10 лютого 2021 року (протокол № 62)

Опубліковано 12 лютого 2021, о 11:17

 Комітет 

 

 

 

 

      КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ



                                                                                   

                                                                                62

 

                                                                      10        лютого                21 

                                                             

 

                                                              вул. Банкова,6-8

кімн. 418 

у режимі відеоконференції

                                                                     11  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні члени Комітету: Культенко А.В.,  Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І.,  Фролов П.В. 

 

Відсутні члени Комітету: Євтушок С.М., Синютка О.М.,  Приходько Н.І. (з поважної причини).

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступники керівника секретаріату Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В.,  Моргун А.А.,              Олексійчук О.М., консультант  Шаповалова  К.С., інтерн Повесьма Д.Д.

 

Запрошені (приєднались до відеоконференції):

народні депутати України Фріс І.П. та Сушко П.М.

 

Присутні: 

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету  Кальченка С.В., Євтушка С.М., Папієва М.М. 

 

Ведеться відеозапис.

 

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.М. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає 5 основних питань та питання «Різне», і запропонував у зв’язку з тим, що інших пропозицій та зауважень не надійшло, прийняти порядок денний засідання Комітету «за основу» і «в цілому» (стенограма додається).  

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому як закон проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо єдиної правової долі земельної ділянки та розміщеного на ній об'єкта нерухомості) (реєстр. № 0850 від 29 серпня 2019 року)», внесений народними депутатами України  Фрісом І.П., Матусевичем О.Б., Леоновим О.О., Яременком Б.В., Кінзбурською В.О., Рубльовим В.В.  (реєстр. № 0850-П від 03.02.2021).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування результатів голосування Верховної Ради України від 04.02.2021 року про прийняття в цілому як закону проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації дорожнього будівництва та удосконалення законодавства у сфері містобудівної діяльності (№ 2680 від 27.12.2019)", внесений народним депутатом України Стернійчуком  В.О. (реєстр. № 2680-П від 08.02.2021).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень з питань охорони дитинства, реформування системи закладів інституційного догляду та виховання, реалізації права дитини на сімейне виховання та усиновлення, розвитку (модернізації) соціальних послуг», внесений народним депутатом України Сушком П.М. (реєстр. № 5006 від 03.02.2021).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про заяву народних депутатів України – Першого заступника голови депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» Корнієнка О.С. та інших народних депутатів України членів цієї депутатської фракції (всього 58 підписів) про висловлювання народного депутата України Рудика С.Я. на пленарному засіданні Верховної Ради України 28 січня 2021 року

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народних депутатів України у січні 2021 року (лист від 05.02.2021 № 06/04-2021/33352 (374280).

 

6. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому як закон проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо єдиної правової долі земельної ділянки та розміщеного на ній об'єкта нерухомості) (реєстр. № 0850 від 29 серпня 2019 року)», внесений народними депутатами України  Фрісом І.П., Матусевичем О.Б., Леоновим О.О., Яременком Б.В., Кінзбурською В.О., Рубльовим В.В.  (реєстр. № 0850-П від 03.02.2021).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово народному депутату України Фрісу І.П., автору проекту Постанови  Верховної Ради України (реєстр. № 0850-П), який обґрунтував необхідність внесення проекту Постанови про скасування рішення щодо прийняття в цілому як закону проекту Закону України (реєстр. № 0850 від 29 серпня 2019 року) (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому як закон проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо єдиної правової долі земельної ділянки та розміщеного на ній об'єкта нерухомості) (реєстр. № 0850 від 29 серпня                 2019 року)», внесений  депутатами України Фрісом І.П., Матусевичем О.Б., Леоновим О.О., Яременком Б.В., Кінзбурською В.О., Рубльовим В.В.  (реєстр.    № 0850-П від 03.02.2021), та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України із зазначеного питання визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування результатів голосування Верховної Ради України від 04.02.2021 року про прийняття в цілому як закону проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації дорожнього будівництва та удосконалення законодавства у сфері містобудівної діяльності (№ 2680 від 27.12.2019)", внесений народним депутатом України Стернійчуком  В.О. (реєстр. № 2680-П від 08.02.2021).

           

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утрималося» -  0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування результатів голосування Верховної Ради України від 04.02.2021 року про прийняття в цілому як закону проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації дорожнього будівництва та удосконалення законодавства у сфері містобудівної діяльності» (№ 2680 від 27.12.2019)», внесений народним депутатом України  Стернійчуком В.О. (реєстр. № 2680-П), та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України із зазначеного питання визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень з питань охорони дитинства, реформування системи закладів інституційного догляду та виховання, реалізації права дитини на сімейне виховання та усиновлення, розвитку (модернізації) соціальних послуг», внесений народним депутатом України Сушком П.М. (реєстр. № 5006 від 03.02.2021).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово народному депутату України Сушку П.М., автору проекту Постанови  Верховної Ради України (реєстр. № 5006), який обґрунтував необхідність створення зазначеної тимчасової слідчої комісії  (стенограма додається).

 

Народні депутати України – члени Комітету Загородній Ю.І. та               Культенко А.В. висловили підтримку внесеної автором проекту Постанови ініціативі (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень з питань охорони дитинства, реформування системи закладів інституційного догляду та виховання, реалізації права дитини на сімейне виховання та усиновлення, розвитку (модернізації) соціальних послуг», внесений народним депутатом України Сушком П.М. (реєстр. № 5006 від 03.02.2021), та рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови з урахуванням зауважень Комітету та прийняти рішення відповідно астини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України. 

2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України із зазначеного питання визначити голову Комітету.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про заяву народних депутатів України – Першого заступника голови депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» Корнієнка О.С. та інших народних депутатів України членів цієї депутатської фракції (всього 58 підписів) про висловлювання народного депутата України Рудика С.Я. на пленарному засіданні Верховної Ради України 28 січня 2021 року.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що Комітет звертався листом до народного депутата України Рудика С.Я. з пропозицією подати письмові пояснення щодо його висловлювань на пленарному засіданні Верховної Ради України 28 січня 2021 року, а також про те, що народного депутата України Рудика С.Я. було запрошено до участі у цьому засіданні Комітету під час розгляду вищезазначеної заяви. Однак, народний депутат України Рудик С.Я. жодних пояснень не надавав, до цього засідання Комітету не приєднався (стенограма додається).

 

Голова підкомітету з питань депутатської етики Загородній Ю.І. поставив уточнююче запитання головуючому на засіданні щодо підтвердження кількості народних депутатів України, які підписали заяву. На підтвердження було продемонстровано заяву, яку Комітет отримав по СЕДО, та оголошено реєстраційний номер цього документа, що дасть можливість усім бажаючим переглянути заяву та кількість її підписантів (стенограма додається).

 

В обговоренні питання взяв участь голова підкомітету з питань Регламенту Верховної Ради України Фролов П.В. (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 4, «проти» - 0, «утрималися» - 2, не брали участь у голосуванні – 2  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок Комітету про висловлювання народного депутата України Рудика С.Я. на пленарному засіданні Верховної Ради України 28 січня 2021 року.

2. Рекомендувати Верховній Раді України без обговорення прийняти рішення про позбавлення народного депутата України Рудика С.Я. права брати участь у п’яти пленарних засіданнях Верховної Ради України і довести таке рішення до відома виборців через газету «Голос України».

3. Висновок Комітету надіслати Верховній Раді України та поінформувати Голову Верховної Ради України Разумкова Д.О., депутатську фракцію ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» про прийняте Комітетом рішення.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про питання реалізації положень частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» (відомості Апарату Верховної Ради України щодо обліку робочого часу народних депутатів України у січні 2021 року (лист від 05.02.2021                  № 06/04-2021/33352 (374280).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. додатково поінформував народних депутатів України – членів Комітету про отримання Комітетом по СЕДО (10 лютого ц.р., після підготовки та розсилки народним депутатам України – членам Комітету на ознайомлення проекту рішення Комітету з цього питання) ще одного листа від в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України Теплюка М.О. від 10.02.2021 № 06/04-2021/38268 (378611) з уточнюючими відомостями щодо участі народного депутата України                  Марусяка О.Р. у засіданнях Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, членом якого він є, і запропонував виключити його прізвище із списку народних депутатів України, яким пропонується припинити відшкодування витрат, пов’язаних з виконання депутатських повноважень за січень 2021 року, та ухвалити відповідне рішення з урахуванням внесеної пропозиції (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0, «утрималося» - 0, не брав участі у голосуванні – 1  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про видання розпорядження, відповідно до абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України», про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень за січень 2021 року, таким народним депутатам України:

 

1.

Абрамовичу Ігорю Олександровичу 

2.

Бойку Юрію Анатолійовичу 

3.

Бондарю Віктору Васильовичу 

4.

Борту Віталію Петровичу 

5.

Вінтоняк Олені Василівні 

6.

Володіній Дар’ї Артемівні 

7.

Галушку Миколі Леонідовичу 

8.

Герезі Олександру Володимировичу 

9.

Гузю Ігорю Володимировичу 

10.

Данілову Віталію Богдановичу

11.

Деркачу Андрію Леонідовичу 

12.

Дубінському Олександру Анатолійовичу 

13.

Дубневичу Ярославу Васильовичу 

14.

Єфімову Максиму Вікторовичу 

15.

Заблоцькому Мар’яну Богдановичу

16.

Заремському Максиму Валентиновичу

17.

Іванчуку Андрію Володимировичу 

18.

Івахову Степану Петровичу 

19.

Ісаєнку Дмитру Валерійовичу 

20.

Киві Іллі Володимировичу 

21.

Кісільову Ігорю Петровичу 

22.

Кожем’якіну Андрію Анатолійовичу 

23.

Козаку Тарасу Романовичу

24.

Колихаєву Ігорю Вікторовичу 

25.

Королевській Наталії Юріївні 

26.

Красову Олексію Ігоровичу 

27.

Кузьміну Ренату Равелійовичу 

28.

Лабазюку Сергію Петровичу 

29.

Лабунській Анжеліці Вікторівні 

30.

Ларіну Сергію Миколайовичу 

31.

Леросу Гео Багратовичу 

32.

Льовочкіну Сергію Володимировичу 

33.

Макаренку Михайлу Васильовичу 

34.

Мамці Григорію Миколайовичу 

35.

Мамояну Суто Чолоєвичу 

36.

Марчуку Ігорю Петровичу

37.

Медведчуку Віктору Володимировичу 

38.

Міньку Сергію Анатолійовичу 

39.

Молотку Ігорю Федоровичу 

40.

Новинському Вадиму Владиславовичу 

41.

Палиці Ігорю Петровичу 

42.

Плачковій Тетяні Михайлівні 

43.

Пузанову Олександру Геннадійовичу 

44.

Рабіновичу Вадиму Зіновійовичу 

45.

Рудик Кірі Олександрівні 

46.

Рудику Сергію Ярославовичу 

47.

Скорику Миколі Леонідовичу

48.

Солоду Юрію Васильовичу 

49.

Сольському Миколі Тарасовичу 

50.

Столару Вадиму Михайловичу 

51.

Суркісу Григорію Михайловичу 

52.

Тарасову Олегу Сергійовичу 

53.

Тимошенко Юлії Володимирівні 

54.

Торохтію Богдану Григоровичу 

55.

Фельдману Олександру Борисовичу 

56.

Холодову Андрію Івановичу

57.

Христенку Федору Володимировичу 

58.

Шаповалову Юрію Анатолійовичу

59.

Шахову Сергію Володимировичу

60.

Шенцеву Дмитру Олексійовичу 

61.

Шпенову Дмитру Юрійовичу 

62.

Яценку Антону Володимировичу 

 

2. Рішення Комітету надіслати Голові Верховної Ради України
Разумкову Д.О. та в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України Теплюку М.О.

 

 

6. Різне.

На пропозицію секретаря Комітету Папієва М.М. народні депутати України - члени Комітету обмінялися думками щодо врегулювання питання оплати праці помічників-консультантів народних депутатів України та щодо внесення змін до відповідної постанови Верховної Ради України (стенограма додається).

 

Також голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що наступний тиждень згідно з календарним планом проведення п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання передбачає роботу народних депутатів України у пленарному режимі, отже, за традицією, засідання Комітету відбудеться в середу (17 лютого) о 15 годині у приміщенні залу засідань Комітету (стенограма додається).

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар Комітету                                                    М.М.ПАПІЄВ

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку