19 вересня 2018 року (протокол №124)

Опубліковано 20 вересня 2018, о 12:49

 Комітет 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ

ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

124

 

                                                                            19  вересня  18

                 

                                                                 вул. Банкова, 6-8,

                                                                          кімн. 418 (зал засідань)

                                                                                           15 год. 00 хв. 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В. (з 15 год. 15 хв.), Лубінець Д.В., Данілін В.Ю., Єфремова І.О. (з 15 год. 40 хв.),  Кишкар П.М.,  Папієв М.М.

 

Відсутні члени Комітету:  Бондар В.В., Войцеховська С.М., Шахов С.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Комітету Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Кукла А.О., Меть Т.М., Моргун А.А., Нижник К.А., Олексійчук О.М., Попович Т.В., консультант Шаповалова К.С.

 

Присутні:

радник Голови Верховної Ради України Малик А.І.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Арешонкова В.Ю., Войцеховської С.М., Даніліна В.Ю., Єфремової І.О., Лубінця Д.В., Папієва М.М., Пинзеника П.В.;

директор Департаменту реєстрації та систематизації правових актів Міністерства юстиції України Железняк Н.А.;

юрист Інституту Медіа Права від Центру демократії та верховенства права Кулина К.П.

 

ЗМІ:

журналіст Барчик К.Б. та оператор телеканалу «ПРЯМИЙ»

 

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував розглянути проект порядку денного засідання Комітету, який складається з дев’яти основних питань та питання різне.

Інших пропозицій та заперечень щодо порядку денного засідання Комітету не надходило.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» -  6  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1.  Про заяву народного депутата України Білозір О.В. про обрання її членом Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань перевірки об’єктивності підготовки статистичної інформації Державною службою статистики України щодо зростання основних макроекономічних показників», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 8510 від 21.06.2018).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань вивчення та врегулювання ситуації, яка склалася у зв’язку із зупинкою роботи АТ «Дніпроазот» та виникненням заборгованості по заробітній платі перед робітниками підприємства», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 8588 від 11.07.2018).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань вивчення причин, які призвели до затримки виплати пенсій за липень 2018 року та формування кадрових висновків, що матимуть наслідком звільнення керівників профільних центральних органів виконавчої влади», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 9005 від 25.07.2018).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

5. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань вивчення можливої фіктивної девальвації національної валюти», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 9012 від 07.08.2018).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

 6. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про проведення аудиту ефективності грошово-кредитної політики Кабінету Міністрів України та коаліції депутатських фракцій «ЄВРОПЕЙСЬКА УКРАЇНА», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 9017 від 09.08.2018).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

7. Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення офіційної публікації законів України та інших нормативно-правових актів" (реєстр. № 6518 від 26.05.2017, підготовлено до другого читання).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

8. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про передачу лікувально-профілактичних та оздоровчих закладів, які призначені для забезпечення діяльності Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України до сфери управління Міністерства у справах ветеранів, інших центральних органів виконавчої влади для лікування та оздоровлення пенсіонерів, ветеранів, учасників АТО та осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи", внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 9011 від 07.08.2018).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

9. Про розклад засідань Комітету на жовтень 2018 року.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

10.  Різне

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяву народного депутата України Білозір О.В. про обрання її членом Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

 

Голосували: «за» -  6  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Враховуючи те, що розрахункову квоту депутатської фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» в Комітеті з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин повністю не використано, підтримати заяву народного депутата України Білозір О.В. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України підтримати його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити першого заступника голови Комітету.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань перевірки об’єктивності підготовки статистичної інформації Державною службою статистики України щодо зростання основних макроекономічних показників», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 8510 від 21.06.2018).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Кишкар П.М., Папієв М.М., Пинзеник П.В. (стенограма додається).

 

З 15 год. 15 хв. у засіданні Комітету бере участь заступник голови Комітету Купрієнко О.В. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 7 (сім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: «за» -  7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань перевірки об’єктивності підготовки статистичної інформації Державною службою статистики України щодо зростання основних макроекономічних показників», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 8510 від 21.06.2018).

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути зазначений проект Постанови (реєстр. № 8510) суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань вивчення та врегулювання ситуації, яка склалася у зв’язку із зупинкою роботи АТ «Дніпроазот» та виникненням заборгованості по заробітній платі перед робітниками підприємства», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 8588 від 11.07.2018).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв  М.М., Купрієнко О.В., Кишкар П.М. (стенограма додається).

 

 Голосували: «за» -  7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань вивчення та врегулювання ситуації, яка склалася у зв’язку із зупинкою роботи АТ «Дніпроазот» та виникненням заборгованості по заробітній платі перед робітниками підприємства», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 8588 від 11.07.2018).

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути зазначений проект Постанови (реєстр. № 8588) суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань вивчення причин, які призвели до затримки виплати пенсій за липень 2018 року та формування кадрових висновків, що матимуть наслідком звільнення керівників профільних центральних органів виконавчої влади», внесений народним депутатом України  Капліним С.М. (реєстр. № 9005 від 25.07.2018).

 

Голосували: «за» -  7  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань вивчення причин, які призвели до затримки виплати пенсій за липень 2018 року та формування кадрових висновків, що матимуть наслідком звільнення керівників профільних центральних органів виконавчої влади», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 9005 від 25.07.2018).

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути зазначений проект Постанови (реєстр. № 9005) суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань вивчення можливої фіктивної девальвації національної валюти», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 9012 від 07.08.2018).

 

Голосували: «за» -  7  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань вивчення можливої фіктивної девальвації національної валюти», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 9012 від 07.08.2018).

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути зазначений проект Постанови (реєстр. № 9012) суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про проведення аудиту ефективності грошово-кредитної політики Кабінету Міністрів України та коаліції депутатських фракцій «ЄВРОПЕЙСЬКА УКРАЇНА», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 9017 від 09.08.2018).

 

Голосували: «за» -  7  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України «Про проведення аудиту ефективності грошово-кредитної політики Кабінету Міністрів України та коаліції депутатських фракцій «ЄВРОПЕЙСЬКА УКРАЇНА», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 9017 від 09.08.2018).

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути зазначений проект Постанови (реєстр. № 9017) суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення офіційної публікації законів України та інших нормативно-правових актів" (реєстр. № 6518 від 26.05.2017, підготовлено до другого читання).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Купрієнко О.В., Папієв М.М., Пинзеник П.В.  (стенограма додається).

 

Крім того, головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. поінформував про присутність на засіданні Комітету директора Департаменту реєстрації та систематизації правових актів Міністерства юстиції України Железняк Н.А. та, на її прохання, запропонував, не зважаючи на відсутність у неї офіційно підтверджених повноважень представляти Міністерство юстиції України, надати їй слово для обґрунтування  окремих  положень законопроекту реєстр. № 6518, підготовленого до другого читання (стенограма додається) .

 

З 15 год. 40 хв. у засіданні Комітету бере участь голова підкомітету Єфремова І.О. Загальна кількість присутніх на засіданні Комітету – 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Також головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. поінформував членів Комітету про присутність на засіданні Комітету представника громадської організації Центру демократії та верховенства права Кулини К.П. та запропонував народним депутатам України – членам Комітету надати їй слово, на її прохання, стосовно законопроекту, який розглядається до другого читання. Народні депутати – члени Комітету Папієв М.М., Купрієнко О.В. висловили сумніви щодо необхідності такого заслуховування та надали пояснення своєї точки зору (стенограма додається). 

 

Підсумовуючи обговорення та відсутність зауважень та пропозицій від членів Комітету, перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету прийняти рішення щодо врахування та відхилення пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи, викладених у порівняльній таблиці законопроекту (реєстр. № 6518), підготовленого до другого читання.

 

Голосували: «за» -  8  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Внести на розгляд Верховної Ради України підготовлений до другого читання проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення офіційної публікації законів України та інших нормативно-правових актів" (реєстр. № 6518) і рекомендувати прийняти його в другому читанні та в цілому.

2. Доповідачем від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про передачу лікувально-профілактичних та оздоровчих закладів, які призначені для забезпечення діяльності Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України до сфери управління Міністерства у справах ветеранів, інших центральних органів виконавчої влади для лікування та оздоровлення пенсіонерів, ветеранів, учасників АТО та осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи", внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 9011 від 07.08.2018).

 

Голосували: «за» -  8  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок про відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятим відповідно до них нормативно-правовим актам проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 9011), та прийняли рішення направити його до Комітету з питань правової політики та правосуддя, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього проекту Постанови, та Голові Верховної Ради України для повернення проекту Постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи.

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розклад засідань Комітету на жовтень 2018 року.

 

Голосували: «за» -  8  (прийнято одноголосно).

 

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити розклад засідань Комітету у жовтні 2018 року.

 

10. Різне.

Секретар Комітету Лубінець Д.В. порушив питання щодо підтримання практики, яка існувала в Комітеті раніше та яка використовується іншими комітетами Верховної Ради України, не розглядати жоден законопроект без присутності на засіданні Комітету автора законодавчої ініціативи (стенограма додається).

Така пропозиція була підтримана всіма народними депутатами України – членами Комітету.

Заступник голови Комітету Купрієнко О.В. висловив зауваження щодо організаційних питань проведення засідання Комітету, зокрема, щодо перевірки посвідчень осіб, які представляють громадські організації чи засоби масової інформації, та щодо офіційного підтвердження повноважень представників центральних органів виконавчої влади, які виявляють бажання бути присутніми на засіданні Комітету (стенограма додається).

 

 

 

 

 

 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку