19 листопада 2020 року (протокол № 54)

Опубліковано 19 листопада 2020, о 14:05

 Комітет 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ



                                                                                              54

 

                                                                                19        листопада          20 

                                                             

                                                              вул. Банкова, 6-8,

у режимі відеоконференції,

                                                                  з  11 год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні члени Комітету: Євтушок С.М., Культенко А.В., Савченко О.С.,  Папієв М.М., Гринчук О.А., Марченко Л.І.,  Фролов П.В. 

Відсутні члени Комітету:  Загородній Ю.І., Приходько Н.І., Синютка О.М.

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: заступники керівника секретаріату Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М.,  Кукла А.О.             

 Приєдналися до відеоконференції: 

народний депутат України Ткаченко М.М.;

народний депутат України Гришина Ю.М.

Присутній: помічник-консультант народного депутата України – члена Комітету  Папієва М.М.                                        

 

Ведеться відеозапис засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з  5 основних питань та питання «Різне», і у зв’язку з відсутністю зауважень чи пропозицій до проекту порядку денного запропонував прийняти його «за основу та в цілому» (стенограма додається). 

 Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

 ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.  Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування причин виникнення у 2020 році масштабних пожеж у Луганській області та дій/ бездіяльності Луганського обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій і Луганської обласної державної адміністрації – Луганської обласної військово-цивільної адміністрації щодо вчасного реагування на виникнення та недопущення виникнення подій надзвичайного характеру», внесений народними депутатами України Горбенком Р.О., Ткаченком М.М. (реєстр. № 4262 від 11.11.2020, доопрацьований).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

 2.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки та оцінки стану акціонерного товариства "Українська залізниця",  розслідування фактів можливої бездіяльності, порушення законодавства України органами управління зазначеного підприємства, що призвели до значного погіршення технічного стану підприємства та основних виробничих показників», внесений народним депутатом України Гришиною Ю.М. (реєстр. № 3432 від 11 листопада 2020 року, доопрацьований). 

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3.   Про лист Апарату Верховної Ради України від 10.11.2020 № 06/04-2020/207364 (257584) з уточненими відомостями щодо участі у голосуваннях окремих  народних  депутатів  України  при  прийнятті  рішень  Верховної  Ради України на пленарних засіданнях Верховної Ради України у жовтні 2020 року.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 4.   Про лист Апарату Верховної Ради України від 17.11.2020 № 06/04-2020/213646 (264558) з уточненими відомостями щодо участі у голосуваннях народного  депутата  України  Констанкевич  І.М. при  прийнятті  рішень  Верховної  Ради України на пленарних засіданнях Верховної Ради України у жовтні 2020 року.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 5.  Про розклад засідань Комітету у грудні 2020 року.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 6. Різне

 

1.  СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування причин виникнення у 2020 році масштабних пожеж у Луганській області та дій/ бездіяльності Луганського обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій і Луганської обласної державної адміністрації – Луганської обласної військово-цивільної адміністрації щодо вчасного реагування на виникнення та недопущення виникнення подій надзвичайного характеру», внесений народними депутатами України Горбенком Р.О., Ткаченком М.М. (реєстр. № 4262 від 11.11.2020, доопрацьований).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до відеоконференції приєднався народний депутат України Ткаченко М.М., співавтор проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 4262), який обґрунтував  необхідність утворення цієї Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України та відповів на запитання першого заступника голови Комітету Євтушка С.М. (стенограма додається).

 Перед голосуванням голова підкомітету Фролов П.В. зробив заяву про те, що не братиме участі в голосуванні у зв’язку з можливим конфліктом інтересів (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0 , «утрималося» - 0, не бере участі в голосуванні - 1 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування причин виникнення у 2020 році масштабних пожеж у Луганській області та дій/ бездіяльності Луганського обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій і Луганської обласної державної адміністрації – Луганської обласної військово-цивільної адміністрації щодо вчасного реагування на виникнення та недопущення виникнення подій надзвичайного характеру», внесений народними депутатами України Горбенком Р.О., Ткаченком М.М. (реєстр. № 4262 від 11.11.2020, доопрацьований), та рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови і прийняти рішення відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України.  

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки та оцінки стану акціонерного товариства "Українська залізниця",  розслідування фактів можливої бездіяльності, порушення законодавства України органами управління зазначеного підприємства, що призвели до значного погіршення технічного стану підприємства та основних виробничих показників», внесений народним депутатом України Гришиною Ю.М. (реєстр. № 3432 від 11 листопада 2020 року, доопрацьований).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до відеоконференції приєдналася народний депутат України Гришина Ю.М., автор проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 3432), яка обґрунтувала необхідність утворення, мету та завдання цієї Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України (стенограма додається).

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки та оцінки стану акціонерного товариства "Українська залізниця",  розслідування фактів можливої бездіяльності, порушення законодавства України органами управління зазначеного підприємства, що призвели до значного погіршення технічного стану підприємства та основних виробничих показників», внесений народним депутатом України Гришиною Ю.М. (реєстр. № 3432 від 11.11.2020, доопрацьований), та рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови з урахуванням зауважень Комітету і прийняти рішення відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України.  

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету. 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. лист Апарату Верховної Ради України від 10.11.2020 № 06/04-2020/207364 (257584) з уточненими відомостями щодо участі у голосуваннях окремих  народних  депутатів  України  при  прийнятті  рішень  Верховної  Ради України на пленарних засіданнях Верховної Ради України у жовтні 2020 року.

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0, «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).


УХВАЛИЛИ: 

1. Виключити народних депутатів України Литвиненка С.А. (номер 56) та Соломчука Д.В. (номер 90) зі списку народних депутатів України, стосовно яких Комітет, згідно з рішенням від 4 листопада 2020 року (протокол № 52), звертався до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про видання розпорядження про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконання депутатських повноважень за жовтень 2020 року, і звернутися до заступника Голови Верховної Ради України Кондратюк О.К. з поданням про внесення відповідних змін до додатку до розпорядження заступника Голови Верховної Ради України від 16.11.2020 № 315 стосовно народних депутатів України Литвиненка С.А. та Соломчука Д.В.

2. Рішення Комітету надіслати заступнику Голови Верховної Ради України Кондратюк О.К. та в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України Теплюку М.О.

 

4. СЛУХАЛИ:   Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  лист Апарату Верховної Ради України від 17.11.2020 № 06/04-2020/213646 (264558) з уточненими відомостями щодо участі у голосуваннях народного депутата України Констанкевич І.М. при  прийнятті рішень Верховної  Ради України на пленарних засіданнях Верховної Ради України у жовтні 2020 року.

        

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Виключити народного депутата України Констанкевич І.М. (номер 45) зі списку народних депутатів України, стосовно яких Комітет, згідно з рішенням від 4 листопада 2020 року (протокол № 52), звертався до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про видання розпорядження про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконання депутатських повноважень за жовтень 2020 року, і звернутися до заступника Голови Верховної Ради України Кондратюк О.К. з поданням про внесення відповідних змін до додатку до розпорядження заступника Голови Верховної Ради України від 16.11.2020 № 315 стосовно народного депутата України Констанкевич І.М.

2. Рішення Комітету надіслати заступнику Голови Верховної Ради України Кондратюк О.К. та в.о. Керівника Апарату Верховної Ради України Теплюку М.О.

 

  5. СЛУХАЛИ:   Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  розклад засідань Комітету у грудні 2020 року.

 Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

Затвердити розклад засідань Комітету у грудні 2020 року.

 

 6. Різне.

Народні депутати України – члени Комітету обмінялись думками щодо розгляду на наступному засіданні Комітету проекту кошторису Верховної Ради України на 2021 рік.

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку