5 вересня 2018 року (протокол №122)

Опубліковано 12 вересня 2018, о 14:28

 Комітет 

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                          122

 

                                                                            5        вересня             18

  

                                                         

                                                                 вул. Банкова, 6-8,

                                                                          кімн. 418 (зал засідань)

                                                                                           15 год. 00 хв. 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Данілін В.Ю., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Кишкар П.М.  

 

Відсутні члени Комітету:  Бондар В.В., Папієв М.М., Шахов С.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Комітету Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Кукла А.О., Меть Т.М., Моргун А.А., Нижник К.А., Попович Т.В., консультант Шаповалова К.С.

 

Присутні:

народні депутати України Журжій А.В. та  Кот А.Б.;

радник Голови Верховної Ради України Малик А.І.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Арешонкова В.Ю., Войцеховської С.М., Даніліна В.Ю., Єфремової І.О.,    Купрієнка О.В., Лубінця Д.В., Пинзеника П.В.

 

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував розглянути проект порядку денного засідання Комітету, який складається з чотирьох основних питань та питання різне. Одночасно ним було внесено пропозицію: враховуючи присутність на засіданні Комітету народного депутата України Журжія А.В., запрошеного для розгляду його заяви та листа,  змінити порядок розгляду питань, передбачений у проекті порядку денного, а саме: першим розглянути питання, яке пропонувалось розглянути третім.

Інших пропозицій та заперечень щодо порядку денного засідання Комітету не надходило.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» -  8  (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про заяву  та лист народного депутата України Журжія А.В. до Голови Верховної Ради України Парубія А.В. з проханням ініціювати розгляд Верховною Радою України питання щодо дострокового припинення повноважень народного депутата України Журжія Андрія Валерійовича.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про заяву народного депутата України Білозір О.В. про обрання її членом Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про зміни у складі Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин (щодо народних депутатів України Заболотного Г.М. та Кота А.Б.).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4. Про розклад засідань Комітету на вересень 2018 року.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

 5. Різне

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяву  та лист народного депутата України Журжія А.В. до Голови Верховної Ради України Парубія А.В. з проханням ініціювати розгляд Верховною Радою України питання щодо дострокового припинення повноважень народного депутата України Журжія Андрія Валерійовича.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. надав слово запрошеному на засідання Комітету народному депутату України Журжію А.Б. для підтвердження свого наміру скласти депутатські повноваження за його особистою заявою (стенограма додається).

 

Голосували: «за» -  8   (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Взяти до відома інформацію про заяву та лист народного депутата України Журжія А.В. про складення ним депутатських повноважень.

2. Внести народними депутатами України – членами Комітету, відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України», на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Журжія А.В.».

3. Доповідачем від Комітету визначити першого заступника голови Комітету.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяву народного депутата України Білозір О.В. про обрання її членом Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Купрієнко О.В., Пинзеник П.В., Войцеховська С.М., Кишкар П.М., Єфремова І.О. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» -  4, «утримались» - 4   (рішення не прийнято).

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про зміни у складі Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин (щодо народних депутатів України Заболотного Г.М. та Кота А.Б.).

 

В обговоренні питання взяв участь народний депутат України – член Комітету Купрієнко О.В. (стенограма додається).

 

Секретар Комітету Лубінець Д.В. вніс пропозицію надати слово присутньому на засіданні Комітету народному депутату України Коту А.Б. для пояснення причин, якими викликано запропоновані зміни у складі Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин (стенограма додається).

 

 Голосували: «за» -  7 , «утримався» - 1  (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Внести на розгляд Верховної Ради України відповідний проект Постанови Верховної Ради України та прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо відкликання народного депутата України Заболотного Г.М. з посади заступника голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин та орання на цю посаду народного депутата України Кота А.Б.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання визначити першого заступника голови Комітету.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розклад засідань Комітету на вересень 2018 року.

 

Голосували: «за» -  8  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити розклад засідань Комітету у вересні 2018 року.

 

5. Різне.

Питань для розгляду та обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

 

 

 

 

Перший заступник  

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку