9 вересня 2019 року (протокол №4)

Опубліковано 19 вересня 2019, о 09:52

 Комітет 


КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                          4

 

                                                                              09       вересня             19

                                                            

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

к. 418 (зал засідань)

                                                                     14 год. 00 хв.

 

                     Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

             Присутні члени Комітету: Пузійчук А.В., Культенко А.В.,  Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Приходько Н.І., Синютка О.М., Фролов П.В.

            

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступники керівника секретаріату Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В.,                   Кукла А.О., Лисенко М.С., Меть Т.М., Моргун А.А., Олексійчук О.М., Попович Т.В., консультант Шаповалова  К.С.      

 

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Кальченка С.В., Культенка А.В., Папієва М.М., Приходько Н.І., Синютки О.М., Фролова П.В.

 

Присутні представники ЗМІ: Пришляк Н. – УНІАН, Мацеха В. – «Укрінформ», Муськіна А. – кореспондент «РБК-Україна», Філоненко Д. – оператор телеканалу «НАШ», Ткаченко А. – оператор «4 каналу», Кудояр К. – ТА «Українські новини».

 

 


Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання Комітету.

 

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, і поставив на голосування питання щодо прийняття запропонованого проекту порядку денного «за основу». 

 

Голосували: «за» - 11 (прийнято одноголосно).

 

Інших пропозицій та доповнень не надходило. 

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування питання щодо прийняття запропонованого порядку денного «в цілому». 

 

Голосували: «за» - 11 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1.                 Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо втрати права народних депутатів України на фінансове забезпечення у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України", внесений народними депутатами України Фроловим П.В., Совгирею О.В. та іншими  (реєстр. № 1035 від 29.08.2019).

Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зняття заробітної плати з народного депутата за прогули та порушення Регламенту", внесений народним депутатом України Шкрум А.І.       (реєстр. № 1035-1 від 06.09.2019).

Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" та до Регламенту Верховної Ради України щодо припинення відшкодування народному депутату України витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України", внесений народними депутатами України Гринчук О.А., Марченко Л.І. (реєстр. № 1035-2 від 06.09.2019).  

Інформують:  голова Комітету Кальченко С.В.,

                        голова підкомітету  Фролов П.В.               

 

2.         Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості та прозорості діяльності Верховної Ради України", внесений народними депутатами України Фроловим П.В.,  Клочком А.А. та іншими (реєстр. № 1036 від 29.08.2019).

Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення депутатських запитів", внесений народними депутатами України Марченко Л.І., Гринчук О.А. (реєстр. № 1036-1 від 06.09.2019).

Інформують:  голова Комітету Кальченко С.В.,

                        голова підкомітету  Фролов П.В.                     

 

3.         Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо приведення Закону України "Про статус народного депутата України" у відповідність із Конституцією України)", внесений народними депутатами України Веніславським Ф.В., Клочком А.А. та іншими (реєстр. № 1038 від 29.08.2019).

Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо приведення Закону України "Про статус народного депутата України" у відповідність із Конституцією України)", внесений народним депутатом України Шкрум А.І. (реєстр.  №1038-1 від 06.09.2019).

Інформують:  голова Комітету Кальченко С.В.,

                        голова підкомітету  Фролов П.В.                   

 

4. Про проект Закону України "Про внесення змін до статті 116 Регламенту Верховної Ради України щодо вимог до пропозицій і поправок до законопроекту, що готується до другого читання", внесений народними депутатами України Фроловим П.В., Савчук О.В. та іншими  (реєстр. №1039 від 29.08.2019).

Про проект Закону України "Про внесення змін до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України (щодо пропозицій і поправок до законопроекту, який готується до другого читання)", внесений народними депутатами України Івченком В.Є., Лабунською А.В. та іншими  (реєстр.                 № 1039-1 від 03.09.2019).

Про проект Закону України "Про внесення змін до статті 116 Регламенту Верховної Ради України щодо вимог до пропозицій і поправок до законопроекту, що готується до другого читання", внесений народними депутатами України Гринчук О.А., Марченко Л.І. (реєстр. № 1039-2 від 06.09.2019).

Інформують:  голова Комітету Кальченко С.В.,

                        голова підкомітету  Фролов П.В.

 

5. Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо права законодавчої ініціативи народних депутатів України", внесений народними депутатами України Савчук О.В., Фроловим П.В. та іншими  (реєстр. № 1040 від 29.08.2019).

Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо права законодавчої ініціативи народних депутатів України", внесений народним депутатом України Шкрум А.І. (реєстр. № 1040-1 від 06.09.2019).

  Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо права законодавчої ініціативи народних депутатів України", внесений народними депутатами України Гринчук О.А., Марченко Л.І. (реєстр. № 1040-2 від 06.09.2019).

Інформують:  голова Комітету Кальченко С.В.,

                        голова підкомітету  Фролов П.В.

 

6.         Про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо планування та системності законотворчої діяльності Верховної Ради України", внесений народними депутатами України Фроловим П.В., Совгирею О.В. та іншими  (реєстр. № 1042 від 29.08.2019).

Про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо планування та системності законотворчої діяльності Верховної Ради України", внесений народними депутатами України внесений народними депутатами України Гринчук О.А.,                        Марченко Л.І. (реєстр. № 1042-1 від 06.09.2019).

Інформують:  голова Комітету Кальченко С.В.,

                        голова підкомітету  Фролов П.В.

 

7. Про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури", внесений народними депутатами України Фроловим П.В., Монастирським Д.А. та іншими  (реєстр. № 1043 від 29.08.2019).

Інформують:  голова Комітету Кальченко С.В.,

                        голова підкомітету  Фролов П.В.

 

8. Про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо запровадження електронного документообігу, пов'язаного із законодавчим процесом", внесений народними депутатами України Фроловим П.В., Клочком А.А. та іншими  (реєстр. № 1044 від 29.08.2019).

Про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо запровадження електронного документообігу, пов'язаного із законодавчим процесом", внесений народними депутатами України Марченко Л.І., Гринчук О.А. (реєстр. № 1044-1 від 06.09.2019).

Інформують:  голова Комітету Кальченко С.В.,

                        голова підкомітету  Фролов П.В.                   

 

9. Про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо приведення у відповідність із Конституцією України", внесений народними депутатами України Фроловим П.В., Совгирею О.В. та іншими  (реєстр. № 1045 від 29.08.2019). 

Про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо приведення у відповідність із Конституцією України", внесений народними депутатами України Гринчук О.А.,              Марченко Л.І. (реєстр. № 1045-1 від 06.09.2019).

Інформують:  голова Комітету Кальченко С.В.,

                        голова підкомітету  Фролов П.В.

 

10. Різне.

 

 

I. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо втрати права народних депутатів України на фінансове забезпечення у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України", внесений народними депутатами України Фроловим П.В., Совгирею О.В. та іншими  (реєстр. № 1035 від 29.08.2019);

про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зняття заробітної плати з народного депутата за прогули та порушення Регламенту", внесений народним депутатом України Шкрум А.І. (реєстр. № 1035-1 від 06.09.2019);

про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" та до Регламенту Верховної Ради України щодо припинення відшкодування народному депутату України витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України", внесений народними депутатами України Гринчук О.А., Марченко Л.І. (реєстр. № 1035-2 від 06.09.2019). 

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово голові підкомітету Фролову П.В. - співавтору законопроекту (реєстр.                    № 1035), який поінформував народних депутатів України – членів Комітету по суті запропонованих змін  до Закону України "Про статус народного депутата України" та до Регламенту Верховної Ради України та обґрунтував необхідність внесення цієї законодавчої ініціативи (стенограма додається).

У зв’язку з відсутністю на засіданні Комітету  народного депутата України Шкрум А.І., ініціатора законопроекту (реєстр. № 1035-1), яку було запрошено на засідання Комітету, головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово голові підкомітету Марченко Л.І. - співавтору законопроекту (реєстр. № 1035-2), яка також поінформував народних депутатів України – членів Комітету по суті запропонованих змін та обґрунтувала необхідність внесення цієї законодавчої ініціативи (стенограма додається).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Приходько Н.І., Фролов П.В., Кальченко С.В., Синютка О.М., Папієв М.М., Загородній Ю.І., Культенко А.В.   (стенограма додається).                                             

 

Голосували (проект Закону України (реєстр. № 1035): «за» - 11 (одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо втрати права народних депутатів України на фінансове забезпечення у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України», внесений народними депутатами України Фроловим П.В., Совгирею О.В., Монастирським Д.А. та іншими (реєстр.
№ 1035 від 29.08.2019), і рекомендувати Верховній Раді включити вказаний проект до першого розділу порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев
ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, до розкладу пленарних засідань Верховної Ради України, та відповідно до положень пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами розгляду законопроекту в першому читанні  не підтримувати його.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету.

 

Голосували (проект Закону України (реєстр. № 1035-1): «за» - 10, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо зняття заробітної плати з народного депутата за прогули та порушення Регламенту», внесений народним депутатом України Шкрум А.І. (реєстр. № 1035-1 від 06.09.2019), і рекомендувати Верховній Раді України включити вказаний проект до першого розділу порядку денного другої сесії Верховної Ради України девятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, до розкладу пленарних засідань Верховної Ради України, та відповідно до положень пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами  розгляду законопроекту в першому читанні  не підтримувати його.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету.

 

Голосували (проект Закону України (реєстр. № 1035-2): «за» - 6, «проти»  - 0, «утрималось» - 5  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» та до Регламенту Верховної Ради України щодо припинення відшкодування народному депутату України витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань Верховної Ради України або засідань комітетів Верховної Ради України», внесений народними депутатами України Гринчук О.А. та
Марченко Л.І. (реєстр. № 1035-2 від 06.09.2019) ,  і рекомендувати Верховній Раді України включити вказаний проект до першого розділу порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев
ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, до розкладу пленарних засідань Верховної Ради України, та відповідно до положень частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами  розгляду законопроекту в першому читанні підтримати ініціативу авторів законопроекту прийняти його за основу та в цілому.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості та прозорості діяльності Верховної Ради України", внесений народними депутатами України                 Фроловим П.В.,  Клочком А.А. та іншими (реєстр.                № 1036 від 29.08.2019);

про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення депутатських запитів", внесений народними депутатами України Марченко Л.І., Гринчук О.А. (реєстр. № 1036-1 від 06.09.2019).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово голові підкомітету Фролову П.В. - співавтору законопроекту (реєстр.                     № 1036), який поінформував народних депутатів України – членів Комітету по суті законопроекту та обґрунтував необхідність внесення цієї законодавчої ініціативи (стенограма додається).

Також головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово голові підкомітету Марченко Л.І. - співавтору законопроекту (реєстр. № 1036-1), яка також поінформував народних депутатів України – членів Комітету по суті запропонованих змін  та обґрунтувала необхідність внесення цієї законодавчої ініціативи (стенограма додається).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Синютка О.М., Приходько Н.І., Фролов П.В., Папієв М.М. (стенограма додається).                                             

 

Голосували (проект Закону України (реєстр. № 1036): «за» - 11 (одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості та прозорості діяльності Верховної Ради України», внесений народними депутатами України                Фроловим П.В. та іншими (всього 24 підписи) (реєстр. № 1036 від 29.08.2019), і рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до першого розділу порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, до розкладу пленарних засідань, та відповідно до положень пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами розгляду законопроекту (реєстр. № 1036) в першому читанні не підтримувати його.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

Голосували (проект Закону України (реєстр. № 1036-1): «за» - 6, «проти» - 3, «утримались» - 2 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення депутатських запитів», внесений народними депутатами України Марченко Л.І., Гринчук О.А. (реєстр.                               № 1036-1 від 06.09.2019), і рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до першого розділу порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, до розкладу пленарних засідань та відповідно до положень частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами розгляду законопроекту (реєстр. № 1036-1) в першому читанні  прийняти його за основу та в цілому.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо приведення Закону України "Про статус народного депутата України" у відповідність із Конституцією України)", внесений народними депутатами України Веніславським Ф.В.,                    Клочком А.А. та іншими (реєстр. № 1038 від 29.08.2019);

про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" (щодо приведення Закону України "Про статус народного депутата України" у відповідність із Конституцією України)", внесений народним депутатом України Шкрум А.І. (реєстр.  №1038-1 від 06.09.2019).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово голові підкомітету Фролову П.В. - співавтору законопроекту (реєстр.                     № 1038), який поінформував народних депутатів України – членів Комітету по суті запропонованих змін до Закону України "Про статус народного депутата України" та обґрунтував необхідність внесення цієї законодавчої ініціативи (стенограма додається).

У зв’язку з відсутністю на засіданні Комітету народного депутата України Шкрум А.І., ініціатора внесення законопроекту (реєстр. № 1038-1), яку було запрошено на засідання Комітету, а отже немає доповідача по цьому законопроекту, головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував перейти до обговорення (стенограма додається).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Синютка О.М., Приходько Н.І. (стенограма додається).                                             

 

Голосували (проект Закону України (реєстр. № 1038): «за» - 6, «проти» - 1, «утримались» - 4 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо приведення Закону України «Про статус народного депутата України» у відповідність із Конституцією України)», внесений народними депутатами України Веніславським Ф.В., Клочком А.А., Федієнком О.П. та іншими
(реєстр. № 1038 від 29.08.2019), і рекомендувати Верховній Раді України включити вказаний проект до першого розділу порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев
ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, до розкладу пленарних засідань Верховної Ради України, та відповідно до положень частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами розгляду законопроекту в першому читанні прийняти його з урахуванням редакційних уточнень, запропонованих Комітетом щодо редакції окремих положень законопроекту, за основу і в цілому.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету.

 

Голосували (проект Закону України (реєстр. № 1038-1): «за» - 10, «проти» - 0, «утримався» -  1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо приведення Закону України «Про статус народного депутата України» у відповідність із Конституцією України)», внесений народним депутатом України Шкрум А.І. (реєстр. № 1038-1 від 06.09.2019), і рекомендувати Верховній Раді України включити вказаний проект до першого розділу порядку денного другої сесії Верховної Ради України девятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, до розкладу пленарних засідань Верховної Ради України та відповідно до положень пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України та відповідно до положень пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами розгляду законопроекту в першому читанні  не підтримувати його.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України "Про внесення змін до                статті 116 Регламенту Верховної Ради України щодо вимог до пропозицій і поправок до законопроекту, що готується до другого читання", внесений народними депутатами України Фроловим П.В., Савчук О.В. та іншими  (реєстр. №1039 від 29.08.2019);

про проект Закону України "Про внесення змін до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України (щодо пропозицій і поправок до законопроекту, який готується до другого читання)", внесений народними депутатами України                    Івченком В.Є., Лабунською А.В. та іншими  (реєстр.    № 1039-1 від 03.09.2019);

про проект Закону України "Про внесення змін до статті 116 Регламенту Верховної Ради України щодо вимог до пропозицій і поправок до законопроекту, що готується до другого читання", внесений народними депутатами України Гринчук О.А., Марченко Л.І. (реєстр. № 1039-2 від 06.09.2019).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово голові підкомітету Фролову П.В. - співавтору законопроекту (реєстр.                     № 1039), який поінформував народних депутатів України – членів Комітету по суті запропонованих змін до Регламенту Верховної Ради України та обґрунтував необхідність внесення цієї законодавчої ініціативи (стенограма додається).

У зв’язку з відсутністю на засіданні Комітету народного депутата України Івченка В.Є., одного з ініціаторів внесення законопроекту (реєстр. № 1039-1), якого було запрошено на засідання Комітету, головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово  голові підкомітету Марченко Л.І., співавтору проекту Закону України (реєстр. № 1039-2),  яка також поінформував народних депутатів України – членів Комітету по суті запропонованих змін до Регламенту Верховної Ради України та обґрунтувала необхідність внесення цієї законодавчої ініціативи (стенограма додається).

 

В обговоренні питання взяла участь народний депутат України – голова підкомітету  Приходько Н.І. (стенограма додається).                                             

 

Голосували (проект Закону України (реєстр. № 1039): «за» - 10, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України "Про внесення змін до статті 116 Регламенту Верховної Ради України щодо вимог до пропозицій і поправок до законопроекту, що готується до другого читання", внесений народними депутатами України Фроловим П.В., Савчук О.В., Клочком А.А., Монастирським Д.А., Кальченком С.В. та іншими (всього 25 підписів) (реєстр. № 1039 від 29.08.2019), і рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до першого розділу порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, до розкладу пленарних засідань та відповідно до положень пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами розгляду законопроекту (реєстр. № 1039) в першому читанні не підтримувати його.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

Голосували (проект Закону України (реєстр. № 1039-1): «за» - 10, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України "Про внесення змін до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України" (щодо пропозицій і поправок до законопроекту, який готується до другого читання), внесений народними депутатами України Івченком В.Є., Лабунською А.В., Ніколаєнком А.І., Пузійчуком А.В. та іншими (всього 8 підписів) (реєстр.
№ 1039-1 від 03.09.2019), і рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до першого розділу порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, до розкладу пленарних засідань та відповідно до положень пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами розгляду законопроекту (реєстр.                    № 1039-1) в першому читанні не підтримувати його.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

Голосували (проект Закону України (реєстр. № 1039-2): «за» - 6, «проти» - 0, «утрималися» - 5 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України "Про внесення зміни до статті 116 Регламенту Верховної Ради України щодо вимог до пропозицій і поправок до законопроекту, що готується до другого читання", внесений народними депутатами України Гринчук О.А., Марченко Л.І. (реєстр. № 1039-2 від 06.09.2019), і рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до першого розділу порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, до розкладу пленарних засідань та відповідно до положень частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами розгляду законопроекту (реєстр. № 1039-2) в першому читанні прийняти його за основу та в цілому.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо права законодавчої ініціативи народних депутатів України", внесений народними депутатами України Савчук О.В., Фроловим П.В. та іншими  (реєстр. № 1040 від 29.08.2019);

про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо права законодавчої ініціативи народних депутатів України", внесений народним депутатом України Шкрум А.І. (реєстр.               № 1040-1 від 06.09.2019);

про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо права законодавчої ініціативи народних депутатів України", внесений народними депутатами України Гринчук О.А., Марченко Л.І. (реєстр. № 1040-2 від 06.09.2019).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово голові підкомітету Фролову П.В. - співавтору законопроекту (реєстр.                     № 1040), який поінформував народних депутатів України – членів Комітету по суті запропонованих змін та обґрунтував необхідність внесення цієї законодавчої ініціативи (стенограма додається).

У зв’язку з відсутністю на засіданні Комітету народного депутата України Шкрум А.І., ініціатора внесення законопроекту (реєстр. № 1040-1), яку було запрошено  на засідання Комітету, головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово  голові підкомітету Марченко Л.І., співавтору проекту Закону України (реєстр. № 1040-2),  яка також поінформував народних депутатів України – членів Комітету по суті запропонованих змін та обґрунтувала необхідність внесення цієї законодавчої ініціативи (стенограма додається).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Приходько Н.І., Синютка О.М., Загородній Ю.І., Кальченко С.В., Пузійчук А.В., Фролов П.В., Савченко О.С., Папієв М.М. (стенограма додається).                                             

 

Голосували (проект Закону України (реєстр. № 1040): «за» - 11 (одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо права законодавчої ініціативи народних депутатів України», внесений народними депутатами України Фроловим П.В.,                  Савчук О.В., Клочком А.А., Монастирським Д.А., Кальченком С.В. та іншими (всього 25 підписів) (реєстр. № 1040 від 29.08.2019), визначений Президентом України як невідкладний, і рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до першого розділу  порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, до розкладу пленарних засідань та відповідно до положень пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами розгляду законопроекту (реєстр. № 1040) в першому читанні не підтримувати його.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

Голосували (проект Закону України (реєстр. № 1040-1): «за» - 10, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо права законодавчої ініціативи народних депутатів України», внесений народним депутатом України Шкрум А.І.                               (реєстр. № 1040-1 від 06.09.2019), і рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до першого розділу  порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, до розкладу пленарних засідань та відповідно до положень пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами розгляду законопроекту (реєстр. № 1040-1) в першому читанні не підтримувати його.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

Голосували (проект Закону України (реєстр. № 1040-2): «за» - 6, «проти» - 3, «утрималися» - 2 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України  «Про внесення змін до деяких законів України щодо права законодавчої ініціативи народних депутатів України», внесений народними депутатами України Гринчук О.А.,               Марченко Л.І. (реєстр. № 1040-2 від 06.09.2019), і рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до першого розділу  порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, до розкладу пленарних засідань та відповідно до положень частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами розгляду законопроекту (реєстр. № 1040-2) в першому читанні  прийняти його за основу та в цілому.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо планування та системності законотворчої діяльності Верховної Ради України", внесений народними депутатами України Фроловим П.В., Совгирею О.В. та іншими  (реєстр. № 1042 від 29.08.2019);

про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо планування та системності законотворчої діяльності Верховної Ради України", внесений народними депутатами України внесений народними депутатами України Гринчук О.А.,  Марченко Л.І. (реєстр. № 1042-1 від 06.09.2019).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово голові підкомітету Фролову П.В. - співавтору законопроекту (реєстр.                     № 1042), який поінформував народних депутатів України – членів Комітету по суті запропонованих змін та обґрунтував необхідність внесення цієї законодавчої ініціативи (стенограма додається).

Також головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово голові підкомітету Марченко Л.І., співавтору проекту Закону України (реєстр. № 1042-1), яка також поінформував народних депутатів України – членів Комітету по суті запропонованих змін та обґрунтувала необхідність внесення цієї законодавчої ініціативи (стенограма додається).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Синютка О.М., Фролов П.В., Загородній Ю.І., Приходько Н.І., Кальченко С.В. (стенограма додається).                                             

 

Голосували (проект Закону України (реєстр. № 1042): «за» - 11 (одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України  «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо планування та системності законотворчої діяльності Верховної Ради України», внесений народними  депутатами України Фроловим П.В., Совгирею О.В., Федієнком О.П., Кальченком С.В. та іншими (всього 27 підписів) (реєстр. № 1042 від 29.08.2019), визначений Президентом України як невідкладний, і рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до першого розділу порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, до розкладу пленарних засідань та відповідно до положень пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами розгляду законопроекту (реєстр. № 1042) в першому читанні не підтримувати його.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

Голосували (проект Закону України (реєстр. № 1042-1): «за» - 6, «проти» - 2, «утрималися» - 3 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо планування та системності законотворчої діяльності Верховної Ради України», внесений народними  депутатами України  Марченко Л.І., Гринчук О.А. (реєстр. № 1042-1 від 06.09.2019), і рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до першого розділу порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, до розкладу пленарних засідань та відповідно до положень частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами розгляду законопроекту (реєстр. № 1042-1) в першому читанні прийняти його за основу та в цілому.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури", внесений народними депутатами України Фроловим П.В.,                 Монастирським Д.А. та іншими  (реєстр. № 1043 від 29.08.2019).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово голові підкомітету Фролову П.В. - співавтору законопроекту (реєстр. № 1043), який поінформував народних депутатів України – членів Комітету по суті запропонованих змін до Регламенту Верховної Ради України та обґрунтував необхідність внесення цієї законодавчої ініціативи (стенограма додається).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Приходько Н.І., Пузійчук А.В., Кальченко С.В., Фролов П.В. (стенограма додається).                                             

 

Голосували: «за» - 6, «проти» - 0, «утримались» - 5 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на  проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури», внесений народними  депутатами України Фроловим П.В., Совгирею О.В. та іншими (всього 23 підписи) (реєстр. № 1043 від 29.08.2019), визначений Президентом України як невідкладний, і рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до першого розділу  порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, до розкладу пленарних засідань та відповідно до положень частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами розгляду законопроекту (реєстр. № 1043) в першому читанні прийняти його з урахуванням редакційних уточнень, запропонованих Комітетом, за основу та в цілому.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо запровадження електронного документообігу, пов'язаного із законодавчим процесом", внесений народними депутатами України Фроловим П.В., Клочком А.А. та іншими  (реєстр. № 1044 від 29.08.2019);

 про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо запровадження електронного документообігу, пов'язаного із законодавчим процесом", внесений народними депутатами України Марченко Л.І., Гринчук О.А. (реєстр. № 1044-1 від 06.09.2019).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово голові підкомітету Фролову П.В. - співавтору законопроекту (реєстр.  № 1044), який поінформував народних депутатів України – членів Комітету по суті запропонованих змін до Регламенту Верховної Ради України та обґрунтував необхідність внесення цієї законодавчої ініціативи (стенограма додається).

Також головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово голові підкомітету Марченко Л.І., співавтору проекту Закону України (реєстр. № 1044-1), яка також поінформував народних депутатів України – членів Комітету по суті запропонованих змін до Регламенту Верховної Ради України та обґрунтувала необхідність внесення цієї законодавчої ініціативи (стенограма додається).

 

Крім того, головуючий повідомив про отриманий Комітетом висновок Комітету з питань цифрової трансформації до основного законопроекту (реєстр. № 1044) та поінформував по суті зауважень, які висловлені у зазначеному висновку (стенограма додається).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Приходько Н.І., Фролов П.В., Загородній Ю.І., Кальченко С.В., Пузійчук А.В.  (стенограма додається).                                             

 

Голосували (проект Закону України (реєстр. № 1044): «за» - 11 (одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо запровадження електронного документообігу, пов’язаного із законодавчим процесом", внесений народними депутатами України Фроловим П.В. та іншими (всього 26 підписів) (реєстр. № 1044 від 29.08.2019), і рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до першого розділу  порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, до розкладу пленарних засідань, та відповідно до положень пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами розгляду законопроекту (реєстр. № 1044) в першому читанні не підтримувати його.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

Голосували (проект Закону України (реєстр. № 1044-1): «за» - 8, «проти» - 0, «утрималися» - 3 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо запровадження електронного документообігу, пов’язаного із законодавчим процесом», внесений народними депутатами України Марченко Л.І., Гринчук О.А. (реєстр.                 № 1044-1 від 06.09.2019), і рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до першого розділу порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, до розкладу пленарних засідань та відповідно до положень частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами розгляду законопроекту (реєстр.  № 1044-1) в першому читанні прийняти його за основу та в цілому.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо приведення у відповідність із Конституцією України", внесений народними депутатами України Фроловим П.В., Совгирею О.В. та іншими  (реєстр. № 1045 від 29.08.2019); 

про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо приведення у відповідність із Конституцією України", внесений народними депутатами України Гринчук О.А., Марченко Л.І. (реєстр. № 1045-1 від 06.09.2019).

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово голові підкомітету Фролову П.В. - співавтору законопроекту (реєстр.  № 1045), який поінформував народних депутатів України – членів Комітету по суті запропонованих змін до Регламенту Верховної Ради України та обґрунтував необхідність внесення цієї законодавчої ініціативи (стенограма додається).

Також головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. надав слово голові підкомітету Марченко Л.І., співавтору проекту Закону України (реєстр. № 1045-1), яка також поінформував народних депутатів України – членів Комітету по суті запропонованих змін до Регламенту Верховної Ради України та обґрунтувала необхідність внесення цієї законодавчої ініціативи (стенограма додається).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Приходько Н.І., Фролов П.В., Загородній Ю.І., Кальченко С.В., Пузійчук А.В.  (стенограма додається).                                              

 

Голосували (проект Закону України (реєстр. № 1045): «за» - 11 (одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо приведення у відповідність до Конституції України», внесений народними депутатами України              Фроловим П.В. та іншими (всього 21 підпис) (реєстр. № 1045 від 29.08.2019), і рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до першого розділу  порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, до розкладу пленарних засідань та відповідно до положень пункту 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами розгляду законопроекту (реєстр. № 1045) в першому читанні не підтримувати його.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

Голосували (проект Закону України (реєстр. № 1045-1): «за» - 6, «проти» - 0, «утрималися» - 5 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо приведення у відповідність із Конституцією України», внесений народними депутатами України  Гринчук О.А., Марченко Л.І. (реєстр. № 1045-1 від 06.09.2019), і рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до першого розділу порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання як такий, що повністю готовий до розгляду у першому читанні, до розкладу пленарних засідань та відповідно до положень частини другої статті 114 Регламенту Верховної Ради України за результатами розгляду законопроекту (реєстр. № 1045-1) в першому читанні прийняти його за основу та в цілому.

2. Співдоповідачем від Комітету на пленарному засіданні з цього питання визначити голову Комітету.

 

 

5. Різне.

Питань для розгляду та обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                   С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар Комітету                                               М.М.ПАПІЄВ

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку