03 жовтня 2018 року (протокол №126)

Опубліковано 17 жовтня 2018, о 17:07

 Комітет 

                                                                 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                     126

 

                                                                         03        жовтня             18

  

                                                         

                                                                 вул. Банкова, 6-8,

                                                                          кімн. 418 (зал засідань)

                                                                                           15 год. 00 хв. 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М. (з 15 год. 05 хв.), Єфремова І.О.,  Кишкар П.М. (з 15 год. 05 хв.), Папієв М.М., Данілін В.Ю., Шахов С.В. (з 15 год. 14 хв.)

 

Відсутній член Комітету:  Бондар В.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Комітету Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Моргун А.А., Нижник К.А., консультант Шаповалова К.С.

 

Присутні  запрошені:

Генеральний прокурор України Луценко Ю.В.;

заступник Генерального прокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницький Н.І.;

народний депутат України Дунаєв С.В.

 

Присутній:

за клопотанням Генерального прокурора України -  начальник шостого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури  Козачина С.С.

 

Присутні:

радник Голови Верховної Ради України Малик А.І.;

провідний консультант Головного організаційного управління Апарату Верховної Ради України Антонюк О.А.;

працівники Управління по взаємодії з Верховною Радою України Генеральної прокуратури України;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Пинзеника П.В., Лубінця Д.В., Войцеховської С.М., Єфремової І.О.,Папієва М.М.

        

Присутні представники засобів масової інформації, громадських організацій:

Сарган Лариса – прес-секретар Генерального прокурора України, журналіст Мірошниченко А. та оператор «5 каналу», журналіст Шостак М.О. та телеоператор «Українських Новин», Пришляк Н.І. – оглядач інформаційного агентства «УНІАН», Муськіна А.В. – журналіст «РБК-Україна»,  Ставнійчук О.П., Єфімова А.В. – представники громадської організації «Громадський рух «ЧЕСНО».

        

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. поінформував про те, що 17.09.2018 року до Верховної Ради України, а 18.09.2018 року до Комітету надійшло три подання, підтримані та внесені Генеральним прокурором України Луценком Ю.В., щодо народних депутатів України Вілкула О.Ю., Дунаєва С.В., Колєснікова Д.В., проте на сьогодні Комітет, дотримуючись усіх положень Регламенту Верховної Ради України щодо процедури розгляду таких подань, готовий до розгляду лише одного – подання стосовно  народного депутата України Дунаєва С.В. Одночасно він зауважив, що передбачений частиною першою статті 220 Регламенту Верховної Ради України строк для розгляду Комітетом усіх трьох подань закінчується у понеділок, 8 жовтня ц.р. Тобто, є лише два робочих дні для розгляду інших двох подань, а саме: п’ятниця, після закінчення ранкового пленарного засідання, та понеділок, коли можна провести одразу два засідання,             о 10 та о 14 годині. Перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував обговорити це питання, висловити пропозиції та сформувати план роботи на наступні декілька днів  (стенограма додається).

 

З 15 год. 05 хв. у засіданні Комітету беруть участь голова підкомітету Войцеховська С.М. та голова підкомітету Кишкар П.М., загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Лубінець Д.В., Арешонков В.Ю., Войцеховська С.М., Кишкар П.М.,  Папієв М.М. (стенограма додається).

 

Також внесено пропозиції, зокрема, розглянути усі три подання на засіданні Комітету сьогодні, або провести засідання Комітету та розглянути два подання у четвер, 4 жовтня ц.р. Першим заступником голови Комітету Пинзеником П.В. було обґрунтовано неможливість реалізації внесених пропозицій  (стенограма додається). 

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. надав слово Генеральному прокурору України Луценку Ю.В., який висловив свою думку щодо розгляду Комітетом внесених ним подань, та щодо його особистої присутності на засіданні Комітету в понеділок, 8 жовтня ц.р., під час розгляду подань стосовно народних депутатів України  Вілкула О.Ю. та Колєснікова Д.В., як цього вимагають положення  частини другої статті 220 Регламенту Верховної Ради України (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В., підсумував обговорення та запропонував перейти до голосування за внесені пропозиції в порядку їх надходження.

 

Першою на голосування поставлено пропозицію щодо проведення сьогодні одного засідання Комітету з розглядом питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата  Дунаєва С.В. та проведення двох засідань Комітету в понеділок, 8 жовтня ц.р., о 10 год. та о 14 год

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про розгляд подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дунаєва Сергія Володимировича», підтриманого та внесеного до Верховної Ради України                18 вересня 2018 року Генеральним прокурором України  Луценком Ю.В. (лист № 01/1-54вих-18).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

З 15 год. 14 хв. у засіданні Комітету бере участь член Комітету                   Шахов С.В., загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 10 (десять) народних депутатів України – членів Комітету.

  

Заступник голови Комітету Купрієнко О.В. до початку розгляду питання порядку денного вніс пропозицію: після розгляду подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дунаєва С.В. розглянути питання щодо інциденту, що стався в кулуарах Верховної Ради України 2 жовтня 2018 року між народним депутатом України Барною О.С. та журналістом – кореспондентом телеканалу «1+1»  Ігорем Колтуновим (стенограма додається).

 

В обговоренні цієї пропозиції взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Лубінець  Д.В., Кишкар П.М. (стенограма додається).

 

Зокрема, було зазначено, що розглядати питання щодо етики поведінки народного депутата України без його особистої присутності є недоцільним.  За результатами обговорення було одностайно підтримано пропозицію запросити народного депутата України Барну О.С. на засідання Комітету, яке відбудеться в понеділок, 8 жовтня ц.р. (стенограма додається).

 

Після завершення розгляду питання організації роботи Комітету розпочато розгляд першого питання порядку денного.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету  Пинзеник П.В. запропонував розглянути та затвердити проект порядку розгляду подання стосовно народного депутата України Дунаєва С.В. у такому ж порядку, як і всі попередні подання, і звернувся до присутніх з пропозицією висловити свої зауваження та застереження до порядку розгляду подання (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні надав слово народному депутату України Дунаєву С.В. (на його прохання), який висловив побажання дещо змінити порядок розгляду подання та заслухати його пояснення до заслуховування інформації Генерального прокурора України Луценка Ю.В., мотивуючи свою пропозицію тим, що він як народний депутат України має намір бути присутнім на засіданні Комітету з питань запобігання та протидії корупції, до складу якого він входить, і не заперечує проти того, щоб подання по суті розглядалось без його присутності (що також, на думку народного депутата України, не заборонено Регламентом Верховної Ради України) (стенограма додається).

 

В обговоренні цієї пропозиції взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Лубінець Д.В.,  Купрієнко О.В. (стенограма додається).

 

Крім того, головуючий на засіданні надав слово Генеральному прокурору України Луценку Ю.В. (на його прохання), який повідомив, що його інформація триватиме не більше 5 хвилин, отже, не вимагатиме багато часу, тому і немає необхідності вносити зміни до порядку розгляду подання. Така пропозиція була підтримана всіма народними депутатами України – членами Комітету та народний депутат України Дунаєв С.В. також не наполягав на зміні запропонованого  порядку розгляду подання (стенограма додається).

Інших пропозицій не надходило.

 

Голосували: «за» - 10 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Встановити такий порядок  розгляду :

1) заслухати інформацію Генерального прокурора України Луценка Юрія Віталійовича щодо подання;

2) заслухати пояснення прокурорів, експертів, інших фахівців за пропозицією Генерального прокурора України;

3) заслухати пояснення народного депутата України Дунаєва Сергія Володимировича;

4) запитання та відповіді на запитання народних депутатів України – членів Комітету до Генерального прокурора України Луценка Ю.В. та до народного депутата України Дунаєва С.В.;

5) обговорення подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дунаєва Сергія Володимировича»;

6) вирішення питання (за необхідності) щодо витребування додаткових матеріалів кримінального провадження;

7) прийняття рішення стосовно висновку щодо достатності, законності і обґрунтованості подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дунаєва Сергія Володимировича», законності одержання доказів, зазначених у поданні.

 

Надано слово Генеральному прокурору України Луценку Ю.В., який коротко виклав суть подання стосовно народного депутата України                   Дунаєва С.В.  (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету  Пинзеник П.В. надав слово голові підкомітету Папієву М.М., який заявив про можливий конфлікт інтересів, тому зазначив, що буде брати участь в обговоренні, але не братиме участі в голосуванні (стенограма додається).

 

Перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. надав слово народному депутату України Дунаєву С.В. для надання пояснень (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував перейти до наступного етапу розгляду подання, а саме до запитань та відповідей на запитання народних депутатів України – членів Комітету до Генерального прокурора України Луценка Ю.В. та до народного депутата України Дунаєва С.В.

 

Запитання народному депутату України Дунаєву С.В. ставили народні депутати України – члени Комітету: Лубінець Д.В., Купрієнко О.В., Кишкар П.М., після надання відповідей на поставлені запитання та пояснень народний депутат України Дунаєв С.В. не брав участь у засіданні Комітету  (стенограма додається).

 

Запитання Генеральному прокурору України Луценку Ю.В. ставили народні депутати України – члени Комітету: Пинзеник П.В., Купрієнко О.В., а Генеральний прокурор України Луценко Ю.В. надавав пояснення та уточнення (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував перейти до обговорення подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дунаєва Сергія Володимировича».

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Арешонков В.Ю., Папієв М.М., Лубінець Д.В., Кишкар П.М., Купрієнко О.В., Войцеховська С.М., Шахов С.В., Єфремова І.О. (стенограма додається).

 

Також, слово надано Генеральному прокурору України Луценку Ю.В. (на його прохання) для висловлення підсумкової позиції, уточнень та надання пояснень (стенограма додається).

 

Секретар Комітету Лубінець Д.В. вніс пропозицію оголосити перерву.

Така пропозиція була підтримана всіма народними депутатами України – членами Комітету.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету                 Пинзеник П.В. підбив підсумок обговорення подання й оголосив перерву в засіданні Комітету та запросив членів Комітету для напрацювання проекту висновку та рішення Комітету щодо подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дунаєва Сергія Володимировича» (стенограма додається).

 

 


Продовження засідання після перерви.

 

 

                                                                 вул. Банкова, 6-8,

                                                                          кімн. 418 (зал засідань)

                                                                                           16 год. 23 хв. 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Кишкар П.М., Папієв М.М., Данілін В.Ю., Шахов С.В.

 

Відсутній член Комітету:  Бондар В.В.

 

 

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету  Пинзеник П.В. поінформував про напрацьовані проекти висновку та рішення Комітету щодо подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дунаєва Сергія Володимировича» та запропонував народним депутатам України – членам Комітету перейти до ухвалення висновку Комітету. Також він зауважив, що напрацьований висновок, в якому викладено правові позиції Комітету, є достатньо об’ємним за змістом, тому він зачитав окремі витяги з тексту проекту висновку Комітету та проект рішення Комітету щодо подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дунаєва Сергія Володимировича (стенограма додається).

 

Окремо перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. нагадав присутнім про те, що за попередньо виголошеною заявою голови підкомітету  Папієва М.М. щодо можливого конфлікту інтересів народний депутат України Папієв М.М. не буде брати участь у голосуванні. Тобто, кількість народних депутатів України – членів Комітету, які будуть брати участь у голосуванні, становить – 9 (дев’ять)  народних депутатів України  (стенограма додається).




Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утримався» - 0, не голосував - 1  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок щодо подання, підтриманого та внесеного 18 вересня 2018 року до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Луценком Ю.В., «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дунаєва Сергія Володимировича» від 17 вересня 2018 року, і направити його до Верховної Ради України та зазначене подання.

 

 

 

 

 

 

 

 

Перший заступник  

голови Комітету                                                                   П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                              Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку