17 лютого 2021 року (протокол № 63)

Опубліковано 22 лютого 2021, о 08:35

 Комітет 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ





                                                                             63

 

                                                                   17        лютого          21 

                                                             

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

кімн. № 418 (зал засідань)

                                                                     15  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні члени Комітету: Євтушок С.М., Культенко А.В., Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Приходько Н.І., Синютка О.М.,  Фролов П.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Нехоца М.В.,  заступник керівника секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Моргун А.А., Олексійчук О.М.,  консультант Шаповалова К.С., інтерн Повесьма Д.Д.

 

Присутні: 

помічники-консультанти народних депутатів України  - членів Комітету Кальченка С.В., Савченко О.С., Папієва М.М., Загороднього Ю.І., Марченко Л.І., Приходько Н.І.;

представник секретаріату депутатської фракції Політичної партії «СЛУГА НАРОДУ» – Сабецька О.          

 

Ведеться стенограма та

 аудіозапис засідання Комітет

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає 6 основних питання та питання «Різне». Одночасно головуючий повідомив про те, що перед засіданням Комітету отримано листа від народного депутата України Шуфрича Н.І., якого було запрошено на засідання для участі у розгляді законопроектів (реєстр. №№ 4094, 4095), з проханням перенести розгляд зазначених законопроектів у зв’язку з тим, що розгляд питань збігається в часі із засіданням Комітету з питань свободи слова, головою якого він є, і запропонував виключити з проекту порядку денного засідання Комітету відповідно перше та друге питання. Також головуючий повідомив про отримання перед засіданням Комітету листа від Апарату Верховної Ради України від 17.02.2021 № 06/04-2021/48373 (390503) з уточненими відомостями щодо участі народного депутата України Торохтія Б.Г. у голосуваннях при прийнятті рішень Верховної Ради України на пленарних засіданнях у січні 2021 року та запропонував розглянути це питання як додаткове на цьому засіданні Комітету (стенограма додається).

У зв’язку з тим, що інших пропозицій та зауважень до проекту порядку денного не надійшло, головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. запропонував прийняти порядок денний засідання Комітету «за основу» та «в цілому» з урахуванням внесених ним пропозицій (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 11, «проти» - 0 , «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.                 Про розгляд на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про вихід з Угоди про Міжурядовий фельд’єгерський зв’язок та Протоколу про внесення поправок до Угоди про Міжурядовий фельд’єгерський зв’язок», внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 0086 від 29.12.2020).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

                      

2.                 Про  розгляд на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правових засад діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини», внесений народними депутатами України Тарасенком Т.П. та іншими (всього 16 підписів) (реєстр. № 5019 від 04.02.2021)

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

                     

3. Про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народного депутата України Марусяка О.Р. у грудні 2020 року) лист від 16.02.2021 № 06/04-2021/45079 (386961).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про розклад засідань Комітету у березні 2021 року.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народного депутата України Торохтія Б.Г. у січні 2021 року) лист від 17.02.2021 № 06/04-2021/48373 (390503).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

6. Різне.     

 

 

1. СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про розгляд на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про вихід з Угоди про Міжурядовий фельд’єгерський зв’язок та Протоколу про внесення поправок до Угоди про Міжурядовий фельд’єгерський зв’язок», внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 0086 від 29.12.2020).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Синютка О.М.,  Євтушок С.М. (стенограма додається).

 

Під час обговорення секретарем Комітету  Папієвим М.М. було внесено пропозицію про доповнення проекту висновку Комітету з цього питання: звернутися з листом до Голови Верховної Ради України і привернути його увагу на неякісну підготовку Кабінетом Міністрів України законопроекту  (реєстр. № 0086) (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та запропонував для голосування дві пропозиції:

 

Перша пропозиція – проект рішення Комітету, яким пропонується ухвалити висновок на законопроект (реєстр. № 0086) і  надіслати його головному Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Друга пропозиція секретаря Комітету Папієва М.М. – доповнити проект висновку Комітету: звернутися з листом до Голови Верховної Ради України і привернути його увагу на неякісну підготовку Кабінетом Міністрів України законопроекту  (реєстр. № 0086).

 

Голосували за першу пропозицію:  «за» - 8, «проти» - 0,  «утрималося» - 3 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

Експертний висновок на проект Закону України «Про вихід з Угоди про Міжурядовий фельд’єгерський зв’язок та Протоколу про внесення поправок до Угоди про Міжурядовий фельд’єгерський зв’язок», внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 0086 від 29.12.2020), та направити його Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного законопроекту.

 

У зв’язку з прийняттям першої пропозиції більшістю голосів, друга пропозиція на голосування не ставилася.

 

 

2. СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про розгляд на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правових засад діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини», внесений народними депутатами України Тарасенком Т.П. та іншими (всього 16 підписів) (реєстр. № 5019 від 04.02.2021).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Євтушок С.М., Фролов П.В. (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 11, «проти» - 0 , «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

 

 

УХВАЛИЛИ: 

Експертний висновок на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правових засад діяльності Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини», внесений народними депутатами України Тарасенком Т.П. та іншими (всього 16 підписів), і надіслати його Голові Верховної Ради України та Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

 

3. СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народного депутата України Марусяка О.Р. у грудні 2020 року) лист від 16.02.2021 № 06/04-2021/45079 (386961).

 

Голосували:  «за» - 11, «проти» - 0 , «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Виключити народного депутата України Марусяка О.Р. (номер 42) зі списку народних депутатів України, стосовно яких Комітет, згідно з рішенням від 20 січня 2021 року (протокол № 59), звертався до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про видання розпорядження про припинення у січні 2021 року відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень за грудень 2020 року, в розмірі, встановленому в 2020 році, народним депутатам України, яким такі витрати були відшкодовані у грудні 2020 року у зв’язку із закінченням бюджетного року, і звернутися до Голови Верховної Ради України  Разумкова Д.О. з поданням про внесення відповідних змін до додатку до розпорядження Голови Верховної Ради України від 25.01.2021 № 14 стосовно народного депутата України Марусяка О.Р.

2. Рішення Комітету надіслати Голові Верховної Ради України
Разумкову Д.О. та в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України               Теплюку М.О.

 

 

4. СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про розклад засідань Комітету у березні 2021 року.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Фролов П.В., Загородній Ю.І., Культенко А.В. (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 11, «проти» - 0 , «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

Затвердити розклад засідань Комітету у березні 2021 року.

 

 

5. СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (уточнені відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народного депутата України Торохтія Б.Г. у січні 2021 року (лист від 17.02.2021 № 06/04-2021/48373 (390503)

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Фролов П.В., Загородній Ю.І., Культенко А.В. (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 11, «проти» - 0 , «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Виключити народного депутата України Торохтія Б.Г. (номер 54) зі списку народних депутатів України, стосовно яких Комітет, згідно з рішенням від 10 лютого 2021 року (протокол № 62), звертався до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про видання розпорядження про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень за січень 2021 року, і звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про внесення відповідних змін до додатку до розпорядження Голови Верховної Ради України від 17 лютого 2021 року № 28 стосовно народного депутата України Торохтія Б.Г.

2. Рішення Комітету надіслати Голові Верховної Ради України
Разумкову Д.О. та в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України Теплюку М.О.

6. Різне.

На пропозицію секретаря Комітету Папієва М.М. народні депутати України - члени Комітету обмінялися думками щодо певних проблем, які виникли під час використання ними ключа «Алмаз-1К», та запропонували вивчити це питання повторно, проаналізувати стенограму засідання Комітету від 27 січня ц.р. та заслухати на засіданні Комітету інформацію керівництва Апарату Верховної Ради України та керівника Управління комп’ютеризованих систем Апарату Верховної Ради України Сидоренка О.О. з порушеного питання   (стенограма додається).  

 

Також голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету, що наступне засідання Комітету відбудеться за розкладом 3 березня ц.р., у середу, та проходитиме у приміщенні залу засідань Комітету (вул. Банкова, 6-8, кімн. 418, о 15 год.) (стенограма додається). 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

 

 

Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ

 

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку