12 березня 2019 року (Протокол № 141)

Опубліковано 13 березня 2019, о 16:59

 Комітет 

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

                                                                                          142

 

                                                                                   12      березня             19

  

                                                         

                                                                 вул. Грушевського, 5

                                                                          1 поверх, кімн. 3

                                                                                           12 год. 00 хв. 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В.,  Войцеховська С.М.,  Данілін В.Ю.,  Кишкар П.М., Папієв М.М.,  Шахов С.В.

 

Відсутній член Комітету:  Бондар В.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Комітету Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Кукла А.О., Меть Т.М., Моргун А.А., Нижник К.А., консультант Шаповалова К.С., Лисенко М.С. – переможець конкурсу на зайняття вакантної посади головного консультанта секретаріату Комітету.

 

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Арешонкова В.Ю., Войцеховської С.М., Папієва М.М., Пинзеника П.В.;

помічник-консультант народного депутата України Шпенова Д.Ю.

 

         Стенограма та аудіозапис не ведуться

(у зв’язку з відсутністю технічної можливості).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного засідання, який складається з трьох основних питань, одного додаткового питання та питання «Різне».

Інших пропозицій та застережень не надходило.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» -  8   (одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 28.02.2019 про прийняття в цілому як закону законопроекту «Про внесення змін до розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку» (реєстраційний № 9474 від 16.01.2019 р.)», внесений народним депутатом України Опанасенком О.В. (реєстр. № 9474-П1 від 01.03.2019).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань перевірки оприлюднених фактів можливих корупційних дій голови Полтавської обласної державної адміністрації  Головка В.А.», внесений народним депутатом України   Капліним С.М. (реєстр.   № 10112 від 28.02.2019).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про розгляд на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" щодо забезпечення економічної конкуренції та захисту прав пацієнтів при здійсненні роздрібної торгівлі лікарськими засобами», внесеного народними депутатами України Сисоєнко І.В., Романовою А.А., Кремнем Т.Д. та іншими (реєстр. № 8591 від 12.07.2018).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4. Про подання Комітету щодо призначення Лисенко М.С. на посаду головного консультанта секретаріату Комітету.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

5. Різне

 

 

     1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 28.02.2019 про прийняття в цілому як закону законопроекту «Про внесення змін до розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку» (реєстраційний № 9474 від 16.01.2019 р.)», внесений народним депутатом України Опанасенком О.В. (реєстр. № 9474-П1 від 01.03.2019).

 

 Голосували: «за» -  8  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 28.02.2019 про прийняття в цілому як закону законопроекту «Про внесення змін до розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку» (реєстраційний № 9474 від 16.01.2019 р.)», внесений народним депутатом України Опанасенком О.В. (реєстр. № 9474-П1 від 01.03.2019), та прийняли рішення запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді цього проекту Постанови на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань перевірки оприлюднених фактів можливих корупційних дій голови Полтавської обласної державної адміністрації Головка В.А.», внесений народним депутатом України   Капліним С.М. (реєстр.   № 10112 від 28.02.2019).

 

 Голосували: «за» -  8   (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань перевірки оприлюднених фактів можливих корупційних дій голови Полтавської обласної державної адміністрації Головка В.А.», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр.              № 10112 від 28.02.2019).

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, повернути зазначений проект Постанови (реєстр.  № 10112) суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про розгляд на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" щодо забезпечення економічної конкуренції та захисту прав пацієнтів при здійсненні роздрібної торгівлі лікарськими засобами», внесеного народними депутатами України Сисоєнко І.В., Романовою А.А., Кремнем Т.Д. та іншими (реєстр. № 8591 від 12.07.2018).

 

 Голосували: «за» -  8  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо забезпечення економічної конкуренції та захисту прав пацієнтів при здійсненні роздрібної торгівлі лікарськими засобами» (реєстр. №8591 від 26.02.2019, доопрацьований), внесений народними депутатами України Сисоєнко І.В. та іншими народними депутатами України (всього 8 підписів), і прийняли рішення направити його народному депутату України Сисоєнко І.В. та в порядку інформування Комітету з питань охорони здоров’я, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про пропозицію керівника секретаріату Комітету Нехоци М.В. щодо рекомендацій Комісії з проведення конкурсу на зайняття вакантних посад державної служби в Апараті Верховної Ради України про призначення Лисенко Марії Сергіївни на посаду головного консультанта секретаріату Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України, як переможця конкурсу на зайняття вакантної посади головного консультанта секретаріату Комітету.

 

 Голосували: «за» -  8   (прийнято одноголосно).

 

 

УХВАЛИЛИ:

Звернутися до Першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. з поданням про призначення Лисенко М.С. на посаду головного консультанта секретаріату Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України із встановленням випробування строком один місяць.

 

З 12 год. 10 хв. у засіданні Комітету бере участь голова підкомітету Кишкар П.М., загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

5. Різне

Заступник голови Комітету Купрієнко О.В. поінформував про окремі випадки порушення встановленої Регламентом Верховної Ради України процедури, зокрема, всупереч положень статті 104 Регламенту Верховної Ради України, відкликання суб’єктом права законодавчої ініціативи законопроекту після прийняття його в першому читанні та під час підготовки законопроекту до другого читання, а також вніс пропозицію у разі звернення головного комітету з цього питання до Комітету розглянути його на засіданні  та висловити правову позицію Комітету.

В обміні думками взяли участь народні депутати України – члени Комітету Папієв М.М. та Войцеховська С.М., які, зокрема, висловились на підтримку пропозиції заступника голови Комітету Купрієнка О.В.

 

 

 

 

 

 

 

Перший заступник

голови Комітету                                                                       П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                                    Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку