5 листопада 2019 року (протокол №14)

Опубліковано 15 листопада 2019, о 11:46

 Комітет 

 

 

     

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                          14

 

                                                                              5       листопада             19

                                                            

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

к. 418 (зал засідань)

                                                                     15  год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

Присутні члени Комітету: Пузійчук А.В., Культенко А.В.,  Савченко О.С. (з 15 год. 19 хв.), Папієв М.М., Гринчук О.А. (з 15 год. 10 хв.), Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Приходько Н.І. (з 15 год. 32 хв.),              Синютка О.М.   

 

Відсутній член Комітету: Фролов П.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступники керівника секретаріату Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Лисенко М.С.,             Меть Т.М., Моргун А.А., Олексійчук О.М., консультант Шаповалова  К.С.      

 

Присутні:

народний депутат України Тимошенко Ю.В.;

народний депутат України Кучеренко О.Ю.;

народний депутат України Крулько І.І.;

перший заступник керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами Боднар П.О.;

заступник керуючого справами – начальник Відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування Савкова Л.В.;

радник керівника Апарату Верховної ради України Діхтярук А.Б.;

керівник Відділу юридичного забезпечення Управління справами Апарату Верховної Ради України Сергійчук В.М.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Кальченка С.В., Пузійчука А.В., Культенка А.В., Савченко О.С., Папієва М.М., Гринчук О.А., Загороднього Ю.І., Марченко Л.І.,          Приходько Н.І., Синютки О.М.;

помічник-консультант народного депутата України Луценко І.С.;

помічник-консультант народного депутата України Бобровської С.А.

 

Присутні представники ЗМІ та громадської організації: журналісти та оператор «Ukrainian media network» глобальної інформаційної мережі для українців усього світу, активісти Ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?».

 

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає сім основних питань, два додаткових питання та питання «Різне», і поставив на голосування прийняття запропонованого проекту порядку денного «за основу». 

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

Перший заступник голови Комітету Пузійчук А.В. запропонував змінити порядок розгляду питань порядку денного та першим питанням розглянути проект Постанови Верховної Ради України  «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу»                 (р. №2239-1 від 17.10.2019р.), внесений народним депутатом України Кучеренком О.Ю. (реєстр. № 2239-1-П від 01.11.2019) (стенограма додається).

 

Заперечень та інших пропозицій не надходило.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування питання щодо прийняття запропонованого порядку денного з урахуванням пропозиції першого заступника голови Комітету Пузійчука А.В.  «в цілому». 

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу» (р.№2239-1 від 17.10.2019р.), внесений народним депутатом України Кучеренком О.Ю. (реєстр. № 2239-1-П від 01.11.2019).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Про листи першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. від 16.10.2019 № 15/11-1757 (187653), № 15/11-1758 (187700) та від 18.10.2019 № 15/11-1767 (190158) щодо питань забезпечення діяльності народних депутатів України відповідно до статей 23, 32, 35 Закону України «Про статус народного депутата України».

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

                       

3. Про лист першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. від 22.10.2019 № 15/11-1794 (192641) про розгляд звернення народного депутата України – Голови Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань статусу ветеранів війни Зінкевич Я.В. щодо закріплення службового автомобіля.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Про заяви народних депутатів України Требушкіна Р.В. та        Василенко Л.В. 

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Про листи народних депутатів України щодо їх реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

                    

6. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про зміни у складі Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації», внесений народними депутатами України Василевською-Смаглюк О.М., Устіновою О.Ю.    (реєстр. № 2324 від 28.10.2019).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

                       

7. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років», внесений народним депутатом України Бобровською С.А. (реєстр. № 2302 від 23.10.2019).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

8. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України», внесений народними депутатами України Шкрум А.І. та іншими (реєстр. № 2260 від 11.10.2019).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

9. Про заяву народного депутата України Луценко І.С. про складення нею депутатських повноважень.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

10. Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу» (р. №2239-1 від 17.10.2019р.), внесений народним депутатом України Кучеренком О.Ю. (реєстр. № 2239-1-П від 01.11.2019).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово присутньому народному депутату України Кучеренку О.Ю., автору проекту Постанови Верховної Ради України (р.№2239-1-П), який обґрунтував необхідність внесення зазначеного проекту Постанови, а також відповів на запитання, поставлені народними депутатами України – членами Комітету Пузійчуком А.В., Папієвим М.М. (стенограма додається).

 

З 15 год. 10 хв. у засіданні Комітету бере участь голова підкомітету Гринчук О.А. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Пузійчук А.В., Папієв М.М., Кальченко С.В. (стенограма додається).

 

З 15 год. 19 хв. у засіданні Комітету бере участь заступник голови Комітету Савченко О.С. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово присутній на засіданні Комітету народному депутату України                 Тимошенко Ю.В., співавтору пропозицій до законопроекту (р. №2239-1), яка повідомила членів Комітету про факти порушень, на її думку, процедури підготовки законопроекту до розгляду у другому читанні, коли текст порівняльної таблиці погодженої та ухваленої на засіданні Комітету та текст порівняльної таблиці, внесеної для розгляду Верховною Радою України, і текст підготовленого до підписання Закону не відповідають прийнятим Комітетом рішенням, та про можливі шляхи виправлення ситуації, яка склалася із розглядом зазначеного законопроекту, із застосуванням процедури, передбаченої статтею 131 (Порядок усунення неузгодженостей та неточностей у прийнятому законі) Регламенту Верховної Ради України  (стенограма додається).

 

З 15 год. 32 хв. у засіданні Комітету бере участь голова підкомітету Приходько Н.І. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 10 (десять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

В обговоренні питання також взяли участь народні депутати України – члени Комітету Загородній Ю.І., Синютка О.М. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та запропонував поставити на голосування три пропозиції у порядку їх надходження:

перша пропозиція – підтримати проект рішення Комітету;

друга пропозиція першого заступника голови  Комітету Пузійчука А.В. – відкласти розгляд проекту Постанови (реєстр. №2239-1-П), звернутися до  Голови Верховної Ради України з пропозицією розпочати службове розслідування стосовно порушень при підготовці  законопроекту (реєстр. №2239-1) до другого читання та звернутися до Генерального прокурора внести відомості до ЄРДР та розпочати досудове розслідування щодо зазначеного порушення (стенограма додається).

третя пропозиція голови Комітету Кальченка С.В. – запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови (реєстр. №2239-1-П).

 

Голосували за першу пропозицію: «за» - 0, «проти» - 8, «утрималися» - 2 (рішення не прийнято).

Голосували за другу пропозицію: «за» - 1, «проти» - 0, «утрималися» - 6, не голосували - 3 (рішення не прийнято).

Голосували за третю пропозицію: «за» - 9, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу» (р. №2239-1 від 17.10.2019р.), внесений народним депутатом України Кучеренком О.Ю. (реєстр. № 2239-1-П від 01.11.2019).

 2. Рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

3. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про листи першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. від 16.10.2019 № 15/11-1757 (187653), № 15/11-1758 (187700) та від 18.10.2019 № 15/11-1767 (190158) щодо питань забезпечення діяльності народних депутатів України відповідно до статей 23, 32, 35 Закону України «Про статус народного депутата України».

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово присутньому першому заступнику керівника Апарату Верховної Ради України – керуючому справами Боднару П.О., який обґрунтував підставу для звернення до Комітету із питаннями щодо забезпечення діяльності народних депутатів України, а також відповів на запитання, поставлені секретарем Комітету Папієвим М.М., а також запропонував заслухати пояснення заступника керуючого справами – начальника Відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування Савкової Л.В. (стенограма додається).

 

Присутні в залі засідань активісти Ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» здійснили спробу втрутитись у порядок проведення засідання Комітету, перешкодити його проведенню, висловлюючи зауваження щодо окремих запитань народних депутатів України – членів Комітету, а також висунули вимогу негайно розглянути проект Постанови про створення Тимчасової слідчої комісії для здійснення парламентського контролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів, та вимагали надати їм слово для заяви (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. звернувся до присутніх (і окремо до присутніх активістів) зберігати спокій та порядок на засіданні, а також звернув увагу присутніх до положень абзацу 3 частини другої статті 44 (Порядок проведення засідань комітетів) Закону України «Про комітети Верховної Ради України», згідно яких у разі порушення особами, присутніми на засіданні, порядку проведення засідання чи перешкоджання проведенню засідання комітету за рішенням комітету такі особи можуть бути видалені з приміщення, де проводиться засідання комітету (стенограма додається).

 

З 16 год. 27 хв. у засіданні Комітету не бере участь голова підкомітету Приходько Н.І. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Після встановлення порядку в залі засідань продовжено обговорення питання порядку денного, у якому взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Пузійчук А.В., Папієв М.М. Кальченко С.В. (стенограма додається).

 

Перший заступник керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами Боднар П.О. та заступник керуючого справами – начальник Відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування             Савкова Л.В. продовжили відповідати на запитання, поставлені народними депутатами України – членами Комітету Папієвим М.М., Савченко О.А.,                 Культенком А.В., Кальченком С.В. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утримався» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Комітету про листи першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. від 16.10.2019 № 15/11-1757 (187653), № 15/11-1758 (187700) та від 18.10.2019    № 15/11-1767 (190158) щодо питань забезпечення діяльності народних депутатів України відповідно до статей 23, 32, 35 Закону України «Про статус народного депутата України» взяти до відома.

 2. Не погоджувати проект порядку видачі народним депутатам України коштів для компенсації вартості проїзду територією України, надісланий згідно з листом першого заступника керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. від 16.09.2019 № 15/11-1757 (187653).

3. Апарату Верховної Ради України:

1) здійснювати щомісячну видачу народним депутатам України коштів для компенсації вартості проїзду на підставі та в порядку, визначеному положеннями статей 23, 32 Закону України «Про статус народного депутата України» та Порядку видачі народним депутатам України коштів для компенсації вартості проїзду територією України, затвердженого розпорядженням першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України від 29.01.2016 № 12, без надання підтверджуючих документів на рівні ліміту коштів, що був затверджений у додатку до кошторису Верховної Ради України на 2018 рік (Постанова Верховної Ради України від 07.12.2017 № 2247-VIII), та виходячи із обсягу бюджетних призначень, визначених Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» на ці цілі;

2) забезпечити виконання рішення Комітету від 12 вересня 2019 року (протокол № 5), що було надіслано до Апарату Верховної Ради України для організації виконання згідно з листом Комітету від 13.09.2019 № 04-28/9-36 (159145), та виключити із Порядку видачі народним депутатам України коштів для компенсації вартості оренди житла або винайму готельного номера, затвердженого розпорядженням першого заступника керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами від 29.08.2019 № 149, положення (у пунктах 3, 4, 6), які передбачають прийняття рішень Комітетом з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України щодо питання видачі та/або припинення виплати народним депутатам України коштів для компенсації вартості оренди житла або винайму готельного номера;

3) здійснювати виплату народному депутату України Бондару М.Л. коштів для компенсації вартості оренди житла та винайму готельного номера, виходячи з положень частини другої статті 35 Закону України «Про статус народного депутата України», роз’яснення Комітету про застосування вказаної статті Закону та на підставі поданих ним до Апарату Верховної Ради України документів (копії яких додаються до листа (реєстр. № 190158).

 4. Рішення та інформацію Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для організації виконання.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про лист першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. від 22.10.2019 № 15/11-1794 (192641) про розгляд звернення народного депутата України – Голови Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань статусу ветеранів війни Зінкевич Я.В. щодо закріплення службового автомобіля.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово першому заступнику керівника Апарату Верховної Ради України – керуючому справами Боднару П.О., який обґрунтував підставу для звернення до Комітету із листом щодо закріплення службового автомобіля за секретаріатом зазначеної Тимчасової спеціальної комісії (стенограма додається).

 

В обговоренні питання взяв участь голова підкомітету Синютка О.М. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та запропонував поставити на голосування дві пропозиції у порядку їх надходження:

перша пропозиція – підтримати проект рішення Комітету;

друга пропозиція голови підкомітету Синютки О.М. – підтримати звернення народного депутата України – Голови Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань статусу ветеранів війни                  Зінкевич Я.В. щодо закріплення службового автомобіля за секретаріатом цієї Тимчасової спеціальної комісії.

 

Голосували за першу пропозицію: «за» - 6, «проти» - 0, «утрималися» - 3 (прийнято більшістю голосів).

Друга пропозиція на голосування не ставилася.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Не погоджувати закріплення службового автомобіля за секретаріатом Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань статусу ветеранів війни, оскільки Положенням про порядок закріплення та використання автомобілів у Верховній Раді України, погодженим Комітетом з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України та затвердженим розпорядженням Голови Верховної Ради України від 04.12.2006 № 1246, не передбачено закріплення службових автомобілів за секретаріатами комітетів, тимчасових спеціальних та тимчасових слідчих комісій Верховної Ради України, секретаріатами депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України.

 2. Рішення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України
та в порядку інформування народному депутату України – Голові Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань статусу ветеранів війни Зінкевич Я.В.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про заяви народних депутатів України:

 

-                     про заяву позафракційного народного депутата України Требушкіна Р.В. про включення його до складу Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Враховуючи те, що Підготовчою депутатською групою визначено квоти для народних депутатів України, які не входять до складу будь-якої депутатської фракції (депутатської групи) в окремих комітетах Верховної Ради України, зокрема, в Комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки є наявні вільні місця для позафракційних народних депутатів України, підтримати заяву народного депутата України Требушкіна Р.В. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України підтримати його в цілому. 

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету. 

 

-                    про заяву народного депутата України – члена депутатської фракції Політичної Партії «ГОЛОС»  Василенко Л.В. від  31 жовтня ц.р. про увільнення її від виконання обов’язків члена Комітету з питань бюджету та обрання її членом Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

 

Голосували:  «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати заяву народного депутата України Василенко Л.В. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету. 

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. зауважив, що не зважаючи на те, що рішення приймались по кожному народному депутату України окремо, доцільно внести спільний проект Постанови по двом народним депутатам України одночасно.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про листи народних депутатів України щодо їх реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України щодо їх реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України взяти до відома.

2. День пленарних засідань Верховної Ради України 4 жовтня 2019 року,
в який народний депутат України Халімон П.В.  не зареєструвався письмово перед вечірнім пленарним засіданням, але був зареєстрований за
допомогою електронної системи підрахунку голосів картками і брав участь у голосуванні при прийнятті рішень Верховної Ради України з питань порядку денного цього пленарного засідання, вважати таким, в який народний депутат України Халімон П.В. був присутній на пленарних засіданнях Верховної Ради України, і за цей день йому можуть бути нараховані Апаратом Верховної Ради України відповідні виплати за час участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні відмітки в даних письмової реєстрації на офіційному веб-сайті Верховної Ради України і на особистій сторінці народного депутата України Халімона П.В.

4. Рішення Комітету надіслати народному депутату України
Халімону П.В. та інформацію і рішення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для організації виконання.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України щодо їх реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України взяти до відома.

2. Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України 17 жовтня 2019 року, під час якого народний депутат України Горенюк О.О. не зареєструвався за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками, проте був зареєстрований письмово та брав участь у голосуванні з питань порядку денного пленарного засідання, вважати таким, в який народний депутат України Горенюк О.О. був присутній на цьому пленарному засіданні Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні відмітки в даних реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками на офіційному веб-сайті Верховної Ради України і на особистій сторінці народного депутата України Горенюка О.О.

4. Рішення Комітету надіслати народному депутату України
Горенюку О.О. та інформацію і рішення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для організації виконання.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України щодо їх реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України взяти до відома.

2. Дні пленарних засідань Верховної Ради України 3, 10, 12 вересня та   4 жовтня 2019 року, в які народний депутат України Хоменко О.В. реєструвалася письмово перед відкриттям ранкових та вечірніх пленарних засідань, але не була зареєстрована за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками (на ранкових пленарних засіданнях 3 вересня та 4 жовтня ц.р., на вечірніх пленарних засіданнях 10 та 12 вересня ц.р.), проте брала участь у голосуванні з питань порядків денних цих пленарних засідань, вважати такими, в які народний депутат України Хоменко О.В. була присутня як на ранкових, так і на вечірніх пленарних засіданнях Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні відмітки в даних реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками на офіційному веб-сайті Верховної Ради України і на особистій сторінці народного депутата України Хоменко О.В.

4. Рішення Комітету надіслати народному депутату України
Хоменко О.В. та інформацію і рішення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для організації виконання.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України щодо їх реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України взяти до відома.

2. День пленарних засідань Верховної Ради України 18 жовтня 2019 року, в який народний депутат України Ткаченко О.М.  не зареєструвався письмово перед пленарним засіданням, але був зареєстрований за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками і брав участь у голосуванні при прийнятті рішень Верховної Ради України з питань порядку денного цього пленарного засідання, вважати таким, в який народний депутат України   Ткаченко О.М.  був присутній на пленарному засіданні Верховної Ради України, і за цей день йому можуть бути нараховані Апаратом Верховної Ради України відповідні виплати за час участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні відмітки в даних письмової реєстрації на офіційному веб-сайті Верховної Ради України і на особистій сторінці народного депутата України Ткаченка О.М.

4. Рішення Комітету надіслати народному депутату України
Ткаченку О.М. та інформацію і рішення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для організації виконання.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України щодо їх реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України взяти до відома.

2. Дні пленарних засідань Верховної Ради України 2 та 3 жовтня 2019 року, в які народний депутат України Янченко Г.І.  не зареєструвалася письмово перед вечірнім пленарним засіданням 2 жовтня ц.р. та ранковим пленарним засіданням 3 жовтня ц.р. та за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками  на ранковому пленарному засіданні 2 жовтня ц.р., але брала участь у голосуванні при прийнятті рішень Верховної Ради України з питань порядків денних цих пленарних засідань, вважати такими, в які народний депутат України Янченко Г.І. була присутня на пленарних засіданнях Верховної Ради України, і за ці дні їй можуть бути нараховані Апаратом Верховної Ради України відповідні виплати за час участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні відмітки в даних письмової реєстрації на офіційному веб-сайті Верховної Ради України і на особистій сторінці народного депутата України Янченко Г.І.

4. Рішення Комітету надіслати народному депутату України
Янченко Г.І. та інформацію і рішення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для організації виконання.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України щодо їх реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України взяти до відома.

2. Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України 17 жовтня 2019 року, під час якого народний депутат України Монастирський Д.А. не зареєструвався за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками, проте був зареєстрований письмово та брав участь у голосуванні з питань порядку денного пленарного засідання, вважати таким, в який народний депутат України Монастирський Д.А. був присутній на цьому пленарному засіданні Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні відмітки в даних реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками на офіційному веб-сайті Верховної Ради України і на особистій сторінці народного депутата України Монастирського Д.А.

4. Рішення Комітету надіслати народному депутату України
Монастирському Д.А. та інформацію і рішення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для організації виконання.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України щодо їх реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України взяти до відома.

2. День пленарних засідань Верховної Ради України 4 жовтня 2019 року,
в який народний депутат України Негулевський І.П. не зареєструвався письмово перед вечірнім пленарним засіданням, але зареєструвався за допомогою
електронної системи підрахунку голосів картками на цьому пленарному засіданні та брав участь у голосуванні при прийнятті рішень Верховної Ради України з питань порядку денного цього пленарного засідання, вважати таким, в який народний депутат України Негулевський І.П. був присутній на пленарному засіданні Верховної Ради України, і за цей день йому можуть бути нараховані Апаратом Верховної Ради України відповідні виплати за час участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні відмітки в даних письмової реєстрації на офіційному веб-сайті Верховної Ради України і на особистій сторінці народного депутата України Негулевського І.П.

4. Рішення Комітету надіслати народному депутату України
Негулевському І.П. та інформацію і рішення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для організації виконання.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України щодо їх реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України взяти до відома.

2. Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України 15 жовтня 2019 року, під час якого народний депутат України Безугла М.В. не зареєструвалася за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками, проте була зареєстрована письмово та брала участь у голосуванні з питань порядку денного пленарного засідання, вважати таким, в який народний депутат України Безугла М.В. була присутня на цьому пленарному засіданні Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні відмітки в даних реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками на офіційному веб-сайті Верховної Ради України і на особистій сторінці народного депутата України Безуглої М.В.

4. Рішення Комітету надіслати народному депутату України
Безуглій М.В. та інформацію і рішення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для організації виконання.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України щодо їх реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України взяти до відома.

2. Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України 29 жовтня 2019 року, під час якого народний депутат України Літвінов О.М. не зареєструвався за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками, проте був зареєстрований письмово та брав участь у голосуванні з питань порядку денного пленарного засідання, вважати таким, в який народний депутат України Літвінов О.М. був присутній на цьому пленарному засіданні Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні відмітки в даних реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками на офіційному веб-сайті Верховної Ради України і на особистій сторінці народного депутата України Літвінова О.М.

4. Рішення Комітету надіслати народному депутату України
Літвінову О.М. та інформацію і рішення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для організації виконання.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України щодо їх реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України взяти до відома.

2. Вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України 15 жовтня 2019 року, під час якого народний депутат України Каптєлов Р.В. не зареєструвався за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками, проте був зареєстрований письмово та брав участь у голосуванні з питань порядку денного пленарного засідання, вважати таким, в який народний депутат України Каптєлов Р.В. був присутній на цьому пленарному засіданні Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні відмітки в даних реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками на офіційному веб-сайті Верховної Ради України і на особистій сторінці народного депутата України Каптєлова Р.В.

4. Рішення Комітету надіслати народному депутату України
Каптєлову Р.В. та інформацію і рішення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для організації виконання.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України щодо їх реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України взяти до відома.

2. Дні пленарних засідань Верховної Ради України 10 вересня, 3, 29 жовтня  2019 року, в які народний депутат України Іванов В.І. не зареєструвався письмово перед вечірніми пленарними засіданнями, але зареєструвався за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками на цих пленарних засіданнях та брав участь у голосуванні при прийнятті рішень Верховної Ради України з питань порядку денного цих пленарних засідань, а також дні пленарних засідань Верховної Ради України: 3, 11, 12, 19 вересня (вечірні пленарні засідання), 4 (ранкове пленарне засідання), 29 (ранкове та вечірнє пленарні засідання), 31 (вечірнє пленарне засідання) жовтня 2019 року, в які народний депутат України Іванов В.І. зареєструвався письмово перед цими пленарними засіданнями, але не зареєструвався за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками на цих пленарних засіданнях та брав участь у голосуванні при прийнятті рішень Верховної Ради України з питань порядку денного цих пленарних засідань, вважати такими, в які народний депутат України               Іванов В.І. був присутній на пленарних засіданнях Верховної Ради України, і за ці дні йому можуть бути нараховані Апаратом Верховної Ради України відповідні виплати за час участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні відмітки в даних письмової реєстрації на офіційному веб-сайті Верховної Ради України і на особистій сторінці народного депутата України Іванова В.І.

4. Рішення Комітету надіслати народному депутату України
Іванову В.І. та інформацію і рішення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для організації виконання.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України щодо їх реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України взяти до відома.

2. Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України 17 жовтня 2019 року, під час якого народний депутат України Арсенюк О.О. не зареєструвався за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками, проте був зареєстрований письмово та брав участь у голосуванні з питань порядку денного пленарного засідання, вважати таким, в який народний депутат України Арсенюк О.О. був присутній на цьому пленарному засіданні Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні відмітки в даних реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками на офіційному веб-сайті Верховної Ради України і на особистій сторінці народного депутата України Арсенюка О.О.

4. Рішення Комітету надіслати народному депутату України
Арсенюку О.О. та інформацію і рішення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для організації виконання.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про зміни у складі Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації», внесений народними депутатами України Василевською-Смаглюк О.М., Устіновою О.Ю.    (реєстр. № 2324 від 28.10.2019).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Загородній Ю.І. (стенограма додається). 

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та запропонував поставити на голосування дві пропозиції у порядку їх надходження:

перша пропозиція – підтримати проект рішення Комітету;

друга пропозиція голови підкомітету Загороднього Ю.І. – не підтримувати проект Постанови (реєстр. № 2324) та повернути його суб’єкту права законодавчої ініціативи.

 

Голосували за першу пропозицію: «за» - 6, «проти» - 2, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

Друга пропозиція на голосування не ставилася.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про зміни у складі Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації», внесений народними депутатами України Василевською-Смаглюк О.М. та Устіновою О.Ю. (реєстр. № 2324 від 28.10.2019), та рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 8 частини четвертої статті 20 та частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України розглянути даний проект  Постанови та прийняти його в цілому. 

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету. 

 

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років», внесений народним депутатом України Бобровською С.А. (реєстр. № 2302 від 23.10.2019).

 

Голова підкомітету Синютка О.М. запропонував надати слово присутнім на засіданні активістам Ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?». Секретар Комітету Папієв М.М. підтримав таку пропозицію та додатково запропонував надати для виступу 3 хвилини (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування внесену пропозицію надати 3 хвилини для виступу представника Ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утримався» - 0 (прийнято одноголосно).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово для виступу Чумаку Богдану – представнику Ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?», який звернувся до народних депутатів України – членів Комітету із обґрунтуванням необхідності підтримати створення Тимчасової слідчої комісії та зауваженнями щодо персонального складу цієї слідчої комісії і вимогою недопущення участі у складі цієї комісії окремих народних депутатів України, які, на думку активістів, мають конфлікт інтересів (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утримався» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентського контролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років», внесений народним депутатом України Бобровською С.А. (реєстр. № 2302 від 23.10.2019), та звернутися до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути проект Постанови Верховної Ради України (реєстр.              № 2302) суб’єкту права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України», внесений народними депутатами України Шкрум А.І. та іншими (реєстр. № 2260 від 11.10.2019).

 

З 17 год. 04 хв. у засіданні Комітету не бере участь перший заступник голови Комітету Пузійчук А.В. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утримався» - 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на відповідність оформлення та реєстрації проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України», внесений народними депутатами України Шкрум А.І., Безгіним В.Ю., Безуглою М.В., Корнієнком О.С. (реєстр. № 2260 від 11.10.2019) вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам, та направити його до Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду вказаного законопроекту.

 

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про особисту заяву народного депутата України  Луценко І.С., члена депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ", від 1 листопада 2019 року про дострокове припинення повноважень народного депутата України.

 

З 17 год. 07 хв. у засіданні Комітету бере участь перший заступник голови Комітету Пузійчук А.В. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Загородній Ю.І. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 1, «утримався» - 0  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України» та пункту 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Луценко І.С.» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

    2. Доповідачем від Комітету визначити голову Комітету.

 

 

10.  Різне.

Народні депутати України – члени Комітету Папієв М.М., Синютка О.М., Марченко Л.І. обмінялись думками стосовно інформування новопризначеного Керівника Апарату Верховної Ради України                    Штучного В.В. про позицію Комітету стосовно необхідності кадрового підсилення такої важливої ділянки роботи як Управлінням справами Апарату Верховної Ради України (стенограма додається).

Голова Комітету Кальченко С.В.  доручив  секретарю Комітету   Папієву М.М. оформити свої зауваження та пропозиції по покращенню роботи цього підрозділу Апарату Верховної Ради України та внести на розгляд наступного засідання Комітету (стенограма додається).

 

Також, голова підкомітету Загородній Ю.І. порушив питання організації засідань Комітету, зокрема, забезпечення порядку на засіданнях  Комітету та присутності у залі засідань одночасно великої кількості осіб, окремі з яких своєю поведінкою перешкоджають його проведенню. Зважаючи на обмежену кількість вільних місць у залі засідань Комітету та з метою створення більш комфортних умов для роботи як народних депутатів України – членів Комітету, так і присутніх на засіданні запрошених та інших осіб, було запропоновано запрошувати до залу засідань осіб, які запрошені Комітетом, або за власною ініціативою бажають бути присутніми під час розгляду конкретного питання  порядку денного, саме на час розгляду такого питання.

Натомість, голова Комітету Кальченко С.В. зауважив, що стосовно ситуації, яка склалась на цьому засіданні, то Комітет не запрошував активістів Ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?», водночас вони безперешкодно пройшли до адмінбудинку і очевидно або за картками акредитації ЗМІ, або за посвідченнями  помічників – консультантів народних депутатів України. Водночас, Комітет не має правових підстав для заборони присутності на засіданнях Комітету представників засобів масової інформації, громадських організацій та помічників-консультантів народних депутатів України, крім випадків, коли за рішенням Комітету проводиться закрите засідання (стенограма додається).

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                   С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар Комітету                                                М.М.ПАПІЄВ

 


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку