07 жовтня 2020 року (протокол №51)

Опубліковано 03 листопада 2020, о 09:14

 Комітет 

 

      

 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ





                                                                                              51

 

                                                                                07        жовтня          20 

                                                             

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

у режимі відеоконференції,

                                                                  з  11 год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні члени Комітету: Євтушок С.М., Савченко О.С.,  Папієв М.М., Гринчук О.А., Марченко Л.І.,  Приходько Н.І. (з 11 год. 24 хв.), Синютка О.М., Фролов П.В. 

 

Відсутні члени Комітету: Культенко А.В., Загородній Ю.І. 

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Моргун А.А.,  Олексійчук О.М., консультант Шаповалова К.С. 

 

Запрошений, приєднався до відеоконференції: 

народний депутат України Костенко Р.В.

 

Присутні: помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету  Кальченка С.В., Папієва М.М.                                        

 

Ведеться відеозапис засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з  5 основних питань та питання «Різне» і висловив пропозицію: за традицією, у разі участі у засіданні Комітету суб’єкта права законодавчої ініціативи, змінити порядок розгляду питань порядку денного, а саме: до відеоконференції приєднався автор проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 4105) народний депутат України Костенко Р.В., отже пропонується розглядати це питання першим, далі – за порядком, зазначеним у проекті порядку денного засідання Комітету. У зв’язку з відсутністю інших зауважень чи пропозицій до проекту порядку денного головуючий на засіданні Комітету запропонував прийняти його «за основу та в цілому» (стенограма додається). 

 

Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0 , «утрималося» - 0, не голосував – 1 (втрачено відеозв’язок)  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

 1.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами «приватної військової компанії Вагнера» та нанесення шкоди національним інтересам України», внесений народним депутатом України Костенком Р.В. (реєстр. № 4105 від 22.09.2020, доопрацьований).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

 2.   Про внесення змін до календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років» (щодо зміни складу Тимчасової слідчої комісії), внесений народним депутатом України Василівим І.В. (реєстр. № 4165 від 29.09.2020).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про зміни у складі  Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду», внесений народними депутатами України Пузійчуком А.В.,  Юнаковим І.С. (реєстр. № 4158 від 30.09.2020, доопрацьований).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5.  Про питання реалізації частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України». 

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

6. Різне

 

 

1.  СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами «приватної військової компанії Вагнера» та нанесення шкоди національним інтересам України», внесений народним депутатом України Костенком Р.В. (реєстр. № 4105 від 22.09.2020, доопрацьований).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до відеоконференції приєднався автор проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 4105) народний депутат України Костенко Р.В.

Головуючий на засіданні надав слово народному депутату України                 Костенку Р.В., який обґрунтував необхідність утворення такої тимчасової слідчої комісії та поінформував про цілі і завдання цієї слідчої комісії (стенограма додається).

 

В обговоренні питання порядку денного взяв участь голова підкомітету Синютка О.М. (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0 , «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами «приватної військової компанії Вагнера» та нанесення шкоди національним інтересам України», внесений народним депутатом України Костенком Р.В. (реєстр. № 4105 від 22.09.2020, доопрацьований), та рекомендувати Верховній Раді України визначитися щодо проекту Постанови (реєстр. № 4105 від 22.09.2020, доопрацьований) шляхом голосування з урахуванням зауважень Комітету.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  внесення змін до календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

З 11 год. 24 хв. у засіданні Комітету (в режимі відеоконференції) бере участь голова підкомітету Приходько Н.І. Загальна кількість присутніх на засіданні членів Комітету складає 9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0 , «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до календарного плану проведення четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до положень частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, прийняти його за основу та в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років» (щодо зміни складу Тимчасової слідчої комісії), внесений народним депутатом України Василівим І.В. (реєстр. № 4165 від 29.09.2020).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0, «утримався» - 1  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років» (щодо зміни складу Тимчасової слідчої комісії)», внесений народним депутатом України                  Василівим І.В. (реєстр. № 4165 від 29.09.2020), та рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови, згідно з пунктом  8 частини четвертої статті 20 Регламенту Верховної Ради України, з урахуванням зауважень Комітету щодо назви та пункту 1 проекту Постанови (реєстр. № 4165), і прийняти рішення відповідно до частини третьої  статті 138 Регламенту Верховної Ради України.  

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

4. СЛУХАЛИ:   Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Постанови Верховної Ради України «Про зміни у складі  Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду», внесений народними депутатами України Пузійчуком А.В.,                    Юнаковим І.С. (реєстр. № 4158 від 30.09.2020, доопрацьований).

           

Голова підкомітету Приходько Н.І. поінформувала головуючого на засіданні Комітету голову Комітету Кальченка С.В. про свою неучасть у голосуванні щодо цього питання порядку денного у зв’язку з можливим конфліктом інтересів (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0, «утрималося» - 0, не голосувала Приходько Н.І. (у зв’язку з можливим конфліктом інтересів) (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про зміни у складі Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду» (реєстр. № 4158 від 30.09.2020, доопрацьований) і рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути даний проект Постанови та прийняти його в цілому.  

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити Голову Комітету.

 

  

5. СЛУХАЛИ:   Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  питання реалізації частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України». 

           

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0, «утрималося» - 0, не голосувала                  Савченко О.С. (у зв’язку з можливим конфліктом інтересів) (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

 

 

 

 

6. Різне.

Питань для обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.  

 

 





Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку