13 травня 2021 року (протокол № 70)

Опубліковано 14 травня 2021, о 14:51

 Комітет 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ





                                                                             70

 

                                                                     13        травня           21 

                                                                                           вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418 (зал засідань)

у режимі відеоконференції

                                                                     11 год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 Присутні  члени  Комітету:   Євтушок С.М.,   Культенко А.В., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Приходько Н.І., Синютка О.М., Фролов П.В. 

Відсутній член Комітету:  заступник голови Комітету Савченко О.С.

 До засідання Комітету у режимі відеоконференції приєднався народний депутат України Крулько І.І.

Присутні: 

працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету.

Ведеться відеозапис.

 

 Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України - членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає 14 основних питань та питання «Різне», та у зв’язку з відсутністю пропозицій і зауважень прийняти його «за основу» та «в цілому» (стенограма додається).

 Голосували:  «за» -  10, «проти» - 0 , «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

 1. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо терміну діяльності тимчасових спеціальних та тимчасових слідчих комісій Верховної Ради України», внесений народними депутатами України Крульком І.І. та іншими (всього 9 підписів) (реєстр. № 5335 від 05.04.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 28.04.2021 р. про прийняття у другому читанні та в цілому як закону проекту Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», внесений народними депутатами України Колтуновичем О.С., Шуфричем Н.І., Дунаєвим С.В., Чорним В.І., Кивою І.В. (реєстр. 2194-П від 29.04.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин", внесений народним депутатом України Соболєвим С.В. (реєстр. 2194-П1 від 29.04.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4.     Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин",  внесений народним депутатом України Євтушком С.М. (реєстр. 2194-П2 від 29.04.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5.    Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 28 квітня 2021 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», внесений народним депутатом України  Пузійчуком А.В. (реєстр. 2194-П3 від 29.04.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

6.  Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», внесений народним депутатом України Тимошенко Ю.В. (реєстр. 2194-П4 від 29.04.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 7.  Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 28 квітня 2021 року про прийняття в цілому проекту закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», внесений народними депутатами України Івченком В.Є. та Кириленком І.Г. (реєстр. 2194-П5 від 29.04.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 8.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», внесений народним депутатом України  Кабаченком В.В. (реєстр. 2194-П6 від 29.04.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

9.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» внесений народним депутатом України Наливайченком В.О. (реєстр. 2194-П7 від 29.04.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 10.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», внесений народним депутатом України  Дубілем В.О. (реєстр. 2194-П8 від 29.04.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 11.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин", внесений народним депутатом України Бондарєвим К.А. (реєстр. 2194-П9 від 29.04.2021).  

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

12.  Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», внесений народним депутатом України Лабунською  А.В.  (реєстр. 2194-П10 від 29.04.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

13.  Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин", внесений народним депутатом України Цимбалюком М.М.  (реєстр. 2194-П11 від 29.04.2021).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

14.  Про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народних депутатів України у квітні 2021 року).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 15. Різне.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо терміну діяльності тимчасових спеціальних та тимчасових слідчих комісій Верховної Ради України», внесений народними депутатами України Крульком І.І. та іншими (всього 9 підписів) (реєстр. № 5335 від 05.04.2021).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово народному депутату України Крульку І.І. – автору проекту Закону України (реєстр. № 5335), який обґрунтував необхідність внесення змін до Регламенту Верховної Ради України та до Закону України «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо терміну діяльності комісій  та відповів на запитання, поставлені секретарем Комітету Папієвим М.М. (стенограма додається).

В обговоренні питання взяли участь секретар Комітету Папієв М.М., голова підкомітету Приходько Н.І., перший заступник голови Комітету Євтушок С.М. (стенограма додається).

 Під час обговорення перший заступник голови Комітету Євтушок С.М. запропонував передбачити у рішенні Комітету рекомендацію Верховній Раді України «за наслідками розгляду цього законопроекту в першому читанні прийняти його за основу та в цілому» (стенограма додається).

 Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та поставив на голосування (за порядком надходження пропозицій) проект рішення Комітету, який був запропонований членам Комітету на розгляд напередодні засідання Комітету з рекомендацію Верховній Раді України «за наслідками розгляду цього законопроекту в першому читанні прийняти його за основу з урахуванням зауважень та пропозицій Комітету» (стенограма додається).  

Голосували:  «за» - 4, «проти» - 0 , «утрималися» - 6 (рішення не прийнято).

 Обговорення продовжили секретар Комітету Папієв М.М., голова підкомітету Приходько Н.І., голова Комітету Кальченко С.В., перший заступник голови Комітету Євтушок С.М. (стенограма додається).

 За результатами обговорення перший заступник голови Комітету Євтушок С.М. зняв свою попередню пропозицію та запропонував передбачити у рішенні Комітету рекомендацію Верховній Раді України «за наслідками розгляду цього законопроекту в першому читанні прийняти його за основу з урахуванням зауважень та пропозицій Комітету, скоротивши строк для внесення пропозицій і поправок наполовину» (стенограма додається).

 Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування таку пропозицію першого заступника голови Комітету  Євтушка С.М.

 Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0 , «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо терміну діяльності тимчасових спеціальних та тимчасових слідчих комісій Верховної Ради України», внесений народними депутатами України Крульком І.І. та іншими (всього 9 підписів) (реєстр. № 5335 від 05.04.2021) (додається), та рекомендувати Верховній Раді України включити його до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України і за наслідками розгляду в першому читанні прийняти цей законопроект за основу з урахуванням зауважень та пропозицій Комітету, скоротивши строк для внесення пропозицій і поправок наполовину.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 28.04.2021 р. про прийняття у другому читанні та в цілому як закону проекту Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», внесений народними депутатами України Колтуновичем О.С., Шуфричем Н.І., Дунаєвим С.В., Чорним В.І., Кивою І.В. (реєстр. 2194-П від 29.04.2021).

 

Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0 , «утрималися» - 3 (прийнято більшістю голосів).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 28.04.2021 р. про прийняття у другому читанні та в цілому як закону проекту Закону України про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», внесений народними депутатами України Колтуновичем О.С., Шуфричем Н.І., Дунаєвим С.В., Чорним В.І., Кивою І.В. (реєстр. 2194-П від 29.04.2021) (додається), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин", внесений народним депутатом України  Соболєвим С.В. (реєстр. 2194-П1 від 29.04.2021).

 У зв’язку з втратою відеозв’язку з 1 (одним) народним депутатом України – членом Комітету  в  голосуванні беруть участь 9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин", внесений народним депутатом України  Соболєвим С.В. (реєстр. 2194-П1 від 29.04.2021) (додається), та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин",  внесений народним депутатом України  Євтушком С.М. (реєстр. 2194-П2 від 29.04.2021).

У зв’язку з втратою відеозв’язку з 1 (одним) народним депутатом України – членом Комітету в голосуванні беруть участь 9 (дев’ять)  народних депутатів України – членів Комітету.

 Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

1.     Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин",  внесений народним депутатом України  Євтушком С.М. (реєстр. 2194-П2 від 29.04.2021) (додається), та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

2.      Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 28 квітня 2021 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», внесений народним депутатом України  Пузійчуком А.В. (реєстр. 2194-П3 від 29.04.2021).

 

Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 28 квітня 2021 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», внесений народним депутатом України  Пузійчуком А.В. (реєстр. 2194-П3 від 29.04.2021) (додається), та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

2.  Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», внесений народним депутатом України Тимошенко Ю.В. (реєстр. 2194-П4 від 29.04.2021).

 

Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0 , «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

 УХВАЛИЛИ: 

1.  Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», внесений народним депутатом України Тимошенко Ю.В. (реєстр. 2194-П4 від 29.04.2021) (додається), та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

2.  Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 28 квітня 2021 року про прийняття в цілому проекту закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», внесений народними депутатами України Івченком В.Є. та Кириленком І.Г. (реєстр. 2194-П5 від 29.04.2021).

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку з 1 (одним) народним депутатом України – членом Комітету в голосуванні беруть участь 9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 28 квітня 2021 року про прийняття в цілому проекту закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», внесений народними депутатами України Івченком В.Є. та Кириленком І.Г. (реєстр. 2194-П5 від 29.04.2021) (додається), та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

2.  Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», внесений народним депутатом України Кабаченком В.В. (реєстр. 2194-П6 від 29.04.2021). 

 У зв’язку з втратою відеозв’язку з 2 (двома) народними депутатами України – членами Комітету в голосуванні беруть участь 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», внесений народним депутатом України  Кабаченком В.В. (реєстр. 2194-П6 від 29.04.2021) (додається), та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» внесений народним депутатом України Наливайченком В.О. (реєстр. 2194-П7 від 29.04.2021).

 У зв’язку з втратою відеозв’язку з 2 (двома) народними депутатами України – членами Комітету в голосуванні беруть участь 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 
           УХВАЛИЛИ: 

1.  Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» внесений народним депутатом України  Наливайченком В.О. (реєстр. 2194-П7 від 29.04.2021) (додається), та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

2.   Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

10. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», внесений народним депутатом України Дубілем В.О. (реєстр. 2194-П8 від 29.04.2021). 

 У зв’язку з втратою відеозв’язку з 2 (двома) народними депутатами України – членами Комітету в  голосуванні беруть участь 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0, «утрималися» - 0, не брав участі в голосуванні - 1 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», внесений народним депутатом України  Дубілем В.О. (реєстр. 2194-П8 від 29.04.2021) (додається), та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

2.  Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

11. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин", внесений народним депутатом України Бондарєвим К.А. (реєстр. 2194-П9 від 29.04.2021).

 У зв’язку з втратою відеозв’язку з 2 (двома) народними депутатами України – членами Комітету в  голосуванні беруть участь 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0, «утрималися» - 0, не брав участі в голосуванні - 1 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ: 

1.  Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин", внесений народним депутатом України  Бондарєвим К.А. (реєстр. 2194-П9 від 29.04.2021) (додається), та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

2.  Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

12. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», внесений народним депутатом України Лабунською А.В. (реєстр. 2194-П10 від 29.04.2021).

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку з 2 (двома) народними депутатами України – членами Комітету   в  голосуванні беруть участь 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0, «утрималися» - 0, не брав участі в голосуванні - 1 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

1.  Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», внесений народним депутатом України Лабунською  А.В.  (реєстр. 2194-П10 від 29.04.2021) (додається), та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

2.   Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

13. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин", внесений народним депутатом України Цимбалюком М.М. (реєстр. 2194-П11 від 29.04.2021)

 У зв’язку з втратою відеозв’язку з 2 (двома) народними депутатами України – членами Комітету  в  голосуванні беруть участь 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0, «утрималися» - 0, не брав участі в голосуванні - 1 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин", внесений народним депутатом України Цимбалюком М.М. (реєстр. 2194-П11 від 29.04.2021) (додається), та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

2.  Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України із зазначеного питання визначити голову Комітету.

 

14. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народних депутатів України у квітні 2021 року).

 Перед початком голосування голова підкомітету Загородній Ю.І. заявив про те, що не братиме участі в голосуванні у зв’язку з можливим конфліктом інтересів (стенограма додається).

 У зв’язку з втратою відеозв’язку з 2 (двома) народними депутатами України – членами Комітету в  голосуванні беруть участь 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0, «утрималися» - 0, не брав участі в голосуванні - 1 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

Рішення про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народних депутатів України у квітні 2021 року) (додається).


15. Різне

Голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що наступне засіданні Комітету, згідно із затвердженим розкладом засідань Комітету на травень місяць поточного року, заплановане на 19 травня ц.р. та проходитиме у залі засідань Комітету (кімн. № 418).

Інших питань для розгляду в Різному народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 
           Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар  Комітету                                                      М.М.ПАПІЄВ

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку