30 жовтня 2019 року (протокол №13)

Опубліковано 05 листопада 2019, о 12:36

 Комітет 

 

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                       13

 

                                                                          30        жовтня         19

  

                                                         

                                                                 вул. Банкова, 6-8,

                                                                          кімн. 418 (зал засідань)

                                                                                           15 год. 00 хв. 

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні члени Комітету: Пузійчук А.В., Культенко А.В., Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Приходько Н.І., Синютка О.М.,   Фролов П.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Лисенко М.С., Меть Т.М., Моргун А.А.,                 Попович Т.В.,  консультант Шаповалова  К.С.      

 

Присутні  запрошені:

Генеральний прокурор Рябошапка Р.Г.;

заступник генерального прокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницький Н.І.;

прокурор 5-го відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Пономаренко В.П.;  

народний депутат України Дубневич Я.В.

 

Присутні:

за клопотанням народного депутата України Дубневича Я.В. - адвокат   Пелюк С.С.

 

Присутні:

народний депутат України восьмого скликання Кишкар П.М.;

працівники Управління по взаємодії з державними органами Генеральної прокуратури;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Кальченка С.В., Пузійчука А.В., Культенка А.В., Савченко О.С., Папієва М.М., Гринчук О.А., Загороднього Ю.І., Марченко Л.І., Приходько Н.І.,                 Синютки О.М., Фролова П.В.;

помічник-консультант народного депутата України Дубневича Я.В.

 

            Присутні представники засобів масової інформації:

Трофимчук О. – агентство «Укрінформ», Терентьєва О. – Інтерфакс-Україна, Гудзенко Н.Б. – «ЛІГА – Інформ», Вікторія Рощіна та Артем Ващенко – журналіст та оператор «Громадського ТБ»,  журналісти та оператори телеканалів «UA:ПЕРШИЙ», «Українські Новини», «УНІАН», «ПРЯМИЙ», «НАШ», телеканалів «1+1», ТСН, «Інтер», «Новини 24», «112-Україна», «ICTV», ТРК «Україна», «ZIK», «Еспрессо», «5 канал», «4 канал», журналіст радіо «ЕРА».

           

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання Комітету

 

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає п’ять основних питань, одне додаткове питання та питання «Різне», і поставив на голосування прийняття запропонованого проекту порядку денного «за основу». 

 

Голосували: «за» - 11 (прийнято одноголосно).

 

Пропозицій та доповнень до проекту порядку денного засідання Комітету не надходило. 

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування питання щодо прийняття запропонованого порядку денного «в цілому». 

 

Голосували: «за» - 11 (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1.               Про розгляд подань, підтриманих та внесених 17 жовтня 2019 року до Верховної Ради України Генеральним прокурором Рябошапкою Р.Г., «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича», «Про надання згоди на затримання народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича», «Про надання згоди на обрання  стосовно народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича запобіжного заходу у виді тримання під вартою (арешту)» (№ 01/1-26вих-19).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

2. Проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 16.10.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування» (реєстр. № 1008 від 29.08.2019)", внесений народним депутатом України Папієвим М.М. (реєстр.                 № 1008-П1 від 17.10.2019).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

3. Проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 16.10.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування (реєстр. № 1008 від  29.08.2019)», внесений народними депутатами України Герасимовим А.В.,                                 Климпуш-Цинцадзе І.О. (реєстр. № 1008-П2 від 18.10.2019).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 18.10.2019 року про прийняття в цілому проекту Постанови про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2020 рік (№ 2000-П від 17.10.2019)», внесений народними депутатами України Гончаренком О.О., Фріз І.В. (реєстр. № 2000-П/1 від 18.10.2019).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

5. Проект розкладу засідань Комітету у листопаді 2019 року.

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

6. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів в м. Ічня (Чернігівська обл.),                            м. Калинівка (Вінницька обл.), м. Балаклія, (Харківська обл.), м. Сватове, (Луганська обл.), м. Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) у період з 2014 по 2018 роки», внесений народним депутатом України Арахамією Д.Г. (реєстр. № 2312 від 29.10.2019, доопрацьований).

Інформує: голова Комітету Кальченко С.В.

 

7. Різне.

 

 

Головуючий на засіданні голова  Комітету Кальченко С.В. запропонував перейти до розгляду першого питання порядку денного про розгляд подань, підтриманих та внесених 17 жовтня 2019 року до Верховної Ради України Генеральним прокурором Рябошапкою Р.Г., «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича», «Про надання згоди на затримання народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича», «Про надання згоди на обрання  стосовно народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича запобіжного заходу у виді тримання під вартою (арешту)» та повідомив про присутність запрошених на засіданні Комітету Генерального прокурора Рябошапки Р.Г., заступника генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І., прокурора 5-го відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Пономаренка В.П. та народного депутата України Дубневича Я.В., запрошених Комітетом відповідно до вимог частин першої та другої статті 220 Регламенту Верховної Ради України, що свідчить про те, що немає жодних перешкод для проведення засідання Комітету та розгляду питання порядку денного. Також він запропонував розглянути та затвердити проект порядку розгляду подань стосовно народного депутата України Дубневича Я.В., і звернувся до народних депутатів України -  членів Комітету з пропозицією висловити свої зауваження щодо запропонованого порядку розгляду (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 11, «проти» - 0, «утримався» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Встановити такий порядок  розгляду:

1) надати слово Генеральному прокурору Рябошапці Руслану Георгійовичу для інформування щодо подань;

2) заслухати інформацію та пояснення прокурорів, експертів, інших фахівців за пропозицією Генерального прокурора;

3) заслухати пояснення народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича та прийняти рішення, за клопотанням народного депутата України, про заслуховування пояснень інших осіб (адвоката);

4) запитання та відповіді на запитання народних депутатів України – членів Комітету до Генерального прокурора Рябошапки Р.Г. та народного депутата України Дубневича Я.В.;

5) обговорення подань «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича», «Про надання згоди на затримання народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича», «Про надання згоди на обрання  стосовно народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича запобіжного заходу у виді тримання під вартою (арешту)»;

6) перерва для підготовки народними депутатами України – членами Комітету висновків та рішень щодо подань (до 30 хвилин).

7) прийняття рішень про висновки щодо достатності, законності і обґрунтованості подань, законності одержання доказів, зазначених у поданнях, наявності відповідних скарг:

- про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича,

- про надання згоди на затримання народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича,

- про надання згоди на обрання стосовно народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича запобіжного заходу у виді тримання під вартою (арешту).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово Генеральному прокурору Рябошапці Р.Г., та на його пропозицію переглянуто відеозапис та заслухано аудіозапис негласних слідчих (розшукових) дій  (стенограма додається).

 

Також за пропозицією Генерального прокурора Рябошапки Р.Г. інформацію та пояснення надали заступник генерального прокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницький Н.І., прокурор 5-го відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Пономаренко В.П. (стенограма додається).

 

Потім, згідно із затвердженим порядком розгляду подань, головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово народному депутату України Дубневичу Я.В. для надання пояснень по суті подань та наведених в цих поданнях фактів (стенограма додається).

 

З 16 год. 06 хв. у засіданні Комітету не бере участь заступник голови Комітету Савченко О.С. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 10 (десять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Народний депутат України Дубневич Я.В. звернувся до Комітету з клопотанням заслухати пояснення його адвоката Пелюка С.С. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування питання про прийняття рішення, за клопотанням народного депутата України Дубневича Я.В., про заслуховування пояснень адвоката Пелюка С.С.

 

Голосували: «за» - 10, «проти» - 0, «утримався» - 0 (прийнято одноголосно).

 

Головуючий на засіданні звернувся до адвоката Пелюка С.С. з проханням надати документи, які підтверджують його повноваження захисника народного депутата України Дубневича Я.В., на що Пелюк С.С. надав голові Комітету Кальченку С.В. оригінал та копію свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю, копію договору про надання правової допомоги та копію ордера на надання правової допомоги, копії було долучено до матеріалів засідання Комітету (стенограма додається).

 

 

З 16 год. 17 хв. у засіданні Комітету бере участь заступник голови Комітету Савченко О.С. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 11 (одинадцять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Надано слово адвокату народного депутата України Дубневича Я.В. Пелюку С.С. Після цього народний депутат Дубневич Я.В. підсумував свій виступ із поясненнями та з урахуванням пояснень  адвоката Пелюка С.С. Також короткий коментар щодо висловлених у поясненнях зауважень надав Генеральний прокурор Рябошапка Р.Г.  (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував перейти до запитань та відповіді на запитання народних депутатів України – членів Комітету до Генерального прокурора Рябошапки Р.Г. та народного депутата України Дубневича Я.В. (стенограма додається).

 

На запитання народних депутатів України – членів Комітету              Фролова П.В., Папієва М.М., Синютки О.М., Загороднього Ю.І. відповідали Генеральний прокурор Рябошапка Р.Г., заступник генерального прокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницький Н.І., прокурор 5-го відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Пономаренко В.П. та народний депутат України Дубневич Я.В.  (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував перейти до обговорення подань «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича», «Про надання згоди на затримання народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича», «Про надання згоди на обрання  стосовно народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича запобіжного заходу у виді тримання під вартою (арешту)».

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Приходько Н.І.  (стенограма додається).

 

            Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення подань та оголосив перерву на 30 хвилин в засіданні Комітету і запросив членів Комітету для напрацювання проектів висновків та рішень Комітету щодо подань «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича», «Про надання згоди на затримання народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича», «Про надання згоди на обрання  стосовно народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича запобіжного заходу у виді тримання під вартою (арешту)»  (стенограма додається).

 

 

Продовження засідання після перерви.

 

                                                                 вул. Банкова, 6-8,

                                                                          кімн. 418 (зал засідань)

                                                                                           18 год. 05 хв. 

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні члени Комітету: Пузійчук А.В., Культенко А.В., Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Приходько Н.І., Синютка О.М.,   Фролов П.В.

 

Ведеться стенограма та

 аудіозапис засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поінформував про напрацьовані проекти висновків та рішень Комітету щодо подань «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича», «Про надання згоди на затримання народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича», «Про надання згоди на обрання  стосовно народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича запобіжного заходу у виді тримання під вартою (арешту)»  та запропонував народним депутатам України – членам Комітету перейти до їх ухвалення (стенограма додається).

 

Щодо подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дубневича Я.В. голова Комітету Кальченко С.В. зазначив, що Комітет дійшов висновку, що подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича», ініційоване заступником Генерального прокурора – керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницьким Н.І.  11 жовтня 2019 року, підтримане і внесене до Верховної Ради України Генеральним прокурором Рябошапкою Р.Г. 17 жовтня 2019 року, є законним, оскільки ініційовано, підтримано і внесено належними суб’єктами з дотриманням особливостей, передбачених частиною третьою статті 80 Конституції України, частиною другою статті 482 Кримінального процесуального Кодексу,  частиною другою статті 218 Регламенту Верховної Ради України, та висловив  низку зауважень, зазначених у мотивувальній частині висновку щодо достатності і обґрунтованості подання, законності одержання доказів, зазначених у поданні (стенограма додається).     

 

Голосували: «за» - 11, «проти» - 0, «утримався» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

            Висновок щодо подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича» від 11 жовтня 2019 року, підтриманого і внесеного до Верховної Ради України Генеральним прокурором  Рябошапкою Р.Г. 17 жовтня 2019 року, та направити Голові Верховної Ради України висновок Комітету, зазначене подання та пояснення народного депутата України Дубневича Я.В. для розгляду Верховною Радою України.

 

Щодо подання про  надання згоди на затримання народного депутата України Дубневича Я.В.  голова Комітету Кальченко С.В. зазначив, що Комітет дійшов висновку, що подання «Про надання згоди на затримання народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича», ініційоване заступником Генерального прокурора – керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницьким Н.І. 11 жовтня 2019 року, підтримане і внесене до Верховної Ради України Генеральним прокурором Рябошапкою Р.Г. 17 жовтня 2019 року, є законним, оскільки ініційовано, підтримано і внесено  належними суб’єктами з дотриманням особливостей, передбачених частиною третьою статті 80 Конституції України, частиною другою статті 482 Кримінального процесуального Кодексу,  частиною другою статті 218 Регламенту Верховної Ради України, та висловив  низку зауважень, зазначених у мотивувальній частині висновку щодо достатності і обґрунтованості подання, законності одержання доказів, зазначених у поданні (стенограма додається).     

 

Голосували: «за» - 11, «проти» - 0, «утримався» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок щодо подання «Про надання згоди на затримання народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича» від 11 жовтня 2019 року, підтриманого і внесеного до Верховної Ради України Генеральним прокурором Рябошапкою Р.Г. 17 жовтня 2019 року, та направити Голові Верховної Ради України висновок Комітету, зазначене подання та пояснення народного депутата України Дубневича Я.В. для розгляду Верховною Радою України.

 

Щодо подання про обрання стосовно народного депутата України Дубневича Я.В. запобіжного заходу у виді тримання під вартою (арешту) голова Комітету Кальченко С.В. зазначив, що Комітет дійшов висновку, що подання «Про надання згоди на обрання стосовно народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича запобіжного заходу у виді тримання під вартою (арешту)», ініційоване заступником Генерального прокурора – керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницьким Н.І. 11 жовтня 2019 року, підтримане і внесене до Верховної Ради України Генеральним прокурором Рябошапкою Р.Г. 17 жовтня 2019 року, є законним, оскільки ініційовано, підтримано і внесено  належними суб’єктами з дотриманням особливостей, передбачених частиною третьою статті 80 Конституції України, частиною другою статті 482 Кримінального процесуального Кодексу,  частиною другою статті 218 Регламенту Верховної Ради України, та висловив  низку зауважень, зазначених у мотивувальній частині висновку щодо достатності і обґрунтованості подання, законності одержання доказів, зазначених у поданні (стенограма додається).  

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утримався» - 1, не голосував - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок щодо подання «Про надання згоди на обрання стосовно народного депутата України Дубневича Ярослава Васильовича запобіжного заходу у виді тримання під вартою (арешту)» від 11 жовтня 2019 року, підтриманого і внесеного до Верховної Ради України Генеральним прокурором  Рябошапкою Р.Г. 17 жовтня 2019 року, та направити Голові Верховної Ради України висновок Комітету, зазначене подання та пояснення народного депутата України Дубневича Я.В. для розгляду Верховною Радою України.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. оголосив про завершення розгляду першого питання порядку денного засідання Комітету та запропонував перейти до розгляду наступних питань.

За пропозицією секретаря Комітету Папієва М.М. було оголошено перерву у засіданні Комітету на 5 хв.

 

 

Продовження засідання після перерви.

 

 

                                                                 вул. Банкова, 6-8,

                                                                          кімн. 418 (зал засідань)

                                                                                           18 год. 22 хв. 

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні члени Комітету: Пузійчук А.В., Культенко А.В., Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Приходько Н.І., Синютка О.М.,   Фролов П.В.

 

Ведеться стенограма та

 аудіозапис засідання Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 16.10.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування» (реєстр. № 1008 від 29.08.2019)", внесений народним депутатом України Папієвим М.М. (реєстр.  № 1008-П1 від 17.10.2019).

 

Голосували: «за» - 11, «проти» - 0, «утримався» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 16.10.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування» (реєстр. № 1008 від 29.08.2019)» (реєстр. № 1008-П1 від 17.10.2019).

2. Рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

3. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 16.10.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування (реєстр. № 1008 від  29.08.2019)», внесений народними депутатами України Герасимовим А.В.,                                 Климпуш-Цинцадзе І.О. (реєстр. № 1008-П2 від 18.10.2019).

 

Голосували: «за» - 11, «проти» - 0, «утримався» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 16.10.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування (реєстр. № 1008 від 29.08.2019)» (реєстр. № 1008-П2 від 18.10.2019).

2. Рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

3. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

4. СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 18.10.2019 року про прийняття в цілому проекту Постанови про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2020 рік (№ 2000-П від 17.10.2019)», внесений народними депутатами України Гончаренком О.О., Фріз І.В. (реєстр.                 № 2000-П/1 від 18.10.2019).

 

Голосували: «за» - 10, «проти» - 1, «утримався» - 0 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 18.10.2019 року про прийняття в цілому проекту Постанови про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2020 рік (№ 2000-П від 17.10.2019), внесений народними депутатами України Гончаренком О.О., Фріз І.В. (реєстр. № 2000-П/1 від 18.10.2019), та запропонувати Голові Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, повернути внесений проект Постанови суб’єктам права законодавчої ініціативи без його розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

5. СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про розклад засідань Комітету у листопаді 2019 року.

 

Голосували: «за» - 11, «проти» - 0, «утримався» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити розклад засідань Комітету у листопаді 2019 року.

 

 

6. СЛУХАЛИ:  Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів в                 м. Ічня (Чернігівська обл.), м. Калинівка (Вінницька обл.),                   м. Балаклія, (Харківська обл.), м. Сватове, (Луганська обл.),         м. Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) у період з 2014 по 2018 роки», внесений народним депутатом України Арахамією Д.Г. (реєстр. № 2312 від 29.10.2019, доопрацьований).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Синютка О.М., Приходько Н.І., Папієв М.М., Загородній Ю.І. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 11, «проти» - 0, «утримався» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів в  м. Ічня (Чернігівська обл.),   м. Калинівка (Вінницька обл.), м. Балаклія, (Харківська обл.), м. Сватове, (Луганська обл.), м. Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) у період з 2014 по 2018 роки», внесений народним депутатом України Арахамією Д.Г. (реєстр. № 2312 від 29.10.2019, доопрацьований), та рекомендувати Верховній раді України, згідно з частиною першою статті 87, статтею 138 Регламенту Верховної ради України, включити до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України без голосування даний проект Постанови, розглянути та прийняти його.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

7. Різне.

Народні депутати України    члени Комітету обмінялися  думками щодо організаційних питань роботи Комітету і внесли деякі пропозиції стосовно порядку денного наступного засідання Комітету. Голова Комітету Кальченко С.В. ще раз нагадав присутнім членам Комітету, що засідання Комітету відбудеться, згідно затвердженого розкладу, 5 листопада, у вівторок, о 15 год. (стенограма додається).

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                     С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

 

Секретар  Комітету                                                                   М.М.ПАПІЄВ

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку