1 жовтня 2019 року (протокол №9)

Опубліковано 11 жовтня 2019, о 13:28

 Комітет 

 

 

     

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                          9

 

                                                                              1       жовтня             19

                                                            

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

к. 418 (зал засідань)

                                                                     14 год. 00 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні члени Комітету: Пузійчук А.В., Культенко А.В., Савченко О.С., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І.,  Приходько Н.І., Синютка О.М., Фролов П.В.

Відсутній член Комітету: Папієв М.М.

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступники керівника секретаріату Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В.,  Кукла А.О., Лисенко М.С., Меть Т.М., Моргун А.А., Олексійчук О.М., Попович Т.В., консультант Шаповалова  К.С.      

Присутні:

народний депутат України Ляшенко А.О.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Кальченка С.В., Пузійчука А.В., Культенка А.В., Савченко О.С., Папієва М.М., Гринчук О.А., Марченко Л.І., Приходько Н.І., Синютки О.М., Фролова П.В.;

помічник-консультант народного депутата України Ляшенко А.О.

Присутні представники ЗМІ та громадських організацій: журналісти та оператор телеканалу «ZIK», журналісти та оператор телеканалу «НАШ», журналіст та оператор телеканалу «NEWSONE», журналіст та оператор телеканалу «112 Україна», кореспондент Агентства «Укрінформ»,  оглядач Агентства УНІАН, фотокореспондент «Українські новини», Сабецька О. – представник секретаріату депутатської фракції Політичної партії «СЛУГА НАРОДУ».

 

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання Комітету.

 

У зв’язку з відсутністю на засіданні секретаря Комітету Папієва М.М. перед початком розгляду проекту порядку денного засідання Комітету головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував здійснювати підрахунок результатів голосування першому заступнику голови Комітету Пузійчуку А.В. (частина третя статті 44 Закону України «Про комітети Верховної Ради України») (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який включає вісім основних питань, одне додаткове та питання «Різне», і поставив на голосування прийняття запропонованого проекту порядку денного «за основу». 

 

Голосували: «за» - 10 (прийнято одноголосно).

 

Пропозицій та доповнень до проекту порядку денного засідання Комітету не надходило. 

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування питання щодо прийняття запропонованого порядку денного «в цілому». 

 

Голосували: «за» - 10 (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про розгляд пропозицій народних депутатів України до проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» та до Регламенту Верховної Ради України щодо припинення відшкодування народному депутату України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України», (реєстр. № 1035-2), який готується до другого читання.  

Інформують:  голова Комітету Кальченко С.В.,

                        голова підкомітету  Фролов П.В.               

 

2. Про розгляд пропозицій народних депутатів України до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення депутатських запитів» (реєстр. № 1036-1), який готується до другого читання.

Інформують:  голова Комітету Кальченко С.В.,

                        голова підкомітету  Фролов П.В.                     

3. Про розгляд пропозицій народних депутатів України до проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про внесення змін до статті 116 Регламенту Верховної Ради України щодо вимог до пропозицій і поправок до законопроекту, що готується до другого читання»                 (реєстр. № 1039-2), який готується до другого читання.

Інформують:  голова Комітету Кальченко С.В.,

                        голова підкомітету  Фролов П.В.                     

                    

4. Про розгляд пропозицій народних депутатів України до проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо планування та системності законотворчої діяльності Верховної Ради України» (реєстр. № 1042-1), який готується до другого читання.

Інформують:  голова Комітету Кальченко С.В.,

                        голова підкомітету  Фролов П.В.

 

5. Про розгляд пропозицій народних депутатів України до проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо запровадження електронного документообігу, пов’язаного із законодавчим процесом» (реєстр. № 1044-1), який готується до другого читання.

Інформують:  голова Комітету Кальченко С.В.,

                        голова підкомітету  Фролов П.В.

 

6. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 20.09.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг (реєстр. № 1053-1 від 06.09.2019)», внесений народними депутатами України Южаніною Н.П., Гончаренком О.О., Іоновою М.М., Геращенко І.В. (реєстр. № 1053-1-П від 23.09.2019).

Інформують:  голова Комітету Кальченко С.В.,

                        голова підкомітету  Фролов П.В.

 

7. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 20.09.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг                   (реєстр. № 1073 від 29.08.2019)», внесений народними депутатами України Южаніною Н.П., Гончаренком О.О., Іоновою М.М., Геращенко І.В.       (реєстр. № 1073-П від 23.09.2019).

Інформують:  голова Комітету Кальченко С.В.,

                      голова підкомітету  Фролов П.В.

 

8. Про листи народних депутатів України Культенка А.В.,                  Петруняка Є.В., Галайчука В.С., Пузійчука А.В., Янченко Г.І., Монастирського Д.А., Безуглої М.В. щодо врахування їх присутності та внесення коректив до даних письмової реєстрації на пленарних засіданнях Верховної Ради України.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

9. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу ветеранів війни», внесений народними депутатами України               Зінкевич Я.В. та іншими (реєстр. № 2153 від 01.10.2019, доопрацьований).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

10. Різне.

 

I. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про пропозиції народних депутатів України до проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» та до Регламенту Верховної Ради України щодо припинення відшкодування народному депутату України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України» (реєстр. № 1035-2), який готується до другого читання.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Синютка О.М., Фролов П.В., Приходько Н.І., Пузійчук А.В., Кальченко С.В. (стенограма додається).                                             

 

Голосували: «за» - 7, «проти» - 0, «утрималися» - 3 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету щодо внесених пропозицій до проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» та до Регламенту Верховної Ради України щодо припинення відшкодування народному депутату України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України» (реєстр. № 1035-2) та рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту в другому читанні прийняти його в другому читанні та в цілому.

2. Подати на розгляд Верховної Ради України проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» та до Регламенту Верховної Ради України щодо припинення відшкодування народному депутату України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України» (реєстр. № 1035-2) у вигляді порівняльної таблиці.

3. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про пропозиції народних депутатів України до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення депутатських запитів» (реєстр. № 1036-1), який готується до другого читання.

 

Голосували: «за» - 10, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету щодо внесених пропозицій до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення депутатських запитів» (реєстр. № 1036-1) та рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту в другому читанні прийняти його в другому читанні та в цілому.

2. Подати на розгляд Верховної Ради України проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення депутатських запитів» (реєстр. № 1036-1) у вигляді порівняльної таблиці.

3. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про пропозиції народних депутатів України до проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про внесення змін до статті 116 Регламенту Верховної Ради України щодо вимог до пропозицій і поправок до законопроекту, що готується до другого читання»  (реєстр. № 1039-2), який готується до другого читання.

 

Голосували: «за» - 10, «проти» - 0, «утрималися» - 0 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету щодо внесених пропозицій до проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про внесення змін до статті 116 Регламенту Верховної Ради України щодо вимог до пропозицій і поправок до законопроекту, що готується до другого читання»  (реєстр.                    № 1039-2) та рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту в другому читанні прийняти його в другому читанні та в цілому.

2. Подати на розгляд Верховної Ради України проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про внесення змін до статті 116 Регламенту Верховної Ради України щодо вимог до пропозицій і поправок до законопроекту, що готується до другого читання»  (реєстр. № 1039-2) у вигляді порівняльної таблиці.

3. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про пропозиції народних депутатів України до проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо планування та системності законотворчої діяльності Верховної Ради України» (реєстр. № 1042-1), який готується до другого читання.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Пузійчук А.В., Приходько Н.І., Фролов П.В., Загородній Ю.І.  (стенограма додається).                                             

 

Голосували: «за» - 7, «проти» - 0, «утрималися» - 3 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету щодо внесених пропозицій до проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо планування та системності законотворчої діяльності Верховної Ради України» (реєстр. № 1042-1) та рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту в другому читанні  прийняти його в другому читанні та в цілому.

2. Подати на розгляд Верховної Ради України проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо планування та системності законотворчої діяльності Верховної Ради України» (реєстр.                    № 1042-1) у вигляді порівняльної таблиці.

3. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про пропозиції народних депутатів України до проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо запровадження електронного документообігу, пов’язаного із законодавчим процесом» (реєстр. № 1044-1), який готується до другого читання.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Приходько Н.І., Фролов П.В., Загородній Ю.І., Кальченко С.В., Синютка О.М. (стенограма додається).                                              

 

Голосували: «за» - 10, «проти» - 0, «утрималися» - 0  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету щодо внесених пропозицій до проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» щодо запровадження електронного документообігу, пов’язаного із законодавчим процесом» (реєстр. № 1044-1) та рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду законопроекту в другому читанні  прийняти його в другому читанні та в цілому.

2. Подати на розгляд Верховної Ради України проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» щодо запровадження електронного документообігу, пов’язаного із законодавчим процесом» (реєстр. № 1044-1) у вигляді порівняльної таблиці.

3. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 20.09.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг (реєстр. № 1053-1 від 06.09.2019)», внесений народними депутатами України Южаніною Н.П., Гончаренком О.О., Іоновою М.М., Геращенко І.В. (реєстр. № 1053-1-П від 23.09.2019).

 

В обговоренні питання взяв участь народний депутат України – член Комітету Синютка О.М. (стенограма додається).                                             

 

Голосували: «за» - 6, «проти» - 1, «утрималися» - 3 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 20.09.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг (реєстр. № 1053-1 від 06.09.2019)» (реєстр. № 1053-1-П від 23.09.2019).

2. Рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

3. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 20.09.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг   (реєстр. № 1073 від 29.08.2019)», внесений народними депутатами України Южаніною Н.П., Гончаренком О.О.,                 Іоновою М.М., Геращенко І.В.  (реєстр. № 1073-П від 23.09.2019)..

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Синютка О.М.,  Кальченко С.В. (стенограма додається).                                              

 

Голосували: «за» - 6, «проти» - 1, «утрималися» - 3 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 20.09.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг   (реєстр. № 1073 від 29.08.2019)», внесений народними депутатами України Южаніною Н.П., Гончаренком О.О., Іоновою М.М., Геращенко І.В.  (реєстр. № 1073-П від 23.09.2019).

2. Рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

3. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про листи народних депутатів України Культенка А.В.,                  Петруняка Є.В., Галайчука В.С., Пузійчука А.В., Янченко Г.І., Монастирського Д.А., Безуглої М.В. щодо врахування їх присутності та внесення коректив до даних письмової реєстрації на пленарних засіданнях Верховної Ради України.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. попередив про те, що кожне звернення буде розглядатись окремо, рішення по кожному розглянутому зверненню також пропонується приймати окремо (стенограма додається).

Інших пропозицій та зауважень не надходило.

 

Також до початку розгляду питання головуючий надав слово заступнику голови Комітету Культенку А.В.  та першому заступнику голови Комітету Пузійчуку А.В., які заявили про можливий конфлікт інтересів, тому зазначили, що будуть брати участь в обговоренні звернень народних депутатів України, але не братимуть участі в голосуванні проектів рішень Комітету стосовно їх особистих звернень (стенограма додається).

 

Голосували (щодо звернення народного депутата України                Культенка А.В.): «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0, не голосував - 1 (прийнято  більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України Культенка А.В., Петруняка Є.В., Галайчука В.С., Пузійчука А.В., Янченко Г.І.,
Монастирського Д.А., Безуглої М.В. щодо врахування їх присутності на пленарних засіданнях Верховної Ради України та внесення відповідних відміток до даних письмової реєстрації і реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками взяти до відома.

2. День пленарного засідання Верховної Ради України 12 вересня
2019 року, в який народний депутат України Культенко А.В. не реєструвався письмово перед відкриттям вечірнього пленарного засідання, проте був зареєстрований за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками та брав участь у голосуванні при прийнятті рішень Верховної Ради України з питань порядку денного зазначеного пленарного засідання Верховної Ради України, вважати таким, в який народний депутат України  Культенко А.В. був присутній на пленарному засіданні Верховної Ради України, і за цей день йому можуть бути нараховані Апаратом Верховної Ради України відповідні виплати за час участі у пленарному засіданні Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні виправлення до даних письмової реєстрації на офіційному веб-сайті Верховної Ради України на особистій сторінці народного депутата України Культенка А.В.

4. Народному депутату України Культенку А.В. надіслати рішення Комітету, Апарату Верховної Ради України надіслати рішення та інформацію Комітету для організації виконання.

 

Голосували (щодо звернення народного депутата України                Петруняка Є.В.): «за» - 10 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України Культенка А.В., Петруняка Є.В., Галайчука В.С., Пузійчука А.В., Янченко Г.І.,
Монастирського Д.А., Безуглої М.В. щодо врахування їх присутності на пленарних засіданнях Верховної Ради України та внесення відповідних відміток до даних письмової реєстрації і реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками взяти до відома.

2. Дні пленарних засідань Верховної Ради України 10 та 12 вересня
2019 року, в які народний депутат України Петруняк Є.В. не реєструвався перед вечірніми пленарними засіданнями письмово (10 вересня) та за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками (12 вересня), але брав участь у голосуванні при прийнятті рішень Верховної Ради України з питань порядків денних зазначених пленарних засідань Верховної Ради України, вважати такими, в які народний депутат України Петруняк Є.В. був присутній на пленарних засіданнях Верховної Ради України, і за ці дні йому можуть бути нараховані Апаратом Верховної Ради України відповідні виплати за час участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні виправлення до даних письмової реєстрації і реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками на офіційному веб-сайті Верховної Ради України на особистій сторінці народного депутата України Петруняка Є.В.

4. Народному депутату України Петруняку Є.В. надіслати рішення Комітету, Апарату Верховної Ради України надіслати рішення та інформацію Комітету для організації виконання.

 

Голосували (щодо звернення народного депутата України                Галайчука В.С.): «за» - 10 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України Культенка А.В., Петруняка Є.В., Галайчука В.С., Пузійчука А.В., Янченко Г.І.,
Монастирського Д.А., Безуглої М.В. щодо врахування їх присутності на пленарних засіданнях Верховної Ради України та внесення відповідних відміток до даних письмової реєстрації і реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками взяти до відома.

2. Дні пленарних засідань Верховної Ради України 10, 11, 12 та 13 вересня 2019 року, в які народний депутат України Галайчук В.С. не реєструвався письмово перед відкриттям пленарних засідань, проте був зареєстрований за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками під час обох пленарних засідань 10 вересня, на ранкових пленарних засіданнях 11, 12 та 13 вересня, та брав участь у голосуванні при прийнятті рішень Верховної Ради України з питань порядків денних зазначених пленарних засідань Верховної Ради України, вважати такими, в які народний депутат України Галайчук В.С. був присутній на пленарних засіданнях Верховної Ради України, і за ці дні йому можуть бути нараховані Апаратом Верховної Ради України відповідні виплати за час участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні виправлення до даних письмової реєстрації на офіційному веб-сайті Верховної Ради України та на особистій сторінці народного депутата України Галайчука В.С.

4. Народному депутату України Галайчуку В.С. надіслати рішення Комітету, Апарату Верховної Ради України надіслати рішення та інформацію Комітету для організації виконання.

 

Голосували (щодо звернення народного депутата України                Пузійчука А.В.): «за» - 9, «проти» - 0, «утрималися» - 0, не голосував - 1 (прийнято  більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України Культенка А.В., Петруняка Є.В., Галайчука В.С., Пузійчука А.В., Янченко Г.І.,
Монастирського Д.А., Безуглої М.В. щодо врахування їх присутності на пленарних засіданнях Верховної Ради України та внесення відповідних відміток до даних письмової реєстрації і реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками взяти до відома.

2. День пленарного засідання Верховної Ради України 3 вересня
2019 року, в який народний депутат України Пузійчук А.В. не реєструвався письмово перед відкриттям пленарних засідань, проте був зареєстрований за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками під час обох пленарних засідань цього дня та брав участь у голосуванні при прийнятті рішень Верховної Ради України з питань порядку денного пленарних засідань Верховної Ради України цього дня, вважати таким, в який народний депутат України Пузійчук А.В. був присутній на пленарних засіданнях Верховної Ради України, і за цей день йому можуть бути нараховані Апаратом Верховної Ради України відповідні виплати за час участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні виправлення до даних письмової реєстрації на офіційному веб-сайті Верховної Ради України на особистій сторінці народного депутата України Пузійчука А.В.

4. Народному депутату України Пузійчуку А.В. надіслати рішення Комітету, Апарату Верховної Ради України надіслати рішення та інформацію Комітету для організації виконання.

 

Голосували (щодо звернення народного депутата України                Янченко Г.І.): «за» - 10 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України Культенка А.В., Петруняка Є.В., Галайчука В.С., Пузійчука А.В., Янченко Г.І.,
Монастирського Д.А., Безуглої М.В. щодо врахування їх присутності на пленарних засіданнях Верховної Ради України та внесення відповідних відміток до даних письмової реєстрації і реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками взяти до відома.

2. Дні пленарних засідань Верховної Ради України 3, 10, 11 та 13 вересня 2019 року, в які народний депутат України Янченко Г.І. не реєструвалася на вечірньому пленарному засіданні за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками (3 вересня ц.р.), не реєструвалася на вечірніх пленарних засіданнях ані письмово, ані за допомогою електронної системи, але була зареєстрована на ранкових пленарних засіданнях (10 та 11 вересня ц.р.),  не реєструвалася за допомогою електронної системи на пленарному засіданні (13 вересня ц.р.), проте брала участь у голосуванні при прийнятті рішень Верховної Ради України з питань порядків денних пленарних засідань Верховної Ради України у ці дні, вважати такими, в які народний депутат України Янченко Г.І. була присутня на пленарних засіданнях Верховної Ради України, і за ці дні їй можуть бути нараховані Апаратом Верховної Ради України відповідні виплати за час участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні виправлення до даних письмової реєстрації і реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками на офіційному веб-сайті Верховної Ради України на особистій сторінці народного депутата України Янченко Г.І.

4. Народному депутату України Янченко Г.І. надіслати рішення Комітету, Апарату Верховної Ради України надіслати рішення та інформацію Комітету для організації виконання.

 

Голосували (щодо звернення народного депутата України                Монастирського Д.А.): «за» - 10 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України Культенка А.В., Петруняка Є.В., Галайчука В.С., Пузійчука А.В., Янченко Г.І.,
Монастирського Д.А., Безуглої М.В. щодо врахування їх присутності на пленарних засіданнях Верховної Ради України та внесення відповідних відміток до даних письмової реєстрації і реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками взяти до відома.

2. Дні пленарних засідань Верховної Ради України 29 серпня 2019 року,
в який народний депутат України Монастирський Д.А. не був зареєстрований за допомогою електронної системи на ранковому пленарному засіданні (лише зареєструвався письмово), та 3 вересня 2019 року, в який він не зареєструвався письмово на вечірньому пленарному засіданні, проте брав участь у голосуванні при прийнятті рішень Верховної Ради України з питань порядків денних пленарних засідань Верховної Ради України у ці дні, вважати такими, в які народний депутат України Монастирський Д.А. був присутній на пленарних засіданнях Верховної Ради України, і за ці дні йому можуть бути нараховані Апаратом Верховної Ради України відповідні виплати за час участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні виправлення до даних письмової реєстрації і реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками на офіційному веб-сайті Верховної Ради України на особистій сторінці народного депутата України               Монастирського Д.А.

4. Народному депутату України Монастирському Д.А. надіслати рішення Комітету, Апарату Верховної Ради України надіслати рішення та інформацію Комітету для організації виконання.

 

Голосували (щодо звернення народного депутата України                Безуглої М.В.): «за» - 10 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи народних депутатів України Культенка А.В., Петруняка Є.В., Галайчука В.С., Пузійчука А.В., Янченко Г.І.,
Монастирського Д.А., Безуглої М.В. щодо врахування їх присутності на пленарних засіданнях Верховної Ради України та внесення відповідних відміток до даних письмової реєстрації і реєстрації за допомогою електронної системи підрахунку голосів картками взяти до відома.

2. День пленарних засідань Верховної Ради України 19 вересня 2019 року, в який народний депутат України Безугла М.В. не зареєструвалася письмово перед вечірнім пленарним засіданням, але брала участь у голосуванні при прийнятті рішень Верховної Ради України з питань порядку денного цього пленарного засідання Верховної Ради України, вважати таким, в який народний депутат України Безугла М.В. була присутня на пленарних засіданнях Верховної Ради України, і за цей день їй можуть бути нараховані Апаратом Верховної Ради України відповідні виплати за час участі у пленарних засіданнях Верховної Ради України.

3. Апарату Верховної Ради України внести відповідні виправлення до даних письмової реєстрації на офіційному веб-сайті Верховної Ради України та на особистій сторінці народного депутата України Безуглої М.В.

4. Народному депутату України Безуглій М.В. надіслати рішення Комітету, Апарату Верховної Ради України надіслати рішення та інформацію Комітету для організації виконання.

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу ветеранів війни», внесений народними депутатами України Зінкевич Я.В. та іншими (реєстр. № 2153 від 01.10.2019, доопрацьований).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Фролов П.В., Приходько Н.І., стенограма додається).                                              

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань правового статусу ветеранів війни», внесений народними депутатами України Зінкевич Я.В. та іншими (всього 9 підписів) (реєстр. № 2153 від 01.10.2019, доопрацьований), та  рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного другої сесії Верховної Ради України зазначений проект Постанови та прийняти його за основу і в цілому.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

10. Різне.

Народний депутат України – голова підкомітету Фролов П.В. звернувся до членів Комітету з пропозицією розглянути можливість повернення до розгляду окремих положень законопроекту (реєстр. № 1035-2) щодо певних редакційних уточнень стосовно механізму впровадження положень законопроекту.  Народні депутати України – члени Комітету Приходько Н.І., Синютка О.М., Загородній Ю.І., Кальченко С.В. обмінялися думками та дійшли до спільної думки, що такий механізм може бути впроваджений і розпорядженням Голови Верховної Ради України після набрання чинності Законом України та введення його в дію.    

 

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                   С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

Перший заступник

голови Комітету                                                    А.В.ПУЗІЙЧУК

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку