12 липня 2017 року (Протокол № 88)

Опубліковано 18 липня 2017, о 17:25

 Комітет 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                           Протокол № 88

 

                                                                            12        липня             17

  

                                                         

                                                                 вул. Банкова, 6-8,

                                                                          кімн. 418 (зал засідань)

                                                                                           15 год. 00 хв. 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Єфремова І.О., Кишкар П.М. (з 15 год. 17 хв.), Папієв М.М., Бондар В.В., Данілін В.Ю., Шахов С.В. (з 15 год. 16 хв.)

Відсутній член Комітету:  Войцеховська С.М.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Комітету Нехоца М.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Нижник К.А., консультант Шаповалова К.С.

 

Присутні  запрошені:

народний депутат України Добкін М.М.;

Генеральний прокурор України Луценко Ю.В.;

 

Присутні:

за клопотанням Генерального прокурора України - прокурор першого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури Мирополець Д.О., слідчий в особливо важливих справах 5-го відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури             Зубчук Р.В.;  

за клопотанням народного депутата України Добкіна М.М. - адвокати   Степанов І.В., Мєнів О.І.;

працівники Управління по зв’язкам з Верховною Радою України Генеральної прокуратури, прес-секретар Генерального прокурора України Сарган Лариса;

народні депутати України Святаш Д.В., Шуфрич Н.І.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Арешонкова В.Ю., Войцеховської С.М., Лубінця Д.В., Даніліна В.Ю., Кишкаря П.М., Папієва М.М., Пинзеника П.В., Єфремової І.О.;

учасник програми стажування в Апараті Верховної Ради України – Моргун А.А.

помічники-консультанти народних депутатів України Добкіна М.М., Шуфрича Н.І.

 

         Присутні представники громадських організацій, засобів масової інформації:

Кулініч Ю.Ю. – телеканал «РАДА», Гудченко П. – Ліга, Фурдеш Д. – ТСН «1+1», Гула Ю. – ТРК «Україна», Анасова А. – інформагентство «УНН», Паутов В., Шурхало Д. – Радио «Свобода», Пичина А. – телеканал  NewsOne, Шилін М., Фатун Д., Величко В. - телеканал «112 Україна»,Зубенко Л. – КНК Медіа, Попутіч Р. – телеканал «24 канал»,  Крупенко К. – телеканал «Українські Новини», Шостак Ю. – телеканал ZIK, Міроничин О. – «5 канал», Кондратюк В. – «СТБ», Кравченко О. – телеканал «UA: Перший», а також журналісти та оператори телеканалів «Інтер», «ICTV» «Надзвичайні новини» та інші, акредитовані у Верховній Раді України представники засобів масової інформації.

        

Ведеться стенограма та

 аудіозапис засідання Комітету.

 

Перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету для розгляду та затвердження проект порядку денного засідання Комітету, який складається з двох питань та поінформував народних депутатів України – членів Комітету про присутніх запрошених Генерального прокурора України Луценка Ю.В., народного депутата України Добкіна М.М., в тому числі й запрошених за їх клопотанням, а також про інших присутніх і, в тому числі, про представників засобів масової інформації, які акредитовані у Верховній Раді України (стенограма додається).

 

До затвердження порядку денного перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. погодив із членами Комітету проведення завтра, 13 липня ц.р., у перерві між пленарними засіданнями позапланового засідання Комітету для розгляду організаційних питань Комітету (стенограма додається).

 

Пропозицій та заперечень щодо порядку денного засідання Комітету не надходило.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Добкіна Михайла Марковича, про надання згоди на затримання народного депутата України Добкіна Михайла Марковича, про надання згоди на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (арешту) щодо народного депутата України Добкіна М.М., підтримані та внесені до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Луценком Ю.В. від 29 червня 2017 року  (№15/1/1-28275-16).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 22.06.2017 про прийняття в цілому, як закону законопроекту про комерційний облік комунальних послуг», внесений народним депутатом України Левченком Ю.В. (реєстр. № 4901-П від 23.06.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно).

 

З 15 год. 16 хв. участь у засіданні Комітету бере член Комітету Шахов С.В. Загальна кількість присутніх – 9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Секретар Комітету Лубінець Д.В. взяв слово та вкотре поінформував усіх присутніх щодо меж повноважень Комітету з питань Регламенту та організації діяльності Верховної Ради України, визначених, зокрема, положеннями частини першої статті 220 Регламенту Верховної Ради України, щодо того, що комітет, якому доручено надати висновок щодо питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт, відповідно до закону визначає достатність, законність і обґрунтованість подання, законність одержання доказів, зазначених у поданні, і встановлює наявність відповідних скарг, та пояснив правові наслідки прийнятого Комітетом рішення з цього питання (стенограма додається).

 

З 15 год. 17 хв. участь у засіданні Комітету бере голова підкомітету Кишкар П.М.  Загальна кількість присутніх – 10 (десять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував розглянути та затвердити порядок розгляду Комітетом подань про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Добкіна Михайла Марковича, про надання згоди на затримання народного депутата України Добкіна Михайла Марковича, про надання згоди на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (арешту) щодо народного депутата України Добкіна М.М., підтримані та внесені до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Луценком Ю.В. від 29 червня 2017 року  (№15/1/1-28275-16) (стенограма додається).

 

Головуючий надав слово Генеральному прокурору України Луценку Ю.В. для внесення клопотання щодо заслуховування на засіданні Комітету прокурора першого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури Миропольця Д.О., слідчого в особливо важливих справах 5-го відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури  Зубчука Р.В.  

 

Також було надано слово народному депутату України Добкіну М.М. для внесення клопотання щодо заслуховування на засіданні Комітету адвокатів Степанова І.В. та Мєніва О.І., а також народного депутата України Шуфрича Н.І., на що головуючий на засіданні зазначив, що немає жодних застережень щодо заслуховування народного депутата України Шуфрича Н.І. в обговоренні подань. Інших пропозицій та застережень не надходило (стенограма додається).

 

Голосували за прийняття порядку розгляду питання порядку денного засідання Комітету: «за»   - 10  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Встановити такий порядок  розгляду :

1) заслухати інформацію Генерального прокурора України Луценка Юрія Віталійовича щодо подань;

2) заслухати інформацію та пояснення прокурорів, експертів, інших фахівців за пропозицією Генерального прокурора України;

3) заслухати пояснення народного депутата України Добкіна Михайла Марковича;

4) запитання та відповіді на запитання народних депутатів України – членів Комітету до Генерального прокурора України Луценка Ю.В. та до народного депутата України Добкіна М.М.;

5) обговорення подань про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Добкіна Михайла Марковича, про надання згоди на затримання народного депутата України Добкіна Михайла Марковича, про надання згоди на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (арешту) стосовно народного депутата України Добкіна Михайла Марковича;

6) вирішення питання (за необхідності) щодо витребування додаткових матеріалів кримінального провадження;

7) прийняття рішень про висновки щодо достатності, законності і обґрунтованості подань, законності одержання доказів, зазначених у поданнях, наявності відповідних скарг:

- про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Добкіна Михайла Марковича,

- про надання згоди на затримання народного депутата України Добкіна Михайла Марковича,

- про надання згоди на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (арешту) щодо народного депутата України Добкіна Михайла Марковича.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. дав слово голові підкомітету Папієву М.М., який заявив про можливий конфлікт інтересів, тому зазначив, що буде брати участь в обговоренні, але не братиме участі в голосуванні (стенограма додається).

 

Народні депутати України – члени Комітету обговорили питання щодо законності демонстрації відеоматеріалів, які надає Генеральна прокуратура та народний депутат України Добкін М.М. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. надав слово Генеральному прокурору України Луценку Ю.В., який коротко виклав суть подання, супроводжуючи демонстрацією слайдів (стенограма додається).

 

Народні депутати України – члени Комітету заслухали пояснення народного депутата України Добкіна М.М., які супроводжувались демонстрацією слвйдів (стенограма додається).

 

За клопотанням народного депутата України Добкіна М.М. слово було надано адвокату Степанову І.Р. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував перейти до наступного етапу розгляду подання, а саме до запитань та відповідей на запитання народних депутатів України – членів Комітету до Генерального прокурора України Луценка Ю.В. та до народного депутата України Добкіна М.М.

 

Народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Шахов С.В., Пинзеник П.В.,  Кишкар П.М., Бондар В.В.  поставили запитання, а відповіді на поставленні запитання, а також пояснення та коментарі надавали Генеральний прокурор України Луценко Ю.В., а також народний депутат України Добкін М.М. (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував перейти до наступного етапу порядку розгляду питання порядку денного – до  обговорення подань (стенограма додається).

 

На пропозицію заступника голови Комітету Купрієнка О.В. та секретаря Комітету Лубінця Д.В., підтриману всіма народними депутатами України – членами Комітету, першим слово в обговоренні надано присутньому на засіданні народному депутату України Шуфричу Нестору Івановичу, який не є членом Комітету (стенограма додається).

 

Народні депутати України – члени Комітету Лубінець Д.В., Купрієнко О.В., Шахов С.В., Бондар В.В., Арешонков В.Ю. взяли участь в обговоренні подань стосовно народного депутата України Добкіна М.М (стенограма додається).

 

Також слово надавалось Генеральному прокурору України Луценку Ю.В. та народному депутату України Добкіну М.М. для надання пояснень щодо висловлених  народними депутатами України – членами Комітету зауважень (стенограма додається). 

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. підбив підсумок обговорення подань та оголосив перерву в засіданні Комітету на 20 хвилин й запросив членів Комітету для доопрацювання проектів рішень та висновків Комітету щодо достатності, законності і обґрунтованості подань про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Добкіна Михайла Марковича, про надання згоди на затримання народного депутата України Добкіна Михайла Марковича, про надання згоди на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (арешту) щодо народного депутата України Добкіна М.М., підтримані та внесені до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Луценком Ю.В. від 29 червня 2017 року  (№15/1/1-28275-16), законності одержання доказів, зазначених у поданнях  (стенограма додається).

 

Продовження засідання після перерви.

 

                                                                 вул. Банкова, 6-8,

                                                                          кімн. 418 (зал засідань)

                                                                                           19 год. 15 хв. 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Єфремова І.О., Кишкар П.М., Папієв М.М.,  Бондар В.В., Данілін В.Ю., Шахов С.В.

 

Відсутній член Комітету:  Войцеховська С.М.

 

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету перейти до прийняття рішень стосовно ухвалення висновків щодо достатності, законності і обґрунтованості подань про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Добкіна Михайла Марковича, про надання згоди на затримання народного депутата України Добкіна Михайла Марковича, про надання згоди на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (арешту) щодо народного депутата України Добкіна М.М., підтримані та внесені до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Луценком Ю.В. від 29 червня 2017 року  (№15/1/1-28275-16), законності одержання доказів, зазначених у поданнях, та зачитав текст резолютивних частин проектів висновків Комітету та проекти рішень Комітету (стенограма додається).

 

 

Окремо перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. нагадав присутнім, що за попередньо виголошеною заявою голови підкомітету Папієва М.М. щодо можливого конфлікту інтересів його голос не буде враховуватись під час голосування. Тобто, кількість народних депутатів України – членів Комітету, голоси яких будуть враховуватись під час голосування, становить – 9 (дев’ять)  народних депутатів України  (стенограма додається).

 

 

 

Голосували: «за» - 8, «проти» - 0, «утримався» - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок щодо подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Добкіна Михайла Марковича, підтриманого та внесеного до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Луценком Ю.В.  від 29 червня 2017 року (№ 15/1/1-28275-16) і направити Голові Верховної Ради України висновок Комітету, зазначене подання та пояснення народного депутата України Добкіна М.М.

 

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утримались» - 0  (прийнято одноголосно).

 

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок щодо подання про надання згоди на затримання народного депутата України Добкіна Михайла Марковича, підтриманого та внесеного до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Луценком Ю.В.  від 29 червня 2017 року  (№ 15/1/1-28275-16) і направити Голові Верховної Ради України висновок Комітету та зазначене подання.

 

 

Голосували: «за» - 9, «проти» - 0, «утримались» - 0  (прийнято одноголосно).

 

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок щодо подання про надання згоди на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (арешту) щодо народного депутата України Добкіна Михайла Марковича, підтриманого та внесеного до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Луценком Ю.В.  від 29 червня 2017 року (№ 15/1/1-28275-16) і направити Голові Верховної Ради України висновок Комітету та зазначене подання.

 

 

 

 

 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку