4 жовтня 2017 року (Протокол № 94)

Опубліковано 11 жовтня 2017, о 09:08

 Комітет 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ РЕГЛАМЕНТУ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

 

 

 

                                                                                 Протокол № 94

 

                                                                           04         жовтня              17

                                                            

                                                                                            вул. Банкова, 6-8 

                                                                                       к. 418 (зал засідань)

15 год. 00 хв. 

 

                                             

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М.,  Єфремова І.О.,  Кишкар П.М.,  Папієв М.М., Данілін В.Ю., Шахов С.В. (з 17 год. 10 хв.)

 

Відсутні члени Комітету: Бондар В.В.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти  Кабанець Л.В., Кукла А.О., Меть Т.М., Моргун А.А., Нижник К.А., Олексійчук О.М.,  Поліщук І.В., Попович Т.В., консультант Шаповалова К.С.

 

Присутні:

радник Голови Верховної Ради України Малик А.І.;

помічник-консультант народного депутата України Власенка С.В. (з першого питання порядку денного);

помічники-консультанти народних депутатів України Лубінця Д.В., Войцеховської С.М.,  Єфремової І.О.       

 

Ведеться стенограма

та аудіозапис засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з семи основних питань, чотирьох додаткових питання та питання «Різне».

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про лист народного депутата України Власенка С.В. (від 22.09.2017) №223/А3/98(214787) щодо надання роз’яснення Комітету про застосування окремих положень Закону України "Про статус народного депутата України".

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" та до Регламенту Верховної Ради України  щодо  посилення парламентського контролю за діяльністю Національного агентства з питань запобігання корупції та спрощення порядку звільнення Голови та членів агентства", внесений народним депутатом України Рабіновичем В.З. (реєстр. № 6325 від 10.04.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення парламентського контролю за захистом прав та свобод внутрішньо переміщених осіб; осіб, що проживають на тимчасово окупованих територіях та на території проведення антитерористичної операції", внесений народним депутатом України Веселовою Н.В. (реєстр. № 7027 від 16.08.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4. Про проект Закону України "Про енергетичного омбудсмена", внесений народними депутатами України Рябчином О.М., Кацер-Бучковською Н.В., Войціцькою В.М. та іншими (реєстр. № 7059 від 04.09.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

5. Про проект Закону України "Проект Закону про ринки капіталу та регульовані ринки", внесений народними депутатами України Демчаком Р.Є., Довбенком М.В., Різаненком П.О. (реєстр. № 7055 від 01.09.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

6. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про створення спільної депутатської робочої групи з розслідування ситуації, що склалася із законністю набуття та припинення громадянства України Міхеіла Ніколозовича Саакашвілі", внесений народним депутатом України Дерев’янком Ю.Б. (реєстр. № 7056 від 01.09.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

7. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про створення депутатської робочої групи з розслідування ситуації щодо законності позбавлення громадянства України Міхеіла Ніколозовича Саакашвілі та законності перетину ним державного кордону 10 вересня 2017 року", внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 7107 від 11.09.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

8. Про розгляд листів Управління справами Апарату Верховної Ради України від 02.10.2017 №15/11-1393 (222916) та від 03.10.2017 № 15/11-1400 (223049) щодо погодження перерозподілу видатків і використання економії коштів.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

9. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 03.10.2017 про прийняття в цілому, як закону законопроект про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів (реєстраційний № 6232 від 06.06.2017)", внесений народним депутатом України Левченком Ю.В. (реєстр. № 6232-П від 03.10.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

10. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 3 жовтня 2017 року про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів", внесений народними депутатами України Сотник О.С., Сироїд О.І., Журжієм А.В., Подоляк І.І. (реєстр. № 6232-П1 від 04.10.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

11. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 03 жовтня 2017 року про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону України "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" (р.№ 6232 від 23.03.2017), внесений народним депутатом України Шкрум  А.І. (реєстр. № 6232-П2 від 04.10.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

12. Різне

          

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про лист народного депутата України Власенка С.В. (від 22.09.2017) №223/А3/98(214787) щодо надання роз’яснення Комітету про застосування окремих положень Закону України "Про статус народного депутата України" стосовно використання народними депутатами України дипломатичних паспортів.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Кишкар П.М., Купрієнко О.В., Войцеховська С.М., Лубінець Д.В., Єфремова І.О. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Розяснення про застосування окремих положень Закону України «Про статус народного депутата України» стосовно використання народними депутатами України дипломатичних паспортів.

2. Роз’яснення Комітету надіслати в порядку інформації Голові Верховної Ради України Парубію А.В., народному депутату України Власенку С.В., головам депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України та для врахування в роботі першому заступнику Керівника Апарату Верховної Ради України Боднару П.О.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" та до Регламенту Верховної Ради України  щодо  посилення парламентського контролю за діяльністю Національного агентства з питань запобігання корупції та спрощення порядку звільнення Голови та членів агентства", внесений народним депутатом України Рабіновичем В.З. (реєстр. № 6325 від 10.04.2017).

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" та до Регламенту Верховної Ради України  щодо  посилення парламентського контролю за діяльністю Національного агентства з питань запобігання корупції та спрощення порядку звільнення Голови та членів агентства", внесений народним депутатом України Рабіновичем В.З. (реєстр. № 6325 від 10.04.2017), і направити його Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення парламентського контролю за захистом прав та свобод внутрішньо переміщених осіб; осіб, що проживають на тимчасово окупованих територіях та на території проведення антитерористичної операції", внесений народним депутатом України Веселовою Н.В. (реєстр. № 7027 від 16.08.2017).

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення парламентського контролю за захистом прав та свобод внутрішньо переміщених осіб; осіб, що проживають на тимчасово окупованих територіях та на території проведення антитерористичної операції", внесений народним депутатом України Веселовою Н.В. (реєстр. № 7027 від 16.08.2017), і направити його Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про енергетичного омбудсмена", внесений народним депутатом України Рябчином О.М. та іншими народними депутатами України (всього вісім народних депутатів України) (реєстр. № 7059 від 04.09.2017).

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України "Про енергетичного омбудсмена", внесений народним депутатом України Рябчином О.М. та іншими народними депутатами України (всього вісім народних депутатів України) (реєстр. № 7059 від 04.09.2017), і направити його Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету   Пинзеника П.В. про проект Закону України "Проект Закону про ринки капіталу та регульовані ринки", внесений народними депутатами України Демчаком Р.Є., Довбенком М.В., Різаненком П.О. (реєстр. № 7055 від 01.09.2017).

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок Комітету на проект Закону України "Проект Закону про ринки капіталу та регульовані ринки", внесений народними депутатами України Демчаком Р.Є., Довбенком М.В., Різаненком П.О. (реєстр. № 7055 від 01.09.2017), і направити його Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про створення спільної депутатської робочої групи з розслідування ситуації, що склалася із законністю набуття та припинення громадянства України Міхеіла Ніколозовича Саакашвілі", внесений народним депутатом України Дерев’янком Ю.Б. (реєстр. № 7056 від 01.09.2017).

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів,  проекту Постанови Верховної Ради України "Про створення спільної депутатської робочої групи з розслідування ситуації, що склалася із законністю набуття та припинення громадянства України Міхеіла Ніколозовича Саакашвілі", внесений народним депутатом України Дерев’янком Ю.Б. (реєстр. № 7056 від 01.09.2017), і направити його Голові Верховної Ради України та Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього проекту Постанови.

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про створення депутатської робочої групи з розслідування ситуації щодо законності позбавлення громадянства України Міхеіла Ніколозовича Саакашвілі та законності перетину ним державного кордону 10 вересня 2017 року", внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 7107 від 11.09.2017).

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

 

УХВАЛИЛИ:

Експертний висновок на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів,  проекту Постанови Верховної Ради України "Про створення депутатської робочої групи з розслідування ситуації щодо законності позбавлення громадянства України Міхеіла Ніколозовича Саакашвілі та законності перетину ним державного кордону 10 вересня 2017 року", внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 7107 від 11.09.2017), і направити його Голові Верховної Ради України та Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього проекту Постанови.

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розгляд листів Управління справами Апарату Верховної Ради України від 02.10.2017 №15/11-1393(222916) та від 03.10.2017 №15/11-1400(223049) щодо погодження перерозподілу видатків і використання економії коштів.

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Погодити перерозподіл видатків розвитку в розрізі бюджетної програми 0111010 «Здійснення законотворчої діяльності Верховної Ради України», зменшивши їх обсяг за КЕКВ 3143 «Реставрація пам'яток культури, історії та архітектури» на 629,3 тис. грн. та одночасно збільшивши на 629,3 тис. грн. обсяг видатків за КЕКВ 3132 «Капітальний ремонт інших об’єктів» (на проведення капітального ремонту покрівлі в адміністративному будинку по вулиці Садовій, 3 А).

2. Рішення та інформацію Комітету надіслати Управлінню справами Апарату Верховної Ради України для організації виконання та врахування в роботі.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В., зокрема, запропонував народним депутатам України – членам Комітету одночасно із розглядом питання перерозподілу видатків і використання економії коштів також розглянути питання щодо фінансового забезпечення діяльності народних депутатів України та, керуючись положеннями пункту 6 статті 13 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», частин першої, другої статті 33 та частини третьої статті 34 Закону України «Про статус народного депутата України», Постанови Верховної Ради України «Про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України восьмого скликання», внести народними депутатами України – членами Комітету відповідний проект Постанови Верховної Ради України і доповнити рішення Комітету відповідним пунктом третім (стенограма додається).

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Кишкар П.М., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Папієв М.М. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

3. Внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України».

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 03.10.2017 про прийняття в цілому, як закону законопроект про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів (реєстраційний № 6232 від 06.06.2017)", внесений народним депутатом України Левченком Ю.В. (реєстр. № 6232-П від 03.10.2017).

 

Також головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету     Пинзеник П.В. запропонував співдоповідачем від Комітету при розгляді проектів постанов про скасування рішень про прийняття в цілому, як закону законопроекту (реєстраційний № 6232) на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника голови Комітету Арешонкова В.Ю. (стенограма додається).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Кишкар П.М., Купрієнко О.В., Войцеховська С.М., Лубінець Д.В., Єфремова І.О. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 03.10.2017 про прийняття в цілому, як закону законопроект про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів (реєстраційний № 6232 від 06.06.2017)", внесений народним депутатом України Левченком Ю.В. (реєстр. № 6232-П від 03.10.2017), та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді цього проекту Постанови на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника голови Комітету Арешонкова В.Ю.

 

10. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 3 жовтня 2017 року про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів", внесений народними депутатами України Сотник О.С., Сироїд О.І., Журжієм А.В., Подоляк І.І. (реєстр. № 6232-П1 від 04.10.2017).

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 3 жовтня 2017 року про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів", внесений народними депутатами України Сотник О.С., Сироїд О.І., Журжієм А.В., Подоляк І.І. (реєстр. № 6232-П1 від 04.10.2017), та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді цього проекту Постанови на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника голови Комітету Арешонкова В.Ю.

 

11. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 03 жовтня 2017 року про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону України "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" (р.№ 6232 від 23.03.2017), внесений народним депутатом України Шкрум  А.І. (реєстр. № 6232-П2 від 04.10.2017).

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування рішення Верховної Ради України від 03 жовтня 2017 року про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону України "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" (р.№ 6232 від 23.03.2017), внесений народним депутатом України Шкрум  А.І. (реєстр. № 6232-П2 від 04.10.2017), та запропонувати Верховній Раді України визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді цього проекту Постанови на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити заступника голови Комітету Арешонкова В.Ю.

 

З 17 год. 10 хв. у засіданні Комітету бере участь народний депутат України Шахов С.В. Загальна кількість присутніх членів Комітету - 10 (десять) народних депутатів України.

 

12. Різне.

Питань для розгляду та обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку