8 лютого 2017 року (Протокол № 71)

Опубліковано 23 лютого 2017, о 12:47

 Комітет 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                          Протокол № 71

 

                                                                           8         лютого           17

                                                            

                                                                                            вул. Банкова, 6-8,  

                                                                                       кімн. 418,  о 15 год. 00 хв. 

 

                                             

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Кишкар П.М. (з 15 год. 38 хв.), Лубінець Д.В.,  Єфремова І.О., Папієв М.М.

Відсутні члени Комітету: Бондар В.В., Войцеховська С.М., Купрієнко О.В. (з поважних причин).

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Нехоца М.В., заступник завідувача секретаріату Комітету Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Нижник К.А., Олексійчук О.М., Поліщук І.В.

 

Присутні:

перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами – Боднар П.О.;

заступники керуючого справами Денисов Е.М., Крилова І.І.;

заступник керуючого справами - завідувач відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування – Совенко О.М.;

завідуючий відділом будівництва та ремонту Управління справами – Сидоренко В.А.;

керівник Управління комп’ютеризованих систем – Сидоренко О.О.;

радник Голови Верховної Ради України – Корнат В.В.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Арешонкова В.Ю., Войцеховської С.М., Єфремової І.О., Лубінця Д.В., Папієва М.М., Пинзеника П.В.;

переможець конкурсу на заняття вакантної посади консультанта секретаріату Комітету Шаповалова К.С., учасник Програми стажування в Апараті Верховної Ради України Моргун А.А.;

представники Громадської організації «Спілка ветеранів війни з Росією» - Яциняк М.М., Войтко О.В., Єгоров О.В., Карась Є.В.,  Бондар С.В;

представник Громадського руху «С14» - Мазур С.Д.

 

Ведеться стенограма та аудіозапис засідання.

 

Головуючий на засіданні Комітету перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував розглянути проект порядку денного, який складається з дванадцяти основних питань, додаткового та питання «Різне».

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

Голова підкомітету Папієв М.М. запропонував змінити порядок розгляду  питань порядку денного та, враховуючи присутність представників громадських організацій, які виявили бажання бути присутніми на засіданні Комітету під час розгляду проекту Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 22 грудня 2016 року про прийняття в цілому Закону України «Про амністію у 2016 році» з урахуванням пропозицій Президента України», (реєстр. № 4255-П), розглянути першим саме це питання, яке значиться другим у порядку денному, а вже за ним розглядати перше питання, далі –наступні (за запропонованим проектом) (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні Комітету перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В., керуючись положеннями частини п’ятої статті 43 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», запропонував також розглянути питання, яке стосується організації роботи Комітету та секретаріату Комітету і не потребує попередньої підготовки, про подання Комітету щодо призначення Шаповалової К.С. на посаду консультанта секретаріату Комітету (стенограма додається).

Інших пропозицій та застережень не надходило.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «в цілому» з урахуванням внесених пропозицій голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 22 грудня 2016 року про прийняття в цілому Закону України «Про амністію у 2016 році» з урахуванням пропозицій Президента України», внесений народним депутатом України Папієвим М.М. (реєстр. № 4255-П від 23.12.2016).

         Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

                                голова підкомітету Папієв М.М.

 

2. Про розгляд листа першого заступника Керівника Апарату – керуючого справами Боднара П.О. від 30 січня 2017 року № 15/11-245 (20820).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

                       заступник голови Комітету Арешонков В.Ю.,

                       секретар Комітету Лубінець Д.В.,

                       голова підкомітету Єфремова І.О.

 

3. Про заяву народного депутата України Микитася М.В. про обрання його членом Комітету з питань бюджету.

         Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

                                голова підкомітету Кишкар П.М.

 

4. Про розгляд пропозицій народних депутатів України до повторного другого читання проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості та доступу до інформації про діяльність Верховної Ради України, її комітетів та народних депутатів України» (реєстр. № 1591 від 23.12.2014).

         Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

5. Про заяви народних депутатів України Сотник О.С., Шкрум А.І., Найєма М.-М., Луценка І.В., Добродомова Д.Є.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

6. Про Роз’яснення щодо застосування положень частини другої статті 90, частин першої та другої статті 91, частин першої та другої статті 99 Регламенту Верховної Ради України щодо включення до  суб’єктів права законодавчої ініціативи – ініціаторів внесення (та/або списку авторів) відповідних законопроектів, проектів інших актів інших народних депутатів України.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

7. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо приведення у відповідність назви документа дозвільного характеру», внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 5628 від 29.12.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

8. Про проект Закону України «Про публічну адвокацію», внесений народними депутатами України Чумаком В.В., Геращенко І.В., Одарченком Ю.В., Вадатурським А.О., Рибчинським Є.Ю., Барвіненком В.Д. (реєстр. № 5661 від 19.01.2017). 

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

9. Проект розкладу засідань Комітету у лютому 2017 року.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

10. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи стосовно перевірки фактів можливого умисного припинення діяльності телеканалу «1+1», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 5626 від 29.12.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

11. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань об’єктивного з’ясування обставин і перевірки факту замаху на народного депутата України Геращенка А.Ю.», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 5702 від 23.01.2017).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

12. Про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України", внесений народними депутатами України - членами Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Пинзеником П.В., Арешонковим В.Ю. та іншими (реєстр. № 5522 від 09.12.2016).

 Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

13. Питання організації роботи Комітету та секретаріату Комітету (про подання Комітету щодо призначення Шаповалової К.С. на посаду консультанта секретаріату Комітету).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.;

                       завідувач секретаріату Комітету Нехоца М.В.

 

14. Різне.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Папієва М.М. про внесений ним до Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 22 грудня 2016 року про прийняття в цілому Закону України «Про амністію у 2016 році» з урахуванням пропозицій Президента України» (реєстр. № 4255-П від 23.12.2016).

 

В обговорення питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Лубінець Д.В., Пинзеник П.В., Єфремова І.О. (стенограма додається).

 

Також головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. надав слово для виступу присутньому на засіданні представникові Громадської організації «Спілка ветеранів війни з Росією» Войтку О.В. (на його прохання), який, зокрема, висловив народним депутатам України – членам Комітету подяку за принципову позицію та підтримав запропонований ними проект рішення з цього питання (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 22 грудня 2016 року про прийняття в цілому Закону України «Про амністію у 2016 році» з урахуванням пропозицій Президента України (реєстраційний номер 4255)», внесений народним депутатом України Папієвим М.М. (реєстр. № 4255-П від 23.12.2016), та запропонувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді цього проекту Постанови на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розгляд  листа  першого заступника Керівника Апарату – керуючого справами Боднара П.О. від 30 січня 2017 року № 15/11-245 (20820).

 

Головуючий на засіданні Комітету надав слово першому заступнику Керівника Апарату – керуючому справами Боднару П.О. та заступнику керуючого справами – завідувачу відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування Совенко О.М. для надання короткої інформації стосовно змісту прохання, викладеного в листі  до Комітету (стенограма додається).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Єфремова І.О., Лубінець Д.В., Папієв М.М., Пинзеник П.В. (стенограма додається).

 

На запитання народних депутатів України – членів Комітету, які були поставлені під час обговорення, відповідали перший заступник Керівника Апарату – керуючий справами Боднар П.О. та заступник керуючого справами Крилова І.І. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про розгляд листа першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. від 30 січня 2017 року № 15/11-245(20820) взяти до відома.

2. Звернути увагу Апарату Верховної Ради України , що Комітетом було погоджено норми витрат на одного народного депутата України на 2017 рік 7 грудня 2016 року (протокол № 67) при прийнятті рішення про проект кошторису Верховної Ради України на 2017 рік.

3. Інформацію та рішення Комітету надіслати Апарату Верховної Ради України для організації виконання та врахування в роботі.

 

З 15 год. 38 хв. у засіданні Комітету бере участь голова підкомітету Кишкар П.М. та не бере участі секретар Комітету Лубінець Д.В., загальна кількість присутніх – 5 (п’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяву народного депутата України Микитася М.В. про обрання його членом Комітету з питань бюджету.

 

Голосували: «за» - 5  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо обрання народного депутата України Микитася М.В. членом Комітету з питань бюджету.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розгляд пропозицій народних депутатів України до повторного другого читання проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості та доступу до інформації про діяльність Верховної Ради України, її комітетів та народних депутатів України» (реєстр. № 1591 від 23.12.2014).

 

Голосували: «за» - 5  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок до підготовленого до повторного другого читання проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості та доступу до інформації про діяльність Верховної Ради України, її комітетів та народних депутатів України» (реєстр. № 1591).

2. Внести на розгляд Верховної Ради України підготовлений до повторного другого читання проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості та доступу до інформації про діяльність Верховної Ради України, її комітетів та народних депутатів України» (реєстр. № 1591) і рекомендувати прийняти його в другому читанні та в цілому.

3. Доповідачем від Комітету при розгляді цього питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяви народних депутатів України Сотник О.С., Шкрум А.І., Найєма М.-М., Луценка І.В., Добродомова Д.Є.

 

Голосували: «за» - 4, «проти» - 0, «утримався»  - 1 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити тексти відповідей на заяви народних депутатів України Сотник О.С., Шкрум А.І., Найєма М.-М., Луценка І.В., Добродомова Д.Є. та направити їх  Голові Верховної Ради України та народним депутатам України – авторам заяв.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про Роз’яснення щодо застосування положень частини другої статті 90, частин першої та другої статті 91, частин першої та другої статті 99 Регламенту Верховної Ради України щодо включення до  суб’єктів права законодавчої ініціативи – ініціаторів внесення (та/або списку авторів) відповідних законопроектів, проектів інших актів інших народних депутатів України.

 

Голосували: «за» - 3, «проти»  0, «утримались» 2 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Роз’яснення про застосування положень частини другої статті 90, частин першої та другої статті 91, частин першої та другої статті 99 Регламенту Верховної Ради України щодо включення до суб’єктів права законодавчої ініціативи – ініціаторів внесення відповідних законопроектів, проектів інших актів інших народних депутатів України (далі – Роз’яснення).

2. Роз’яснення направити Голові Верховної Ради України в порядку інформування та Апарату Верховної Ради України для врахування в роботі.

 

Одночасно, заступник голови Комітету Арешонков В.Ю. з цього питання подав у письмовій формі свою окрему думку, яка додається до рішення Комітету.

 

7.  СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про звернення голови Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Денісової Л.Л. від 17 січня 2017 року № 04-34/8-27(12090) з проханням  розглянути проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо приведення у відповідність назви документа дозвільного характеру», внесений Кабінетом міністрів України (реєстр.  № 5628), та надати експертний висновок на відповідність його оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів.

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на відповідність оформлення та реєстрації проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо приведення у відповідність назви документа дозвільного характеру», внесеного Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 5628 від 29.12.2016), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, і направити його Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону та Голові Верховної Ради України.

 

8. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про публічну адвокацію», внесений народними депутатами України Чумаком В.В., Геращенко І.В., Одарченком Ю.В., Вадатурським А.О., Рибчинським Є.Ю., Барвіненком В.Д. (реєстр. № 5661 від 19.01.2017).

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на відповідність оформлення та реєстрації проект Закону України «Про публічну адвокацію», внесений народними депутатами України Чумаком В.В., Геращенко І.В., Одарченком Ю.В., Вадатурським А.О., Рибчинським Є.Ю., Барвіненком В.Д. (реєстр. № 5661 від 19.01.2017), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, і направити його Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного проекту Закону.

 

9. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розклад засідань Комітету у лютому 2017 року.

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити розклад засідань Комітету у лютому 2017 року.

 

10. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи стосовно перевірки фактів можливого умисного припинення діяльності телеканалу «1+1», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 5626 від 29.12.2016).

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на відповідність оформлення та реєстрації проекту Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи стосовно перевірки фактів можливого умисного припинення діяльності телеканалу «1+1», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 5626 від 29.12.2016), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, і направити його до Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього проекту Постанови.

 

11. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань об’єктивного з’ясування обставин і перевірки факту замаху на народного депутата України                     Геращенка А.Ю.», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 5702 від 23.01.2017).

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на відповідність оформлення та реєстрації проекту Постанови Верховної Ради України «Про створення депутатської робочої групи з питань об’єктивного з’ясування обставин і перевірки факту замаху на народного депутата України Геращенка А.Ю.», внесений народним депутатом України Капліним С.М. (реєстр. № 5702 від 23.01.2017), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, і  направити його до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього проекту Постанови.

 

12. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України", внесений народними депутатами України - членами Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Пинзеником П.В., Арешонковим В.Ю. та іншими (реєстр. № 5522 від 09.12.2016).

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Переглянути рішення Комітету, прийняте на засіданні Комітету 7 грудня 2016 року (протокол № 67) щодо внесення до Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету Пинзеником П.В., Арешонковим В.Ю., Купрієнком О.В., Лубінцем Д.В., Войцеховською С.М., Єфремовою І.О., Кишкарем П.М., Папієвим М.М. проекту Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України».

2. Відкликати проект Закону України (реєстр. № 5522) і звернутись до Голови Верховної Ради України з відповідною письмовою заявою, та внести народними депутатами України – членами Комітету Пинзеником П.В., Арешонковим В.Ю., Купрієнком О.В., Лубінцем Д.В., Войцеховською С.М., Єфремовою І.О., Кишкарем П.М., Папієвим М.М. на розгляд Верховної Ради України доопрацьований проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» (реєстр. № 5522).

3. Доповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання визначити першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В.

 

13. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про рекомендації Комісії з проведення конкурсу на зайняття вакантних посад державної служби в Апараті Верховної Ради України про призначення Шаповалової Кристини Сергіївни на посаду консультанта секретаріату Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України, як переможця конкурсу на зайняття вакантної посади консультанта Комітету.

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

 

УХВАЛИЛИ:

Звернутись до Першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. з поданням про призначення Шаповалової Кристини Сергіївни на посаду консультанта секретаріату Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України із встановленням випробування строком три місяці.

 

14. Різне.

Питань для розгляду та обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

 

 

 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку