13 листопада 2019 року (протокол №15)

Опубліковано 27 листопада 2019, о 14:40

 Комітет 

 

 

     

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                          15

 

                                                                              13       листопада      19

                                                            

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

к. 418 (зал засідань)

                                                                     16  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні члени Комітету: Пузійчук А.В. (з 16 год. 18 хв.),  Культенко А.В., Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Приходько Н.І., Синютка О.М., Фролов П.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступники керівника секретаріату Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М.,                   Моргун А.А., Олексійчук О.М., консультант Шаповалова  К.С.      

 

Присутні:

народний депутат України Костюх А.В.;

народний депутат України Мокан В.І.;

перший заступник керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами Боднар П.О.;

заступник керуючого справами – начальник Відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування Савкова Л.В.;

завідувач сектору планування та аналізу Чала В.А.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Кальченка С.В., Пузійчука А.В., Культенка А.В., Савченко О.С., Папієва М.М., Гринчук О.А., Загороднього Ю.І., Марченко Л.І.,          Приходько Н.І., Синютки О.М., Фролова П.В.;

Сабецька О. – представник секретаріату депутатської фракції Політичної партії «СЛУГА НАРОДУ».

 

Присутній представник громадської організації: Черетун Д. –  Громадський рух ЧЕСНО, журналіст.

 

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає шість основних питань, три додаткових питання та питання «Різне», і поставив на голосування прийняття запропонованого проекту порядку денного «за основу». 

 

Голосували: «за» - 10 (прийнято одноголосно).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував змінити порядок розгляду питань порядку денного та першим питанням розглянути проект кошторису Верховної Ради України на 2020 рік у зв’язку із присутністю на засіданні Комітету першого заступника керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О., заступника керуючого справами – головного бухгалтера Савкової Л.В. та завідувача сектору планування та аналізу Чалої В.А. (стенограма додається).

 

Голова підкомітету Синютка О.М. запропонував виключити з порядку денного засідання Комітету додаткове друге питання стосовно проекту Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України та зловживання службовим становищем президентом Української асоціації футболу (Федерації футболу України), головою Комітету з питань бюджету Верховної Ради України восьмого скликання Павелком А.В. при вирішенні питання фінансування та реалізації бюджетної програми "Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України" у 2017-2018 роках», внесеного народними депутатами України Костюхом А.В., Моканом В.І. та іншими (реєстр.№ 2423 від 12.11.2019), не поспішати з розглядом цього проекту та більш ґрунтовно проаналізувати внесений проект Постанови та розглянути його на наступному засіданні Комітету.

Голова Комітету зауважив, що на засіданні присутні ініціатори внесення проекту Постанови   (реєстр.№ 2423) народні депутати України Костюх А.В. та Мокан В.І., проект висновку та рішення  підготовлені та надані народним депутатам України – членам Комітету, отже немає жодних підстав переносити розгляд цього питання. Позицію голови Комітету підтримав також і секретар Комітету Папієв М.М. Проте голова підкомітету             Синютка О.М. наполягав на голосуванні його пропозиції (стенограма додається).

Голова підкомітету Фролов П.В. підтримав пропозицію голови Комітету Кальченка С.В. стосовно зміни порядку розгляду питань порядку денного та запропонував також у зв’язку з присутністю на засіданні Комітету ініціаторів внесення проекту Постанови (реєстр.№ 2423) народних депутатів України Костюха А.В. та Мокана В.І., розглянути другим питанням зазначений проект Постанови Верховної Ради України.  Голова Комітету Кальченко С.В. запропонував об’єднати його пропозицію та пропозицію голови підкомітету Фролова П.В. в одну пропозицію щодо зміни порядку розгляду питань порядку денного засідання Комітету та голосувати за них разом (стенограма додається).

 

Інших пропозицій не надходило.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування внесені пропозиції в порядку їх надходження і поставив на голосування першу пропозицію із врахуванням порядку розгляду питань. 

 

Голосували за пропозицію голови Комітету Кальченка С.В. та голови підкомітету Фролова П.В.: «за» - 9, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

У зв’язку з прийняттям першої пропозиції, пропозиція голови підкомітету Синютки О.М. на голосування не ставилася.

 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект кошторису Верховної Ради України на 2020 рік.

Інформують:  голова Комітету Кальченко С.В.,

                         перший заступник керівника Апарату Верховної Ради

                       України – керуючий справами Боднар П.О.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України та зловживання службовим становищем президентом Української асоціації футболу (Федерації футболу України), головою Комітету з питань бюджету Верховної Ради України восьмого скликання Павелком А.В. при вирішенні питання фінансування та реалізації бюджетної програми "Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України" у 2017-2018 роках», внесений народними депутатами України Костюхом А.В., Моканом В.І. та іншими (реєстр. № 2423 від 12.11.2019).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

                       

3. Про пропозиції Президента України до Закону України "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України" (реєстр. № 0979 від 23.09.2019).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про зміни у складі Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів в м.Ічня (Чернігівська обл.), м.Калинівка (Вінницька обл.), м.Балаклія, (Харківська обл.), м.Сватове, (Луганська обл.), м.Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) у період з 2014 по 2018 роки", внесений народним депутатом України Арахамією Д.Г.      (реєстр. № 2391 від 06.11.2019). 

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для розслідування фактів міжнародної корупції за участі вищих посадових осіб держави, пов’язаних з діяльністю Національного банку України та Міністерства фінансів України, а також інших протиправних дій, вчинених під впливом міжнародних чинників та незаконного лобіювання окремими представниками міжнародних організацій та урядів іноземних країн", внесений народними депутатами України Дубінським О.А. та Деркачем А.Л.  (реєстр. № 2346 від 30.10.2019).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

                   

6. Про лист першого заступника голови депутатської фракції Політичної Партії "СЛУГА НАРОДУ" щодо зміни у складі Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

                       

7. Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою приведення у відповідність до Закону України "Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України", внесений народними депутатами України Янченко Г.І. та іншими (реєстр. № 2237 від 07.10.2019).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

8. Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою забезпечення гармонізації кримінального процесуального законодавства з положеннями Закону України "Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України", внесений народними депутатами України Устіновою О.Ю. та іншими (реєстр. № 2237-1 від 18.10.2019).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

9.   Про лист народного депутата України Юнакова І.С. щодо його реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

10. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект кошторису Верховної Ради України на 2020 рік.

 

З 16 год. 15 хв. у засіданні Комітету не бере участь секретар Комітету Папієв М.М. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово присутньому першому заступнику керівника Апарату Верховної Ради України – керуючому справами Боднару П.О., який обґрунтував основні показники проекту кошторису Верховної Ради України на 2020 рік та відповів на запитання, поставлені головами підкомітетів Фроловим П.В., Гринчук О.А., Приходько Н.І. Також народні депутати України – члени Комітету заслухати пояснення заступника керуючого справами – головного бухгалтера Савкової Л.В. (стенограма додається).

 

З 16 год. 18 хв. у засіданні Комітету бере участь Перший заступник голови Комітету Пузійчук А.В. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 10 (десять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Пузійчук А.В., Кальченко С.В., Приходько Н.І., Фролов П.В. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 7, «проти» - 2, «утримався» - 0, не голосував - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект кошторису Верховної Ради України на 2020 рік та внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про кошторис Верховної Ради України на 2020 рік» і додатки до нього.

2. Рекомендувати Верховній Раді України включити проект Постанови Верховної Ради України «Про кошторис Верховної Ради України на 2020 рік» до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання без голосування, до тижневого порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України у день пленарних засідань, коли буде розглядатися проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» (реєстр. № 2000 від 02.11.2019), підготовлений до другого читання, та прийняти зазначений проект Постанови за основу і в цілому.

3. Висновок та рішення Комітету про проект кошторису Верховної Ради України на 2020 рік надіслати Апарату Верховної Ради України для врахування в роботі.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України та зловживання службовим становищем президентом Української асоціації футболу (Федерації футболу України), головою Комітету з питань бюджету Верховної Ради України восьмого скликання Павелком А.В. при вирішенні питання фінансування та реалізації бюджетної програми "Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України" у 2017-2018 роках», внесений народними депутатами України Костюхом А.В., Моканом В.І. та іншими (реєстр.                   № 2423 від 12.11.2019).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово присутньому ініціатору внесення проекту Постанови (реєстр. № 2423) народному депутату України Мокану В.І., який обґрунтував підставу для утворення зазначеної Тимчасової слідчої комісії, а також відповів на запитання, поставлені головою підкомітету Синюткою О.М. (стенограма додається).

 

З 16 год. 32 хв. у засіданні Комітету бере участь секретар Комітету Папієв М.М. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 11 (одинадцять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

З 16 год. 35 хв. у засіданні Комітету не бере участь заступник голови Комітету Савченко О.С. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 10 (десять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утрималися» - 2 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України та зловживання службовим становищем президентом Української асоціації футболу (Федерації футболу України), головою Комітету з питань бюджету Верховної Ради України восьмого скликання Павелком А.В. при вирішенні питання фінансування та реалізації бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» у 2017-2018 роках», внесений народними депутатами України Костюхом А.В.,                  Моканом В.І. та іншими (реєстр. № 2423 від 13.11.2019), і рекомендувати Верховній Раді України, згідно з частиною першою статті 87 Регламенту Верховної Ради України, включити до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України без голосування даний проект Постанови, розглянути та прийняти його.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про пропозиції Президента України до Закону України "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України" (реєстр. № 0979 від 23.09.2019).

 

З 16 год. 37 хв. у засіданні Комітету бере участь заступник голови Комітету Савченко О.С. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 11 (одинадцять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Приходько Н.І., Пузійчук А.В., Кальченко С.В.,  Синютка О.М., Загородній Ю.І. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення, підтримав пропозицію не приймати жодного рішення з цього питання, доопрацювати проект рішення та перенести розгляд  пропозицій Президента України до Закону України "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України" на наступне засідання Комітету (стенограма додається).  

 

Крім того, голова підкомітету Синютка О.М. та голова підкомітету Загородній Ю.І. запропонували запросити на засідання Комітету Представника Президента України у Верховній Раді України та, можливо, відповідальну особу Директората з питань правової політики Офісу Президента України для надання пояснень народним депутатам України – членам Комітету стосовно пропозицій Президента України до Закону України, прийнятого Верховною Радою України (стенограма додається).  

 

Також секретар Комітету Папієв М.М. наголосив на необхідності звернутись до Офісу Президента України за довідками щодо часу надходження на підпис Президентові України прийнятого Верховною Радою України Закону України "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України" та про час повернення до Верховної Ради України зазначеного Закону України із пропозиціями Президента України (стенограма додається).  

 

За результатами обговорення народні депутати України – члени Комітети дійшли згоди щодо продовження розгляду пропозицій Президента України до Закону України "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України" на засіданні Комітету після отримання зазначеної вище інформації та за обов’язкової присутності на такому засіданні Представника Президента України у Верховній Раді України та, за можливості та згоди, відповідальної особи Директората з питань правової політики Офісу Президента України (стенограма додається). 

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про зміни у складі Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів в м.Ічня (Чернігівська обл.), м.Калинівка (Вінницька обл.), м.Балаклія, (Харківська обл.), м.Сватове, (Луганська обл.), м.Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) у період з 2014 по 2018 роки", внесений народним депутатом України Арахамією Д.Г.      (реєстр. № 2391 від 06.11.2019). 

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Приходько Н.І., Папієв М.М., Загородній Ю.І.,  Фролов П.В. (стенограма додається).

 

Голосували:  «за» - 8, «проти» - 0, «утрималися» - 3 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної  Ради України  «Про зміни у складі Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів в м.Ічня (Чернігівська обл.), м.Калинівка (Вінницька обл.), м.Балаклія, (Харківська обл.), м.Сватове, (Луганська обл.), м.Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) у період з 2014 по 2018 роки», внесений народним депутатом України Арахамією Д.Г.  (реєстр. № 2391 від 06.11.2019), та рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до  пункту 8 частини четвертої статі 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України розглянути даний проект Постанови та прийняти його в цілому з урахуванням пропозиції Комітету щодо назви проекту Постанови.  

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для розслідування фактів міжнародної корупції за участі вищих посадових осіб держави, пов’язаних з діяльністю Національного банку України та Міністерства фінансів України, а також інших протиправних дій, вчинених під впливом міжнародних чинників та незаконного лобіювання окремими представниками міжнародних організацій та урядів іноземних країн", внесений народними депутатами України Дубінським О.А. та Деркачем А.Л.  (реєстр.  № 2346 від 30.10.2019).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Пузійчук А.В., Кальченко С.В., Приходько Н.І., Загородній Ю.І.,  Фролов П.В. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та запропонував поставити на голосування три пропозиції у порядку їх надходження:

перша пропозиція – підтримати проект рішення Комітету;

друга пропозиція першого заступника голови  Комітету                     Пузійчука А.В., секретаря Комітету Папієва М.М., голів підкомітетів Загороднього Ю.І., Приходько Н.І. – винести проект Постанови на розгляд Верховної Ради України та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови (стенограма додається).

третя пропозиція голів підкомітетів Загороднього Ю.І., Синютки О.М.  – не розглядати проекти постанов про утворення тимчасових слідчих комісій, ініційовані народними депутатами України – представниками більшості у Верховній Раді України, оскільки тимчасові слідчі комісії зазвичай ініціюються представниками «опозиційних» фракцій і є «інструментом» контролю за діяльністю влади у країні (стенограма додається).

Голосували за першу пропозицію: «за» - 7, «проти» - 0, «утрималися» - 4 (прийнято більшістю голосів).

У зв’язку з прийняттям першої пропозиції друга та третя пропозиції на голосування не ставилися.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для розслідування фактів міжнародної корупції за участі вищих посадових осіб держави, пов’язаних з діяльністю Національного банку України та Міністерства фінансів України, а також інших протиправних дій, вчинених під впливом міжнародних чинників та незаконного лобіювання окремими представниками міжнародних організацій та урядів іноземних країн», внесений народними депутатами України Дубінським О.А. та Деркачем А.Л.  (реєстр. № 2346 від 30.10.2019), і звернутися до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 2346) суб’єктами права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про лист першого заступника голови депутатської фракції Політичної Партії "СЛУГА НАРОДУ" щодо зміни у складі Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Загородній Ю.І., Приходько Н.І. (стенограма додається). 

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 2, «утрималися» - 0 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Відповідно до пункту 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації»  та рекомендувати Верховній Раді України, згідно з  пунктом 8 частини четвертої статті 20 та частиною третьою статті 138 Регламенту Верховної Ради України, розглянути даний проект  Постанови та прийняти його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою приведення у відповідність до Закону України "Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України", внесений народними депутатами України Янченко Г.І. та іншими (реєстр.     № 2237 від 07.10.2019).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Приходько Н.І., Загородній Ю.І., Синютка О.М., Кальченко С.В., Папієв М.М. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 7, «проти» - 0, «утрималися» - 4 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою приведення у відповідність до Закону України «Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України», внесеного народними депутатами України Янченко Г.І., Павлюком М.В., Монастирським Д.А. та іншими (реєстр. № 2237 від 07.10.2019), та направити експертний висновок до Комітету з питань правоохоронної діяльності, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою забезпечення гармонізації кримінального процесуального законодавства з положеннями Закону України "Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України", внесений народними депутатами України                  Устіновою О.Ю. та іншими (реєстр. № 2237-1 від 18.10.2019).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Приходько Н.І., Загородній Ю.І., Синютка О.М., Кальченко С.В., Папієв М.М. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 7, «проти» - 0, «утрималися» - 4  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою забезпечення гармонізації кримінального процесуального законодавства з положеннями Закону України «Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України», внесеного народними депутатами України Устіновою О.Ю., Стефанишиною О.А., Лозинським Р.М. та іншими (реєстр. № 2237-1 від 18.10.2019), та направити експертний висновок до Комітету з питань правоохоронної діяльності, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про лист народного депутата України Юнакова І.С. щодо його реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

 

Голосували: «за» - 11, «проти» - 0, «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про лист народного депутата України Юнакова І.С. щодо його реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України взяти до відома.

2. Вечірні пленарні засідання Верховної Ради України 3 та 11 вересня                   2019 року та ранкові пленарні засідання 29 та 30 жовтня 2019 року, під час яких народний депутат України Юнаков І.С. не зареєструвався за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками, проте був зареєстрований письмово та брав участь у голосуванні з питань порядків денних цих пленарних засідань, вважати такими, в які народний депутат України  Юнаков І.С. був присутній на цих пленарних засіданнях Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні відмітки в даних реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками на офіційному веб-сайті Верховної Ради України і на особистій сторінці народного депутата України Юнакова І.С.

4. Рішення Комітету надіслати народному депутату України
Юнакову І.С. та інформацію і рішення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для організації виконання.

 

10.  Різне.

Народні депутати України – члени Комітету Папієв М.М.,  Синютка О.М., Фролов П.В., Приходько Н.І. обмінялись думками стосовно відсутності на особистих сторінках народних депутатів України, розміщених  на офіційному сайті Верховної Ради України, даних обліку (у відсотках) участі народного депутата України у голосуванні при прийнятті рішень Верховної Ради України, яке здійснюється за допомогою електронної системи, та відміток про поважні причини відсутності на пленарних засіданнях народних депутатів України, як це передбачено частиною четвертою статті 26 Регламенту Верховної Ради України у редакції Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» та до Регламенту Верховної Ради України щодо припинення відшкодування народному депутату України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України» від 16 жовтня 2019 року № 196-IX  (стенограма додається).

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                   С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар Комітету                                                М.М.ПАПІЄВ

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку