13 вересня 2019 року (протокол №6)

Опубліковано 19 вересня 2019, о 10:23

 Комітет 

 

 

     

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

6

13       вересня             19

                                                             

 

                                                              вул. Грушевського, 5,

І поверх, кімн. № 3

                                                                     14 год. 15 хв.

 

                     Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

             Присутні члени Комітету: Пузійчук А.В., Культенко А.В., Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Приходько Н.І., Синютка О.М., Фролов П.В.

             Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В.,  Меть Т.М., консультант Шаповалова  К.С.      

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Кальченка С.В., Культенка А.В., Савченко О.С.

 

Ведеться стенограма засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, і поставив на голосування питання щодо прийняття запропонованого проекту порядку денного «за основу». 

 

Голосували: «за» - 11 (прийнято одноголосно).

 

Секретар Комітету Папієв М.М. вніс пропозицію: додатково включити до порядку денного питання про лист першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. щодо розгляду та погодження Комітетом проекту порядку видачі народним депутатам України коштів для компенсації вартості проїзду територією України  (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування питання щодо прийняття запропонованого порядку денного з урахуванням внесених пропозицій «в цілому».  

 

Голосували: «за» - 11 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 10.09.2019 року про прийняття в цілому як Закону України проекту Закону про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент) (реєстр. № 1012 від 29.08.2019)», внесений народними депутатами України Забродським М.В., Павленком Р.М., Геращенко І.В. та іншими (всього 13 підписів) (реєстр.№ 1012-П від 11.09.2019).

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

          

2.         Про лист першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. від 09.09.2019 № 15/11-1236 (154842) щодо розгляду та погодження Комітетом проекту порядку видачі народним депутатам України коштів для компенсації вартості проїзду територією України.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.

                       

3. Різне.

 

I. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект рішення Комітету щодо проекту Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 10.09.2019 року про прийняття в цілому як Закону України проекту Закону про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент) (реєстр. № 1012 від 29.08.2019)», внесений народними депутатами України               Забродським М.В.,  Павленком Р.М., Геращенко І.В. та іншими (всього 13 підписів) (реєстр.№ 1012-П від 11.09.2019).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету що на їх розгляд пропонується три варіанти проекту рішення Комітету стосовно питання, яке розглядалось на попередньому засіданні Комітету, але думки членів Комітету розійшлися і за результатами розгляду проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 1012-П) рішення прийнято не було, та запропонував перейти до обговорення (стенограма додається).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Синютка О.М. (стенограма додається).                                             

 

Голова Комітету Кальченко С.В. підсумував результати обговорення та запропонував поставити на голосування внесені пропозиції за послідовністю їх надходження, а саме:

перша пропозиція – ухвалити проект рішення, запропонований на розгляд Комітету, що передбачає рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 1012-П) визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови;

друга пропозиція – рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 1012-П) підтримати зазначений проект Постанови;

третя пропозиція - рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 1012-П) відхилити зазначений проект Постанови.

 

Голосували (перша пропозиція): «за» - 10, «проти» - 1, «утрималось» - 0 (прийнято більшістю голосів).

Друга та третя пропозиції не голосувались.

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 10.09.2019 року про прийняття в цілому як Закону України проекту Закону про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент) (реєстр. № 1012 від 29.08.2019)» (реєстр. № 1012-П від 11.09.2019) та запропонувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про лист першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. від 09.09.2019 № 15/11-1236 (154842) щодо розгляду та погодження Комітетом проекту порядку видачі народним депутатам України коштів для компенсації вартості проїзду територією України.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. надав слово керівнику секретаріату Комітету Нехоці М.В., яка поінформувала присутніх народних депутатів України – членів Комітету по суті порушеного у зазначеному листі питання та про пропозиції секретаріату до проекту рішення Комітету (стенограма додається). 

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Марченко Л.І., Кальченко С.В. (стенограма додається).                                             

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. підсумував обговорення та поставив на голосування спільно напрацьований членами Комітету проект рішення Комітету з дорученням секретаріату Комітету редакційно доопрацювати його (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 11 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Комітету про лист першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. від 09.09.2019 № 15/11-1236 (154842) взяти до відома.

2. Не погоджувати проект порядку видачі народним депутатам України коштів для компенсації вартості проїзду територією України, надісланий згідно з листом першого заступника керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. від 09.09.2019 № 15/11-1236 (154842).

3. Апарату Верховної Ради України здійснювати щомісячну видачу народним депутатам України коштів для компенсації вартості проїзду у порядку, визначеному положеннями статей 23, 32 Закону України «Про статус народного депутата України» та Порядку видачі народним депутатам України коштів для компенсації вартості проїзду територією України, затвердженого розпорядженням першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України від 29.01.2016 № 12.

4. Звернути увагу першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. на те, що необґрунтоване зволікання у вирішенні питання видачі народним депутатам України коштів для компенсації вартості проїзду може призвести до неналежного виконання ними своїх повноважень, у тому числі у роботі з виборцями, та надати Комітету письмове пояснення з цього питання.

5. Рішення та інформацію Комітету надіслати першому заступнику Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючому справами  Боднару П.О.

 

3. Різне.

Народні депутати України – члени Комітету обмінялися думками щодо питання організації роботи Комітету у тиждень з 16 по 20 вересня ц.р.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                   С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар Комітету                                               М.М.ПАПІЄВ

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку