17 травня 2017 року (протокол № 79)

Опубліковано 24 травня 2017, о 12:28

 Комітет 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

                                                                                          Протокол № 79

 

                                                                           17          травня           17

                                                            

                                                                                            вул. Банкова, 6-8

                                                                                       кімн. 418, 15 год. 00 хв. 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Войцеховська  С.М. (з 15 год. 13 хв.), Данілін В.Ю.,  Єфремова І.О., Кишкар П.М., Папієв М.М., Шахов С.В. ( з 15 год. 24 хв.)

 

Відсутні члени Комітету: Бондар В.В., Лубінець Д.В. (з поважних причин)                  

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: керівник секретаріату Нехоца М.В., заступник керівника секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти: Меть Т.М., Нижник К.А., Олексійчук О.М., Поліщук І.В., консультант Шаповалова К.С.


Присутні запрошені:

перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами – Боднар П.О.;

заступник керівника відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування Управління справами – Савкова Л.В.;

в.о. директора ДП «Їдальні» Управління справами Апарату Верховної Ради України – Бобренко М.В.;

головний бухгалтер ДП «Їдальні» Управління справами Апарату Верховної Ради України – Борисенко О.С.


Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Арешонкова В.Ю., Войцеховської  С.М., Даніліна В.Ю.,  Єфремової І.О, Папієва М.М., Пинзеника П.В., Шахова С.В.;

учасник програми стажування в Апараті Верховної Ради України – Моргун А.А.

Ведеться стенограма та аудіозапис засідання.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з дев’яти основних питань, одного додаткового питання та питання «Різне» та змінити порядок розгляду питань порядку денного – перше питання (про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про використання коштів, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», у першому кварталі 2017 року) розглянути останнім.

 За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про заяву народного депутата України Голуба В.В. про обрання його членом Комітету з питань бюджету.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про вибори народних депутатів України» щодо додаткової підстави відмови в реєстрації кандидата у народні депутати України», внесений народними депутатами України Білоцерковцем Д.О. та Алєксєєвим С.О. (реєстр.  № 6180 від 14.03.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Регламенту Верховної Ради України (щодо кримінальної відповідальності народних депутатів України за відсутність у більшості засідань Верховної Ради України та/або її органів)», внесений народним депутатом України Дерев’янком Ю.Б. (реєстр. № 6203 від 16.03.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4. Про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо кримінальної відповідальності народних депутатів України за неособисте голосування)», внесений народним депутатом України Шуфричем Н.І. (реєстр. № 6260 від 29.03.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

5. Про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» щодо фінансового забезпечення бюджетної програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів», внесений народними депутатами України Констанкевич І.М., Дубініним О.І., Батенком Т.І. та іншими (реєстр. № 6136 від 24.02.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

6. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про заслуховування інформації Кабінету Міністрів України про зміст та очікувані соціальні наслідки підписання Меморандуму про співпрацю між Україною та міжнародним валютним фондом», внесений народними депутатами України Королевською Н.Ю. та Солодом Ю.В. (реєстр. № 6098 від 20.02.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

7. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань перевірки фактів отримання Україною газу із Російської Федерації з використанням корупційних схем», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 6419 від 27.04.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

8. Про звернення голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Сюмар В.П. (від 6 квітня ц.р. № 04-32/9-87 (82243) щодо надання роз’яснення Комітету стосовно включення до порівняльної таблиці до законопроекту, підготовленого до другого читання, пропозицій та поправок внесених з порушеннями вимог статті 116 Регламенту Верховної Ради України.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

9. Про депутатське звернення народного депутата України Гончаренка О.О. про надання роз’яснення Комітету стосовно застосування окремих положень Закону України «Про статус народного депутата України» щодо порядку відображення інформації про обсяг видатків, пов’язаних з депутатською діяльністю.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

10. Про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про використання коштів, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», у першому кварталі 2017 року.

            Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

11. Різне.

                                       

 

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяву народного депутата України Голуба В.В. про обрання його членом Комітету з питань бюджету.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Купрієнко О.В., Пинзеник П.В. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

УХВАЛИЛИ:

1. Внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо обрання народного депутата України Голуба В.В. членом Комітету з питань бюджету.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити голову підкомітету з питань організації роботи Верховної Ради України Кишкаря П.М.

З 15 год. 13 хв. у засіданні Комітету бере участь голова підкомітету Войцеховська С.М., загальна кількість присутніх –  8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про вибори народних депутатів України» щодо додаткової підстави відмови в реєстрації кандидата у народні депутати України», внесений народними депутатами України      Білоцерковцем Д.О. та Алєксєєвим С.О. (реєстр.  № 6180 від 14.03.2017).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Кишкар П.М., Купрієнко О.В., Пинзеник П.В. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» -  8  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

   Висновок на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про вибори народних депутатів України» щодо додаткової підстави відмови в реєстрації кандидата у народні депутати України»,  внесеного  народними депутатами України  Білоцерковцем Д.О. та Алєксєєвим С.О. (реєстр. № 6180), і направити його Комітету з питань правової політики та правосуддя, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Регламенту Верховної Ради України (щодо кримінальної відповідальності народних депутатів України за відсутність у більшості засідань Верховної Ради України та/або її органів)», внесений народним депутатом України Дерев’янком Ю.Б. (реєстр. № 6203 від 16.03.2017)

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Купрієнко О.В., Єфремова І.О., Пинзеник П.В. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» -  8  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

   Висновок на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів проекту Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Регламенту Верховної Ради України (щодо кримінальної відповідальності народних депутатів України за відсутність у більшості засідань Верховної Ради України та/або її органів)», внесеного народним депутатом України Дерев’янком Ю.Б. (реєстр. № 6203 від 16.03.2017), і направити його Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо кримінальної відповідальності народних депутатів України за неособисте голосування)», внесений народним депутатом України Шуфричем Н.І. (реєстр. № 6260 від 29.03.2017)

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Войцеховська С.М., Купрієнко О.В., Пинзеник П.В. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» -  8  (прийнято одноголосно).

           УХВАЛИЛИ:

  Висновок на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів проекту Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо кримінальної відповідальності народних депутатів України за неособисте голосування)», внесеного народним депутатом України Шуфричем Н.І. (реєстр. № 6260 від 29.03.2017), і направити його Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» щодо фінансового забезпечення бюджетної програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів», внесений народними депутатами України Констанкевич І.М., Дубініним О.І., Батенком Т.І. та іншими (реєстр. № 6136 від 24.02.2017).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Кишкар П.М., Войцеховська С.М., Купрієнко О.В., Арешонков В.Ю. Пинзеник П.В. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» -  8  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на відповідність оформлення та реєстрації проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» щодо фінансового забезпечення бюджетної програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів», внесеного народними депутатами України Констанкевич І.М., Дубініним О.І., Батенком Т.І. та іншими (реєстр. № 6136 від 24.02.2017), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, і направити його до Комітету з питань бюджету, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду вказаного  законопроекту.

 

 З 15 год. 24 хв. у засіданні Комітету бере участь член Комітету Шахов С.В.  загальна кількість присутніх –  9 (дев’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про заслуховування інформації Кабінету Міністрів України про зміст та очікувані соціальні наслідки підписання Меморандуму про співпрацю між Україною та міжнародним валютним фондом», внесений народними депутатами України Королевською Н.Ю. та Солодом Ю.В. (реєстр. № 6098  від 20.02.2017)

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Купрієнко О.В., Кишкар П.М., Пинзеник П.В. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» -  9  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів проекту Постанови Верховної Ради України «Про заслуховування інформації Кабінету Міністрів України про зміст та очікувані соціальні наслідки підписання Меморандуму про співпрацю між Україною та міжнародним валютним фондом», внесеного народними депутатами України Королевською Н.Ю. та Солодом Ю.В. (реєстр. № 6098  від 20.02.2017), і направити його Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду вказаного проекту Постанови.

 

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань перевірки фактів отримання Україною газу із Російської Федерації з використанням корупційних схем», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 6419 від 27.04.2017).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Купрієнко О.В., Папієв М.М., Войцеховська С.М., Пинзеник П.М. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» -  9  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

   Висновок на відповідність оформлення та реєстрації проекту Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань перевірки фактів отримання Україною газу із Російської Федерації з використанням корупційних схем», внесеного народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 6419 від 27.04.2017), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, і  направити його до Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього проекту Постанови.

 

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про звернення голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Сюмар В.П. (від 6 квітня ц.р. № 04-32/9-87 (82243) щодо надання роз’яснення Комітету стосовно включення до порівняльної таблиці до законопроекту, підготовленого до другого читання, пропозицій та поправок внесених з порушеннями вимог статті 116 Регламенту Верховної Ради України

 

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Роз’яснення про застосування положень Регламенту Верховної Ради України щодо включення пропозицій та поправок, внесених з порушеннями вимог статті 116 Регламенту Верховної Ради України, до порівняльної таблиці до законопроекту, підготовленого до другого читання (далі – Роз’яснення).

2. Роз’яснення направити Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики та в порядку інформування комітетам Верховної Ради України та Апарату Верховної Ради України.

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про депутатське звернення народного депутата України Гончаренка О.О. про надання роз’яснення Комітету стосовно застосування окремих положень Закону України «Про статус народного депутата України» щодо порядку відображення інформації про обсяг видатків, пов’язаних з депутатською діяльністю

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Кишкар П.М., Купрієнко О.В., Войцеховська С.М., Папієв М.М., Пинзеник П.М. (стенограма додається).

Голосували: «за» -  9  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Роз’яснення про застосування окремих положень Закону України «Про статус народного депутата України» щодо порядку відображення інформації про видатки, пов’язані з депутатською діяльністю (додається).

2. Роз’яснення Комітету надіслати народному депутату України Гончаренку О.О та в порядку інформації Голові Верховної Ради України Парубію А.В., головам депутатських фракцій (депутатських груп), Голові Національного агентства з питань запобігання корупції Корчак Н.М.

 

 

10. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про звіт Управління справами Апарату Верховної Ради України про використання бюджетних коштів, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік».

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. надав слово першому заступнику Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючому справами – Боднару П.О., заступнику керівника відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування Управління справами – Савковій Л.В.;  в.о. директора ДП «Їдальні» Управління справами Апарату Верховної Ради України – Бобренку М.В.

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Купрієнко О.В., Єфремова І.О.,  Войцеховська  С.М., Арешонком В.Ю., Шахов С.В. (стенограма додається).

 

За результатами обговорення рішення не приймалося.

 

11. Різне.

Першим заступником голови Комітету Пинзеником П.В. повідомлено  народних депутатів України – членів Комітету про те, що їм роздано до відома  Аналіз чинного законодавчого регулювання депутатських запитів та звернень та можливі шляхи його удосконалення, підготовлений Вестмінстерською фундацією за демократію на виконання пункту 15 Рекомендації Дорожньої карти реформ Місії Європейського парламенту, визнаної Верховною Радою України як основа для внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності парламенту України (Постанова Верховної Ради України «Про заходи з реалізації рекомендацій щодо внутрішньої реформи та підвищення інституційної спроможності Верховної Ради України» від 17 березня 2016 року № 1035-VIII).

 

 

 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку