20 вересня 2019 року (протокол №8)

Опубліковано 23 вересня 2019, о 17:22

 Комітет 

 

 

 

 

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                          8

 

                                                                              20       вересня             19

                                                            

 

                                                              вул. Грушевського, 5,

І поверх, кімн. № 3

                                                                     9 год. 00 хв.

 

                     Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

             Присутні члени Комітету: Пузійчук А.В., Культенко А.В., Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Приходько Н.І., Синютка О.М., Фролов П.В.

             Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Кукла А.О., Меть Т.М., консультант Шаповалова  К.С.      

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Кальченка С.В., Культенка А.В., Папієва М.М.;

Штучний В.В. – запрошений для участі у засіданні під час розгляду другого питання порядку денного. 

 

Стенограма та аудіозапис не ведуться

(у зв’язку з відсутністю технічної можливості).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. повідомив, що терміновість скликання засідання Комітету пояснюється дорученням Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О., яке отримано напередодні ввечері, після закриття вечірнього пленарного засідання Верховної Ради  України, та запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з двох основних питань, додаткового та питання «різне», і поставив на голосування питання щодо прийняття запропонованого проекту порядку денного «за основу». 

 

Голосували: «за» - 11 (прийнято одноголосно).

 

Інших пропозицій та зауважень не надходило.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування питання щодо прийняття запропонованого порядку денного з урахуванням внесених пропозицій «в цілому».  

 

Голосували: «за» - 11 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про внесення змін до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

          

2.         Про пропозицію Голови Верховної Ради України  Разумкова Д.О. щодо кандидатури на посаду Керівника Апарату Верховної Ради України.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

                       

3. Про закріплення службового автомобіля за народним депутатом України Зінкевич Я.В. 

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

 

4. Різне.

 

I. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про пропозицію щодо внесення змін до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував для розгляду проект змін до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання стосовно роботи Верховної Ради України у жовтні ц.р., яким передбачено: 2 – 4 жовтня проведення пленарних засідань, а у тиждень з 7 по 11 жовтня – робота в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах), у зв’язку з необхідністю розгляду Верховною Радою України низки законопроектів, визначених Президентом України у другому читання як невідкладні, та запропонував перейти до обговорення такої пропозиції 

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Приходько Н.І., Пузійчуком А.В., Синютка О.М., Загородній Ю.І.

                                   

Голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та запропонував поставити на голосування внесені пропозиції за послідовністю їх надходження, а саме:

перша пропозиція – ухвалити проект рішення, запропонований на розгляд Комітету;

друга пропозиція – не підтримувати внесення змін до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

 

В обговоренні проекту рішення з цього питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Приходько Н.І., Пузійчук А.В.

 

Голосували (за першу пропозицію): «за» - 6, «проти» - 5, «утрималось» - 0 (прийнято більшістю голосів).

Друга пропозиція на голосування не ставилася.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України
«Про внесення змін до календарного плану проведення другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до положень частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, прийняти його за основу та в цілому.

2. Визначити доповідачем з цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України Голову Комітету Кальченка С.В.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про пропозицію Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. (подання від 20 вересня 2019 року  № 01/02-338(164886) про призначення Штучного Вячеслава Васильовича на посаду Керівника Апарату Верховної Ради України.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував присутніх народних депутатів України – членів Комітету про присутність у залі засідань Штучного Вячеслава Васильовича, кандидата на посаду Керівника Апарату Верховної Ради України, з автобіографічною довідкою якого народні депутати України – члени Комітету мали можливість ознайомитись. 

Також головуючий  надав слово Штучному В.В. для стислого інформування щодо його бачення стратегічних та тактичних цілей, які він ставитиме перед собою як Керівник Апарату Верховної Ради України, та щодо першочергових кроків на шляху реформування Верховної Ради України в цілому.

 

Крім того, кандидат на посаду Керівника Апарату Верховної Ради України Штучний В.В. відповів на запитання, поставлені народними депутатами України – членами Комітету: Приходько Н.І., Синюткою О.М., Фроловим П.В., Пузійчуком А.В.

 

Голосували: «за» - 10, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Погодитися з пропозицією Голови Верховної Ради України  Разумкова Д.О.  щодо призначення Верховною Радою України  Штучного Вячеслава Васильовича на посаду Керівника Апарату Верховної Ради України.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про лист Першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. (від 18.09.2019 реєстр. № 15/11-1375 (162985) з проханням погодити закріплення службового автомобіля за народним депутатом України Зінкевич Я.В. відповідно до пункту 2.1. Положення про порядок закріплення та використання автомобілів у Верховній Раді України.

 

  В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Приходько Н.І., Пузійчук А.В., Синютка О.М.

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утрималися» - 3 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Погодити закріплення службового автомобіля за народним депутатом України Зінкевич Я.В.

2. Рішення Комітету надіслати Управлінню справами Апарату Верховної Ради України.

 

4. Різне.

Питань для розгляду та обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                   С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар Комітету                                               М.М.ПАПІЄВ

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку