5 вересня 2019 року (протокол №3)

Опубліковано 11 вересня 2019, о 09:17

 Комітет 

 

 

     

 

КОМІТЕТ З ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ, ДЕПУТАТСЬКОЇ ЕТИКИ

ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                          3

 

                                                                              05     вересня             19

                                                             

 

                                                              вул. Банкова, 6-8,

к. 418 (зал засідань)

                                                                     11 год. 00 хв.

 

                     Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

             Присутні члени Комітету: Пузійчук А.В., Культенко А.В. (з 11 год.  10 хв.), Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Приходько Н.І., Синютка О.М., Фролов П.В.

            

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В.,  Кукла А.О.,               Лисенко М.С., Меть Т.М.,  Моргун А.А., Попович Т.В., консультант Шаповалова  К.С.      

 

Присутні:

народні депутати України Гриб В.О., Магера С.В., Требушкін Р.В., Магомедов М.С.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Кальченка С.В., Культенка А.В., Папієва М.М., Приходько Н.І., Синютки О.М.;

помічники-консультанти народних депутатів України                       Шпенова Д.Ю., Новинського В.В., Требушкіна Р.В., Магомедова М.С.;

представник секретаріату депутатської фракції політичної партії «СЛУГА НАРОДУ» Сабецька О.Б.

 

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання Комітету.

 

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, і поставив на голосування питання щодо прийняття запропонованого ним порядку денного «за основу». 

 

Голосували: «за» - 10 (прийнято одноголосно).

 

Інших пропозицій та заперечень не надходило. 

 

Головуючий на засіданні голова Комітету Кальченко С.В. поставив на голосування питання щодо прийняття запропонованого порядку денного «в цілому». 

 

Голосували: «за» - 10 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

   1. Про заяви народних депутатів України про обрання їх до складу комітетів Верховної Ради України:

 

- Гриб В.О. до Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг;

 

-  Шпенова Д.Ю. до Комітету з питань правової політики;

 

- Новинського В.В. до Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин;

 

- Яценка А.В. до Комітету з питань екологічної політики та природокористування;

 

- Бакунця П.А. до Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування;        до Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування;

 

- Магери С.В. до Комітету з питань екологічної політики та природокористування;

 

- Магомедова М.С. до Комітету з питань економічного розвитку;

 

- Требушкіна Р.В. до Комітету з питань бюджету;

 

- Шенцева Д.О. до Комітету з питань правоохоронної діяльності.

 Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.                   

 

2. Про подання депутатської фракції Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" у Верховній Раді України щодо обрання народного депутата України Ларіна С.М. секретарем  Комітету з питань цифрової трансформації.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.                   

 

3. Про заяви окремих народних депутатів України про обрання їх членами комітетів Верховної Ради України.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.                   

 

4. Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Коваленко А.М.

Інформує:  голова Комітету Кальченко С.В.                   

 

5. Різне.

 

 

 

 

 

I. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про заяви народних депутатів України про обрання їх до складу комітетів Верховної Ради України:

 

- народного депутата України Гриб В.О. до Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг;

 

Голосували: «за» - 10 (одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати заяву народного депутата України Гриб В.О. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу та в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

З 11 год. 10 хв. у засіданні Комітету бере участь заступник голови Комітету Культенко А.В. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 11 (одинадцять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

-  народного депутата України Шпенова Д.Ю. до Комітету з питань правової політики;

 

Голосували: «за» - 11 (одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати заяву народного депутата України Шпенова Д.Ю. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу та в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

- народного депутата України Новинського В.В. до Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин;

 

Голосували: «за» - 11 (одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати заяву народного депутата України Новинського В.В. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу та в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

- народного депутата України Яценка А.В. до Комітету з питань екологічної політики та природокористування;

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. надав слово присутньому на засіданні народному депутату України               Магері С.В., який звернувся до народних депутатів України – членів Комітету з проханням врахувати також його бажання бути членом цього ж Комітету, оскільки з обранням  народного депутата України Яценка А.В. до Комітету з питань екологічної політики та природокористування утвориться певна колізія із використанням квоти для позафракційних народних депутатів України (стенограма додається). 

 

Голосували: «за» - 11 (одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати заяву народного депутата України Яценка А.В. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу та в цілому (проект Постанови додається).

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету дещо змінити порядок розгляду першого питання порядку денного та розглянути подання депутатської фракції Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" у Верховній Раді України щодо обрання народного депутата України Ларіна С.М. секретарем  Комітету з питань цифрової трансформації, яке планувалося розглядати другим питанням, а потім продовжити розгляд заяв народних депутатів України, включених до першого питання (стенограма додається).

Зауважень та пропозицій не надходило.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про подання депутатської фракції Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" у Верховній Раді України щодо обрання народного депутата України Ларіна С.М. секретарем  Комітету з питань цифрової трансформації.

 

Голосували: «за» - 11 (одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати подання депутатської фракції Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ" та внести на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання» і рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу і в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити голову Комітету.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. запропонував продовжити розгляд заяв народних депутатів України про обрання їх членами комітетів і поінформував народних депутатів України – членів Комітету по ситуації із заявами народних депутатів України                    Бакунця П.А., Магери С.В., Магомедова М.С., Требушкіна Р.В. та                  Шенцева Д.О. і запропонував проект рішення Комітету, який передбачає пропозицію до вищезазначених  народних депутатів  України  визначитися щодо інших комітетів Верховної Ради України, де є невикористана квота для позафракційних народних депутатів України (стенограма додається).

 

Також головуючий надав слово присутнім на засіданні Комітету народним депутатам України Требушкіну Р.В. та Магомедову М.С., які обґрунтували свій вибір саме Комітету з питань бюджету та Комітету з питань економічного розвитку і звернулися з проханням винайти можливість задовольнити їх бажання працювати саме в цих комітетах (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. пояснив правову позицію Комітету у цьому питанні та обґрунтував запропоноване Комітетом рішення  (стенограма додається). 

 

В обговоренні питання також взяв участь голова підкомітету                 Фролов П.В. (стенограма додається).                                              

 

Голосували: «за» - 11 (одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Враховуючи відсутність квот у комітетах: з питань бюджету; з питань економічного розвитку; з питань правоохоронної діяльності; з питань екологічної політики та природокористування;  з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування; з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, звернутися до народних депутатів України Требушкіна Р.В., Магомедова М.С., Шенцева Д.О., Магери С.В., Бакунця П.А. і запропонувати їм визначитися щодо обрання до складу одного із комітетів Верховної Ради України, в яких ще не використана квота для позафракційних народних депутатів України.

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що до Комітету щойно надійшли заяви народних депутатів України – членів депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Циби Т.В., Гришиної Ю.М., Остапенка А.Д., Калаура І.Р., Руденка О.С., Штепи С.С.   про обрання їх членами комітетів Верховної Ради України та заява народного депутата України Коваленко А.М. про дострокове припинення повноважень. Якщо не буде заперечень, то розгляд зазначених заяв пропонується внести до порядку денного та розглянути на засіданні Комітету, але  є необхідність оголосити перерву на 30 хвилин для підготовки секретаріатом Комітету необхідних матеріалів для членів Комітету (стенограма додається).

Зауважень та пропозицій не надходило.

Перерва.

 

Продовження засідання Комітету після перерви

 

12 год. 30 хв.

 

Головує: голова Комітету Кальченко С.В.

Присутні члени Комітету: Пузійчук А.В., Савченко О.С., Папієв М.М., Гринчук О.А., Загородній Ю.І., Марченко Л.І., Приходько Н.І.,                    Синютка О.М., Фролов П.В.

Відсутній член Комітету:  Культенко А.В.               

 

Головуючий на засіданні Комітету голова Комітету Кальченко С.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету включити до порядку денного засідання Комітету та розглянути заяви народних депутатів України – членів депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Циби Т.В., Гришиної Ю.М., Остапенка А.Д., Калаура І.Р.,  Руденка О.С., Штепи С.С.  про обрання їх членами комітетів Верховної Ради України та заяву народного депутата України Коваленко А.М. про дострокове припинення повноважень (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 9 (одноголосно).

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про заяви народних депутатів України – членів депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Циби Т.В., Гришиної Ю.М., Остапенка А.Д.,               Калаура І.Р., Руденка О.С., Штепи С.С.  про обрання їх членами комітетів Верховної Ради України

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Приходько Н.І., Кальченко С.В., Папієв М.М., Фролов П.В. (стенограма додається).                                             

 

З 12 год. 36 хв. у засіданні Комітету бере участь заступник голови Комітету Савченко О.С. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 10 (десять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: «за» - 10 (одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Підтримати заяви народних депутатів України – членів депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Циби Т.В.,                    Гришиної Ю.М., Остапенка А.Д., Калаура І.Р., Руденка О.С., Штепи С.С. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу та в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову Комітету.

 

Головуючий надав слово секретарю Комітету Папієву М.М., який запропонував оформити прийняті Комітетом рішення про зміни у складі комітетів Верховної Ради України оформити одним проектом Постанови Верховної Ради України та внести його народними депутатами України  - членами Комітету (стенограма додається).

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію голови Комітету Кальченка С.В. про заяву народного депутата України Коваленко А.М., члена депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ", про дострокове припинення повноважень народного депутата України у зв’язку призначенням її на посаду Заступника Керівника Офісу Президента України.

 

Голосували: «за» - 10 (одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Коваленко А.М.».

2. Доповідачем від Комітету визначити голову Комітету.

 

 

5. Різне.

Народні депутати України – члени Комітету обмінялись думками щодо питань організації роботи Комітету, зокрема, стосовно підготовки і попереднього розгляду законопроектів, щодо яких Комітет визначений головним, та розгляд яких визначено Президентом України невідкладним відповідно до доручень Верховної Ради України та Голови Верховної Ради України, а також щодо призначення наступного засідання Комітету на                    9 вересня ц.р. о 14 год. 00 хв. (стенограма додається).

 

 

Голова Комітету                                                   С.В.КАЛЬЧЕНКО

 

Секретар Комітету                                               М.М.ПАПІЄВ

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку