9 червня 2021 року (протокол № 73)

Опубліковано 11 червня 2021, о 13:35

 Комітет 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ





                                                                                73

 

                                                                        09  червня  21 

                                                             

                                                               вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418 (зал засідань)

у режимі відеоконференції

                                                                     11 год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні  члени  Комітету: Євтушок С.М., Культенко А.В., Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Приходько Н.І. (з 11 год. 05 хв.), Синютка О.М., Фролов П.В. 

Відсутні члени Комітету:  Загородній Ю.І., Марченко Л.І.  

До засідання Комітету у режимі відеоконференції приєдналися народні депутати України Гунько А.Г., Нестеренко К.О.

Присутні: 

працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету.


Ведеться відеозапис.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який напередодні було направлено для ознайомлення народним депутатам України – членам Комітету  і  який включав 6 основних питань та питання «Різне».  У зв’язку з тим, що автори проектів постанов Верховної Ради України (реєстр. №№ 4651-П, 4651-П1) народні депутати України Піпа В.Р. та Лозинський Р.М. відкликали внесені ними проекти постанов (відповідно питання 2 та 3 проекту порядку денного), головуючий на засіданні голова Комітету запропонував виключити ці питання з проекту порядку денного, таким чином, проект порядку денного включатиме 4 основних питання та питання «Різне».  Інших пропозицій і зауважень не надходило, у зв’язку з цим головуючий запропонував прийняти порядок денний засідання Комітету «за основу» та «в цілому» з урахуванням внесеної ним пропозиції про виключення 2 та 3 питання з проекту порядку денного (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» -  9, «проти» - 0 , «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 01.06.2021 про прийняття в цілому з урахуванням пропозицій Президента України проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо упорядкування окремих питань захисту викривачів», внесений народним депутатом України Дубінським О.А. (реєстр. № 3450-П від 02.06.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України», внесений народним депутатом України Гуньком А.Г. (реєстр. № 5196 від 28.05.2021, доопрацьований).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народних депутатів України у травні 2021 року).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу окремих народних депутатів України).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Різне.

 

 1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 01.06.2021 про прийняття в цілому з урахуванням пропозицій Президента України проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо упорядкування окремих питань захисту викривачів», внесений народним депутатом України Дубінським О.А. (реєстр. № 3450-П від 02.06.2021).

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 01.06.2021 про прийняття в цілому з урахуванням пропозицій Президента України проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо упорядкування окремих питань захисту викривачів», внесений народним депутатом України Дубінським О.А. (реєстр. № 3450-П від 02.06.2021) та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України», внесений народним депутатом України Гуньком А.Г. (реєстр. № 5196 від 28.05.2021, доопрацьований).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. надав слово народному депутату України Гуньку А.Г., який приєднався до відеоконференції, – автору проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 5196), який обґрунтував необхідність утворення цієї Тимчасової слідчої комісії та відповів на запитання, поставлені народними депутатами України – членами Комітету Євтушком С.М., Синюткою О.М., Приходько Н.І. (стенограма додається).

 Також головуючий на засіданні Комітету надав слово народному депутату України Нестеренку К.О. (також приєднався до відеоконференції), якого у проекті Постанови (реєстр. № 5196) пропонується обрати до складу утворюваної Тимчасової слідчої комісії, для обґрунтування та підтримки поданої ініціативи (стенограма додається).

Перед початком голосування секретар Комітету Папієв М.М. заявив про можливий конфлікт інтересів, оскільки його запропоновано до складу утворюваної Тимчасової слідчої комісії, і у зв’язку з цим не братиме участі у голосуванні за це питання порядку денного (стенограма додається).

В голосуванні беруть участь 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

Голосували:  «за» - 5, «проти» - 1, «утрималися» - 2, не голосував - 1 (прийнято більшістю голосів).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України», внесений народним депутатом України Гуньком А.Г. (реєстр. № 5196 від 28.05.2021, доопрацьований), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися щодо проекту Постанови (реєстр. № 5196 від 28.05.2021, доопрацьований) шляхом голосування з урахуванням зауважень Комітету щодо основних завдань Тимчасової слідчої комісії, які повторюють по суті основні завдання Тимчасової слідчої комісії з питань виявлення, систематизації та розслідування фактів можливих зловживань на аграрних державних підприємствах, установах та організаціях, що належать (належали) до сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства України (Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України) і Національної академії аграрних наук України (проект Постанови Верховної Ради України реєстр. № 2451 від 01.04.2021, доопрацьований). 

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народних депутатів України у травні 2021 року).

Перед початком голосування голова підкомітету Приходько Н.І заявила про можливий конфлікт інтересів та про те, що не братиме участі у голосуванні за це питання порядку денного (стенограма додається).

В голосуванні беруть участь 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0, «утрималися» - 0, не голосувала – 1  (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

Рішення про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народних депутатів України у травні 2021 року) (додається).

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу окремих народних депутатів України).

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ: 

Рішення про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу окремих народних депутатів України) (додається).

 

5. Різне

Голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що наступне засіданні Комітету, згідно із затвердженим розкладом засідань Комітету на червень місяць поточного року, заплановане на 16 червня ц.р. та проходитиме у залі засідань Комітету (кімн. № 418).

Інших питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар  Комітету                                                      М.М.ПАПІЄВ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку