5 червня 2019 року (протокол №149)

Опубліковано 07 червня 2019, о 15:18

 Комітет 

 

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

                                                                                       

                                                                                          149

 

                                                                             05           червня          19

  

                                                         

                                                                 вул. Грушевського, 5

                                                                          конференц-зала № 2

                                                                                           12 год. 00 хв. 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Лубінець Д.В.,                   Войцеховська С.М.,   Данілін В.Ю.,   Кишкар П.М.   

Відсутній член Комітету:  Бондар В.В.,  Купрієнко О.В., Папієв М.М., Шахов С.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступники керівника секретаріату Комітету Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Кукла А.С., Лисенко М.С., Олексійчук О.М., консультант Шаповалова К.С.

 

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Арешонкова В.Ю., Войцеховської С.М., Папієва М.М.

 

Стенограма та аудіозапис не ведуться

(у зв’язку з відсутністю технічної можливості).

 

Головуючий на засіданні Комітету перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував розглянути проект порядку денного засідання Комітету, який складається з трьох основних питань та питання різне.

Інших пропозицій та заперечень щодо порядку денного засідання Комітету не надходило.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 6  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону України "Про спеціальну тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з проведення розслідування вчинення Президентом державної зради або іншого злочину", внесений народним депутатом України Гончаренком О.О. (реєстр. № 10339 від 29.05.2019).

Інформує:  перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про проект Закону України "Про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент)", внесений Президентом України (реєстр.№ 10340 від 29.05.2019).

Інформує:    перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про звернення народного депутата України Кришина О.Ю.                         (від 29.05.2019 № 102193) та звернення народного депутата України           Бендюженка Ф.В. (від 31.05.2019 № 103357) щодо надання роз’яснення Комітету про застосування окремих положень Закону України «Про статус народного депутата України» (особливостей подання народним депутатом України декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у зв’язку з достроковим припиненням повноважень Верховної Ради України).

Інформує:    перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4. Різне

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про спеціальну тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з проведення розслідування вчинення Президентом державної зради або іншого злочину", внесений народним депутатом України Гончаренком О.О. (реєстр. № 10339 від 29.05.2019).                               

 

Голосували: «за» -  6  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України «Про спеціальну тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з проведення розслідування вчинення Президентом державної зради або іншого злочину», внесений народним депутатом України  Гончаренком О.О. (реєстр. № 10339 від 29.05.2019).

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією, відповідно до частини першої, пунктів 2, 4  частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, повернути законопроект (реєстр. № 10339) суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент)", внесений Президентом України (реєстр.                № 10340 від 29.05.2019).

 

Голосували: «за» -  6  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України "Про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент)", внесений Президентом України Зеленським В.О. (реєстр. № 10340 від 29.05.2019), та направити його Комітету з питань правової політики та правосуддя, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього проекту Закону України.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про звернення народного депутата України Кришина О.Ю. (від 29.05.2019 № 102193) та звернення народного депутата України Бендюженка Ф.В. (від 31.05.2019 № 103357) щодо надання роз’яснення Комітету про застосування окремих положень Закону України «Про статус народного депутата України» (особливостей подання народним депутатом України декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у зв’язку з достроковим припиненням повноважень Верховної Ради України).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Войцеховська С.М., Лубінець Д.В., Кишкар П.М., Пинзеник П.В., Данілін В.Ю.

 

Голосували: «за» - 6  (прийнято одноголосно).

 

 

УХВАЛИЛИ:

1. Роз’яснення про застосування окремих положень Закону України «Про статус народного депутата України» щодо особливостей подання народним депутатом України декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у зв’язку з достроковим припиненням повноважень Верховної Ради України.

2. Роз’яснення Комітету надіслати:

2.1. Народним депутатам України Кришину О.Ю. та Бендюженку Ф.В., Голові національного агентства з питань запобігання корупції Мангулу О.А. в порядку інформування;

2.2. Апарату Верховної Ради України для забезпечення інформування народних депутатів України про особливості подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у зв’язку з достроковим припиненням повноважень Верховної Ради України, про які йдеться у роз’ясненні Комітету, та для контролю виконання Управлінням справами Апарату Верховної Ради України пункту 3 цього рішення.

3. Управлінню справами Апарату Верховної Ради України забезпечити підготовку відомостей про доходи народних депутатів України за місцем роботи за період, що не був охоплений раніше поданими щорічними деклараціями: з                   1 січня 2019 року включно з днем, що передуватиме дню відкриття першого засідання першої сесії новообраної Верховної Ради України.

 

 

11. Різне.

Питань для розгляду та обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

 

 

Перший заступник  

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку