18 жовтня 2017 року (Протокол № 96)

Опубліковано 27 жовтня 2017, о 15:09

 Комітет 

  

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                       Протокол № 96

 

                                                                           18         жовтня              17

                                                            

                                                                                            вул. Банкова, 6-8 

                                                                                       к. 418 (зал засідань)

15 год. 00 хв. 

 

                                             

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Лубінець Д.В., Єфремова І.О., Кишкар П.М., Папієв М.М., Данілін В.Ю.

 

Відсутні члени Комітету: Купрієнко О.В., Войцеховська С.М.,  Бондар В.В.,  Шахов С.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: заступник керівника секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти:  Кабанець Л.В., Кукла А.О., Меть Т.М., Моргун А.А., Нижник К.А.,  Олексійчук О.М.,  Поліщук І.В., Попович Т.В., консультант Шаповалова К.С.

 

Присутні:

радник Голови Верховної Ради України Малик А.І.;

помічник-консультант народного депутата України Шкрум А.І. (з восьмого питання порядку денного);

помічники-консультанти народних депутатів України Пинзеника П.В., Арешонкова В.Ю., Лубінця Д.В., Єфремової І.О., Папієва М.М.       

 

Ведеться стенограма

та аудіозапис засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з дев’яти основних питань та питання «Різне».

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" (щодо процедури призначення на посаду та звільнення з посади Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини), внесений народним депутатом України Мураєвим Є.В. (реєстр. № 7018 від 07.08.2017). 

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" (щодо процедури призначення на посаду та звільнення з посади Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини), внесений народними депутатами України Черваковою О.В., Алєксєєвим С.О., Сусловою І.М., Писаренком В.В. (реєстр. № 7018-1 від 21.08.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань розслідування причин надзвичайної ситуації, яка сталася 26 вересня 2017 року на військових складах боєприпасів біля с. Калинівка Вінницької області та бездіяльності органів МВС, зокрема, керівництва Нацгвардії та МНС», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 7143 від 27.09.2017). 

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

        4. Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» (щодо вдосконалення вимог контролю за діяльністю Національного агентства з питань запобігання корупції)», внесений  народними депутатами України Мураєвим Є.В., Рабіновичем В.З. (реєстр. № 6294  від 06.04.2017). 

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

5. Про проект Закону України «Про внесення змін до Конституції України» (в частині скасування депутатської недоторканності), внесений народними депутатами України Левченком Ю.В.  та іншими (разом 158 підписів) (реєстр. № 6773 від 19.07.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

6.  Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус (щодо порядку видачі дипломатичного паспорта народному депутату України)», внесений народними депутатами України Антонищаком А.Ф. та іншими (усього сім підписів) (реєстр. № 7137 від 22.09.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

7. Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про стандартизацію», внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 7123 від 19.09.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

8. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо громадянства осіб, яким надано допуск до державної таємниці, а також осіб, які претендують на зайняття або обіймають посади в органах державної влади чи органах місцевого самоврядування», внесений  народними депутатами України   Сотник О.С. та іншими (разом – 15 підписів), (реєстр. №6658 від 29.06.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

9. Про розклад засідань Комітету в листопаді 2017 року.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

10. Різне

        

 

           1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" (щодо процедури призначення на посаду та звільнення з посади Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини), внесений народним депутатом України Мураєвим Є.В. (реєстр. № 7018 від 07.08.2017). 

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" (щодо процедури призначення на посаду та звільнення з посади Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини), внесений народним депутатом України Мураєвим Є.В. (реєстр. № 7018 від 07.08.2017) та прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до частини третьої статті 93 Регламенту Верховної Ради України, не включати зазначений законопроект до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання, а у разі включення, згідно з пунктом 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні відхилити його.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" (щодо процедури призначення на посаду та звільнення з посади Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини), внесений народними депутатами України Черваковою О.В., Алєксєєвим С.О., Сусловою І.М., Писаренком В.В. (реєстр. № 7018-1 від 21.08.2017).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" (щодо процедури призначення на посаду та звільнення з посади Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини), внесений народними депутатами України Черваковою О.В.,  Алєксєєвим С.О., Сусловою І.М., Писаренком В.В. (реєстр. № 7018-1 від 21.08.2017) та прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до частини третьої статті 93 Регламенту Верховної Ради України, не включати зазначений законопроект до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання, а у разі включення, згідно з пунктом 2 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні відхилити його.

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань розслідування причин надзвичайної ситуації, яка сталася 26 вересня 2017 року на військових складах боєприпасів біля с. Калинівка Вінницької області та бездіяльності органів МВС, зокрема, керівництва Нацгвардії та МНС», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 7143 від 27.09.2017). 

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови Верховної Ради України, внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 7143 від 27.09.2017). 

2. Звернутися до Голови Верховної Ради України, відповідно до частини першої, пункту 2 частини другої статті 94 Регламенту Верховної Ради України, з пропозицією повернути зазначений проект Постанови (реєстр. № 7143) суб’єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» (щодо вдосконалення вимог контролю за діяльністю Національного агентства з питань запобігання корупції)», внесений  народними депутатами України Мураєвим Є.В., Рабіновичем В.З. (реєстр. № 6294  від 06.04.2017).

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Кишкар П.М. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» (щодо вдосконалення вимог контролю за діяльністю Національного агентства з питань запобігання корупції)», внесений  народними депутатами України Мураєвим Є.В., Рабіновичем В.З. (реєстр. № 6294  від 06.04.2017), і прийняли рішення направити його Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Конституції України» (в частині скасування депутатської недоторканності), внесений народними депутатами України Левченком Ю.В.  та іншими (разом 158 підписів) (реєстр. № 6773 від 19.07.2017).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до Конституції України» (в частині скасування депутатської недоторканності), внесений народними депутатами України Левченком Ю.В.  та іншими (разом 158 підписів) (реєстр. № 6773 від 19.07.2017), і прийняли рішення направити його Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус (щодо порядку видачі дипломатичного паспорта народному депутату України)», внесений народними депутатами України Антонищаком А.Ф. та іншими (усього сім підписів) (реєстр. № 7137 від 22.09.2017).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус (щодо порядку видачі дипломатичного паспорта народному депутату України)», внесений народними депутатами України Антонищаком А.Ф. та іншими (усього сім підписів) (реєстр. № 7137 від 22.09.2017), і прийняли рішення направити його Голові Верховної Ради України та Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього проекту Закону.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про стандартизацію», внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 7123 від 19.09.2017).

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Кишкар П.М. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про стандартизацію», внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 7123 від 19.09.2017), і прийняли рішення направити його Голові Верховної Ради України та Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього проекту Закону.

 

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо громадянства осіб, яким надано допуск до державної таємниці, а також осіб, які претендують на зайняття або обіймають посади в органах державної влади чи органах місцевого самоврядування», внесений  народними депутатами України   Сотник О.С. та іншими (разом – 15 підписів), (реєстр. № 6658 від 29.06.2017).

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Кишкар П.М., Єфремова І.О. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо громадянства осіб, яким надано допуск до державної таємниці, а також осіб, які претендують на зайняття або обіймають посади в органах державної влади чи органах місцевого самоврядування», внесений  народними депутатами України Сотник О.С. та іншими (разом – 15 підписів), (реєстр. № 6658 від 29.06.2017), і прийняли рішення направити його Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього проекту Закону.

 

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект розкладу засідань Комітету в листопаді 2017 року.

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити розклад засідань Комітету в листопаді 2017 року.

12. Різне.

Секретар Комітету Лубінець Д.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про свою участь як представника Комітету в засіданні Круглого столу на тему «Година питань до уряду як інструмент парламентського контролю»,  що відбувся 13 жовтня 2017 року в рамках проведення 10 регламентних дискусій, організованого Програмою USAID РАДА (стенограма додається).  

Також члени Комітету обмінялись думками щодо роботи ДП «Їдальня» у Верховній Раді України (стенограма додається).

 

 

 

 

 

 

 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку