12 квітня 2021 року (протокол № 68)

Опубліковано 15 квітня 2021, о 13:42

 Комітет 

     КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ



                                                                                   

                                                                                68

 

                                                                  12          квітня          21 

                                                             

                                                               вул. Банкова,6-8

кімн. 418 

у режимі відеоконференції

                                                                     15  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні члени Комітету: Євтушок С.М., Культенко А.В.,  Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І.,  Приходько Н.І., Синютка О.М.,  Фролов П.В. 

До засідання Комітету у режимі відеоконференції приєдналися:

народні депутати України Вельможний С.А., Мандзій С.В., Рудик С.Я.

Присутні: 

працівники секретаріату Комітету, помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету.

 

Ведеться відеозапис.

 

 Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.М. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає 4 основних питання та питання «Різне», і у зв’язку з відсутністю інших пропозицій та зауважень, прийняти порядок денний засідання Комітету «за основу» і «в цілому» (стенограма додається).  

 

Голосували: «за» - 11, «проти» - 0, «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 30.03.2021 року про прийняття в цілому як Закону України проекту Закону України «Про внесення зміни до розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» щодо приватизації об'єктів великої приватизації» (реєстр. № 4543 від 24.12.2020 р.)», внесений народним депутатом України Вельможним С.А. (реєстр. № 4543-П від 01.04.2021).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про зміни у складі комітетів Верховної Ради України (про заяву народного депутата України – члена депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» Мандзія С.В. та пропозицію депутатської групи «Партія «За майбутнє» щодо обрання заступником голови Комітету з питань аграрної та земельної політики народного депутата України Рудика С.Я.).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду за шість місяців діяльності», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Пузійчуком А.В. та іншими (всього 9 підписів) (реєстр. № 5252 від 15.03.2021).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народних депутатів України у березні 2021 року (лист від 05.04.2021 електронна картка документа (462014).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 30.03.2021 року про прийняття в цілому як Закону України проекту Закону України «Про внесення зміни до розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» щодо приватизації об'єктів великої приватизації» (реєстр. № 4543 від 24.12.2020 р.)», внесений народним депутатом України Вельможним С.А. (реєстр. № 4543-П від 01.04.2021).

 

У зв’язку з втратою відеозв’язку з народним депутатом України,  автором проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 4543-П) Вельможним С.А., головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. не мав можливості надати йому слово для виступу.

Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0, «утрималося» - 4 (прийнято більшістю голосів).

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 30.03.2021 року про прийняття в цілому як Закону України проекту Закону України «Про внесення зміни до розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» щодо приватизації об'єктів великої приватизації» (реєстр. № 4543 від 24.12.2020 р.)», внесений народним депутатом України Вельможним С.А. (реєстр. № 4543-П від 01.04.2021) (додається), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

 2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  зміни у складі комітетів Верховної Ради України (про заяву народного депутата України – члена депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» Мандзія С.В. та пропозицію депутатської групи «Партія «За майбутнє» щодо обрання заступником голови Комітету з питань аграрної та земельної політики народного депутата України Рудика С.Я.).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєдналися народні депутати України Мандзій С.В. та Рудик С.Я. і запропонував членам Комітету поставити їм запитання, якщо такі є.

        Голосували: «за» - 11, «проти» - 0, «утрималося» -  0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1.Відповідно до пункту 1 частини першої  статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», і рекомендувати Верховній Раді України розглянути його та прийняти рішення відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету. 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду за шість місяців діяльності», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Пузійчуком А.В. та іншими (всього 9 підписів) (реєстр. № 5252 від 15.03.2021).

 В обговоренні взяла участь голова підкомітету Приходько Н.І., яка є членом зазначеної Тимчасової слідчої комісії  (стенограма додається).

 Також голова підкомітету Приходько Н.І. заявила про те, що не братиме участь в голосуванні у зв’язку з можливим конфліктом інтересів (стенограма додається).

Участь у голосуванні беруть 10 (десять) народних депутатів України – членів Комітету.

 Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ: 

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду за шість місяців діяльності», внесений народними депутатами України – членами Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Пузійчуком А.В. та іншими (всього 9 підписів)  (реєстр. № 5252 від 15.03.2021) (додається), та направити його Тимчасовій слідчій комісії, яка визначена головною з підготовки і попереднього розгляду цього проекту Постанови.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народних депутатів України у березні 2021 року (лист від 05.04.2021 електронна картка документа (462014).

 

В обговоренні питання взяв участь секретар Комітету Папієв М.М. (стенограма додається).

 Перед початком голосування заступник голови Комітету Савченко О.С. та секретар Комітету Папієв М.М. зробили заяву про те, що не братимуть участь в голосуванні у зв’язку з можливим конфліктом інтересів (стенограма додається).

 Участь у голосуванні беруть 9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ: 

Рішення про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народних депутатів України у березні 2021 року (лист від 05.04.2021 електронна картка документа (462014) (додається).

 

5. Різне.

Народними депутатами України – членами Комітету питань для обговорення в Різному запропоновано не було.

 

Голова Комітету                                                      С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

 Секретар Комітету                                                    М.М.ПАПІЄВ

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку