08 липня 2020 року (протокол № 42)

Опубліковано 15 липня 2020, о 16:54

 Комітет 

 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ




                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         42

                                                             8          липня               20 

                                                             

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

у режимі відеоконференції,

                                                                  з  11  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні члени Комітету: Культенко А.В.,  Савченко О.С. (з 11 год. 15 хв.),  Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Приходько Н.І. (з 11 год. 10 хв.), Синютка О.М., Фролов П.В. 

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти: Кукла А.О., Лисенко М.С.,  Меть Т.М., Моргун А.А.,                  Олексійчук О.М., Попович Т.В.,  консультант Шаповалова К.С. 

 

Приєднались до відеоконференції: 

Перший заступник Голови Верховної Ради  України Стефанчук Р.О.;

народний депутат України Костюк Д.С.,

народний депутат України Євтушок С.М.

 

Присутні: помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету  Кальченка С.В., Папієва М.М.                                        

 

Ведеться відеозапис засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути уточнений проект порядку денного, який складається з  6 основних питань та питання «Різне» і, у зв’язку з відсутністю інших зауважень чи пропозицій до проекту порядку денного, запропонував прийняти його «за основу та в цілому» (стенограма додається). 

 

Голосували:  «за» -  7, «проти» - 0 , «утрималося» - 0, не голосувало -1 (втрачено відеозв’язок)  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1.   Про проект Закону України «Про внесення зміни до пункту 3 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення електронної форми документообігу у Верховній Раді України», внесений народним депутатом України Стефанчуком Р.О. (реєстр. № 3720 від 23.06.2020).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2.   Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо забезпечення належних умов роботи тимчасових слідчих і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради України», внесений народними депутатами України – членами Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Кальченком С.В., Культенком А.В., Савченко О.С., Гринчук О.А., Фроловим П.В., Синюткою О.М. (реєстр. № 3681 від 18.06.2020).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань виявлення, систематизації та розслідування фактів зловживань  на державних підприємствах, установах та організаціях системи колишнього Міністерства аграрної політики та продовольства України та Національної академії аграрних наук України у 2014-2019 роках», внесений народними депутатами України Чернявським С.М. та іншими (реєстр. № 2451 від  06.07.2020, доопрацьований).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4.   Про пропозицію депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», лист від 30 червня 2020 року № 04-03/3-82, щодо обрання до складу Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України народного депутата України Євтушка С.М.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5.   Про припинення відшкодування народним депутатам України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за червень 2020 року в порядку реалізації положень абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України».

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

6.   Щодо питань реалізації положень абзацу другого частини п’ятої               статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України».

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

7.   Різне

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Закону України «Про внесення зміни до пункту 3 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення електронної форми документообігу у Верховній Раді України», внесений народним депутатом України Стефанчуком Р.О. (реєстр. № 3720 від 23.06.2020).

 

З 11 год. 10 хв. участь у засіданні Комітету бере голова підкомітету Приходько Н.І. Загальна кількість членів Комітету, які беруть участь у засіданні Комітету у режимі відеоконференції –  9 (дев’ять) народних депутатів України. 

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово першому заступнику Голови Верховної Ради України Стефанчуку Р.О., автору проекту Закону (реєстр. № 3720), який повідомив про мету внесення законопроекту, обґрунтував необхідність підтримки внесеної ним законодавчої ініціативи та відповів на запитання голови підкомітету Приходько Н.І. (стенограма додається).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Приходько Н.І., Фролов П.В., Гринчук О.А. (стенограма додається). 

 

З 11 год. 15 хв. участь у засіданні Комітету бере заступник голови Комітету Савченко О.С. Загальна кількість членів Комітету, які беруть участь у засіданні Комітету у режимі відеоконференції –  10 (десять) народних депутатів України. 

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималося» - 2 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення зміни до пункту 3 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення електронної форми документообігу у Верховній Раді України», внесений народним депутатом України Стефанчуком Р.О. (реєстр. № 3720 від 23.06.2020), та  рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні розглянути зазначений проект Закону України та прийняти його за основу та в цілому.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

2.  СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо забезпечення належних умов роботи тимчасових слідчих і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради України», внесений народними депутатами України – членами Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Кальченком С.В., Культенком А.В., Савченко О.С., Гринчук О.А., Фроловим П.В.,                 Синюткою О.М. (реєстр. № 3681 від 18.06.2020).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 1 , «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо забезпечення належних умов роботи тимчасових слідчих і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради України» (реєстр. № 3681), та рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України  пленарного тижня з 13 по 17 липня 2020 року та за наслідками його розгляду в першому читанні прийняти за основу і в цілому з урахуванням редакційного уточнення пункту 1 проекту Закону.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань виявлення, систематизації та розслідування фактів зловживань  на державних підприємствах, установах та організаціях системи колишнього Міністерства аграрної політики та продовольства України та Національної академії аграрних наук України у 2014-2019 роках», внесений народними депутатами України Чернявським С.М. та іншими (реєстр. № 2451 від  06.07.2020, доопрацьований).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поінформував, що до відеоконференції приєднався народний депутат України Костюк Д.С., визначений доповідачем під час розгляду проекту Постанови на пленарному засіданні Верховної Ради України та надав йому слово для інформування про мету та завдання утворюваної тимчасової слідчої комісії і для відповіді на запитання, поставлені народним депутатом України – членом Комітету Приходько Н.І. (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 5, «проти» - 2, «утрималося» - 2, не голосувало - 1  (втрачено відеозв’язок)  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань виявлення, систематизації та розслідування фактів зловживань  на державних підприємствах, установах та організаціях системи колишнього Міністерства аграрної політики та продовольства України та Національної академії аграрних наук України у 2014-2019 роках», внесений народними депутатами України Чернявським С.М. та іншими (реєстр. № 2451 від  06.07.2020, доопрацьований), та рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови і прийняти рішення відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України.  

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

4. СЛУХАЛИ:   Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  пропозицію депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», лист від 30 червня 2020 року               № 04-03/3-82, щодо обрання до складу Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України народного депутата України Євтушка С.М.

                                     

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. повідомив народних депутатів України – членів Комітету про те, що до відеоконференції засідання Комітету приєднався народний депутат України Євтушок С.М., кандидат (згідно з пропозицією політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина») на посаду першого заступника голови Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України, та у зв’язку з відсутністю запитань до претендента на зазначену посаду, головуючий на засіданні поставив на голосування проект рішення Комітету з цього питання, який підготовлено Комітетом  (стенограма  додається). 

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0, «утримався» - 1, не голосувала - 1  (втрачено відеозв’язок)  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Підтримати пропозицію депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» про обрання народного депутата України Євтушка С.М. першим заступником голови Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України та, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету. 

  

5. СЛУХАЛИ:   Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  припинення відшкодування народним депутатам України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за червень 2020 року в порядку реалізації положень абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України».

                                                 

Зокрема, головуючий поінформував про зміни (порівняно з попереднім проектом рішення, який розісланий членам Комітету для ознайомлення) у переліку народних депутатів України, яким пропонується припинити відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за червень 2020 року відповідно до листів, отриманих Комітетом в день засідання стосовно народних депутатів України Бондарєва К.А. та Тимошенко Ю.В., а також про те, що участь у голосуванні не братиме Ольга Станіславівна Савченко у зв’язку з тим, що її прізвище є у вищезазначеному переліку (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 6, «проти» - 0 , «утримався» - 1, не бере участь у голосуванні – 1, не голосували - 2  (втрачено відеозв’язок)  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про видання розпорядження, відповідно до абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України», про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконання депутатських повноважень за червень 2020 року, таким народним депутатам України:

1.

Абрамовичу Ігорю Олександровичу 

2.

Алєксєєву Сергію Олеговичу 

3.

Арахамії Давиду Георгійовичу 

4.

Балозі Віктору Івановичу 

5.

Бойку Юрію Анатолійовичу 

6.

Бондару Віктору Васильовичу 

7.

Бородіну Владиславу Валерійовичу

8.

Борту Віталію Петровичу 

9.

Буймістер Людмилі Анатоліївні 

10.

В’ятровичу Володимиру Михайловичу 

11.

Вакарчуку Святославу Івановичу 

12.

Василевській-Смаглюк Ользі Михайлівні 

13.

Васильковському Ігорю Ігоровичу 

14.

Вацаку Геннадію Анатолійовичу 

15.

Вінтоняк Олені Василівні 

16.

Галушку Миколі Леонідовичу 

17.

Герезі Олександру Володимировичу 

18.

Гетманцеву Данилу Олександровичу 

19.

Горвату Роберту Івановичу 

20.

Деркачу Андрію Леонідовичу 

21.

Джемілєву Мустафі   

22.

Довгому Олесю Станіславовичу 

23.

Дубінському Олександру Анатолійовичу 

24.

Дубневичу Ярославу Васильовичу

25.

Єфімову Максиму Вікторовичу 

26.

Івахіву Степану Петровичу 

27.

Кальцеву Володимиру Федоровичу 

28.

Киві Іллі Володимировичу 

29.

Кісільову Ігорю Петровичу 

30.

Коту Андрію Богдановичу 

31.

Кожем’якіну Андрію Анатолійовичу 

32.

Козаку Тарасу Романовичу 

33.

Колихаєву Ігорю Вікторовичу 

34.

Королевській Наталії Юріївні 

35.

Кузьміну Ренату Равелійовичу 

36.

Кузьміних Сергію Володимировичу 

37.

Кучеренку Олексію Юрійовичу 

38.

Лабазюку Сергію Петровичу 

39.

Ларіну Сергію Миколайовичу 

40.

Лунченку Валерію Валерійовичу 

41.

Льовочкіну Сергію Володимировичу 

42.

Льовочкіній Юлії Володимирівні 

43.

Ляшенко Анастасії Олексіївні 

44.

М’ялику Віктору Ничипоровичу

45.

Магомедову Мусі Сергоєвичу 

46.

Макарову Олегу Анатолійовичу 

47.

Мамояну Суто Чолоєвичу 

48.

Мейдичу Олегу Леонідовичу 

49.

Молотку Ігорю Федоровичу 

50.

Мулику Роману Мироновичу

51.

Нагорняку Сергію Володимировичу 

52.

Ніколаєнку Андрію Івановичу 

53.

Новинському Вадиму Владиславовичу 

54.

Павленку Ростиславу Миколайовичу 

55.

Палиці Ігорю Петровичу 

56.

Петьовці Василю Васильовичу 

57.

Підласій Роксолані Андріївні 

58.

Піпі Наталії Романівні 

59.

Порошенку Петру Олексійовичу 

60.

Пузійчуку Андрію Вікторовичу 

61.

Рабіновичу Вадиму Зіновійовичу 

62.

Рудик Кірі Олександрівні 

63.

Саврасову Максиму Віталійовичу

64.

Савченко Ользі Станіславівні 

65.

Скороход Анні Костянтинівні 

66.

Солод Юрію Васильовичу 

67.

Сольському Миколі Тарасовичу 

68.

Столару Вадиму Михайловичу 

69.

Струневич Вадиму Олеговичу 

70.

Сюмар Вікторії Петрівні 

71.

Требушкіну Руслану Валерійовичу 

72.

Трухіну Олександру Миколайовичу

73.

Фельдману Олександру Борисовичу

74.

Фрісу Ігорю Павловичу 

75.

Халімону Павлу Віталійовичу 

76.

Христенку Федору Володимировичу 

77.

Шахову Сергію Володимировичу 

78.

Шенцеву Дмитру Олексійовичу 

79.

Шипайлу Остапу Ігоровичу 

80.

Шпенову Дмитру Юрійовичу 

81.

Юрчишину Петру Васильовичу 

82.

Якименку Павлу Віталійовичу 

83.

Яременку Богдану Васильовичу 

84.

Яценку Антону Володимировичу 

 2. Рішення Комітету надіслати Голові Верховної Ради України
Разумкову Д.О. та Апарату Верховної Ради України.

 

  

6. СЛУХАЛИ:   Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. щодо  питань реалізації положень абзацу другого частини п’ятої               статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України».

 

Зокрема, голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про листи Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. від 19.06.2020 № 06/04-2020/81972 (115154), від 03.07.2020 № 06/04-2020/94675 (121141), № 06/04-2020/94664 (127875) та                № 06/04-2020/95288 (129051) щодо уточнених відомостей участі окремих народних депутатів України у голосуваннях при прийнятті рішень Верховної Ради України на пленарних засіданнях Верховної Ради України та у засіданнях комітетів (стенограма додається).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Фролов П.В., Приходько Н.І., Папієв М.М., Кальченко С.В. (стенограма  додається). 

 

            Голосували:  «за» - 6, «проти» - 1, «утрималося» - 0, не голосував – 1,  не беруть участь у голосуванні – 2 (втрачено відеозв’язок) (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про видання розпорядження, відповідно до абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України»,
про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням
депутатських повноважень за січень 2020 року, народним депутатам України Веніславському Ф.В., Совгирі О.В. (яких за рішенням Комітету від 05.02.2020 протокол № 26 попередньо не було включено до списку народних депутатів України, яким пропонувалося припинити відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень за січень 2020 року).

2. Виключити народних депутатів України Каптєлова Р.В. (номер 30), Корявченкова Ю.В. (номер 36), Нестеренка К.О. (номер 48) зі списку народних депутатів України, стосовно яких Комітет, згідно з рішенням від 10 червня 2020 року (протокол № 39), звертався до Голови Верховної Ради України  Разумкова Д.О. з поданням про видання розпорядження про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконання депутатських повноважень за травень 2020 року, і звернутися до Голови Верховної Ради України  Разумкова Д.О. з поданням про внесення відповідних змін до додатку до розпорядження Голови Верховної Ради України від 17.06.2020 № 222 щодо народних депутатів України Каптєлова Р.В., Корявченкова Ю.В.,  Нестеренка К.О.

3. Рішення Комітету надіслати Голові Верховної Ради України
Разумкову Д.О. та Керівнику Апарату Верховної Ради України Штучному В.В.



7. Різне.

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що наступне засідання Комітету відбудеться у звичайному режимі у приміщенні Комітету та,  можливо, за участі новообраного першого заступника голови Комітету Євтушка С.М., та нагадав про необхідність підписання кваліфікованими електронними підписами проекту Постанови Верховної Ради України, який вноситься народними депутатами України – членами Комітету  стосовно обрання до складу Комітету Євтушка С.М.(стенограма додається).

Також голова підкомітету з питань Регламенту Верховної Ради України Фролов П.В. нагадав членам Комітету про засідання підкомітету та питання, які будуть запропоновані для обговорення на цьому засіданні, а також запросив усіх бажаючих до участі в засіданні (стенограма додається).  

 




Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку