16 вересня 2020 року (протокол №49)

Опубліковано 24 вересня 2020, о 08:24

 Комітет 

 

     

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ





                                                                             49

 

                                                                     16        вересня           20 

                                                             

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418 (зал засідань)

                                                                     15  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні члени Комітету: Євтушок С.М., Савченко О.С., Папієв М.М. (з 15 год. 18 хв.), Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І. (з 15 год. 27 хв.),  Приходько Н.І., Синютка О.М., Фролов П.В. 

 

Відсутній: заступник голови  Комітету Культенко А.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Олексійчук О.М., консультант Шаповалова К.С. 

 

Присутні: 

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету  Кальченка С.В., Євтушка С.М., Папієва М.М.,                                        Гринчук О.А.;

координатор Програми USAID по роботі з Верховною Радою України Стригуненко Г.

 

Ведеться стенограма та 

аудіозапис засідання Комітету.

 

Перед початком розгляду проекту порядку денного засідання Комітету у зв’язку з запізненням на засідання секретаря Комітету Папієва М.М. головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. доручив здійснювати підрахунок результатів голосування першому заступнику голови Комітету Євтушку С.М. (частина третя статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України»).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає 4 основних питання та питання «Різне» і у зв’язку з відсутністю інших пропозицій та зауважень запропонував прийняти його «за основу» і «в цілому» (стенограма додається). 

 

Голосували:  «за» -  8, «проти» - 0 , «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.   Про  проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України, Закону України «Про статус народного депутата України», Закону України «Про комітети Верховної Ради України» щодо підстав відсутності народних депутатів України на пленарних засіданнях Верховної Ради України та засіданнях комітетів Верховної Ради України» (реєстр. № 3642), підготовлений до другого читання.  

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2.   Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України
«Про статус народного депутата України» щодо депутатських звернень» (реєстр. № 3157), підготовлений до другого читання.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Закону України «Про внесення змін до статті 34 Закону України «Про статус народного депутата України» (реєстр. № 3644) та проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Положення про помічника-консультанта народного депутата України та Постанови Верховної Ради України «Про фінансове забезпечення діяльності народного депутата України» (реєстр. № 3645).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4.   Про розгляд на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році» щодо можливості забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ і міст Донецької та Луганської областей», внесеного народним депутатом України Качурою О.А. (реєстр. № 3943 від 28.07.2020).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5.  Різне.       

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України, Закону України «Про статус народного депутата України», Закону України «Про комітети Верховної Ради України» щодо підстав відсутності народних депутатів України на пленарних засіданнях Верховної Ради України та засіданнях комітетів Верховної Ради України» (реєстр. № 3642), підготовлений до другого читання.

 

Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0 , «утримався» -  1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України, Закону України «Про статус народного депутата України», Закону України «Про комітети Верховної Ради України» щодо підстав відсутності народних депутатів України на пленарних засіданнях Верховної Ради України та засіданнях комітетів Верховної Ради України» (реєстр. № 3642) та рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту в другому читанні прийняти його в другому читанні та в цілому.

2. Подати на розгляд Верховної Ради України проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України, Закону України «Про статус народного депутата України», Закону України «Про комітети Верховної Ради України» щодо підстав відсутності народних депутатів України на пленарних засіданнях Верховної Ради України та засіданнях комітетів Верховної Ради України» (реєстр. № 3642) у вигляді порівняльної таблиці.

3. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ:   Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Закону України «Про внесення змін до Закону України
«Про статус народного депутата України» (щодо депутатських звернень)» (реєстр. № 3157), підготовлений до другого читання.

 

З 15 год. 12 хв. у засіданні Комітету не бере участь голова підкомітету Приходько Н.І. Загальна кількість присутніх на засіданні членів Комітету складає 7 (сім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово голові підкомітету Фролову П.В. - автору пропозицій до законопроекту, що готується до другого читання, який запропонував редакційні уточнення поданих ним пропозицій  (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 6, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок Комітету щодо внесених пропозицій до проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо депутатських звернень)» (реєстр. № 3157) та рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту в другому читанні прийняти його в другому читанні та в цілому.

2. Подати на розгляд Верховної Ради України проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо депутатських звернень)» (реєстр. № 3157) у вигляді порівняльної таблиці.

3. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Закону України «Про внесення змін до статті 34 Закону України «Про статус народного депутата України» (реєстр. № 3644) та проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Положення про помічника-консультанта народного депутата України та Постанови Верховної Ради України «Про фінансове забезпечення діяльності народного депутата України» (реєстр. № 3645).

 

З 15 год. 18 хв. у засіданні Комітету бере участь секретар Комітету Папієв М.М. Загальна кількість присутніх на засіданні членів Комітету складає 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

                                     

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету висловити думки щодо підготовленого на повторне перше читання проекту Закону України «Про внесення змін до статті 34 Закону України «Про статус народного депутата України» (реєстр. № 3644) (стенограма додається).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Фролов П.В., Євтушок С.М., Папієв М.М., Гринчук О.А., Кальченко С.В. (стенограма  додається). 

 

З 15 год. 27 хв. у засіданні Комітету бере участь голова підкомітету  Марченко Л.І. Загальна кількість присутніх на засіданні членів Комітету складає 9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до статті 34 Закону України «Про статус народного депутата України» (реєстр. № 3644), підготовлений на повторне перше читання.

2. Подати народними депутатами України – членами Комітету підготовлений на повторне перше читання доопрацьований проект Закону України «Про внесення змін до статті 34 Закону України «Про статус народного депутата України» та рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду законопроекту прийняти його за основу та в цілому.

3. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поінформував  народних депутатів України – членів Комітету про те, що підготовлений на повторне перше читання проект Закону України «Про внесення змін до статті 34 Закону України «Про статус народного депутата України» (реєстр. № 3644) має наслідком внесення змін до Положення про помічника-консультанта народного депутата України, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 13 жовтня 1995 року № 379/95-ВР, а також до Постанови Верховної Ради України «Про фінансове забезпечення діяльності народного депутата України»,  та  у зв’язку з цим запропонував  висловити думки щодо проекту Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Положення про помічника-консультанта народного депутата України та Постанови Верховної Ради України «Про фінансове забезпечення діяльності народного депутата України» (реєстр. № 3645) (стенограма додається).

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Фролов П.В., Євтушок С.М., Гринчук О.А., Кальченко С.В. (стенограма  додається). 

 

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

Відкликати народними депутатами України – членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Положення про помічника-консультанта народного депутата України та Постанови Верховної Ради України «Про фінансове забезпечення діяльності народного депутата України» (реєстр. № 3645) у зв’язку з необхідністю доопрацювання вказаного проекту відповідно до положень проекту Закону України «Про внесення змін до статті 34 Закону України «Про статус народного депутата України» (реєстр.№ 3644), підготовленого Комітетом на повторне перше читання.

 

 

4. СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про розгляд на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році» щодо можливості забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ і міст Донецької та Луганської областей», внесеного народним депутатом України Качурою О.А. (реєстр. № 3943 від 28.07.2020).

 

 В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Фролов П.В., Синютка О.М., Кальченко С.В. (стенограма  додається). 

 

Голосували:  «за» - 5, «проти» - 0 , «утрималося» - 3, не брав участі у голосуванні - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

Експертний висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році» щодо можливості забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ і міст Донецької та Луганської областей», внесений народним депутатом України Качурою О.А. (реєстр. № 3943 від 28.07.2020), та направити його Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

 

 

5. Різне.

            Питань до розгляду в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

 

 

Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку