10 червня 2020 року (протокол № 39)

Опубліковано 12 червня 2020, о 11:19

 Комітет 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ


                                                                                      39

 

                                                                            10        червня           20 

                                         

                                                              вул. Банкова, 6-8,

у режимі відеоконференції,

                                                                  з  11  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 Присутні члени Комітету: Культенко А.В.,  Савченко О.С.,  Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І.,  Приходько Н.І., Синютка О.М. (з 11 год. 16  хв.), Фролов П.В. 

 Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступники керівника секретаріату Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти: Кукла А.О., Меть Т.М., Моргун А.А., Олексійчук О.М., консультант Шаповалова К.С. 

 Приєднались до відеоконференції: 

народний депутат України Леонов О.О.;

народний депутат України Пузійчук А.В.;

народний депутат України Потураєв М.Р.;

народний депутат України Сушко П.М.

 Присутні: помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету  Кальченка С.В., Папієва М.М.                                        

 Ведеться відеозапис засідання Комітету.

 Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає 11 основних питань та питання «Різне» і, у зв’язку приєднанням до відеоконференції  авторів законопроектів, які будуть розглядатись на засіданні Комітету, народні депутати України Леонов О.О. (друге питання проекту порядку денного) та Пузійчук А.В. (третє питання проекту порядку денного),  головуючий запропонував, за традицією, змінити порядок розгляду питань порядку денного засідання Комітету та розглянути першим питання про проект Постанови (реєстр. № 3344), другим питанням розглянути проект Постанови (реєстр. № 3568), а далі – за порядком, і у зв’язку з відсутністю інших зауважень чи пропозицій до проекту порядку денного, запропонував прийняти його «за основу та в цілому» (стенограма додається). 

 Голосували:  «за» -  9, «проти» - 0 , «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

  1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушення Конституції України та законів України Одеським міським головою Трухановим Г.Л., вчинення ним злочинів та корупційних правопорушень», внесений народними депутатами України Леоновим О.О. та іншими (всього 13 підписів) (реєстр. № 3344 від 02.06.2020, доопрацьований).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 2.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду», внесений народними депутатами України Пузійчуком А.В. та іншими (всього 24 підписи) (реєстр. № 3568 від 01.06.2020).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 3.   Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань проведення технічної експертизи будівельних робіт та перевірки ефективності використання бюджетних коштів при будівництві Шулявського шляхопроводу в місті Київ», внесений народним депутатом України  Качурою О.А. (реєстр. № 3035 від 07.02.2020).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 4.   Про пропозиції депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»  щодо зміни персонального складу Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 5.   Про заяву народного депутата України Магомедова М.С. про обрання його до складу Комітету з питань економічного розвитку.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 6.   Про проект Закону України «Про інтерпеляцію», внесений народними депутатами України Железняком Я.І., Совгирею О.В. та іншими (всього 72 підписи) (реєстр. № 3499 від 18.05.2020).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 7.   Щодо змін до окремих положень Закону України «Про статус народного депутата України», Положення про помічника-консультанта народного депутата України, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 13.10.1995 № 379/95-ВР, Постанови Верховної Ради України «Про фінансове забезпечення діяльності народного депутата України» від 07.12.2017 № 2240-VIII.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 8. Про пропозицію щодо внесення змін до Регламенту Верховної Ради України, Закону України «Про статус народного депутата України», Закону України «Про комітети Верховної Ради України» щодо підстав відсутності народних депутатів України на пленарних засіданнях Верховної Ради України та засіданнях комітетів Верховної Ради України».

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 9. Пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо забезпечення належних умов роботи тимчасових слідчих і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради України»

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 10. Про припинення відшкодування народним депутатам України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за травень 2020 року в порядку реалізації положень абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України».

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 11. Про лист Голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Гетманцева Д.О. від 2 червня 2020 року № 04-32/8-2020/64942 (93380).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

12. Різне.       

 

         1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушення Конституції України та законів України Одеським міським головою Трухановим Г.Л., вчинення ним злочинів та корупційних правопорушень», внесений народними депутатами України Леоновим О.О. та іншими (всього 13 підписів) (реєстр. № 3344 від 02.06.2020, доопрацьований).

 Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово народному депутату України Леонову О.О., автору проекту Постанови (реєстр. № 3344), який повідомив про мету створюваної тимчасової слідчої комісії та обґрунтував необхідність підтримки внесеного ним проекту постанови про утворення тимчасової слідчої комісії (стенограма додається).

 Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималася» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушення Конституції України та законів України Одеським міським головою Трухановим Г.Л., вчинення ним злочинів та корупційних правопорушень», внесений народними депутатами України Леоновим О.О. та іншими (всього 13 підписів) (реєстр. № 3344 від 02.06.2020, доопрацьований).

2. Рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови з урахуванням зауважень Комітету щодо секретаря Тимчасової слідчої комісії та визначитися щодо його прийняття чи відхилення шляхом голосування.

3. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

           2.  СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду», внесений народними депутатами України Пузійчуком А.В. та іншими (всього 24 підписи) (реєстр. № 3568 від 01.06.2020).

 Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово народному депутату України Пузійчуку А.В., автору проекту Постанови (реєстр. № 3568), який повідомив про мету створюваної тимчасової слідчої комісії та обґрунтував необхідність підтримки внесеного ним проекту постанови про утворення тимчасової слідчої комісії (стенограма додається).

 Також народний депутат України – член Комітету Приходько Н.І. заявила, що не братиме участі у голосуванні через можливий конфлікт інтересів, оскільки її кандидатуру запропоновано депутатською фракцією Політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ»  до  складу створюваної тимчасової слідчої комісії  (стенограма додається).

 Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималося» - 0, не голосувала - 1  (прийнято більшістю голосів).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду», внесений народними депутатами України Пузійчуком А.В. та іншими (всього 24 підписи) (реєстр.  № 3568 від 01.06.2020).

2. Рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови і прийняти рішення відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України.  

3. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

З 11 год. 16 хв. участь у засіданні Комітету у режимі  відеоконференції бере народний депутат України – член Комітету Синютка О.М. Загальна кількість членів Комітету, які беруть участь у засіданні Комітету у режимі відеоконференції – 10 (десять) народних депутатів України. 

 

          3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань проведення технічної експертизи будівельних робіт та перевірки ефективності використання бюджетних коштів при будівництві Шулявського шляхопроводу в місті Київ», внесений народним депутатом України Качурою О.А. (реєстр. № 3035 від 07.02.2020).

 Голосували:  «за» - 6, «проти» - 3 , «утримався» - 1  (прийнято більшістю голосів).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань проведення технічної експертизи будівельних робіт та перевірки ефективності використання бюджетних коштів при будівництві Шулявського шляхопроводу в місті Київ», внесений народним депутатом України  Качурою О.А. (реєстр. № 3035 від 07.02.2020).

2. Рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови з урахуванням зауважень Комітету та прийняти рішення  відповідно до частини третьої  статті 138 Регламенту Верховної Ради України.  

        3. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

        4. СЛУХАЛИ:   Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  пропозиції депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ»  від 5 червня 2020 року щодо внесення змін до персонального складу Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики:

- обрати головою Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики народного депутата України Потураєва Микиту Руслановича, увільнивши його від обов’язків заступника голови цього Комітету;

- обрати заступником голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики народного депутата України Сушка Павла Миколайовича, увільнивши його від виконання обов’язків члена цього Комітету.

         Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. повідомив народних депутатів України – членів Комітету про те, що до відеоконференції засідання Комітету приєдналися народний депутат України Потураєв М.Р., кандидат (згідно з пропозицією депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ») на посаду голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, а також народний депутат України Сушко П.М., якого також запропоновано на посаду  заступника голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, та у зв’язку з відсутністю запитань до претендентів на зазначені посади, головуючий на засіданні поставив на голосування проект рішення Комітету з цього питання, який підготовлено Комітетом  (стенограма  додається). 

Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0, «утрималися» - 3  (прийнято більшістю голосів).

 УХВАЛИЛИ: 

1. Підтримати пропозицію  депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» щодо обрання народного депутата України  Потураєва М.Р. головою Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, відкликавши його з посади  заступника голови цього Комітету, та обрання народного депутата України Сушка П.М. заступником голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, увільнивши його від обов’язків члена цього Комітету.

2. Відповідно до пункту 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», і рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

3.  Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.  

Після завершення розгляду питання порядку денного головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. на прохання народного депутата України Потураєва М.Р. надав слово йому та народному депутату України Сушку П.М., які висловили вдячність народним депутатам України – членам Комітету за підтримку їх кандидатур на посади  в Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики (стенограма додається). 

 

          5. СЛУХАЛИ:   Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  заяву народного депутата України Магомедова М.С. про обрання його до складу Комітету з питань економічного розвитку.

 Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0 , «утрималося» - 0, не бере участі в голосуванні - 1 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

  1. Підтримати  заяву народного депутата України Магомедова М.С. і прийняв рішення, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

  

         6. СЛУХАЛИ:   Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Закону України «Про інтерпеляцію», внесений народними депутатами України Железняком Я.І., Совгирею О.В. та іншими (всього 72 підписи) (реєстр. № 3499 від 18.05.2020).

                             

В обговоренні питання взяв участь народний депутат України – член Комітету Фролов П.В. (стенограма  додається). 

             У зв’язку з тим, що із секретарем Комітету Папієвим М.М. втрачено відео зв’язок, результати голосування оголошував особисто  головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В.

 Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0, «утрималося» - 0, не бере участі в голосуванні – 1 (втрачено відео зв’язок)  (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

Висновок на проект Закону України «Про інтерпеляцію»», внесений народними депутатами України Железняком Я.І., Совгирею О.В. та іншими (всього 72 підписи)  (реєстр. № 3499), та надіслати його Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду даного законопроекту.


          7. СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про зміни до окремих положень Закону України «Про статус народного депутата України», Положення про помічника -консультанта народного депутата України, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 13.10.1995 № 379/95-ВР, Постанови Верховної Ради України «Про фінансове забезпечення діяльності народного депутата України» від 07.12.2017 № 2240-VIII.    

 В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету:  Приходько Н.Ю., Папієв М.М., Фролов П.В. (стенограма додається). 

 Голосували:  «за» - 7, «проти» - 2, «утрималася» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 УХВАЛИЛИ: 

Внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проект Закону України про внесення змін  до статті 34 Закону України «Про статус народного депутата України», проект Постанови Верховної Ради України про внесення змін до Положення про помічника-консультанта народного депутата України, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 13.10.1995 № 379/95-ВР, до Постанови Верховної Ради України «Про фінансове забезпечення діяльності народного депутата України» від 07.12.2017 № 2240-VIII.

 

          8. СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про пропозицію щодо внесення змін до Регламенту Верховної Ради України, Закону України «Про статус народного депутата України», Закону України «Про комітети Верховної Ради України» щодо підстав відсутності народних депутатів України на пленарних засіданнях Верховної Ради України та засіданнях комітетів Верховної Ради України».

 В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Синютка О.М., Кальченко С.В., Фролов П.В., Приходько Н.І., Папієв М.М.  (стенограма  додається). 

             Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та запропонував для досягнення консенсусу вилучити із законопроекту дискусійні положення щодо змін до частини другої статті 26 Регламенту Верховної Ради України та поставив на голосування відповідний проект рішення Комітету без вищезазначених пропозицій  (стенограма додається). 

 Голосували:  «за» - 10, «проти» - 0 , «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ: 

Внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проект закону України про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України, Закону України «Про статус народного депутата України», Закону України «Про комітети Верховної Ради України» щодо підстав відсутності народних депутатів України на пленарних засіданнях Верховної Ради України та засіданнях комітетів Верховної Ради України.

 

         9. СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» щодо забезпечення належних умов роботи тимчасових слідчих і тимчасових спеціальних комісій Верховної Ради України».

 В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Кальченко С.В., Приходько Н.І., Фролов П.В. (стенограма  додається). 

             Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення і запропонував підтримати висловлену пропозицію  та  відкласти розгляд цього питання на тиждень, опрацювати окремі положення та розглянути питання на наступному засіданні Комітету (стенограма додається). 

 

       10. СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про припинення відшкодування народним депутатам України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за травень 2020 року в порядку реалізації положень абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України».

 В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Фролов П.В., Синютка О.М., Приходько Н.І., а також присутній на засіданні Комітету у режимі відеоконференції народний депутат України Пузійчук А.В., який відповідав на поставлене народними депутатами України – членами Комітету запитання (стенограма  додається). 

 Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0 , «утрималося» - 0, не бере участі в голосуванні – 1 (прийнято одноголосно).

 УХВАЛИЛИ:

1. Звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про видання розпорядження, відповідно до абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України», про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконання депутатських повноважень за травень 2020 року, таким народним депутатам України:

 1.

Абрамовичу Ігорю Олександровичу

2.

Арахамії Давиду Георгієвичу

3.

Бабенку Миколі Вікторовичу

4.

Батенку Тарасу Івановичу 

5.

Березіну Максиму Юрійовичу 

6.

Бєльковій Ользі Валентинівні 

7.

Бобляху Андрію Ростиславовичу 

8.

Бойку Юрію Анатолійовичу 

9.

Бондарю Віктору Васильовичу 

10.

Бондарєву Костянтину Анатолійовичу 

11.

Бородіну Владиславу Валерійовичу 

12.

Бужанському Максиму Аркадійовичу 

13.

Буймістер Людмилі Анатоліївні 

14.

Вакарчуку Святославу Івановичу 

15.

Василевській-Смаглюк Ользі Михайлівні 

16.

Вацаку Геннадію Анатолійовичу 

17.

Волинцю Михайлу Яковичу 

18.

Галушку Миколі Леонідовичу 

19.

Герезі Олександру Володимировичу 

20.

Герману Денису Вадимовичу

21.

Деркачу Андрію Леонідовичу 

22.

Довгому Олесю Станіславовичу 

23.

Дубінському Олександру Анатолійовичу 

24.

Дубневичу Ярославу Васильовичу 

25.

Дунаєву Сергію Володимировичу 

26.

Дунді Олегу Андрійовичу 

27.

Єфімову Максиму Вікторовичу 

28.

Зуєву Максиму Сергійовичу 

29.

Івахову Степану Петровичу 

30.

Каптєлову Роману Володимировичу 

31.

Ковальову Артему Володимировичу 

32.

Кожем’якіну Андрію Анатолійовичу 

33.

Козаку Тарасу Романовичу 

34.

Колихаєву Ігорю Вікторовичу

35.

Королевській Наталії Юріївні 

36.

Корявченкову Юрію Валерійовичу 

37.

Крульку Івану Івановичу 

38.

Кузьміну Ренату Равелійовичу 

39.

Кучеренку Олексію Юрійовичу 

40.

Ларіну Сергію Миколайовичу 

41.

Лукашеву Олександру Анатолійовичу 

42.

Льовочкіну Сергію Володимировичу 

43.

Мамояну Суто Чолоєвичу 

44.

Марчуку Ігорю Петровичу 

45.

Матусевичу Олександру Борисовичу 

46.

Міньку Сергію Анатолійовичу 

47.

Мовчану Олексію Васильовичу 

48.

Нестеренку Кириллу Олександровичу 

49.

Новинському Вадиму Владиславовичу 

50.

Палиці Ігорю Петровичу 

51.

Петьовці Василю Васильовичу 

52.

Плачковій Тетяні Михайлівні 

53.

Порошенку Петру Олексійовичу 

54.

Рабіновичу Вадиму Зіновійовичу 

55.

Рубльову Вячеславу Володимировичу 

56.

Рудик Кірі Олександрівні 

57.

Рудику Сергію Ярославовичу 

58.

Северину Сергію Сергійовичу 

59.

Солоду Юрію Васильовичу 

60.

Столару Вадиму Михайловичу 

61.

Таруті Сергію Олексійовичу 

62.

Тимошенко Юлії Володимирівні 

63.

Ткаченку Олександру Владиславовичу 

64.

Требушкіну Руслану Валерійовичу 

65.

Фельдману Олександру Борисовичу 

66.

Христенку Федору Володимировичу 

67.

Шаповалову Юрію Анатолійовичу 

68.

Шахову Сергію Володимировичу 

69.

Шенцеву Дмитру Олексійовичу 

70.

Шкрум Альоні Іванівні 

71.

Шпенову Дмитру Юрійовичу 

 2. Не включати до списку народних депутатів України, яким відповідно до поданих Апаратом Верховної Ради України відомостей (від 04.06.2020 № 06/04-2020/67540 (99417) пропонується припинити відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень за травень 2020 року, таких народних депутатів України:

1.

Аллахвердієву Ірину Валеріївну 

2.

Балогу Віктора Івановича 

3.

Божика Валерія Івановича 

4.

Борта Віталія Петровича 

5.

Вінтоняк Олену Василівну 

6.

Володіну Дар’ю Артемівну 

7.

Данілова Віталія Богдановича 

8.

Джемілєва Мустафу   

9.

Дмитрука Артема Геннадійовича 

10.

Дубіля Валерія Олександровича 

11.

Зінкевич Яну Вадимівну 

12.

Іоффе Юлія Яковича 

13.

Ісаєнка Дмитра Валерійовича 

14.

Кіссе Антона Івановича 

15.

Ковальова Олександра Івановича 

16.

Ковальова Олексія Івановича 

17.

Костенка Романа Васильовича 

18.

Кулініча Олега Івановича 

19.

Леонова Олексія Олександровича 

20.

Лубінця Дмитра Валерійовича 

21.

Лунченка Валерія Валерійовича 

22.

Льовочкіну Юлію Володимирівну 

23.

Ляшенко Анастасію Олексіївну 

24.

Марченко Людмилу Іванівну 

25.

Мейдича Олега Леонідовича 

26.

Микишу Дмитра Сергійовича 

27.

Мулика Романа Мироновича 

28.

Ніколаєнка Андрія Івановича 

29.

Одарченка Андрія Миколайовича 

30.

Павленка Юрія Олексійовича 

31.

Поляка Владіслава Миколайовича 

32.

Пономарьова Олександра Сергійовича 

33.

Пузанова Олександра Геннадійовича 

34.

Совсун Інну Романівну 

35.

Сольського Миколу Тарасовича 

36.

Суркіса Григорія Михайловича 

37.

Ткаченка Олександра Михайловича 

38.

Умєрова Рустема Енверовича 

39.

Устінову Олександру Юріївну 

40.

Фріз Ірину Василівну 

41.

Чайківського Івана Адамовича 

42.

Чийгоз Ахтема Зейтуллайовича 

43.

Юрчишина Петра Васильовича 

         3. Рішення Комітету надіслати Голові Верховної Ради України Разумкову Д.О. та Апарату Верховної Ради України.

 

        11. СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про лист Голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Гетманцева Д.О. від 2 червня 2020 року № 04-32/8-2020/64942 (93380) про надання  «роз’яснення пп. 4 та 5  п. 4 Розділу VIII Прикінцеві положення Закону щодо випадку, коли народні депутати України, які були приєднані до відеоконференції, але не висловили своєї позиції під час голосування слід вважати та фіксувати у протоколі засідання такими, що не голосували чи були відсутні».

 В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Фролов П.В., Приходько Н.І., Папієв М.М., Кальченко С.В.  (стенограма  додається). 

 Голосували:  «за» - 7, «проти» - 2 , «утрималося» - 0, не бере участі в голосуванні - 1 (прийнято більшістю голосів).

 УХВАЛИЛИ:

Роз’яснення Комітету про застосування окремих  положень Закону України «Про комітети Верховної Ради України» щодо порядку проведення засідання комітету у режимі відеоконференції.

              12. Різне.

Народні депутати України – члени Комітету обмінялись думками про необхідність внесення змін до порядку пропуску до будівель Верховної Ради України, зокрема, помічників – консультантів народних депутатів України на громадських засадах у зв’язку із послабленням карантину. 

Також, народним депутатом України – головою підкомітету  Приходько Н.І. було порушено питання щодо звернення до Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. надати Комітету інформацію про наявну економію коштів, яка утворилася з початку року по даний час у кошторисі Верховної Ради України   на оплату праці народних депутатів України та їх помічників-консультантів, а також на виплати, пов’язані з виконанням депутатських повноважень.

 

Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку