18 червня 2019 року (протокол №150)

Опубліковано 19 червня 2019, о 15:26

 Комітет 

 

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

                                                                                       

                                                                                        150

 

                                                                           18           червня          19

  

                                                         

                                                                 вул. Грушевського, 5

ІІІ поверх кулуарів, кімн. 5                                                                                                                                                                  12 год. 00 хв. 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Лубінець Д.В.,                   Войцеховська С.М.,   Данілін В.Ю.,   Кишкар П.М.,  Папієв М.М.

Відсутні члени Комітету:  Бондар В.В.,  Купрієнко О.В., Шахов С.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступники керівника секретаріату Комітету Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Моргун А.А., Лисенко М.С., консультант Шаповалова К.С.

 

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Арешонкова В.Ю., Папієва М.М.

 

Стенограма та аудіозапис не ведуться

(у зв’язку з відсутністю технічної можливості).

 

Головуючий на засіданні Комітету перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував розглянути проект порядку денного засідання Комітету, який складається з шести основних питань та питання різне.

Інших пропозицій та заперечень щодо порядку денного засідання Комітету не надходило.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» -  6  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про заяву народного депутата України Бухарєва В.В. про складення ним депутатських повноважень.

Інформують:  перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

                        голова підкомітету Войцеховська С.М.

 

2. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо порядку реалізації конституційних механізмів відповідальності влади», внесений народними депутатами України Писаренком В.В., Гєллєром Є.Б. (реєстр. № 10197 від 29.03.2019).

Інформує:    перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про проект Закону України «Про парламентський контроль за дотриманням положень законів в діяльності спеціальних служб та правоохоронних органів держави», внесений народними депутатами України Левусом А.М., Висоцьким С.В., Гопко Г.М. (реєстр. № 9462 від 09.01.2019).

Інформує:    перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4. Про проект Закону України «Про порядок застосування мов в Україні», внесений народними депутатами України Німченком В.І., Шуфричем Н.І. (реєстр. № 10296 від 16.05.2019).  

Інформує:    перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

5. Про проект Закону України «Про мови в Україні», внесений народними депутатами України Вілкулом О.Ю., Новинським В.В. (реєстр. № 10355 від 31.05.2019).

Інформує:    перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

6. Проект розкладу засідань Комітету в липні 2019 року.   

Інформує:    перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

7. Різне

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяву народного депутата України Бухарєва В.В., члена депутатської фракції політичної партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» у Верховній Раді України, про складення ним депутатських повноважень.                               

 

Голосували: «за» -  6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Бухарєва В.В.».

2. Доповідачем від Комітету визначити першого заступника голови Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо порядку реалізації конституційних механізмів відповідальності влади», внесений народними депутатами України Писаренком В.В., Гєллєром Є.Б. (реєстр. № 10197 від 29.03.2019).

 

Голосували: «за» - 6  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо порядку реалізації конституційних механізмів відповідальності влади», внесений народними депутатами України              Писаренком В.В. та Гєллєром Є.Б. (реєстр. № 10197 від 29.03.2018).

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією, відповідно до частини першої, пунктів 2, 4 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, повернути законопроект (реєстр. № 10197) суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про парламентський контроль за дотриманням положень законів в діяльності спеціальних служб та правоохоронних органів держави», внесений народними депутатами України Левусом А.М., Висоцьким С.В., Гопко Г.М. (реєстр. № 9462 від 09.01.2019).

 

Голосували: «за» -  6 (прийнято одноголосно).

 

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України «Про парламентський контроль за дотриманням положень законів в діяльності спеціальних служб та правоохоронних органів держави», внесений народними депутатами України Левусом А.М., Висоцьким С.В., Гопко Г.М. (реєстр. № 9462 від 09.01.2019), та направити його Комітету з питань національної безпеки і оборони, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про порядок застосування мов в Україні», внесений народними депутатами України Німченком В.І.,                Шуфричем Н.І. (реєстр. № 10296 від 16.05.2019). 

 

Голосували: «за» -  6  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України «Про порядок застосування мов в Україні», внесений народними депутатами України Німченком В.І., Шуфричем Н.І. (реєстр. № 10296 від 16.05.2019), та направити його Комітету з  питань культури і духовності, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

З 12 год. 07 хв. участь у засіданні Комітету бере заступник голови Комітету Арешонков В.Ю. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 7 (сім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про мови в Україні», внесений народними депутатами України Вілкулом О.Ю., Новинським В.В. (реєстр. № 10355 від 31.05.2019).

 

Голосували: «за» -  7  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України «Про мови в Україні», внесений народними депутатами України Вілкулом О.Ю.,                  Новинським В.В. (реєстр. № 10355 від 31.05.2019), і направити його Комітету з  питань культури і духовності, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект розкладу засідань Комітету в липні 2019 року.

 

Голосували: «за» - 7  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити проект розкладу засідань Комітету в липні 2019 року.

 

7. Різне.

Народні депутати України – члени Комітету обмінялись думками щодо представника від Комітету для проведення особистого прийому громадян.

 

 

 

 

 

 

Перший заступник  

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку