5 лютого 2019 року (Протокол № 140)

Опубліковано 07 лютого 2019, о 10:00

 Комітет 

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

                                                                                          140

 

                                                                                   05      лютого             19

  

                                                         

                                                                 вул. Грушевського, 5

                                                                          3 поверх кулуарів

                                                                                           12 год. 00 хв. 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Лубінець Д.В., Купрієнко О.В., Войцеховська С.М.,  Данілін В.Ю., Кишкар П.М., Папієв М.М.

 

Відсутні члени Комітету:  Бондар В.В., Шахов С.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: заступники керівника секретаріату Комітету Вауліна І.І., Прилуцька І.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Моргун А.А., консультант Шаповалова К.С.

 

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Арешонкова В.Ю., Войцеховської С.М.

 

         Стенограма та аудіозапис не ведуться

(у зв’язку з відсутністю технічної можливості).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного засідання, який складається з трьох основних питань та питання різне.

Інших пропозицій та застережень не надходило.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» -   7   (одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про розгляд на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству», внесеного народними депутатами України  Кулінічем О.І., Бакуменком О.Б., Ляшком О.В. та іншими народними депутатами України (всього  31  підпис) (реєстр.  № 8121 від 14.03.2018), проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення передумов для захисту економічних та спадкових прав громадян в сільській місцевості», внесеного народними депутатами України Іванчуком А.В., Луценко І.С., Бурбаком М.Ю., Дубневичем Я.В., Довбенком М.В.,  Княжицьким М.Л. (реєстр. № 9140 від 01.10.2018) та проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій захисту державою права власності», внесеного народними депутатами України Іванчуком А.В., Луценко І.С. (реєстр. № 9311 від 21.11.2018).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про розгляд на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про фінансування охорони здоров'я та загальнообов'язкове медичне страхування в Україні», внесеного народними депутатами України Шипком А.Ф., Бахтеєвою Т.Д. та іншими народними депутатами України (всього 6 підписів) (реєстр. № 9163 від 04.10.2018).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про внесення змін до рішення Комітету про створення робочої групи з підготовки проекту закону України про парламентську службу, прийнятого на засіданні Комітету 17 січня 2018 року (протокол № 105).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4. Різне.

 

     1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про розгляд на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству», внесеного народними депутатами України  Кулінічем О.І., Бакуменком О.Б., Ляшком О.В. та іншими народними депутатами України (всього  31  підпис) (реєстр.  № 8121 від 14.03.2018), проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення передумов для захисту економічних та спадкових прав громадян в сільській місцевості», внесеного народними депутатами України Іванчуком А.В., Луценко І.С., Бурбаком М.Ю., Дубневичем Я.В., Довбенком М.В.,  Княжицьким М.Л. (реєстр. № 9140 від 01.10.2018) та проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій захисту державою права власності», внесеного народними депутатами України Іванчуком А.В., Луценко І.С. (реєстр. № 9311 від 21.11.2018).

 

 Голосували: «за» -   7   (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству», внесеного народними депутатами України Кулінічем О.І., Бакуменком О.Б., Ляшком О.В. та іншими народними депутатами України    (всього  31  підпис) (реєстр.  № 8121 від 14.03.2018), проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення передумов для захисту економічних та спадкових прав громадян в сільській місцевості», внесеного народними депутатами України Іванчуком А.В.,  Луценко І.С., Бурбаком М.Ю., Дубневичем Я.В., Довбенком М.В.,                   Княжицьким М.Л. (реєстр. № 9140 від 01.10.2018) та проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій захисту державою права власності», внесеного народними депутатами України Іванчуком А.В., Луценко І.С. (реєстр. № 9311 від 21.11.2018), і прийняли рішення направити його Голові Верховної Ради України Парубію А.В. в порядку інформації та Першому заступнику Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючому справами Боднару П.О. для врахування в роботі.

 

Перед початком розгляду другого питання порядку денного у засіданні Комітету бере участь заступник голови Комітету Купрієнко О.В., загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про розгляд на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Закону України «Про фінансування охорони здоров'я та загальнообов'язкове медичне страхування в Україні», внесеного народними депутатами України Шипком А.Ф., Бахтеєвою Т.Д. та іншими народними депутатами України (всього  6 підписів) (реєстр. № 9163 від 04.10.2018).

 

 Голосували: «за» - 8  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України «Про фінансування охорони здоров'я та загальнообов'язкове медичне страхування в Україні», внесений народними депутатами України Шипком А.Ф., Бахтеєвою Т.Д. та іншими народними депутатами України (всього 6 підписів) (реєстр. № 9163 від 04.10.2018), і прийняли рішення направити його Голові Верховної Ради України Парубію А.В. та в порядку інформації комітетам з питань охорони здоров’я та з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про внесення змін до рішення Комітету про створення робочої групи з підготовки проекту закону України про парламентську службу, прийнятого на засіданні Комітету 17 січня 2018 року (протокол № 105).

 

 Голосували: «за» -  8  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Пункт 1 рішення Комітету про створення робочої групи з підготовки проекту закону України про парламентську службу, прийнятого на засіданні Комітету
17 січня 2018 року (протокол № 105),
викласти в такій редакції:  

«1. Створити робочу групу з підготовки проекту закону України про парламентську службу у складі:

керівник робочої групи:

- Пинзеник Павло Васильович – перший заступник голови Комітету,

 

члени робочої групи:

народні депутати України – члени Комітету:

- Арешонков Володимир Юрійович – заступник голови Комітету,

- Купрієнко Олег Васильович – заступник голови Комітету,

- Лубінець Дмитро Валерійович – секретар Комітету,

- Войцеховська Світлана Михайлівна – голова підкомітету з питань законодавства про статус народного депутата України,

- Данілін Владислав Юрійович – голова підкомітету з питань забезпечення діяльності Верховної Ради України та народних депутатів України,

- Кишкар Павло Миколайович – голова підкомітету з питань організації роботи Верховної Ради України,

- Папієв Михайло Миколайович – голова підкомітету з питань депутатської етики,

- Бондар Віктор Васильович – член Комітету,

- Шахов Сергій Володимирович – член Комітету;

 

працівники секретаріату Комітету:

- Нехоца Марія Василівна – керівник секретаріату Комітету,

- Прилуцька Інна Володимирівна – заступник керівника секретаріату Комітету,

- Кукла Аліна Олександрівна – головний консультант секретаріату Комітету,

- Меть Тетяна Миколаївна – головний консультант секретаріату Комітету,

- Моргун Антон Анатолійович – головний консультант секретаріату Комітету,

- Олексійчук Олеся Миколаївна – головний консультант секретаріату Комітету,

 

працівники Апарату Верховної Ради України (за попереднім погодженням):

- Зеленьов Володимир Михайлович – керівник управління з питань проходження законопроектів та роботи з комітетами і депутатськими фракціями Головного організаційного управління Апарату Верховної Ради України,

- Кирилюк Тетяна Миколаївна – головний консультант секретаріату Комітету з питань правової політики та правосуддя,

- Лещенко Микола Михайлович – керівник відділу з питань державної служби, добору та розвитку персоналу Управління кадрів Апарату Верховної Ради України,

- Ляшко Ірина Володимирівна – головний консультант секретаріату Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування,

- Майборода Микола Володимирович – керівник Головного управління документального забезпечення Апарату Верховної Ради України,

- Маковський Олександр Анатолійович – заступник керівника секретаріату Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування,

- Мішура Світлана Іванівна – заступник керівника Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України – керівник управління конституційного законодавства та державного будівництва,

- Ришелюк Андрій Миколайович – заступник керівника Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України,

- Сміян Олена Аркадіївна – заступник керівника Управління кадрів Апарату Верховної Ради України,

- Шкуріна Лідія Борисівна – позаштатний консультант секретаріату Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування,

- Шаршак Тетяна Андріївна – керівник відділу з питань екологічного, соціального та гуманітарного законодавства управління цивільного, фінансового та соціального законодавства Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України,

- Юр’єв Сергій Євгенович – заступник керівника секретаріату Комітету з питань правової політики та правосуддя;

 

працівники Інституту законодавства Верховної Ради України (за попереднім погодженням):

- Скомороха Тарас Вікторович – заступник завідувача відділом Інституту, кандидат юридичних наук,

- Данилюк Юрій Васильович – завідувач сектором Інституту, кандидат юридичних наук.»

 

4. Різне.

Головуючий на засіданні Комітету перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про лист заступника Керівника Апарату Верховної Ради України Слишинського В.І. стосовно поточного уточнення основних показників Мобілізаційного плану Верховної Ради України та погодив порядок надання необхідної інформації щодо народних депутатів України – членів Комітету, секретаріату Комітету для уточнення.

 

 

 

 

 

Перший заступник

голови Комітету                                                                       П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                                    Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку