30 червня 2021 року (протокол № 75)

Опубліковано 02 липня 2021, о 11:04

 Комітет 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ





                                                                                75

 

                                                                            30        червня     21 

                                    

                                                              вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418 (зал засідань)

                                                                     15  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 Присутні  члени  Комітету: Євтушок С.М., Культенко А.В., Папієв М.М., Гринчук О.А.,  Загородній Ю.І.,  Марченко Л.І.,  Приходько Н.І.

 Відсутні члени Комітету: заступник голови Комітету Савченко О.С., голова підкомітету Синютка О.М., голова підкомітету Фролов П.В. 

 Присутні запрошені:

Южаніна Н.П. – народний депутат України.

 Присутні працівники секретаріату Комітету та помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету.

 

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає 22 основних питання, одне додаткове питання і питання «Різне» та враховуючи відсутність інших пропозицій і зауважень головуючий на засіданні Комітету запропонував прийняти проект порядку денного «за основу» та «в цілому»  (стенограма додається).

 Голосували:  «за» -  8, «проти» - 0 , «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

 ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

(з урахуванням зміни послідовності розгляду питань порядку денного та зміни кількості питань, з яких приймалися рішення)

 

1.     Про проект календарного плану проведення шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2021 – січень 2022 року).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2.    Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (р.№ 5153 від 25.02.2021р.), внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Цимбалюком М.М., Соболєвим С.В. (реєстр. № 5153-П від 15.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3.  Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15.06.2021 року про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (№5153 від 25.02.2021), внесений народним депутатом України Дубінським О.А. (реєстр. № 5153-П1 від 16.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15 червня 2021 року про прийняття у другому читанні та в цілому як Закону України проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету (№5153 від 25.02.2021 р.), внесений народним депутатом України Кабаченком В.В. (реєстр. № 5153-П2 від 16.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5.   Про проект Постанови Верховної Ради України Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету" (р.№5153 від 25.02.2021р.), внесений народним депутатом України Власенком С.В. (реєстр. № 5153-П3 від 16.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

6.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15 червня 2021 року про прийняття в цілому проекту закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особам належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету»  (реєстр.№5153 від 25.02.2021)», внесений народними депутатами України Івченком В.Є., Кириленком І.Г. (реєстр. № 5153-П4 від 16.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

7.    Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (реєстр. № 5153 від 25.02.2021), внесений народними депутатами України Крульком І.І., Євтушком С.М.,  (реєстр. № 5153-П5 від 16.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

8.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15 червня 2021 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету (реєстр. № 5153 від 25.02.2021 р.), внесений народним депутатом України Пузійчуком А.В. (реєстр. № 5153-П6 від 16.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

9.  Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету" (р.№5153 від 25.02.2021р.), внесений народним депутатом України Лабунською А.В. (реєстр. № 5153-П7 від 16.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

10.    Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у  другому читанні та в цілому проєкту Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового  (спеціального) добровільного декларування фізичними особам належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету" (р.№5153 від 25.02.2021р.)", внесений народним депутатом України Наливайченком В.О. (реєстр. № 5153-П8 від 17.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

11.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету" (реєстр. №5153 від 25.02.2021 р.)", внесений народним депутатом України Ніколаєнком А.І. (реєстр. № 5153-П9 від 17.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

12.    Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15.06.2021 про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету (№5153 від 25.02.2021), внесений народними депутатами України Южаніною Н.П., Павленком Р.М., Фріз І.В. (реєстр. № 5153-П10 від 17.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

13.  Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв’язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», внесений народними депутатами України                      Тимошенко Ю.В., Соболєвим С.В., Цимбалюком М.М. (реєстр. № 5156-П від 15.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

14.    Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15.06.2021 про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв’язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету (№5156 від 25.02.2021)», внесений народними депутатами України Южаніною Н.П., Павленком Р.М., Фріз І.В. (реєстр. № 5156-П6 від 17.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

15.  Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв'язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (реєстр.  № 5156 від 25.02.2021)», внесений народними депутатами України Крульком І.І., Євтушком С.М. (реєстр. № 5156-П1 від 16.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

 

16.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15 червня 2021 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв’язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету (реєстр. № 5156 від 25.02.2021 р.)», внесений народним депутатом України Пузійчуком А.В (реєстр. № 5156-П2 від 16.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

 

17.  Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв'язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (р. №5156 від 25.02.2021р.)», внесений народним депутатом України Лабунською А.В (реєстр. № 5156-П3 від 16.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

 

18.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15 червня 2021 року про прийняття в цілому проекту закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв'язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (реєстр.№5156 від 25.02.2021)», внесений народними депутатами України Івченком В.Є., Кириленком І.Г. (реєстр. № 5156-П4 від 17.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

 

19.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв’язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (р.№ 5156 від 25.02.2021)», внесений народним депутатом України Наливайченком В.О. (реєстр. № 5156-П5 від 17.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

 

20.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 17.06.2021 про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення незалежності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення» (реєстр. № 4107 від 17.09.2020)», внесений народними депутатами України Павленком Ю.О. та іншими (усього 21 підпис) (реєстр. № 4107-П від 17.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

21.    Про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народного депутата України Васильковського І.І.) (лист від 17.06.2021 (електронна картка документа (548761).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

22.   Про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народного депутата України Вацака Г.А.) (лист від 17.06.2021 (електронна картка документа (548761).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

23.    Про розклад засідань Комітету у липні 2021 року. 

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

24.    Про клопотання щодо нагородження головного консультанта секретаріату Комітету.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

25.      Різне

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект календарного плану проведення шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2021 – січень 2022 року).

 

В обговоренні питання порядку денного засідання Комітету взяв участь секретар Комітету Папієв М.М. (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

  1. Згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання і рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу та в цілому.

 2. Доповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (р.№5153 від 25.02.2021р.), внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Цимбалюком М.М., Соболєвим С.В. (реєстр. № 5153-П від 15.06.2021).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (р.№5153 від 25.02.2021р.), внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Цимбалюком М.М., Соболєвим С.В. (реєстр. № 5153-П від 15.06.2021), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.  

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15.06.2021 року про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (№5153 від 25.02.2021), внесений народним депутатом України Дубінським О.А. (реєстр. № 5153-П1 від 16.06.2021).   

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15.06.2021 року про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (№5153 від 25.02.2021), внесений народним депутатом України Дубінським О.А. (реєстр. № 5153-П1 від 16.06.2021), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15 червня 2021 року про прийняття у другому читанні та в цілому як Закону України проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету (№5153 від 25.02.2021 р.), внесений народним депутатом України Кабаченком В.В. (реєстр. № 5153-П2 від 16.06.2021).

 

Голосували :  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15 червня 2021 року про прийняття у другому читанні та в цілому як Закону України проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету (№5153 від 25.02.2021 р.), внесений народним депутатом України Кабаченком В.В. (реєстр. № 5153-П2 від 16.06.2021), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету" (р.№5153 від 25.02.2021р.), внесений народним депутатом України Власенком С.В. (реєстр. № 5153-П3 від 16.06.2021).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету" (р.№5153 від 25.02.2021р.), внесений народним депутатом України Власенком С.В. (реєстр. № 5153-П3 від 16.06.2021), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15 червня 2021 року про прийняття в цілому проекту закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особам належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету»  (реєстр.№5153 від 25.02.2021)», внесений народними депутатами України Івченком В.Є., Кириленком І.Г. (реєстр. № 5153-П4 від 16.06.2021).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15 червня 2021 року про прийняття в цілому проекту закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особам належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету»  (реєстр.№5153 від 25.02.2021)», внесений народними депутатами України Івченком В.Є., Кириленком І.Г. (реєстр. № 5153-П4 від 16.06.2021), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (реєстр. № 5153 від 25.02.2021), внесений народними депутатами України Крульком І.І., Євтушком С.М. (реєстр. № 5153-П5 від 16.06.2021).

 

Перед початком голосування перший заступник голови Комітету Євтушок С.М. як співавтор проекту Постанови (реєстр. № 5153-П5) заявив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не братиме участі у голосуванні за це питання порядку денного (стенограма додається).

 

В голосуванні беруть участь 7 (сім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0 , «утрималися» - 0, не голосував - 1 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (реєстр. № 5153 від 25.02.2021), внесений народними депутатами України Крульком І.І., Євтушком С.М.  (реєстр. № 5153-П5 від 16.06.2021), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15 червня 2021 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету (реєстр. № 5153 від 25.02.2021 р.), внесений народним депутатом України Пузійчуком А.В. (реєстр. № 5153-П6 від 16.06.2021).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15 червня 2021 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету (реєстр. № 5153 від 25.02.2021 р.), внесений народним депутатом України Пузійчуком А.В. (реєстр. № 5153-П6 від 16.06.2021), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету" (р.№5153 від 25.02.2021р.), внесений народним депутатом України Лабунською А.В. (реєстр. № 5153-П7 від 16.06.2021).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету" (р.№5153 від 25.02.2021р.), внесений народним депутатом України Лабунською А.В. (реєстр. № 5153-П7 від 16.06.2021), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

10. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у  другому читанні та в цілому проєкту Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового  (спеціального) добровільного декларування фізичними особам належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету" (р.№5153 від 25.02.2021р.)", внесений народним депутатом України Наливайченком В.О. (реєстр. № 5153-П8 від 17.06.2021).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у  другому читанні та в цілому проєкту Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового  (спеціального) добровільного декларування фізичними особам належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету" (р.№5153 від 25.02.2021р.)", внесений народним депутатом України Наливайченком В.О. (реєстр. № 5153-П8 від 17.06.2021), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

11. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету" (реєстр. №5153 від 25.02.2021 р.)", внесений народним депутатом України Ніколаєнком А.І. (реєстр. № 5153-П9 від 17.06.2021).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету" (реєстр. №5153 від 25.02.2021 р.)", внесений народним депутатом України Ніколаєнком А.І. (реєстр. № 5153-П9 від 17.06.2021), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

12. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15.06.2021 про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету (№5153 від 25.02.2021), внесений народними депутатами України Южаніною Н.П., Павленком Р.М., Фріз І.В. (реєстр. № 5153-П10 від 17.06.2021).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про присутність на засіданні Комітету народного депутата України Южаніної Н.П. – співавтора  проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 5153-П10), запрошеної для розгляду, зокрема, цього питання порядку денного засідання Комітету, та надав їй слово для обґрунтування підстав для внесення проекту Постанови про скасування рішення Верховної Ради України (стенограма додається).

 

З 15 год. 14 хв. участь у засіданні Комітету не бере заступник голови Комітету Культенко А.В. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету членів Комітету – 7 (сім) народних депутатів України.

 

Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15.06.2021 про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету (№5153 від 25.02.2021), внесений народними депутатами України Южаніною Н.П., Павленком Р.М., Фріз І.В. (реєстр. № 5153-П10 від 17.06.2021), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

13. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв’язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Соболєвим С.В., Цимбалюком М.М. (реєстр. № 5156-П від 15.06.2021).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв’язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Соболєвим С.В., Цимбалюком М.М. (реєстр. № 5156-П від 15.06.2021), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

Секретар Комітету Папієв М.М. запропонував народним депутатам України – членам Комітету у зв’язку з присутністю на засіданні Комітету народного депутата України Южаніної Н.П., співавтора проекту Постанови (реєстр. № 5156-П6) (19 питання порядку денного засідання Комітету), змінити порядок розгляду питань порядку денного та розглянути наступним проект Постанови (реєстр. № 5156-П6), а далі розглядати питання за визначеним порядком денним (стенограма додається).

 

Пропозиція була підтримана всіма присутніми народними депутатами України – членами Комітету.

 

З 15 год. 21 хв. участь у засіданні Комітету  бере заступник голови Комітету Культенко А.В. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету членів Комітету – 8 (вісім) народних депутатів України.

 

 

14. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15.06.2021 про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв’язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету (№5156 від 25.02.2021)», внесений народними депутатами України Южаніною Н.П., Павленком Р.М., Фріз І.В. (реєстр. № 5156-П6 від 17.06.2021).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово народному депутату України Южаніній Н.П., співавтору проекту Постанови (реєстр. № 5156-П6), яка обґрунтувала підстави внесення цього проекту Постанови та наполягала на прийнятті Комітетом дещо іншого рішення, зокрема, у якому б було рекомендовано Верховній Раді України підтримати цей проект Постанови (стенограма додається).

 

В обговоренні питання порядку денного взяли участь: секретар Комітету Папієв М.М. перший заступник голови Комітету Євтушок С.М., голова Комітету Кальченко С.В. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та поставив на голосування проект рішення Комітету, який було підготовлено та роздано народним депутатам України – членам Комітету разом з іншими матеріалами.

 

Голосували:  «за» - 5, «проти» - 0 , «утрималися» - 3 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15.06.2021 про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв’язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету (№5156 від 25.02.2021)», внесений народними депутатами України Южаніною Н.П., Павленком Р.М., Фріз І.В. (реєстр. № 5156-П6 від 17.06.2021), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

 

15. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв'язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (реєстр.  № 5156 від 25.02.2021)», внесений народними депутатами України Крульком І.І., Євтушком С.М. (реєстр. № 5156-П1 від 16.06.2021).

 

Перед початком голосування перший заступник голови Комітету Євтушок С.М. як співавтор проекту Постанови (реєстр. № 5156-П1) заявив про можливий конфлікт інтересів та про те, що не братиме участі у голосуванні за це питання порядку денного (стенограма додається).

В голосуванні беруть участь 7 (сім) народних депутатів України – членів Комітету.

Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0 , «утрималися» - 0, не голосував - 1 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв'язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (реєстр.  № 5156 від 25.02.2021)», внесений народними депутатами України Крульком І.І., Євтушком С.М. (реєстр. № 5156-П1 від 16.06.2021), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

16. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15 червня 2021 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв’язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету (реєстр. № 5156 від 25.02.2021 р.)», внесений народним депутатом України Пузійчуком А.В (реєстр. № 5156-П2 від 16.06.2021).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15 червня 2021 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв’язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету (реєстр. № 5156 від 25.02.2021 р.)», внесений народним депутатом України Пузійчуком А.В (реєстр. № 5156-П2 від 16.06.2021), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

17. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв'язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (р. №5156 від 25.02.2021р.)», внесений народним депутатом України Лабунською А.В (реєстр. № 5156-П3 від 16.06.2021).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв'язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (р. №5156 від 25.02.2021р.)», внесений народним депутатом України Лабунською А.В (реєстр. № 5156-П3 від 16.06.2021), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

18. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15 червня 2021 року про прийняття в цілому проекту закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв'язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (реєстр.№5156 від 25.02.2021)», внесений народними депутатами України Івченком В.Є., Кириленком І.Г. (реєстр. № 5156-П4 від 17.06.2021).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 15 червня 2021 року про прийняття в цілому проекту закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв'язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (реєстр.№5156 від 25.02.2021)», внесений народними депутатами України Івченком В.Є., Кириленком І.Г. (реєстр. № 5156-П4 від 17.06.2021), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

19. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв’язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (р.№ 5156 від 25.02.2021)», внесений народним депутатом України Наливайченком В.О. (реєстр. № 5156-П5 від 17.06.2021).

 

З 15 год. 30 хв. участь у засіданні Комітету не бере перший заступник голови Комітету Євтушок С.М. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету членів Комітету – 7 (сім) народних депутатів України.

Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0 , «утрималися» - 0, не голосував - 1 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв’язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (р.№ 5156 від 25.02.2021)», внесений народним депутатом України Наливайченком В.О. (реєстр. № 5156-П5 від 17.06.2021), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

20. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 17.06.2021 про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення незалежності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення» (реєстр. № 4107 від 17.09.2020)», внесений народними депутатами України Павленком Ю.О. та іншими (усього 21 підпис) (реєстр. № 4107-П від 17.06.2021).

 

Перед початком голосування секретар Комітету Папієв М.М., голова підкомітету Загородній Ю.І., голова підкомітету Приходько Н.І.  як співавтори проекту Постанови (реєстр. № 4107-П) заявили про можливий конфлікт інтересів та про те, що не братимуть участі у голосуванні за це питання порядку денного (стенограма додається).

В голосуванні беруть участь 4 (чотири) народних депутати України – члени Комітету.

Голосували:  «за» - 4, «проти» - 0 , «утрималися» - 0, не голосували - 3 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 17.06.2021 про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення незалежності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення» (реєстр.  № 4107 від 17.09.2020)», внесений народними депутатами України Павленком Ю.О. та іншими (усього 21 підпис) (реєстр. № 4107-П від 17.06.2021), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови. 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

21, 22. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу окремих народних депутатів України).

 

Під час обговорення питання порядку денного засідання Комітету головою підкомітету Загороднім Ю.І., головою підкомітету Приходько Н.І., секретарем Комітету Папієвим М.М. висловлено пропозицію: рішення про уточнення відомостей Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу окремих народних депутатів України приймати стосовно кожного народного депутата України окремо. Таким чином, замість одного питання порядку денного засідання Комітету (21 питання порядку денного) буде розглянуто два питання: стосовно народного депутата України Васильковського І.І. та стосовно народного депутата України Вацака Г.А.  (21 і 22 питання відповідно) та ухвалено два окремих рішення (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування внесену пропозицію.

Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування проект рішення Комітету про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народного депутата України Васильковського І.І.) (лист від 17.06.2021 (електронна картка документа (548761).

 

Голосували:  «за» - 5, «проти» - 0 , «утрималися» - 2 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Виключити зі списку підпункту 1 пункту 1 рішення Комітету від 9 червня 2021 року (протокол № 73) «Про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народних депутатів України у травні 2021 року (лист від 01.06.2021 електронна картка документа (527023)» народного депутата України Васильковського І.І. (номер 5) і звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. видати розпорядження про внесення відповідних змін до додатку до розпорядження Голови Верховної Ради України від 15 червня 2021 року № 152 стосовно народного депутата України Васильковського І.І.

2. Рішення Комітету надіслати Голові Верховної Ради України Разумкову Д.О. та в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України Теплюку М.О.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування проект рішення Комітету про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народного депутата України Вацака Г.А.) (лист від 17.06.2021 (електронна картка документа (548761).

 Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Виключити зі списку підпункту 1 пункту 1 рішення Комітету від 9 червня 2021 року (протокол № 73) «Про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народних депутатів України у травні 2021 року (лист від 01.06.2021електронна картка документа (527023)» народного депутата України Вацака Г.А. (номер 6) і звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. видати розпорядження про внесення відповідних змін до додатку до розпорядження Голови Верховної Ради України від 15 червня 2021 року № 152 стосовно народного депутатка України Вацака Г.А.

2. Рішення Комітету надіслати Голові Верховної Ради України Разумкову Д.О. та в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України Теплюку М.О.

 

 

23. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про розклад засідань Комітету у липні 2021 року. 

 

Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

Затвердити розклад засідань Комітету у липні 2021 року (додається).

 

 

24. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про клопотання щодо нагородження головного консультанта секретаріату Комітету.

 

Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

Звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з клопотанням про внесення подання Президентові України щодо відзначення головного консультанта секретаріату Комітету ОЛЕКСІЙЧУК Олесі Миколаївни державною нагородою України – присвоєння їй почесного звання «Заслужений економіст України».

25. Різне.

Голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що наступне засіданні Комітету згідно із затвердженим розкладом засідань Комітету на липень місяць поточного року, заплановане на 7 липня ц.р., проходитиме у режимі відеоконференції.

Також народні депутати України – члени Комітету обмінялись думками щодо співпраці Комітету та керівництва Апарату Верховної Ради України у вирішенні поточних питань (стенограма додається).

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар  Комітету                                                      М.М.ПАПІЄВ

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку