10 вересня 2020 року (протокол №48)

Опубліковано 14 вересня 2020, о 09:05

 Комітет 

 

 

      

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ



                                                                                                  48

 

                                                                                 10        вересня                 20 

                                                             

 

                                                              вул. Банкова,6-8

кімн. 418 

у режимі відеоконференції

                                                                     11  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні члени Комітету: Євтушок С.М., Культенко А.В.,  Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І.,  Приходько Н.І., Синютка О.М.,  Фролов П.В. 

Відсутні: заступник голови Комітету Савченко О.С.

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступники керівника секретаріату Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти: Кукла А.О.,  Меть Т.М., Моргун А.А., Олексійчук О.М., консультант  Шаповалова  К.С. 

 

Присутні: 

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Кальченка С.В., Папієва М.М. 

 

Ведеться відеозапис.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.М. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає 3 основних питання та питання «Різне», і у зв’язку з відсутністю інших пропозицій та зауважень запропонував прийняти його  «за основу» і «в цілому»

 

Голосували: «за» - 10, «проти» - 0, «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1.                 Про проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо графіку проведення пленарних засідань» (реєстр. № 3608):

1.1.            Про перегляд рішення Комітету від 2 вересня 2020 року              (протокол № 46) про розгляд проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо графіку проведення пленарних засідань» (реєстр. № 3608), підготовленого до другого читання;

1.2.            Про повторний розгляд проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо графіку проведення пленарних засідань» (реєстр. № 3608), підготовленого до другого читання із зауваженнями Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України (лист №07/02-2020/15228 від 8 вересня 2020). 

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

2.            Про питання реалізації частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України».

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 17.07.2019 року про прийняття постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів». (реєстр. № 3650 від 15.06.2020), внесений народним депутатом України Бондарем М.Л.                  (реєстр. № 3650-П від 17.07.2020).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

4.  Різне.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо графіку проведення пленарних засідань» (реєстр. № 3608).

                                

Головуючий на засіданні голова Комітету поінформував народних депутатів України – членів Комітету про зауваження Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України, які надійшли до Комітету після затвердження на минулому засіданні Комітету 2 вересня ц.р. порівняльної таблиці до законопроекту (реєстр. № 3608) і подання її на візування до зазначеного управління, запропонував врахувати ці зауваження і переглянути рішення Комітету від 2 вересня ц.р. та повторно розглянути законопроект із зауваженнями Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України. При цьому зазначив про необхідність прийняття двох окремих рішень.

 

Запитань, зауважень та пропозицій не надходило.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималося» -  0, не голосував – 1 (втрачено відео зв’язок) (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

Переглянути рішення Комітету від 2 вересня 2020 року (протокол                № 46) про розгляд  проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо графіку проведення пленарних засідань» (реєстр. № 3608), підготовленого до другого читання.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування пропозицію щодо подання на розгляд Верховної Ради України порівняльної таблиці до законопроекту (реєстр. № 3608), підготовленого до другого читання, із урахуванням зауважень Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо графіку проведення пленарних засідань» (реєстр. № 3608), підготовлений до другого читання із урахуванням зауважень Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України, та рекомендувати Верховній Раді України України за результатами розгляду в другому читанні законопроекту (реєстр. № 3608) прийняти його в другому читанні та в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України при рогляді цього питання визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  питання реалізації частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України».

 

Запитань, зауважень та пропозицій не надходило.

 

Голосували: «за» - 10, «проти» - 0, «утрималося» -  0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Виключити народних депутатів України В’ятровича В.М. (номер 10) та Яременка Б.В. (номер 83) зі списку народних депутатів України, стосовно яких Комітет, згідно з рішенням від 8 липня 2020 року  (протокол № 42), звертався до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про видання розпорядження про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконання депутатських повноважень за червень 2020 року, і звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про внесення відповідних змін до додатку до розпорядження Голови Верховної Ради України від 17.07.2020 № 249 щодо народних депутатів України                В’ятровича В.М. та Яременка Б.В.

2. Виключити народних депутатів України Германа Д.В. (номер 15) та Кузьміних С.В. (номер 32) зі списку народних депутатів України, стосовно яких Комітет, згідно з рішенням від 22 липня 2020 року  (протокол № 45), звертався до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про видання розпорядження про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконання депутатських повноважень за липень 2020 року, і звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про внесення відповідних змін до додатку до розпорядження Голови Верховної Ради України від 31.07.2020 № 262 щодо народних депутатів України Германа Д.В. та Кузьміних С.В.

3. Рішення Комітету надіслати Голові Верховної Ради України
Разумкову Д.О. та заступнику Керівника Апарату Верховної Ради України – керівнику Головного юридичного управління Теплюку М.О.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 17.07.2019 року про прийняття постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів». (реєстр. № 3650 від 15.06.2020), внесений народним депутатом України Бондарем М.Л. (реєстр. № 3650-П від 17.07.2020).

 

В обговоренні питання взяла участь голова підкомітету               Приходько Н.І.  

 

Голосували:  «за» - 6, «проти» - 0, «утрималося» - 4 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 17.07.2019 року про прийняття постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» (реєстр. № 3650 від 15.06.2020)», внесений народним депутатом України Бондарем М.Л. (реєстр. № 3650-П від 17.07.2020), та звернутися до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути зазначений проект Постанови Верховної Ради України суб’єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

4. Різне.

Питань, що належать до предмета відання Комітету, до обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                      С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар Комітету                                                    М.М.ПАПІЄВ

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку