5 лютого 2020 року (протокол №26)

Опубліковано 12 лютого 2020, о 16:16

 Комітет 

 

 

     

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                      26

 

                                                                            05        лютого               20

                                                            

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418 (зал засідань)

                                                                     15  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні члени Комітету: Пузійчук А.В., Культенко А.В.,                  Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І.,                      Приходько Н.І., Синютка О.М., Фролов П.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступники керівника секретаріату Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Кукла А.О.,                 Лисенко М.С., Меть Т.М., Моргун А.А., Олексійчук О.М., Попович Т.В., консультант Шаповалова  К.С., інтерн Кєєр О.С.  

 

Присутні:

народні депутати України Янченко Г.І., Красов О.І., Ніколаєнко А.І.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Кальченка С.В., Пузійчука А.В., Папієва М.М., Загороднього Ю.І., Марченко Л.І., Синютки О.М., Фролова П.В.;

помічник-консультант народного депутата України Янченко Г.І.;                  

представник секретаріату депутатської фракції Політичної партії «СЛУГА НАРОДУ» – Сабецька О.Б.;

координатор Програми USAID «РАДА» Стригуненко Г.Ю.;

співробітник ТОВ «Агентство промислової політики» Сінюхіна І.В.;

фотограф депутатської фракції Політичної партії «СЛУГА НАРОДУ».

 

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання Комітету.

 

 

Головуючий на засіданні запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає 14 основних питань та питання «Різне», який запропонував прийняти «за основу» (стенограма додається).

 

Голосували за прийняття проекту порядку денного «за основу»: «за» - 11, «проти» - 0, «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що законопроект (реєстр. № 2472) включено до другого розділу порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, затвердженого            4 лютого 2020 року відповідною Постановою Верховної Ради України, а також про те, що  народний депутат України Совгиря О.В. має намір відкликати внесений нею законопроект (реєстр. № 2472) і запропонував у зв’язку з цим не розглядати 10 питання проекту порядку денного засідання Комітету, яким запланований розгляд цього законопроекту для включення його до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України (стенограма додається).

 

Також головуючий на засіданні запропонував народним депутатам України – членам Комітету дотриматись традиції, яка склалась у Комітету, та у зв’язку із присутністю на засіданні Комітету народного депутата України Янченко О.І., автора проекту Постанови Верховної Ради України  (реєстр.              № 2601), який включено до порядку денного засідання шостим питанням, та змінити порядок розгляду питань порядку денного і першим питанням розглянути саме цей проект Постанови (стенограма додається).

 

Секретар Комітету Папієв М.М. запропонував народним депутатам України – членам Комітету виключити з проекту порядку денного питання сьоме про проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 2640) та перенести його розгляд на наступне засідання Комітету, оскільки, на його думку, підготовка цього питання до розгляду вимагає додаткових роз’яснень від Національного агентства з питань запобігання корупції стосовно можливого конфлікту інтересів в одного із кандидатів до складу утворюваної Тимчасової слідчої комісії народного депутата України Гереги О.В., оскільки у разі його обрання до її складу у нього може виникнути реальний чи потенційний конфлікт інтересів, що буде суперечити вимогам частини сьомої статті 4 Закону України «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України» та частини третьої статті 87 Регламенту Верховної Ради України, згідно з якими не може бути обраний до складу тимчасової слідчої комісії народний депутат України, у якого в разі обрання виникне реальний чи потенційний конфлікт інтересів з питань, для розслідування яких утворюється вказана комісія (стенограма додається).

 

В обговоренні пропозиції секретаря Комітету Папієва М.М. взяли участь народні депутати України Фролов П.В., Приходько Н.І.,                    Кальченко С.В., Синютка О.М., Загородній Ю.І. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В.  підсумував обговорення, запропонувавши підтримати пропозицію перенести розгляд  сьомого питання проекту порядку денного про зміни у складі вищезазначеної Тимчасової слідчої комісії на наступне засідання Комітету та запросити уповноважену особу  Національного агентства з питань запобігання корупції на засідання Комітету для надання роз’яснення та поставив на голосування пропозицію про прийняття «в цілому» порядку денного засідання Комітету з урахуванням висловлених пропозицій (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 11, «проти» - 0, «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1.        Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», внесений народним депутатом України Янченко Г.І. (реєстр. № 2601 від 03.02.2020, доопрацьований).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

2.        Про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 16.01.2020 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону України "Про повну загальну середню освіту (№ 0901 від 29.08.2019)", внесений народними депутатами України Королевською Н.Ю., Папієвим М.М. (реєстр. № 0901-П від 20.01.2020).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

3.    Про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому як закон проекту Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві (реєстр. № 1210 від   30  серпня 2019)", внесений народними депутатами України  Гончаренком О.О., Южаніною Н.П., Фединою С.Р. (реєстр. № 1210-П від 17.01.2020).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про заяву народного депутата України Мотовиловця А.В. про обрання його до складу Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, увільнивши від обов’язків члена Комітету з питань свободи слова.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про заяву народного депутата України Санченка О.В. про обрання його членом Комітету з питань свободи слова.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

6. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Соболєвим С.В. (реєстр. № 3002 від 04.02.2020).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

7. Про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо удосконалення законодавчого процесу)", внесений народним депутатом України Власенком С.В. (реєстр. № 2060 від 04.09.2019).

Інформує: секретар Комітету Папієв М.М.

 

8. Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» (щодо застосування спеціальної процедури парламентські дебати)», внесений народними депутатами України                    Тимошенко Ю.В. та іншими (реєстр.  № 2267 від 16.10.2019).

Інформує: секретар Комітету Папієв М.М.

 

9. Про припинення відшкодування народним депутатам України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за грудень 2019 року в порядку реалізації положень абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України "Про статус народного депутата України".  

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

10. Про припинення відшкодування народним депутатам України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за січень 2020 року в порядку реалізації положень абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України "Про статус народного депутата України".

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

11. Про лист першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. (від 28.12.2019 № 15/11-2388 (264747) щодо нової редакції Порядку користування автотранспортом Верховної Ради України.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

12. Проект розкладу засідань Комітету у лютому 2020 року.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

13. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», внесений народним депутатом України Янченко Г.І. (реєстр. № 2601 від 03.02.2020, доопрацьований).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово присутній на засіданні Комітету автору проекту Постанови (реєстр. № 2601) народному депутату України Янченко О.І., яка повідомила про присутніх разом із нею кандидатів у члени створюваної Тимчасової спеціальної комісії народних депутатів України Красова О.І., Ніколаєнка А.І., про основні завдання створюваної спеціальної комісії, про запропонований склад комісії, та відповіла на запитання, поставлені народними депутатами України – членами Комітету Загороднім Ю.І., Папієвим М.М., Приходько Н.І. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 10, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів», внесений народним депутатом України Янченко Г.І. (реєстр. № 2601 від 03.02.2020, доопрацьований), та рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови і прийняти рішення щодо нього відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 16.01.2020 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону України "Про повну загальну середню освіту (№ 0901 від 29.08.2019)", внесений народними депутатами України Королевською Н.Ю., Папієвим М.М. (реєстр. № 0901-П від 20.01.2020).

 

Голосували:  «за» - 11, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 16.01.2020 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону України «Про повну загальну середню освіту» (реєстр. № 0901 від 29.08.2019р.)», внесений народними депутатами України                  Королевською Н.Ю., Папієвим М.М. (реєстр. № 0901-П від 20.01.2020), та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому як закон проекту Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві (реєстр. № 1210 від   30  серпня 2019)", внесений народними депутатами України  Гончаренком О.О., Южаніною Н.П., Фединою С.Р. (реєстр. № 1210-П від 17.01.2020).

 

Голосували:  «за» - 11, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому як закон проекту Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві (реєстр. № 1210 від 30 серпня 2019 року)», внесений народними депутатами України Гончаренком О.О., Южаніною Н.П., Фединою С.Р., та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

 2. Співдоповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про заяву народного депутата України Мотовиловця А.В. про обрання його до складу Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, увільнивши від обов’язків члена Комітету з питань свободи слова.

 

Голосували: «за» - 11, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати заяву народного депутата України Мотовиловця А.В. та пропозицію депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України підтримати його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету. 

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про заяву народного депутата України Санченка О.В. про обрання його членом Комітету з питань свободи слова.

 

Голосували: «за» - 11, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримти заяву народного депутата України Санченка О.В. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання» (спільний проект Постанови стосовно народних депутатів України Мотовиловця А.В. та Санченка О.В.) та рекомендувати Верховній Раді України підтримати його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначено голову Комітету. 

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. зауважив, що не зважаючи на те, що рішення приймались по кожному народному депутату України окремо, доцільно внести спільний проект Постанови по двом народним депутатам України одночасно (стенограма додається).

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Соболєвим С.В. (реєстр. № 3002 від 04.02.2020).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету:  Папієв М.М., Фролов П.В. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 10, «проти» - 0, «утрималося» - 0, не голосував - 1 (прийнято більшістю голосів).

З метою запобігання можливого конфлікту інтересів народний депутат України Пузійчук А.В. участі у голосуванні не брав.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання», внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В. та Соболєвим С.В.  (реєстр. № 3002 від 04.02.2020), та рекомендувати Верховній Раді України розглянути зазначений проект Постанови і прийняти рішення щодо нього відповідно до частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України.

 2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В.  про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо удосконалення законодавчого процесу)", внесений народним депутатом України Власенком С.В. (реєстр. № 2060 від 04.09.2019).

 

В обговоренні питання взяв участь секретар Комітету Папієв М.М. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималося» - 2 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на  проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо удосконалення законодавчого процесу)», внесений народним депутатом України  Власенком С.В. (реєстр. № 2060 від 04.09.2019), і рекомендувати Верховній Раді України за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні повернути його суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В.  про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» (щодо застосування спеціальної процедури парламентські дебати)», внесений народними депутатами України  Тимошенко Ю.В. та іншими (реєстр.  № 2267 від 16.10.2019).

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утримався» - 1, не голосував - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" (щодо застосування спеціальної процедури парламентські дебати), внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Крульком І.І., Івченком В.Є., Соболєвим С.В. (реєстр. № 2267 від 16.10.2019), та рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 3 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні повернути його суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді Верховною Радою України цього питання визначити голову Комітету.

 

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В.  про припинення відшкодування народним депутатам України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за грудень 2019 року в порядку реалізації положень абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України "Про статус народного депутата України".  

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету:  Приходько Н.І.,  Фролов П.В., Кальченко С.В. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималося» - 0, не голосували – 2   (з метою уникнення конфлікту інтересів) (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

 Звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про видання розпорядження, відповідно до абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України», про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконання депутатських повноважень за січень 2020 року (у розмірі, встановленому в 2019 році) народним депутатам України, яким такі витрати були відшкодовані у грудні
2019 року у зв’язку із закінченням бюджетного року:

 

1.

Абрамовичу Ігорю Олександровичу

2.

Арахамії Давиду Георгійовичу

3.

Бойку Юрію Анатолійовичу 

4.

Бондарю Віктору Васильовичу 

5.

Бондарєву Костянтину Анатолійовичу 

6.

Борту Віталію Петровичу 

7.

Вацаку Геннадію Анатолійовичу 

8.

Власенку Сергію Володимировичу 

9.

Галушку Миколі Леонідовичу 

10.

Герезі Олександру Володимировичу 

11.

Гузю Ігору Володимировичу 

12.

Деркачу Андрію Леонідовичу 

13.

Дубінському Олександру Анатолійовичу 

14.

Дубневичу Ярославу Васильовичу 

15.

Дунаєву Сергію Володимировичу 

16.

Єфімову Максиму Вікторовичу 

17.

Зінкевич Яні Вадимівні 

18.

Івахіву Степану Петровичу 

19.

Ісаєнку Дмитру Валерійовичу 

20.

Киві Іллі Володимировичу 

21.

Кісільову Ігору Петровичу

22.

Коту Андрію Богдановичу

23.

Ковальову Олександру Івановичу

24.

Кожем’якіну Андрію Анатолійовичу 

25.

Козаку Тарасу Романовичу 

26.

Королевській Наталії Юріївні 

27.

Кузьміну Ренату Равелійовичу 

28.

Лабазюку Сергію Петровичу 

29.

Лабунській Анжеліці Вікторівні 

30.

Лопушанському Андрію Ярославовичу 

31.

Лунченку Валерію Валерійовичу

32.

Льовочкіну Сергію Володимировичу 

33.

Льовочкіній Юлії Володимирівні 

34.

Люшняку Миколі Володимировичу 

35.

Магомедову Мусі Сергоєвичу 

36.

Мейдичу Олегу Леонідовичу

37.

Молотку Ігору Федоровичу 

38.

Нагорняку Сергію Володимировичу 

39.

Новинському Вадиму Владиславовичу 

40.

Одарченку Андрію Миколайовичу 

41.

Палиці Ігору Петровичу 

42.

Петьовці Василю Васильовичу

43.

Плачковій Тетяні Михайлівні 

44.

Поляку Владіславу Миколайовичу

45.

Пономарьову Олександру Сергійовичу 

46.

Порошенку Петру Олексійовичу 

47.

Потураєву Микиті Руслановичу 

48.

Пузійчуку Андрію Вікторовичу 

49.

Рабіновичу Вадиму Зіновійовичу 

50.

Рудику Сергію Ярославовичу 

51.

Солоду Юрію Васильовичу 

52.

Сольському Миколі Тарасовичу 

53.

Столару Вадиму Михайловичу 

54.

Тимошенко Юлії Володимирівні 

55.

Ткаченку Олександру Владиславовичу 

56.

Требушкіну Руслану Валерійовичу 

57.

Урбанському Анатолію Ігоровичу 

58.

Фельдману Олександру Борисовичу 

59.

Христенку Федору Володимировичу 

60.

Шахову Сергію Володимировичу 

61.

Шенцеву Дмитру Олексійовичу 

62.

Шпенову Дмитру Юрійовичу 

63.

Якименку Павлу Віталійовичу 

64.

Яценку Антону Володимировичу

 

 

10. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В.  про припинення відшкодування народним депутатам України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за січень 2020 року в порядку реалізації положень абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України "Про статус народного депутата України".

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету:  Кальченко С.В.,  Папієв М.М.,  Фролов П.В., (стенограма додається).

 

Перед початком голосування голова підкомітету Приходько Н.І. заявила про можливий конфлікт інтересів, тому вона не братиме участі в голосуванні (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утримався» - 1, не голосував - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Звернутися до Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. з поданням про видання розпорядження, відповідно до абзацу другого частини п’ятої статті 33 Закону України «Про статус народного депутата України», про припинення відшкодування витрат, пов’язаних з виконання депутатських повноважень, за січень 2020 року таким народним депутатам України:

 

1.

Абрамовичу Ігорю Олександровичу 

2.

Арахамії Давиду Георгійовичу 

3.

Бойку Юрію Анатолійовичу 

4.

Вацаку Геннадію Анатолійовичу 

5.

Галушку Миколі Леонідовичу 

6.

Герезі Олександру Володимировичу 

7.

Горбенку Руслану Олександровичу 

8.

Деркачу Андрію Леонідовичу 

9.

Дубінському Олександру Анатолійовичу 

10.

Дубневичу Ярославу Васильовичу 

11.

Єфімову Максиму Вікторовичу 

12.

Іванчуку Андрію Володимировичу 

13.

Івахову Степану Петровичу 

14.

Кабанову Олександру Євгенійовичу 

15.

Качному Олександру Сталіноленовичу 

16.

Кісільову Ігорю Петровичу

17.

Коту Андрію Богдановичу 

18.

Ковальову Артему Володимировичу 

19.

Кожем’якіну Андрію Анатолійовичу 

20.

Козаку Тарасу Романовичу 

21.

Копитіну Ігорю Володимировичу 

22.

Корнієнку Олександру Сергійовичу 

23.

Королевській Наталії Юріївні 

24.

Красову Олексію Ігоровичу 

25.

Кузьміну Ренату Равелійовичу 

26.

Лабазюку Сергію Петровичу 

27.

Ларіну Сергію Миколайовичу 

28.

Литвиненку Сергію Анатолійовичу 

29.

Лунченку Валерію Валерійовичу 

30.

Льовочкіну Сергію Володимировичу 

31.

Льовочкіній Юлії Володимирівні 

32.

Ляшенко Анастасії Олексіївні 

33.

Нагорняку Сергію Володимировичу 

34.

Павленку Юрію Олексійовичу 

35.

Палиці Ігорю Петровичу 

36.

Петьовці Василю Васильовичу 

37.

Плачковій Тетяні Михайлівні 

38.

Порошенку Петру Олексійовичу 

39.

Приходько Наталії Ігорівні 

40.

Рабіновичу Вадиму Зіновійовичу  

41.

Рєпіній Еллі Анатоліївні

42.

Саврасову Максиму Віталійовичу

43.

Солоду Юрію Васильовичу 

44.

Сольському Миколі Тарасовичу 

45.

Столару Вадиму Михайловичу 

46.

Тищенку Миколі Миколайовичу 

47.

Ткаченку Олександру Владиславовичу 

48.

Ткаченку Олександру Михайловичу

49.

Фельдману Олександру Борисовичу 

50.

Халімону Павлу Віталійовичу 

51.

Шахову Сергію Володимировичу 

52.

Шенцеву Дмитру Олексійовичу 

53.

Шпенову Дмитру Юрійовичу 

54.

Якименку Павлу Віталійовичу 

55.

Яценку Антону Володимировичу 

 

 

11. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В.  про лист першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. (від 28.12.2019 № 15/11-2388 (264747) щодо нової редакції Порядку користування автотранспортом Верховної Ради України.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету:  Папієв М.М.,  Приходько Н.І., Загородній Ю.І., Кальченко С.В.  (стенограма додається).

 

Зокрема, голова підкомітету Загородній Ю.І. висловив зауваження щодо неналежного оформлення документів, які подаються Апаратом Верховної Ради України до Комітету для розгляду, та запропонував доповнити проект рішення новим пунктом стосовно зобов’язання Апарату Верховної Ради України подавати до Комітету належним чином оформлені документи за підписом керівника Апарату Верховної Ради України та із візами виконавців, які готували документ (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування проект рішення Комітету з урахуванням пропозиції голови підкомітету Загороднього Ю.І. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 11, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Комітету із зазначеного питання взяти до відома.

2. Рекомендувати Апарату Верховної Ради України доопрацювати проект Порядку користування автотранспортом Верховної Ради України з урахуванням пропозицій та зауважень Комітету, викладених в інформації Комітету, та подати його для затвердження Керівнику Апарату Верховної Ради України.

3. Звернути увагу Апарату Верховної Ради України на те, що лист першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. (від 28.12.2019 № 15/11-2388 (264747) та доданий до нього проект Порядку користування автотранспортом Верховної Ради України надіслані до Комітету без належного оформлення, а саме: лист подано за підписом особи, яка не є Керівником Апарату Верховної Ради України, а проект Порядку користування автотранспортом Верховної Ради України - без відповідних віз виконавців, які його підготували.

4. Інформацію та рішення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України.

 

 

12. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В.  про проект розкладу засідань Комітету у лютому 2020 року.  

 

Голосували: «за» - 11, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити  розклад засідань Комітету у лютому 2020 року.

 

 

13. Різне.

Питань до обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                   С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар Комітету                                                    М.М.ПАПІЄВ

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку