8 травня 2020 року (протокол № 35)

Опубліковано 13 травня 2020, о 14:30

 Комітет 

 

 

      

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ






                                                                                        35

 

                                                                                08        травня                 20 

                                                             

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418 

у режимі відеоконференції

                                                                     11  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні члени Комітету: Пузійчук А.В., Культенко А.В.,  Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Марченко Л.І. (з 11 год. 45 хв.),  Приходько Н.І., Синютка О.М., Фролов П.В. 

 

Відсутній:  Загородній Ю.І.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти: Кукла А.О., Лисенко М.С., Попович Т.В., консультант Шаповалова К.С. 

 

Присутні: 

народний депутат України Третьякова Г.М.;

помічник-консультант народного депутата України – секретаря Комітету  Папієва М.М. 

Ведеться відеозапис.

 

Головуючий на засіданні запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає 10 основних питань, 1 додаткове питання та питання «Різне» і, у зв’язку з відсутністю зауважень чи пропозицій до проекту порядку денного, запропонував прийняти його «за основу та в цілому» (стенограма додається). 

 

Голосували:  «за» -  9, «проти» - 0 , «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК  ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» в частині застосування народним депутатом України електронного цифрового підпису», внесений народними депутатами України Піпою Н.Р., Лозинським Р.М. та іншими (реєстр. № 2527 від 04.12.2019). 

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект Закону України «Про внесення зміни до Закону України «Про комітети Верховної Ради України» щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на участь у суспільному житті», внесений народними депутатами України Третьяковою Г.М. та іншими (реєстр. № 2586 від 12.12.2019). 

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Про проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо оптимізації процедури розгляду законопроектів у другому читанні», внесений народними депутатами України Ар’євим В.І., Сюмар В.П., Павленком Р.М. (реєстр. № 3313 від 08.04.2020).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про проект Закону України «Про внесення зміни до статті 120 Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення процедури розгляду законопроектів у другому читанні», внесений народним депутатом України Поляковим А.Е. (реєстр. № 3313-1 від 14.04.2020). 

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо депутатських звернень)», внесений народними депутатами України Штепою С.С., Крячком М.В., Сохою Р.В. та іншими (реєстр. № 3157 від 03.03.2020). 

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

6. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування причин збитковості підприємств вугільно-промислового комплексу», внесений народним депутатом України Камельчуком Ю.О. (реєстр. № 2528 від 11.02.2020, доопрацьований).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

7. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю за розслідуванням вбивства Павла Шеремета», внесений народним депутатом України Фріз І.В. (реєстр. № 2756 від 19.02.2020, доопрацьований).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

8. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України та зловживання службовим становищем президентом Української асоціації футболу (Федерації футболу України), головою Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Верховної Ради України восьмого скликання Павелком А.В. при вирішенні питання фінансування та реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» у 2017-2018 роках» (щодо включення до складу Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Алєксєєва С.О. (Фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»)», внесений народним депутатом України Костюхом А.В. (реєстр. № 3096 від 20.02.2020). 

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

9. Про проект Постанови Верховної Ради України  «Про організацію роботи Верховної Ради України», внесений народним депутатом України Арахамією Д.Г. (реєстр. №  3434 від 05.05.2020). 

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

10. Про лист Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. від 24.04.2020 року №06/04-2020/36266 (64276).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

11. Про питання реалізації частини п’ятої статті 33 Закону України "Про статус народного депутата України".

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

12.  Різне.       

 

1.                  СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» в частині застосування народним депутатом України електронного цифрового підпису», внесений народними депутатами України Піпою Н.Р., Лозинським Р.М. та іншими (реєстр. № 2527 від 04.12.2019).

 

            Пропозицій та зауважень від народних депутатів України – членів Комітету не надходило.

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0 , «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» в частині застосування народним депутатом України електронного цифрового підпису», внесений народними депутатами України Піпою Н.Р., Лозинським Р.М., Васильченко Г.І. та іншими (реєстр. № 2527 від 04.12.2019).

2. Рекомендувати Верховній Раді України включити вказаний проект до першого розділу порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, та за результатами  розгляду законопроекту в першому читанні повернути його суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

3. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету. 

 

2.  СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Закону України «Про внесення зміни до Закону України «Про комітети Верховної Ради України» щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на участь у суспільному житті», внесений народними депутатами України Третьяковою Г.М. та іншими (реєстр. № 2586 від 12.12.2019).

                                  

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. повідомив про те, що до засідання Комітету у режимі відеоконференції приєдналася народний депутат України Третьякова Г.М., автор законопроекту (реєстр. № 2586), та надав їй слово для обґрунтування необхідності підтримки внесеного нею законопроекту та для відповіді  на запитання, поставлене народним депутатом України – секретарем Комітету Папієвим М.М.  (стенограма додається). 

 

В обговоренні питання також  взяв участь народний депутат України – голова підкомітету  Комітету Синютка О.М. (стенограма додається). 

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0 , «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

 

УХВАЛИЛИ: 

1.                  Висновок на проект Закону України «Про внесення зміни до Закону України «Про комітети Верховної Ради України» щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на участь у суспільному житті», внесений народними депутатами України Третьяковою Г.М., Бабаком С.В., Струневичем В.О. та іншими (всього 19 підписів) (реєстр. № 2586 від 12.12.2019).

2.                  Рекомендувати Верховній Раді України включити вказаний проект до першого розділу порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, та за результатами  розгляду законопроекту в першому читанні повернути його суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

3. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету.. 

 

 

3. СЛУХАЛИ:   Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо оптимізації процедури розгляду законопроектів у другому читанні», внесений народними депутатами України Ар’євим В.І., Сюмар В.П., Павленком Р.М. (реєстр. № 3313 від 08.04.2020).

                                  

Пропозицій та зауважень від народних депутатів України – членів Комітету не надходило.

 

Голосували:  «за» - 7,  «проти» - 0, «утримався» - 1, не голосував – 1  (не включився відеозв’язок)  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо оптимізації процедури розгляду законопроектів у другому читанні», внесений народними депутатами України Ар’євим В.І., Сюмар В.П., Павленком Р.М. (реєстр. № 3313 від 08.04.2020).

2. Рекомендувати Верховній Раді України включити вказаний проект до першого розділу порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, та за результатами розгляду його у першому читанні, відповідно до пункту 3 частини першої  статті 114 Регламенту Верховної Ради України, повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

          3. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету.

 

 

4. СЛУХАЛИ:   Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Закону України «Про внесення зміни до статті 120 Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення процедури розгляду законопроектів у другому читанні», внесений народним депутатом України Поляковим А.Е. (реєстр. № 3313-1 від 14.04.2020).

                                  

Пропозицій та зауважень від народних депутатів України – членів Комітету не надходило.

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утримався» - 1,  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

 1. Висновок на проект Закону України «Про внесення зміни до статті 120 Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення процедури розгляду законопроектів у другому читанні», внесений народним депутатом України Поляковим А.Е. (реєстр. № 3313-1 від 14.04.2020).

2. Рекомендувати Верховній Раді України включити вказаний проект до першого розділу порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, та за результатами розгляду зазначеного законопроекту у першому читанні, відповідно до пункту 2 частини першої  статті 114 Регламенту Верховної Ради України, відхилити його.

3. Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету.

 

 

5. СЛУХАЛИ:   Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо депутатських звернень)», внесений народними депутатами України  Штепою С.С., Крячком М.В., Сохою Р.В. та іншими (реєстр. № 3157 від 03.03.2020).

                                  

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Приходько Н.І., Кальченко С.В., Синютка О.М. (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 5 , «проти» - 2, «утримався» - 1, не голосував – 1  (не включився відеозв’язок) (прийнято більшістю голосів).

 

 

 

УХВАЛИЛИ: 

1.                  Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо депутатських звернень)», внесений народними депутатами України Штепою С.С., Крячком М.В., Сохою Р.В. та іншими (реєстр. № 3157 від 03.03.2020).

2.                  Рекомендувати Верховній Раді України включити вказаний проект до першого розділу порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, та за результатами  розгляду законопроекту в першому читанні, відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, прийняти його за основу з урахуванням зауважень, висловлених у висновках Комітету та Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України.

3.                  Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету.



6. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування причин збитковості підприємств вугільно-промислового комплексу», внесений народним депутатом України Камельчуком Ю.О. (реєстр. № 2528 від 11.02.2020, доопрацьований).

                                  

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Приходько Н.І., Кальченко С.В. (стенограма додається).

 

З 11 год. 45 хв. участь у засіданні Комітету бере голова підкомітету Марченко Л.І. Загальна кількість членів Комітету, які беруть участь у засіданні Комітету у режимі відеоконференції – 10 (десять) народних депутатів України. 

 

Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0 , «утрималися» - 3  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1.                 Висновок на проект Постанови Верховної  Ради України  «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування причин збитковості підприємств вугільно-промислового комплексу», внесений народним депутатом України  Камельчуком Ю.О. (реєстр. № 2528 від 11.02.2020, доопрацьований).

2.                 Рекомендувати Верховній Раді України включити вказаний проект до першого розділу порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, та розглянути зазначений проект Постанови з урахуванням зауважень Комітету і прийняти рішення відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України.  

3.                 Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю за розслідуванням вбивства Павла Шеремета», внесений народним депутатом України Фріз І.В. (реєстр. № 2756 від 19.02.2020, доопрацьований).     

 

Пропозицій та зауважень від народних депутатів України – членів Комітету не надходило.

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утримався» - 1, не голосували – 1 (відео зв’язок перервався) (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1.                  Висновок на проект Постанови Верховної  Ради України  «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю за розслідуванням вбивства Павла Шеремета», внесений народним депутатом України Фріз І.В. (реєстр. № 2756 від 19.02.2020, доопрацьований).

2.                  Рекомендувати Верховній Раді України включити вказаний проект до першого розділу порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, і розглянути зазначений проект Постанови з урахуванням зауважень Комітету та прийняти рішення відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України.  

3.                  Співдоповідачем із зазначеного питання на пленарному засіданні  Верховної Ради України визначити Голову Комітету.

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України та зловживання службовим становищем президентом Української асоціації футболу (Федерації футболу України), головою Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Верховної Ради України восьмого скликання Павелком А.В. при вирішенні питання фінансування та реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» у 2017-2018 роках» (щодо включення до складу Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Алєксєєва С.О. (Фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»)», внесений народним депутатом України Костюхом А.В. (реєстр. № 3096 від 20.02.2020).

                                  

Пропозицій та зауважень від народних депутатів України – членів Комітету не надходило.

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0 , «утрималися» - 1, не голосував – 1 (відео зв’язок перервався) (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1.                  Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України та зловживання службовим становищем президентом Української асоціації футболу (Федерації футболу України), головою Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Верховної Ради України восьмого скликання Павелком А.В. при вирішенні питання фінансування та реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» у 2017-2018 роках» (щодо включення до складу Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Алєксєєва С.О. (Фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ»)», внесений народним депутатом України Костюхом А.В. (реєстр. № 3096 від 20.02.2020).

2.                  Рекомендувати Верховній Раді України включити вказаний проект до першого розділу порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, і  відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України розглянути даний проект Постанови та прийняти його в цілому.   

3.                  Співдоповідачем із зазначеного питання  на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  проект Постанови Верховної Ради України  «Про організацію роботи Верховної Ради України», внесений народним депутатом України Арахамією Д.Г. (реєстр. №  3434 від 05.05.2020).

                                  

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Приходько Н.І., Фролов П.В., Кальченко С.В., Синютка О.М. (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» -  5, «проти» - 2 , «утрималися» - 2, не голосували – 1 (відео зв’язок перервався) (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1.                  Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про організацію роботи Верховної Ради України», внесений народним депутатом України Арахамією Д.Г. (реєстр. № 3434  від 05.05.2020).

2.                  Рекомендувати Верховній Раді України включити вказаний проект до першого розділу порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, і відповідно до положень частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, прийняти проект Постанови Верховної Ради України «Про організацію роботи Верховної Ради України», внесений народним депутатом України Арахамією Д.Г. (реєстр. № 3434 від 05.05.2020), за основу та в цілому з урахуванням уточнення Комітету щодо дати набрання чинності Постановою, а саме: пункт 3 проекту  Постанови викласти у такій редакції: «3. Ця Постанова набирає чинності з 17 травня 2020 року», про оголошення якого доручити голові Комітету під час співдоповіді.

3.                  Співдоповідачем із зазначеного  питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальчекнко С.В. окремо поставив на голосування пропозицію секретаря Комітету Папієва М.М. додати до рішення Комітету рекомендацію Голові Верховної Ради України запросити на розгляд цього питання Прем’єр-міністра України (стенограма додається). 

 

Голосували:  «за» - 4, «проти» - 0, «утрималися» - 5, не голосували – 1 (відео зв’язок перервався) (рішення не прийнято).

 

10. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  лист Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. від 24.04.2020 року № 06/04-2020/36266 (64276).

                                  

Пропозицій та зауважень від народних депутатів України – членів Комітету не надходило.

 

Голосували:  «за» - 7, «проти» - 0, «утримався» - 1 не голосували – 2 (відео зв’язок перервався) (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

Внести зміни до рішення Комітету від 10 квітня 2020 року (протокол            № 31) про припинення відшкодування народним депутатам України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за березень 2020 року, в порядку реалізації положень абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» та виключити народного депутата України Мінька С.А. (номер 58) зі списку народних депутатів України, щодо яких Комітет звернувся з поданням до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. про видання розпорядження про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконання депутатських повноважень, за березень 2020 року, і звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про внесення відповідних змін до додатку до розпорядження Голови Верховної Ради України від 21 квітня 2020 року № 184 щодо народного депутата України Мінька С.А.  

 

11. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про  листи Керівника Апарату Верховної Ради України Штучного В.В. (від 05.05.2020 № 06/04-2020/42590 (71725), № 06/04-2020/42592 (71758), від 06.05.2020 № 06/04-2020/43442 (72713) та звернення народного депутата України Макарова О.А. (від 30.04.2020 № 214-39 (69210)

                                  

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Кальченко С.В., Фролов П.В. (стенограма додається). 

 

Голосували:  «за» - 6, «проти» - 1, «утримався» - 1,  не голосували – 2 (відео зв’язок перервався) (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ: 

1. Враховуючи, що відповідно до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (постанови Верховної Ради України від 16.01.2020 № 462-IX, від 17.03.2020 № 534-ІХ, від 30.03.2020
№ 544-ІХ) впродовж дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, і до його відміни Верховна Рада України працює у режимі роботи в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах) та у квітні 2020 року календарним планом проведення третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання не було передбачено проведення пленарних засідань, крім позачергових пленарних засідань, що проводилися згідно з розпорядженнями Голови Верховної Ради України, звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про видання розпорядження, відповідно до абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України», про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень за квітень 2020 року, народним депутатам України, які без поважних причин не брали особистої участі у більш як 50 відсотках засідань комітетів Верховної Ради України, до складу яких їх обрано:

 

1.

Батенку Тарасу Івановичу 

2.

Бондару Віктору Васильовичу 

3.

Борту Віталію Петровичу 

4.

Дубневичу Ярославу Васильовичу  

5.

Єфімову Максиму Вікторовичу 

6.

Івахову Степану Петровичу 

7.

Кабанову Олександру Євгенійовичу 

8.

Княжицькому Миколі Леонідовичу  

9.

Козаку Тарасу Романовичу 

10.

Коту Андрію Богдановичу 

11.

Кузьміну Ренату Равелійовичу 

12.

Лабунській Анжеліці Вікторівні  

13.

Макаренку Михайлу Васильовичу  

14.

М’ялику Віктору Ничипоровичу  

15.

Новинському Вадиму Владиславовичу

16.

Палиці Ігорю Петровичу 

17.

Петьовці Василю Васильовичу 

18.

Поляку Владіславу Миколайовичу 

19.

Порошенку Петру Олексійовичу 

20.

Рабіновичу Вадиму Зіновійовичу 

21.

Рубльову Вячеславу Володимировичу  

22.

Савчук Оксані Василівні 

23.

Солоду Юрію Васильовичу  

24.

Столару Вадиму Михайловичу 

25.

Шахову Сергію Володимировичу  

 

2. Враховуючи, що народний депутат України Макаров О.А.
із 573 голосувань на пленарних засіданнях Верховної Ради України, що відбулись у березні 2020 року відповідно до календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України в тиждень з 3 по 6 березня 2020 року, взяв участь у 196 голосуваннях (34,21 відсотків), не взяв участі у 239 голосуваннях з поважних причин через тимчасову непрацездатність (41,71 відсотків), не взяв участі та на підтвердження чого не надав документів про відсутність з поважних причин у 138 голосуваннях (24,08 відсотків), внести зміни до рішення Комітету від 10 квітня 2020 року (протокол № 31) про припинення відшкодування народним депутатам України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за березень 2020 року, в порядку реалізації положень абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України» та виключити народного депутата України Макарова О.А. (номер 56) зі списку народних депутатів України, щодо яких Комітет звернувся з поданням до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. про видання розпорядження про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконання депутатських повноважень, за березень 2020 року, і звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про внесення відповідних змін до додатку до розпорядження Голови Верховної Ради України від 21 квітня 2020 року № 184 щодо народного депутата України Макарова О.А.

 

3. Рішення Комітету надіслати Голові Верховної Ради України
Разумкову Д.О. та Керівнику Апарату Верховної Ради України Штучному В.В.

 

12. Різне.

Питань для розгляду в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було. 

 





Голова Комітету                                                      С.В. КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар Комітету                                                   М.М.ПАПІЄВ

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку