17 жовтня 2019 року (протокол №12)

Опубліковано 29 жовтня 2019, о 09:46

 Комітет 

 

 

     

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                          12

 

                                                                              17       жовтня             19

                                                            

 

                                                              вул. Грушевського, 5,

ІІІ поверх, зала нарад № 1

                                                                     14 год. 15 хв.

 

                     Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

             Присутні члени Комітету: Пузійчук А.В., Культенко А.В.,                Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Приходько Н.І., Синютка О.М., Фролов П.В.

             Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти: Меть Т.М., Моргун А.А.,                     Олексійчук О.М., консультант Шаповалова  К.С.      

Присутні:

народні депутати України Вакарчук С.І., Рахманін С.І., Совсун І.Р.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Кальченка С.В., Культенка А.В., Савченко О.С., Папієва М.М., Гринчук О.А.;

помічник-консультант народного депутата України Рахманіна С.І.

 

Стенограма та аудіозапис засідання Комітету не ведуться

 у зв’язку з відсутністю технічних можливостей.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає три основні питання та питання «Різне», і поставив на голосування питання щодо прийняття запропонованого проекту порядку денного «за основу». 

 

Голосували: «за» - 7, «проти» - 1, «утримались» - 3 (прийнято більшістю голосів).

 

Секретар Комітету Папієв М.М. висловив сумніви щодо розгляду на цьому засіданні Комітету проекту Постанови (реєстр. № 1008-П від 16.10.2019), оскільки ще не закінчився дводенний строк подання письмової заяви до Голови Верховної Ради України та проекту Постанови Верховної Ради України про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття закону, постанови чи іншого акта Верховної Ради України в цілому, передбачених положеннями частин п’ятої та шостої статті 48 Регламенту Верховної Ради України і зазначив, що в цей час можуть бути внесені ще проекти постанов з порушеного питання.  

 

Також голова підкомітету Фролов П.В. запропонував змінити порядок розгляду питань порідку денного, та, враховуючи присутність на засіданні Комітету співавторів проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр.    № 2068) народних депутатів України Вакарчука С.І. та Рахманіна С.І., першим розглянути питання щодо зазначеного проекту Постанови.

Голова підкомітету Приходько Н.І. звернулася із запитанням скільки документів надійшло до Комітету з «нагальних питань», які має розглянути Комітет, а чи є ще якісь питання, які треба сьогодні розглянути, на яке отримала відповідь голови Комітету.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування питання щодо прийняття запропонованого порядку денного з урахуванням внесених головою підкомітету Фроловим П.В. пропозицій                 «в цілому».   

 

Голосували: «за» - 7, «проти» - 1, «утримались» - 3 (прийнято більшістю голосів).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань формування і реалізації державної політики щодо відновлення територіальної цілісності та забезпечення суверенітету України», внесений народними депутатами України Рахманіним С.І., Вакарчуком С.І., Герасимовим А.В.,                   Геращенко І.В., Соболєвим С.В., Арахамією Д.Г. та Корнієнком О.С. (реєстр. № 2268 від 17.10.2019, доопрацьований)

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

          

2. Проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 16.10.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування», внесений народними депутатами України Климпуш-Цинцадзе І.О. та іншими (реєстр. № 1008-П від 16.10.2019).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

                        

3. Про лист народного депутата України Чернявського С.М.                         (від 15.10.2019 № 339-35/10-19 (187121). 

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Різне.

 

I. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань формування і реалізації державної політики щодо відновлення територіальної цілісності та забезпечення суверенітету України», внесений народними депутатами України Рахманіним С.І.,             Вакарчуком С.І., Герасимовим А.В., Геращенко І.В., Соболєвим С.В., Арахамією Д.Г. та Корнієнком О.С. (реєстр. № 2268 від 17.10.2019, доопрацьований)

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово народному депутату України Рахманіну С.І., який є ініціатором внесення  проекту Постанови (реєстр. № 2268) та кандидатом на посаду голови цієї  Тимчасової спеціальної комісії, який обґрунтував необхідність створення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань формування і реалізації державної політики щодо відновлення територіальної цілісності та забезпечення суверенітету України, мету та цілі, які поставлені перед спеціальною комісією, про ініціаторів внесення проекту Постанови, про персональний склад цієї комісії, а також відповів на запитання народних депутатів України - членів Комітету Папієва М.М., Фролова П.В.,    Приходько Н.І., Загороднього Ю.І. під час обговорення проекту Постанови (реєстр. № 2268).

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 2, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань формування і реалізації державної політики щодо відновлення територіальної цілісності та забезпечення суверенітету України», внесений народними депутатами України Рахманіним С.І., Вакарчуком С.І., Герасимовим А.В., Геращенко І.В., Соболєвим С.В., Арахамією Д.Г. та Корнієнком О.С. (реєстр. № 2268 від 17.10.2019, доопрацьований), та рекомендувати Верховній Раді України, згідно з частиною першою статті 87, статті 138 Регламенту Верховної Ради України, включити до порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України даний проект Постанови, розглянути та прийняти його.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначено Голову Комітету.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 16.10.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування», внесений народними депутатами України Климпуш-Цинцадзе І.О. та іншими (реєстр. № 1008-П від 16.10.2019).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Приходько Н.І., Фролов П.В.

 

Зокрема, секретар Комітету Папієв М.М. наголосив на тому, що він особисто під час розгляду на пленарному засіданні проекту Закону України (реєстр. № 1008) заявляв про порушення статті 122 Регламенту Верховної Ради України, а також повторно зауважив про порушення права суб’єктів законодавчої ініціативи на подання у дводенний строк письмової заяви до Голови Верховної Ради України та проекту Постанови Верховної Ради України про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття закону, постанови чи іншого акта Верховної Ради України в цілому, передбачених положеннями частин п’ятої та шостої статті 48 Регламенту Верховної Ради України, і зазначив, що у такому разі він особисто сьогодні зареєструє проект Постанови Верховної Ради України про скасування рішення від 16.10.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування (реєстр. № 1008).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування напрацьований Комітетом проект рішення.

 

Голосували: «за» - 7, «проти» - 0, «утримались» - 3 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 16.10.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування (реєстр. № 1008 від 29.08.2019)», внесений народними депутатами України Климпуш-Цинцадзе І.О., Геращенко І.В., Іоновою М.М., Гончаренком О.О., та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначено Голову Комітету.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про лист народного депутата України Чернявського С.М.                         (від 15.10.2019 № 339-35/10-19 (187121). 

 

З 14 год. 38 хв. у засіданні Комітету не беруть участь заступники голови Комітету Культенко А.В. та Савченко О.С. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утримався» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про лист народного депутата України Чернявського С.М. щодо його реєстрації та участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України взяти до відома.

2. День пленарних засідань Верховної Ради України 4 жовтня 2019 року,
в який народний депутат України Чернявський С.М.
не зареєструвався письмово перед вечірнім пленарним засіданням, але був зареєстрований за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками, вважати таким, в який народний депутат України Чернявський С.М. був присутній на пленарних засіданнях Верховної Ради України, і за цей день йому можуть бути нараховані Апаратом Верховної Ради України відповідні виплати за час участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні відмітки в даних письмової реєстрації на офіційному веб-сайті Верховної Ради України і на особистій сторінці народного депутата України Чернявського С.М.

4. Рішення Комітету надіслати народному депутату України
Чернявському С.М. та інформацію і рішення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для організації виконання.

 

4. Різне.

Питань для розгляду та обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                   С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар Комітету                                               М.М.ПАПІЄВ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку