11 грудня 2019 року (протокол №18)

Опубліковано 18 грудня 2019, о 17:31

 Комітет 

 

 

     

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                      18

 

                                                                            11        грудня               19

                                                            

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

кімн. 418 (зал засідань)

                                                                     11  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні члени Комітету: Пузійчук А.В. (з 11 год. 58 хв.),   Культенко А.В., Савченко О.С., Гринчук О.А., Загородній Ю.І.,  Марченко Л.І., Приходько Н.І., Синютка О.М., Фролов П.В.

 

Відсутній член Комітету:  Папієв М.М. (з поважних причин).

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Кукла А.О.,   Лисенко М.С., Меть Т.М., Олексійчук О.М., Попович Т.В., консультант Шаповалова  К.С.      

 

Присутні запрошені:

народні депутати України Бондар М.Л., Деркач А.Л., Стефанишина О.А.

 

Присутні:

Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами Боднар П.О.;

заступник керівника відділу юридичного забезпечення  Чоповський П.А.;

завідувач сектору планування фінансів та аналізу Чала В.А.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Кальченка С.В., Пузійчука А.В., Культенка А.В., Савченко О.С., Папієва М.М., Гринчук О.А., Загороднього Ю.І., Марченко Л.І.,                    Приходько Н.І.,  Синютки О.М., Фролова П.В.;

помічник-консультант народного депутата України  Стефанишиної О.А.;

представник секретаріату депутатської фракції Політичної партії «СЛУГА НАРОДУ» – Сабецька О.

головний консультант секретаріату Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Вдовенко В.Г.;

координатор Програми USAID «РАДА» Стригуненко Г.Ю.

 

Присутні представники ЗМІ: журналіст та оператор телеканалу NEWSONE, кореспондент та оператор Громадського руху ЧЕСНО, журналіст телеканалу «5 канал», журналіст та оператор телеканалу «СТБ», кореспондент Інформаційного агентства АСПІ, Трофимчук О. – агентство «Укрінформ», Терентьєва О. – Інтерфакс-Україна, фотограф депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ».

 

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання Комітету.

 

У зв’язку з відсутністю на засіданні Комітету секретаря Комітету Папієва М.М., а також першого заступника голови Комітету Пузійчука А.В. перед початком розгляду проекту порядку денного засідання Комітету головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. доручив здійснювати підрахунок результатів голосування голові підкомітету Загородньому Ю.І. (частина третя статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України») (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає дев’ять основних питань, два додаткових питання та питання «Різне». Водночас, головуючий поінформував, що до Комітету надійшов лист народного депутата України Железняка Я.І., співавтора законопроекту (реєстр. № 2034), який у проекті порядку денного зазначений питанням № 5, з проханням не розглядати законопроект на цьому засіданні Комітету, оскільки народний депутат Железняк Я.І. не зможе особисто бути присутнім при розгляді цього законопроекту, а також надійшла пропозиція перенести розгляд заяви народного депутата України В’ятровича В.М. (додаткове питання № 1). Таким чином, враховуючи виключення з проекту порядку денного  засідання Комітету питання № 5 та перенесення розгляду додаткового питання № 1, до розгляду на засіданні Комітету пропонується 9 питань та питання різне, за які й запропоновано проголосувати «за основу» (стенограма додається).

 

Голосували за прийняття проекту порядку денного «за основу»:                  «за» - 9, «проти» - 0, «утрималося» - 0  (прийнято одноголосно).

 

Головуючий також зауважив, що на засіданні Комітету присутні автори проектів постанов Верховної Ради України, а також представники Управління справами Апарату Верховної Ради України, запрошені для розгляду першого питання порядку денного, тому пропонується змінити порядок розгляду питань порядку денного, а саме: після розгляду першого питання, розглянути проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. №  2233-П) (4 питання проекту порядку денного), а одразу за цим питанням – проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. №  2346) (6 питання проекту порядку денного), наступними питаннями розглядати питання у  порядку, запропонованому проектом порядку денного засідання Комітету (стенограма додається).

 

Голова підкомітету Приходько Н.І. висловила зауваження щодо наявності додаткових питань порядку денного засідання Комітету, та щодо відсутності, зокрема,  у неї особисто, можливості ґрунтовного ознайомлення з цими питаннями та висновками і проектами рішень, які пропонуються до розгляду на засіданні Комітету (стенограма додається).

 

Голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету, присутніх на засіданні Комітету, про порядок скликання засідань Комітету, передбачений положеннями статті 43 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», про формування проекту порядку денного засідань Комітету та про проекти законів та постанов, або інші питання (заяви народних депутатів України, доручення Голови Верховної Ради України, звернення керівництва Апарату Верховної Ради України з проханням надати роз’яснення, або погодження питань, які стосуються предмета відання Комітету та які надходять фактично щоденно і потребують термінового опрацювання секретаріатом Комітету для якнайшвидшого надання народним депутатам України – членам Комітету для ознайомлення з цими питаннями). Також голова Комітету обґрунтував необхідність невідкладного розгляду саме таких питань на засіданні Комітету (стенограма додається).

 

Крім того, голова Комітету повідомив про необхідність розгляду на засіданні Комітету ще одного питання, яке стосуватиметься зміни у розкладі засідань Комітету у грудні ц.р., про яке він особисто поінформує народних депутатів України – членів Комітету після розгляду усіх питань порядку денного (стенограма додається).

Інших пропозицій та зауважень не надходило.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В.  поставив на голосування питання про прийняття «в цілому» порядку денного засідання Комітету із урахуванням пропозицій про виключення із проекту порядку денного питання № 5, перенесення розгляду додаткового питання № 1, а також про включення питання, яке стосуватиметься зміни у розкладі засідань Комітету у грудні ц.р., та із урахуванням запропонованої послідовності розгляду питань (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утримався» - 1  (прийнято більшістю голосів).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про інформацію першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. щодо реалізації положень
статей 23, 32 Закону України «Про статус народного депутата України» – здійснення Апаратом Верховної Ради України видачі народним депутатам України коштів для компенсації вартості проїзду територією України.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 04.12.2019 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про ринок електричної енергії" (реєстр. № 2233 від 04.10.2019)», внесений народним депутатом України Бондарем М.Л. (реєстр.№ 2233-П від 04.12.2019).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

                       

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для розслідування фактів міжнародної корупції за участі вищих посадових осіб держави, пов’язаних з діяльністю Національного банку України та Міністерства фінансів України, а також інших протиправних дій, вчинених під впливом міжнародних чинників та незаконного лобіювання окремими представниками міжнародних організацій та урядів іноземних країн»,  внесений народними депутатами України Дубінським О.А., Деркачем А.Л. (реєстр.№ 2346 від 15.11.2019, доопрацьований).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про проект Закону України «Про внесення змін до  Регламенту Верховної Ради України щодо підстав для відсутності народного депутата на пленарних засіданнях Верховної Ради України або засіданнях комітетів Верховної Ради України», внесений народними депутатами України  Качурою О.А., Шуфричем Н.І. (реєстр.№ 2328 від 13.11.2019, доопрацьований) щодо доцільності включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо медичного обслуговування народних депутатів на загальних підставах та зміни органу, який здійснює функції з управління Клінічної лікарні "Феофанія" Державного управління справами)", внесений народним депутатом України Рабіновичем В.З. (реєстр.№ 2402 від 08.11.2019) щодо доцільності включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

                   

6. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання», внесений народними депутатами України Климпуш-Цинцадзе І.О. та іншими (реєстр.№ 2454 від 15.11.2019).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

                       

7. Про лист народних депутатів України Камельчука Ю.О., Васильченко Г.І., Стефанишиної О.А. та інших про ситуацію, що склалася під час засідання Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування 27 листопада 2019 року.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

8. Про лист Першого заступника Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О. від 4 грудня 2019 року № 02/02-538 (236670) стосовно неособистого голосування народним депутатом України Кальцевим В.Ф.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

9.  Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 05.12.2019 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості та прозорості реалізації майна» (реєстр. № 2047-д від 31.10.2019)», внесений народним депутатом України Требушкіним Р.В. (реєстр. № 2047-д-П від 06.12.2019).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

10. Про зміни у розкладі засідань Комітету у грудні 2019 року.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

11. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про стан здійснення Апаратом Верховної Ради України щомісячної видачі народним депутатам України коштів для компенсації вартості проїзду територією України

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово присутньому запрошеному на засіданні Комітету першому заступнику Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючому справами               Боднару П.О., який надав інформацію Управління справами Апарату Верховної Ради України з цього питання, пояснив необхідність, на його думку, внесення змін до порядку видачі народним депутатам України коштів для компенсації вартості проїзду територією України, та відповів на запитання народних депутатів України – членів Комітету Кальченка С.В., Приходько Н.І., Гринчук О.А., поставлені під час обговорення наданої ним інформації (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та поставив на голосування проект рішення, підготовлений Комітетом (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Апарату Верховної Ради України відповідно до положень статей 23, 32 Закону України «Про статус народного депутата України», пунктів 3, 4 Порядку видачі народним депутатам України коштів для компенсації вартості проїзду територією України, затвердженого розпорядженням першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України від 29.01.2016 № 12, на підставі поданих народними депутатами України заяв здійснити щомісячну видачу коштів для компенсації вартості проїзду територією України у розмірі 7 500,0 грн. з дня початку виконання народними депутатами України дев’ятого скликання депутатських повноважень до закінчення поточного бюджетного року та продовжити видачу таких коштів з 1 січня 2020 року відповідно до норм витрат на одного народного депутата України на 2020 рік – додатку до кошторису Верховної Ради України на 2020 рік, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 14.11.2019 № 295-ІХ.

2. Надіслати Апарату Верховної Ради України рішення та інформацію Комітету України для організації виконання, депутатським фракціям (депутатським групам) у Верховній Раді України – рішення Комітету в порядку інформування.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 04.12.2019 року про прийняття у другому читанні та               в цілому як закону проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про ринок електричної енергії" (реєстр. № 2233 від 04.10.2019)», внесений народним депутатом України Бондарем М.Л. (реєстр.№ 2233-П від 04.12.2019).

 

З 11 год. 38 хв. у засіданні Комітету не бере участь заступник голови  Комітету Савченко О.С. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 8  (вісім)  народних депутатів України – членів Комітету.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово присутньому запрошеному на засіданні Комітету автору проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр.  № 2233-П) народному депутату України Бондару М.Л., який обґрунтував необхідність скасування зазначеного у проекті Постанови рішення та відповів на запитання голови Комітету Кальченка С.В. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 04.12.2019 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про ринок електричної енергії» (реєстр. № 2233 від 04.10.2019)» (реєстр. № 2233-П від 04.12.2019), внесений народним депутатом України Бондарем М.Л., та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити Голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для розслідування фактів міжнародної корупції за участі вищих посадових осіб держави, пов’язаних з діяльністю Національного банку України та Міністерства фінансів України, а також інших протиправних дій, вчинених під впливом міжнародних чинників та незаконного лобіювання окремими представниками міжнародних організацій та урядів іноземних країн»,  внесений народними депутатами України Дубінським О.А., Деркачем А.Л. (реєстр.          № 2346 від 15.11.2019, доопрацьований).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово співавтору проекту Постанови (реєстр. № 2346) народному депутату України Деркачу А.Л., який обґрунтував внесення доопрацьованого проекту та  звернувся з проханням підтримати зазначений проект Постанови, а також відповів на запитання голови підкомітету Синютки О.М. (стенограма додається).

 

З 11 год. 46 хв. у засіданні Комітету бере участь заступник голови  Комітету Савченко О.С. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 9  (дев’ять)  народних депутатів України – членів Комітету.

 

В обговоренні питання взяв участь голова підкомітету Синютка О.М. (стенограма додається).

 

З 11 год. 48 хв. у засіданні Комітету не бере участь заступник голови  Комітету Культенко А.В.  Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 8  (вісім)  народних депутатів України – членів Комітету.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення питання та зазначив, що на голосування буде поставлено дві пропозиції:

перша пропозиція – підтримати проект рішення, підготовлений Комітетом,

друга пропозиція голови підкомітету Синютки О.М. – перенести на наступне засідання Комітету розгляд проекту Постанови (реєстр. № 2346).

 

Голосували за І пропозицію:  «за» - 7, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

У зв’язку з прийняттям першої пропозиції друга пропозиція на голосування не ставилася.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України                               «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для розслідування фактів міжнародної корупції за участі вищих посадових осіб держави, пов’язаних з діяльністю Національного банку України та Міністерства фінансів України, а також інших протиправних дій, вчинених під впливом міжнародних чинників та незаконного лобіювання окремими представниками міжнародних організацій та урядів іноземних країн», внесений народними депутатами України Дубінським О.А. та Деркачем А.Л. (реєстр. № 2346 від 26.11.2019, доопрацьований), та рекомендувати Верховній Раді України, згідно з частиною першою статті 87, статтею 138 Регламенту Верховної Ради України, включити до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України без голосування даний проект Постанови, розглянути та прийняти його з урахуванням зауважень Комітету щодо кількісного складу Тимчасової слідчої комісії та пропозиції депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «СЛУГА НАРОДУ» щодо її персонального складу

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

З 11 год. 50 хв. у засіданні Комітету бере участь заступник голови  Комітету Культенко А.В.  Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 9  (дев’ять)  народних депутатів України – членів Комітету.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до  Регламенту Верховної Ради України щодо підстав для відсутності народного депутата на пленарних засіданнях Верховної Ради України або засіданнях комітетів Верховної Ради України», внесений народними депутатами України  Качурою О.А., Шуфричем Н.І. (реєстр.№ 2328 від 13.11.2019, доопрацьований) щодо доцільності включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо підстав для відсутності народного депутата на пленарних засіданнях Верховної Ради України або засіданнях комітетів Верховної Ради України", внесений народними депутатами України    Качурою О.А., Шуфричем Н.І. (реєстр. № 2328 від 13.11.2019, доопрацьований), та рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо медичного обслуговування народних депутатів на загальних підставах та зміни органу, який здійснює функції з управління Клінічної лікарні "Феофанія" Державного управління справами)", внесений народним депутатом України Рабіновичем В.З. (реєстр.№ 2402 від 08.11.2019) щодо доцільності включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо медичного обслуговування народних депутатів на загальних підставах та зміни органу, який здійснює функції з управління Клінічної лікарні "Феофанія" Державного управління справами)", внесений народним депутатом України Рабіновичем В.З. (реєстр.№ 2402 від 08.11.2019), та рекомендувати Верховній Раді України не включати зазначений проект Закону до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання», внесений народними депутатами України Климпуш-Цинцадзе І.О. та іншими (реєстр. № 2454 від 15.11.2019).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Кальченко С.В., Фролов П.В., Синютка О.М. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання», внесений народними депутатами України Климпуш-Цинцадзе І.О., Галайчуком В.С. та іншими (всього 12 підписів) (реєстр.                    № 2454 від 15.11.2019), та рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України розглянути даний проект Постанови та прийняти його в цілому з урахуванням зауважень та пропозиції Комітету щодо  внесення змін до назви та тексту вказаного проекту Постанови Верховної Ради України.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про лист народних депутатів України Камельчука Ю.О., Васильченко Г.І., Стефанишиної О.А. та інших про ситуацію, що склалася під час засідання Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування 27 листопада 2019 року.

 

З 11 год. 58 хв. у засіданні Комітету бере участь перший заступник голови  Комітету Пузійчук А.В.  Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 10  (десять)  народних депутатів України – членів Комітету.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово присутній запрошеній на засіданні Комітету народному депутату України Стефанишиній О.А., яка пояснила, що стало підставою для звернення народних депутатів України з листом до Комітету, та відповіла на запитання народних депутатів України – членів Комітету (стенограма додається).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Фролов П.В., Кальченко С.В., Приходько Н.І., Пузійчук А.В., Загородній Ю.І. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 10, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про лист народних депутатів України Камельчука Ю.О., Васильченко Г.І., Стефанишиної О.А. та інших про ситуацію, що склалася під час засідання Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування 27 листопада 2019 року взяти до відома.

2. Голові Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування звернути увагу на положення Закону України «Про комітети Верховної Ради України», зокрема, статей 9, 34, 42, 44 та 48  щодо визначених цим Законом повноважень голови комітету та порядку проведення засідання комітету.

3. Лист народних депутатів України Камельчука Ю.О.,                 Васильченко Г.І., Стефанишиної О.А. та інших (№ 236071) та інформацію Комітету надіслати до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо можливих фактів порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції».

4. Інформацію та рішення Комітету надіслати народним депутатам України Камельчуку Ю.О., Васильченко Г.І., Стефанишиній О.А. та  Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про лист Першого заступника Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О. від 4 грудня 2019 року № 02/02-538 (236670) стосовно неособистого голосування народним депутатом України Кальцевим В.Ф.

Одночасно голова Комітету Кальченко С.В. повідомив, що народному депутату України Кальцеву В.Ф. було направлено лист Комітету, у якому пропонувалось зазначеному народному депутату України  надати пояснення щодо зафіксованого Громадським рухом ЧЕСНО факту «так званого «кнопкодавства»… народним депутатом України від фракції Політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ» Кальцевим Володимиром Федоровичем» 3 грудня ц.р. та особисто взяти участь у засіданні Комітету під час розгляду порушеного питання. За станом на                 11 грудня ц.р. Комітет не отримав від народного депутата України               Кальцева В.Ф. пояснень, на засідання Комітету він не прийшов. Отже, голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету висловити своє особисте бачення щодо розгляду цього  питання порядку денного (стенограма додається).

 

Голова підкомітету Загородній Ю.І., зокрема, поінформував народних депутатів України – членів Комітету про заходи, які було вжито у депутатській фракції  Політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ» для попередження випадків неособистого голосування народними депутатами України – членами цієї фракції (стенограма додається).

 

Водночас, головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В., зважаючи на відсутність народного депутата України Кальцева В.Ф. на засіданні Комітету, а також його пояснень стосовно підтвердження або спростування інформації щодо факту його неособистого голосування, запропонував відкласти розгляд цього питання на наступне засідання Комітету та повторно запросити народного депутата України Кальцева В.Ф. взяти участь у засіданні Комітету 18 грудня ц.р. для розгляду порушеного питання (стенограма додається).

 

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 05.12.2019 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості та прозорості реалізації майна» (реєстр. № 2047-д від 31.10.2019)», внесений народним депутатом України                 Требушкіним Р.В. (реєстр. № 2047-д-П від 06.12.2019).

                           

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Синютка О.М., Фролов П.В., Кальченко С.В., Пузійчук А.В.  (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 10, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 05.12.2019 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об’єктів нерухомості та прозорості реалізації майна» (реєстр. № 2047-д від 31.10.2019)», внесений народним депутатом України Требушкіним Р.В. (реєстр. № 2047-д-П від 06.12.2019), та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначено голову Комітету.

 

 

10. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про лист Апарату Верховної Ради України від 11.12.2019                 № 06/03-394 (245717), який надійшов до Комітету без дотримання вимог Закону та Розпорядження щодо оформлення та подання відомостей про облік робочого часу народних депутатів України, які протягом листопада 2019 року без поважних причин не брали особистої участі у більш як 30 відсотках голосувань при прийнятті рішень Верховної Ради України на пленарних засіданнях та які не брали особистої участі у більш як 50 відсотках засідань комітетів Верховної Ради України, до складу яких їх обрано, про те, що лист було повернуто керівництву Апарату Верховної Ради України та про необхідність нагального розгляду цього питання у разі надходження доопрацьованих документів.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Приходько Н.І., Кальченко С.В., Загородній Ю.І., Фролов П.В., Пузійчук А.В.,  Синютка О.М. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 10, «проти» - 0, «утрималося» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Внести зміни до затвердженого Комітетом розкладу засідань у грудні 2019 року (протокол № 16 від 27.11.2019), передбачивши у тиждень з 9 по 13 грудня 2019 року проведення чергового засідання Комітету – 12 грудня 2019 року о 14.15 год.

 

10.Різне.

Народні депутати України – члени Комітету обмінялись думками з окремих питань роботи Апарату Верховної Ради України (стенограма додається).

 

Крім того, голова підкомітету Загородній Ю.І. поінформував про те, що 14-15 грудня ц.р. у м. Біла Церква Київської області відбудеться хокейний турнір «Дружба» та запросив на цей захід народних депутатів України – членів Комітету  (стенограма додається).

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                   С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

Голова підкомітету                                               Ю.І.ЗАГОРОДНІЙ

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку