6 грудня 2017 року (Протокол № 100)

Опубліковано 11 грудня 2017, о 09:32

 Комітет 

  

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                       Протокол № 100

 

                                                                           06        грудня        17                                                             

 

                                                                                             вул. Банкова, 6-8 

                                                                                       к. 418 (зал засідань)

15 год. 00 хв. 

                                          

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М.,  Єфремова І.О.,  Кишкар П.М.,  Папієв М.М., Бондар В.В.,  Данілін В.Ю.

 

Відсутні члени Комітету: Купрієнко О.В., Шахов С.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти:  Кабанець Л.В., Кукла А.О., Меть Т.М., Моргун А.А., Нижник К.А.,  Олексійчук О.М.,  Поліщук І.В., Попович Т.В., консультант Шаповалова К.С.

 

Присутні:

радник Голови Верховної Ради України Малик А.І.;

провідний консультант Головного організаційного управління Апарату Верховної Ради України Антонюк О.А.;

помічники-консультанти народних депутатів України Лубінця Д.В., Войцеховської С.М., Єфремової І.О., Папієва М.М., Пинзеника П.В.;      

помічник-консультант народного депутата України Різаненка П.О. (з шостого питання порядку денного).

 

Ведеться стенограма

та аудіозапис засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з шести основних питань, одного додаткового та питання «Різне».

 

Також головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував змінити порядок розгляду питань порядку денного засідання Комітету і розглянути питання щодо забезпечення діяльності Верховної Ради України та Апарату Верховної Ради України за умови присутності запрошених до його розгляду першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. та заступника керуючого справами – керівника відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування Управління справами Савкової Л.В., які одночасно запрошені на засідання Комітету з питань бюджету і, наразі, зараз перебувають на цьому засіданні.

Така пропозиція була підтримана народними депутатами України – членами Комітету.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» з урахуванням внесеної пропозиції  голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

Після перерви Комітет прийняв рішення доповнити порядок денний додатковим питанням, за яке проголосувало «за» 8 присутніх на засіданні народних депутатів України.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про пропозиції до проекту Закону України «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про центральні органи виконавчої влади» щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності міністерств (реєстр.  № 6256).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про пропозиції до проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» (реєстр.  № 5522 від 09.02.2017, доопрацьований).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань об’єктивного розслідування можливих порушень закону, виявлених у листуванні щодо намірів створення офшорної компанії на острові Мен для Президента України Петра Порошенка», внесеного народними депутатами України Лещенком С.А., Заліщук С.П., Найємом М.-М., Луценком І.В., Дерев’янком Ю.Б., Добродомовим Д.Є. (реєстр. № 7264 від 07.11.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про Звернення Верховної Ради України до Президента України Порошенка П.О. з вимогою щодо розпуску Верховної Ради України та призначення позачергових виборів до Верховної Ради України», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 7251 від 01.11.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

5. Про лист народного депутата України Власенка С.В. від 9 листопада 2017 року № 223/А3/114 щодо надання роз’яснення Комітету про застосування окремих положень Регламенту Верховної Ради України.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

  6. Про розгляд звернення першого заступника голови Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Довбенка М.В. від 27 листопада 2017 року № 04-37/8-420(270670).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

  7. Про питання забезпечення діяльності Верховної Ради України та Апарату Верховної Ради України.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

  8.  Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення парламентського контролю», внесений народними депутатами України Герасимовим А.В., Бурбаком М.Ю. (реєстр. № 7362 від 06.12.2017).

 Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

9.  Різне.

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про пропозиції до проекту Закону України «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про центральні органи виконавчої влади» щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності міністерств (реєстр.  № 6256).

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Войцеховська С.М., Кишкар П.М. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 7, «утримався» - 1, «проти» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Подати на розгляд Верховної Ради України доповнення до висновку Комітету від 15 листопада 2017 року на проект Закону України «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про центральні органи виконавчої влади» щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності міністерств (реєстр. № 6256) (повторне перше читання) та рекомендувати Верховній Раді України прийняти цей законопроект за основу та в цілому.

2. Доручити Першому заступнику голови Комітету Пинзенику П.В.  озвучити (під стенограму) на пленарному засіданні Верховної Ради України  під час доповіді  щодо законопроекту «Про внесення змін до законів України «Про комітети Верховної Ради України» та «Про центральні органи виконавчої влади» щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України та співвідношення предметів їх відання із сферами діяльності міністерств (реєстр. № 6256) (повторне перше читання) зазначені доповнення до висновку Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про пропозиції до проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» (реєстр.  № 5522 від 09.02.2017, доопрацьований).

 

В обговоренні взяв участь народний депутат України – член Комітету Папієв М.М. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Подати на розгляд Верховної Ради України доповнення до висновку Комітету від 8 лютого 2017 року на проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України" (реєстр. № 5522 від 09.02.2017, доопрацьований) та рекомендувати Верховній Раді України відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України прийняти цей законопроект за основу з урахуванням зазначених пропозицій Комітету.

2. Доручити першому заступнику голови Комітету Пинзенику П.В. озвучити (під стенограму) на пленарному засіданні Верховної Ради України під час доповіді проекту Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України" (реєстр. № 5522 від 09.02.2017, доопрацьований) зазначені доповнення до висновку Комітету.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань об’єктивного розслідування можливих порушень закону, виявлених у листуванні щодо намірів створення офшорної компанії на острові Мен для Президента України Петра Порошенка», внесеного народними депутатами України Лещенком С.А., Заліщук С.П., Найємом М.-М., Луценком І.В., Дерев’янком Ю.Б., Добродомовим Д.Є. (реєстр. № 7264 від 07.11.2017).

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України, внесений народними депутатами України Лещенком С.А., Заліщук С.П., Найємом М.-М., Луценком І.В., Дерев’янком Ю.Б., Добродомовим Д.Є. (реєстр. № 7264 від 07.11.2017).

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути зазначений проект Постанови (реєстр. № 7264) суб’єктам права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про Звернення Верховної Ради України до Президента України Порошенка П.О. з вимогою щодо розпуску Верховної Ради України та призначення позачергових виборів до Верховної Ради України», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 7251 від 01.11.2017).

 

В обговоренні взяв участь народний депутат України – член Комітету Папієв М.М. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про Звернення Верховної Ради України до Президента України Порошенка П.О. з вимогою щодо розпуску Верховної Ради України та призначення позачергових виборів до Верховної Ради України», внесеного народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 7251 від 01.11.2017), та направити його Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Постанови та Голові Верховної Ради України для повернення проекту Постанови суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про лист народного депутата України Власенка С.В. від 9 листопада 2017 року № 223/А3/114 щодо надання роз’яснення Комітету про застосування окремих положень Регламенту Верховної Ради України.

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Розяснення про застосування положень Глави 20 Регламенту Верховної Ради України щодо  пропозицій до назви законопроекту, прийнятого в першому читанні, при підготовці його до другого читання.

2. Роз’яснення Комітету надіслати в порядку інформації Голові Верховної Ради України Парубію А.В., народному депутату України Власенку С.В., головам комітетів Верховної Ради України.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про звернення першого заступника голови Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Довбенка М.В. від 27 листопада 2017 року № 04-37/8-420(270670).

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Погодити інформацію Комітету та направити її до Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності.

 

З 16 год. 12 хв. головуючим на засіданні першим заступником голови Комітету  Пинзеником П.В. оголошено перерву в засіданні Комітету у зв’язку з необхідністю проведення в робочому порядку консультацій з питань порядку денного, які ще не розглянуто на засіданні Комітету.

 

Після перерви (17 год. 45 хв.)

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М.,  Єфремова І.О.,  Папієв М.М., Бондар В.В.,  Данілін В.Ю.

 

Відсутні члени Комітету: Кишкар П.М.,  Купрієнко О.В., Шахов С.В.

 

Стенограма та аудіозапис засідання Комітету

не ведеться з технічних причин.

 

          Головуючий перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. продовжив засідання та запропонував включити додатково до порядку денного засідання Комітету та розглянути проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення парламентського контролю», внесений народними депутатами України Герасимовим А.В., Бурбаком М.Ю. (реєстр. № 7362 від 06.12.2017), а після розгляду цього законопроекту перейти до розгляду питання забезпечення діяльності Верховної Ради України та Апарату Верховної Ради України.

        

Голосували за внесення до порядку денного засідання Комітету питання щодо проекту Закону України (реєстр. № 7362): «за» - 8 (одноголосно).

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про питання забезпечення діяльності Верховної Ради України та Апарату Верховної Ради України.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував розглянути це питання без участі першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. та заступника керуючого справами – керівника відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування Управління справами Савкової Л.В. та обговорити інформацію Комітету щодо проекту кошторису Верховної Ради України на 2018 рік  та  лист Управління справами Апарату Верховної Ради України від 28 листопада  2017 року № 15/11-1650 (272409) з пропозиціями змін окремих обсягів видатків на забезпечення виконання народними депутатами України депутатських повноважень.

Також головуючим на засіданні першим заступником голови Комітету Пинзеником П.В. було запропоновано підтримати проект рішення Комітету, напрацьований за результатами проведених консультацій.

 

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Комітету про питання забезпечення діяльності Верховної Ради України та Апарату Верховної Ради України взяти до відома.

 

2. Внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про кошторис Верховної Ради України на 2018 рік» та додатки до нього.

 

3. Погодитися з пропозицією Управління справами Апарату Верховної Ради України про встановлення з 1 листопада 2017 року в межах витрат на забезпечення діяльності Верховної Ради України ліміту коштів, які щомісяця видаються народному депутатові України для компенсації вартості проїзду територією України, у сумі 7 205,0 грн., видатків на забезпечення відряджень помічників-консультантів народних депутатів України у сумі 800,0 грн. на місяць (8 000,0 грн. на рік).

 

4. Інформацію та рішення Комітету надіслати Управлінню справами Апарату Верховної Ради України для організації виконання та врахування в роботі.

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення парламентського контролю», внесений народними депутатами України Герасимовим А.В., Бурбаком М.Ю. (реєстр. № 7362 від 06.12.2017).

 

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення парламентського контролю", внесений народними депутатами України Герасимовим А.В. і Бурбаком М.Ю. (реєстр. № 7362 від 06.12.2017) та прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання і за наслідками розгляду даного законопроекту визначитися шляхом голосування щодо прийняття його за основу та в цілому.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

 

9. Різне.

У зв’язку із зверненнями до народних депутатів України працівників Апарату Верховної Ради України, народні депутати України – члени Комітету Папієв М.М., Кишкар П.М., Пинзеник П.В., Лубінець Д.В. обмінялись думками стосовно питання щодо реалізації Порядку надання жилих приміщень для тимчасового проживання та користування ними, затвердженого розпорядженням Першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. від 24 жовтня 2017 року № 251, зокрема, права на тимчасове забезпечення житлом окремих категорій осіб.

За результатами обговорення підтримано пропозицію голови підкомітету Папієва М.М. протокольно доручити першому заступнику голови Комітету Пинзенику П.В. звернутися з листом до Управління справами Апарату Верховної Ради України про внесення змін до пунктів 3, 7 Порядку стосовно доповнення кола осіб, які мають право на отримання жилого приміщення у тимчасове користування, особами, які на момент затвердження Порядку, мали статус сімей, що виховують дітей-інвалідів, та статус одиноких матері (батька), які виховують неповнолітніх дітей протилежної статі віком старше 9 років; доповнення додатковим переліком документів на підтвердження відповідного статусу сімей та осіб, які на момент затвердження Порядку мали статус сімей, що виховують дітей-інвалідів, статус одиноких матері (батька), які виховують неповнолітніх дітей протилежної статі віком старше 9 років. 

Також народний депутат України – член Комітету Бондар В.В. запропонував обговорили питання щодо відсутності коштів для виготовлення  відзнак Верховної Ради України, зокрема, фінансування, необхідного для виготовлення бланків, папок та нагрудних знаків до Почесної грамоти та  Грамоти  Верховної  Ради  України.

За результатами обміну думками народні депутати України – члени Комітету висловили пропозицію звернутись до Управління справами Апарату Верховної Ради України стосовно надання Комітету розрахунків потреби у видатках на виготовлення необхідної кількості бланків Почесної грамоти  та  Грамоти  Верховної  Ради  України,  а також папок та нагрудних знаків до них, для розгляду Комітетом та  прийняття відповідного рішення.

 


 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку