію (стенограма додається).

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про заяви народних депутатів України – членів депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» Санченка О.В.  про обрання його членом Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, увільнивши від обов’язків члена Комітету з питань свободи слова, Швачка А.О. про обрання його членом Комітету з питань свободи слова, а також пропозицію депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» від 21 вересня 2021 року                             № 04-01/03-2021/293382 про обрання народних депутатів України – членів депутатської зазначеної депутатської фракції:  Іонушаса С.К. на посаду голови Комітету з питань правоохоронної діяльності, увільнивши його від виконання обов’язків заступника голови Комітету з питань правоохоронної діяльності (заява від 21.09.2021 № 37д9/2-2021/293319, Медяника В.А. на посаду заступника голови Комітету з питань правоохоронної діяльності, увільнивши його від виконання обов’язків члена Комітету з питань правоохоронної діяльності (заява від 21.09.2021 № 242д9/2-2021/293315).

 

Народні депутати України – члени Комітету Євтушок С.М. та Приходько Н.І. поставили запитання народному депутату України                 Іонушасу С.К. (який зазначений як кандидат на обрання на посаду голови Комітету з питань правоохоронної діяльності) та отримали відповіді на поставлені запитання  (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0 , «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Підтримати пропозицію депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» щодо обрання народних депутатів України: Іонушаса С.К. на посаду голови Комітету з питань правоохоронної діяльності, відкликавши його з посади заступника голови Комітету з питань правоохоронної діяльності та обрання Медяника В.А. на посаду заступника голови Комітету з питань правоохоронної діяльності, увільнивши його від виконання обов’язків члена Комітету з питань правоохоронної діяльності, і заяви народних депутатів України Санченка О.В., Швачка А.О.

2. Згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання» (додається) та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

3. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.  

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. у зв’язку з присутністю в залі засідань Комітету народного депутата України Лероса Г.Б.,  запрошеного для участі у розгляді 5 (п’ятого) питання порядку денного про заяву голови депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» Арахамії Д.Г. від 09.09.2021 щодо питання дотримання народними депутатами України Тищенком М.М. та Леросом Г.Б. норм депутатської етики під час пленарного засідання Верховної Ради України 9 вересня 2021 року, запропонував змінити порядок розгляду питань порядку денного та наступним розглянути це питання. Народні депутати України – члени Комітету підтримали без голосування таку пропозицію (стенограма додається).

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про заяву голови депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» Арахамії Д.Г. від 09.09.2021 (електронна картка документа (635754) щодо питання дотримання народними депутатами України             Тищенком М.М. та Леросом Г.Б. норм депутатської етики під час пленарного засідання Верховної Ради України                      9 вересня 2021 року.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Синютка О.М., Загородній Ю.І., Приходько Н.І., Євтушок С.М.,   (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. надав слово присутньому в залі засідань Комітету народному депутату України Леросу Г.Б. для надання відповідей на запитання, поставлені народними депутатами України – членами Комітету Синюткою О.М.,      Гринчук О.А., Папієвим М.М. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні поставив на голосування проект рішення Комітету, яким було передбачено попередити народних депутатів України              Лероса Г.Б. та Тищенка М.М. про необхідність дотримання на пленарних засіданнях Верховної Ради України вимог до виступів, про неприпустимість вжиття образливих висловлювань та непристойних слів, закликів, а також про неприпустимість перешкоджання викладенню виступу народного депутата України, про неприпустимість дій, заяв, та вчинків, що компрометують народного депутата України, виборців, Верховну Раду України, державу тощо (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 5, «проти» - 3, «утрималися» - 2 (рішення не прийнято).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування пропозицію секретаря Комітету Папієва М.М., висловлену під час обговорення цього питання, а саме: рекомендувати Верховній Раді України прийняти рішення про позбавлення народних депутатів України  Тищенка М.М. та Лероса Г.Б. права брати участь у п'яти пленарних засіданнях (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 5, «проти» - 4, «утримався» - 1 (рішення не прийнято).

 

З 16 год. 07 хв. участь у засіданні Комітету не бере голова підкомітету Загородній Ю.І. Загальна кількість присутніх на засіданні членів Комітету – 9 (дев’ять) народних депутатів України.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо дотримання норм етики народними депутатами з представниками засобів масової інформації, журналістами, акредитованими при Верховній Раді України», внесений народними депутатами України                      Швецем С.Ф.,    Цибою Т.В., Брагарем Є.В.,                   Санченком О.В.,  Шуфричем Н.І.  (реєстр. № 5702 від 24.06.2021).    

 

В обговоренні питання порядку денного взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Євтушок С.М., Приходько Н.І., Папієв М.М., Гринчук О.А. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. надав слово присутньому на засіданні Комітету народному депутату України                 Санченку О.В., співавтору проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо дотримання норм етики народними депутатами з представниками засобів масової інформації, журналістами, акредитованими при Верховній Раді України» (реєстр. № 5702), який обґрунтував необхідність внесення запропонованих змін до Регламенту Верховної Ради України та відповів на запитання, поставлені головою підкомітету Синюткою О.М. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні поставив на голосування проект рішення Комітету, який передбачає рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду в першому читанні прийняти законопроект «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо дотримання норм етики народними депутатами з представниками засобів масової інформації, журналістами, акредитованими при Верховній Раді України» (реєстр. № 5702) за основу з дорученням Комітету підготувати цей законопроект до другого читання, передбачивши внесення необхідної зміни, зазначеної і висновку Комітету, про що оголошується головуючим на пленарному засіданні відповідно до положень частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 4, «проти» - 1, «утрималися» - 4  (рішення не прийнято).

 

Головуючий на засіданні поставив на голосування пропозицію до проекту рішення Комітету, яка передбачає рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду  законопроекту (реєстр. № 5702) в першому читанні повернути цей законопроект суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 6, «проти» - 0, «утрималися» - 3 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо дотримання норм етики народними депутатами з представниками засобів масової інформації, журналістами, акредитованими при Верховній Раді України», внесений народними депутатами України Швецем С.Ф., Цибою Т.В., Брагарем Є.В.,                          Санченком О.В., Шуфричем Н.І.  (реєстр. № 5702 від 24.06.2021), та рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду  цього законопроекту в першому читанні повернути законопроект (реєстр. № 5702) суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Співдоповідачем від Комітету  на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду про виконану роботу за рік діяльності», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Пузійчуком А.В. та іншими (всього 12 підписів) (реєстр. № 6059 від 15.09.2021).

 

Перед початком голосування голова підкомітету Приходько Н.І. повідомила про те, що не братиме участі у голосуванні у зв’язку з можливим конфліктом інтересів.

 

Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0 , «утрималися» - 0, не голосували - 2 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду про виконану роботу за рік діяльності», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Пузійчуком А.В. та іншими (всього 12 підписів) (реєстр. № 6059 від 15.09.2021), та направити його Голові Верховної Ради України.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України посадовими особами органів, що здійснюють управління та беруть участь у реалізації державної політики у сфері містобудівної діяльності, іншими суб’єктами, які беруть участь у містобудівній діяльності», внесений народними депутатами України Пузійчуком А.В. та іншими (всього 12 підписів) (реєстр.                   № 6061 від 15.09.2021).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. надав слово народному депутату України – члену Комітету Приходько Н.І., співавтору проекту Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України посадовими особами органів, що здійснюють управління та беруть участь у реалізації державної політики у сфері містобудівної діяльності, іншими суб’єктами, які беруть участь у містобудівній діяльності» (реєстр. № 6061), яка обґрунтувала необхідність утворення цієї Тимчасової слідчої комісії (стенограма додається).   

 

Перед початком голосування голова підкомітету Приходько Н.І. повідомила про те, що не братиме участі у голосуванні у зв’язку з можливим конфліктом інтересів.

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималися» - 0, не голосувала - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України посадовими особами органів, що здійснюють управління та беруть участь у реалізації державної політики у сфері містобудівної діяльності, іншими суб’єктами, які беруть участь у містобудівній діяльності», внесений народними депутатами України Пузійчуком А.В. та іншими (всього 12 підписів) (реєстр. № 6061 від 15.09.2021), та рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови і прийняти рішення відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України.    

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу окремих народних депутатів України).

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

Рішення про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу окремих народних депутатів України) (додається).

 

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про розклад засідань Комітету у жовтні 2021 року.

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

Затвердити розклад засідань Комітету у жовтні 2021 року (додається).

 

 

 

 

10. Різне.

Питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар  Комітету                                                      М.М.ПАПІЄВ

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку