7 листопада 2018 року ( протокол №132 )

Опубліковано 19 листопада 2018, о 11:11

 Комітет 

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                          132

 

                                                                            07        листопада          18

  

                                                         

                                                                 вул. Банкова, 6-8,

                                                                          кімн. 418 (зал засідань)

                                                                                           15 год. 00 хв. 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Кишкар П.М.,  Папієв М.М., Данілін В.Ю.

Відсутні члени Комітету:  Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Бондар В.В., Шахов С.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: заступник керівника секретаріату Комітету Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Кукла А.О., Меть Т.М., Моргун А.А., Олексійчук О.М., Попович Т.В., консультант Шаповалова К.С.

 

Присутні:

радник Голови Верховної Ради України Малик А.І.;

провідний консультант Головного організаційного управління Апарату Верховної Ради України Антонюк О.А.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Арешонкова В.Ю., Лубінця Д.В., Папієва М.М., Даніліна В.Ю.;

помічник-консультант народного депутата України Пташник В.Ю.;

куратор Програми USAID РАДА -  Гурківська А.І.

 

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував розглянути проект порядку денного засідання Комітету, який складається з шести основних питань та питання різне.

 

Голова підкомітету Войцеховська С.М. запропонувала до розгляду в «Різному» питання неетичної поведінки народного депутата України Мисика В.Ю. стосовно народного депутата України Пташник В.Ю.

 

Інших пропозицій та заперечень щодо порядку денного засідання Комітету не надходило.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» -  6  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1.                 Про заяву народного депутата України Савки І.І.  про обрання його членом Комітету з питань запобігання і протидії корупції.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

                   голова підкомітету Кишкар П.М.

 

2.                 Про питання дотримання норм етики на пленарному засіданні Верховної Ради України 3 жовтня 2018 року під час виступу з трибуни народного депутата України Капліна С.М.

Інформує:  перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

                   

3.                Про проект Постанови Верховної Ради України "Про створення депутатської робочої групи з питань вивчення причин затягування притягнення до відповідальності осіб, обвинувачених у вбивстві Кременчуцького міського голови Бабаєва О.М.", внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр.    № 9130 від 27.09.2018).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4.                 Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту інвесторів від зловживань на ринках капіталу", внесений народними депутатами України – членами Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Довбенком М.В. та іншими (реєстр. № 6303-д від 04.07.2018).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

5.                Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Кабінет Міністрів України" щодо забезпечення прозорості роботи Кабінету Міністрів України та полегшення здійснення парламентського контролю, внесеного народними депутатами України Веселовою Н.В., Луценком І.В., Єднаком О.В., Кишкарем П.М., Лещенком С.А., Заліщук С.П. (реєстр. № 8568 від 05.07.2018).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

6.                Питання організації роботи Комітету (обрання голови підкомітету).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

7.                Різне

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. та голови підкомітету Кишкаря П.М. про заяву народного депутата України Савки І.І.  про обрання його членом Комітету з питань запобігання і протидії корупції.

 

Голосували: «за» -  6  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Враховуючи те, що розрахункову квоту депутатської фракції Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» в Комітеті з питань запобігання і протидії корупції повністю не використано, підтримати заяву народного депутата України Савки І.І. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України підтримати його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. щодо питання дотримання норм етики на пленарному засіданні Верховної Ради України 3 жовтня 2018 року під час виступу з трибуни народного депутата України Капліна С.М.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. нагадав народним депутатам України – членам Комітету про те, що розгляд питання розпочато ще на попередньому засіданні Комітету та повідомив про те, що народний депутат України Каплін С.М. був заздалегідь повідомлений про намір Комітету розглянути вищезазначене питання та одночасно він буз запрошений для участі у засіданні Комітету сьогодні, натомість з невідомих причин народний депутат України Каплін С.М., наразі, відсутній, а отже пропонується продовжити розгляд питання без його особистої участі (стенограма додається).

Таку пропозицію підтримали народні депутати України – члени Комітету Войцеховська С.М., Кишкар П.М., Лубінець Д.В., Папієв М.М та взяли участь в обговоренні цього питання (стенограма додається).

 

За результатами обговорення народні депутати України – члени Комітету дійшли висновку щодо необхідності застосування положень частини п’ятої  статті 51 Регламенту Верховної Ради України до питання дотримання норм етики на пленарному засіданні Верховної Ради України 3 жовтня 2018 року під час виступу з трибуни народного депутата України Капліна С.М. та запропонували внести відповідні зміни до проекту рішення Комітету (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 4, «проти» - 0, «утримались» - 2   (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету про дотримання норм етики народним депутатом України Капліним С.М. на пленарному засіданні Верховної Ради України  3 жовтня 2018 року під час виступу з трибуни

2. Рекомендувати Верховній Раді України розглянути питання дотримання норм етики народним депутатом України Капліним С.М. на пленарному засіданні Верховної Ради України 3 жовтня 2018 року під час виступу з трибуни та прийняти рішення про позбавлення народного депутата України Капліна С.М. права брати участь у п’яти пленарних засіданнях Верховної Ради України і довести таке рішення до відома виборців через газету «Голос України».

3. Рішення Комітету надіслати Верховній Раді України, Голові Верховної Ради України Парубію А.В. для організації підготовки питання для розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України (пункт 13 частини першої статті 78 Регламенту Верховної Ради України) та депутатським фракціям (депутатським групам) у Верховній Раді України в порядку інформації.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про створення депутатської робочої групи з питань вивчення причин затягування притягнення до відповідальності осіб, обвинувачених у вбивстві Кременчуцького міського голови Бабаєва О.М.", внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр.  № 9130 від 27.09.2018).

 

Голосували: «за» - 6  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на  проект Постанови Верховної Ради України "Про створення депутатської робочої групи з питань вивчення причин затягування притягнення до відповідальності осіб, обвинувачених у вбивстві Кременчуцького міського голови Бабаєва О.М.", внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр.  № 9130 від 27.09.2018).

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути зазначений проект Постанови (реєстр. № 9130)  суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту інвесторів від зловживань на ринках капіталу", внесений народними депутатами України – членами Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Довбенком М.В. та іншими (реєстр. № 6303-д від 04.07.2018).

 

Голосували: «за» -  6  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту інвесторів від зловживань на ринках капіталу", внесений народними депутатами України – членами Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності Довбенком М.В. та іншими (реєстр. № 6303-д від 04.07.2018), та прийняли рішення направити його до Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Кабінет Міністрів України" щодо забезпечення прозорості роботи Кабінету Міністрів України та полегшення здійснення парламентського контролю, внесеного народними депутатами України Веселовою Н.В., Луценком І.В., Єднаком О.В., Кишкарем П.М., Лещенком С.А., Заліщук С.П. (реєстр. № 8568 від 05.07.2018).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. надав слово народному депутату України Кишкарю П.М. – співавтору проекту Закону, який обґрунтував необхідність, на його думку, внесення цього законопроекту (стенограма додається).

  

Голосували: «за» -  6  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Кабінет Міністрів України" щодо забезпечення прозорості роботи Кабінету Міністрів України та полегшення здійснення парламентського контролю, внесеного народними депутатами України Веселовою Н.В., Луценком І.В., Єднаком О.В., Кишкарем П.М., Лещенком С.А., Заліщук С.П. (реєстр. № 8568 від 05.07.2018), та прийняли рішення направити його Комітету з питань правової політики та правосуддя, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про організацію роботи Комітету (обрання голови підкомітету).

 

Голосували: «за» -  5, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Обрати народного депутата України – члена Комітету Даніліна Владислава Юрійовича головою підкомітету з питань забезпечення діяльності Верховної Ради України та народних депутатів України.

 

 

7. Різне.

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. у розвиток порушеного головою підкомітету Войцеховською С.М. на початку засідання Комітету питання, поінформував про те, що у Комітеті на розгляді знаходиться лист від народного депутата України Пташник В.Ю. щодо розгляду Комітетом скарги про дії народного депутата України Мисика В.Ю., який під час засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності  17 жовтня 2018 року некоректно висловився на її адресу та на адресу Голови союзу експертів України  Головченко Л.М. Одночасно про розгляд цього питання на засіданні Комітету звертається Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Денісова Л.Л., а також до Комітету надійшов лист від Громадської організації «Ліга захисту прав жінок «Гармонія рівних», у якому так само порушується питання висловлювань народного депутата України  Мисика В.Ю. на адресу народного депутата України Пташник В.Ю. під час засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності 17 жовтня 2018 року (стенограма додається).

 

Народні депутати України – члени Комітету Кишкар П.М., Папієв М.М. обмінялись думками стосовно запропонованої головою підкомітету Войцеховською С.М. теми для обговорення в «Різному», підтримали її пропозицію розглянути на наступному засіданні Комітету питання етики поведінки народного депутата України Мисика В.Ю. на засіданні Комітету  з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, до складу   якого він входить, а також усі присутні члени Комітету підтримали пропозицію привернути увагу не тільки народних депутатів України, але й засобів масової інформації до чергового розгляду Комітетом по суті питання порушення депутатської етики шляхом розміщення повідомлення про засідання Комітету  21 листопада ц.р. на сайті Комітету, а також обов’язково запросити на це засідання Комітету народних депутатів України Мисика В.Ю., Пташник В.Ю., голову громадської організації «Ліга захисту прав жінок «Гармонія рівних»    Голуб О.А., а також представників усіх зацікавлених сторін (стенограма додається).

 

 

 

 

 

 

 

Перший заступник  

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку