7 грудня 2016 року (Протокол № 67)

Опубліковано 16 грудня 2016, о 14:39

 Комітет 

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                       Протокол № 67

 

                                                                           07       грудня         16

                                                            

                                                       вул. Банкова, 6-8, кімн. 418,  о 15 год. 00 хв. 

                                                                                       

 

                                             

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В.,  Єфремова І.О., Войцеховська С.М., Кишкар П.М. (16 год. 50 хв.), Папієв М.М.

Відсутній член Комітету: Бондар В.В.               

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Нехоца М.В., заступник завідувача секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Нижник К.А., Олексійчук О.М., Поліщук І.В.

 

Присутні запрошені:

Боднар П.О. – перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами;

Крилова І.І. – заступник керуючого справами Апарату Верховної Ради України;

Гаркуша Т.Д. – заступник завідувача відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування Управління справами;

Драбков Д.М. – перший заступник начальника Управління адміністративними будинками;

Гермашенко О.А. – директор ДП «Їдальня»;

Нагорний А.М. – директор Автобази;

Сидоренко О.О. – керівник Управління комп’ютеризованих систем Апарату Верховної Ради України;

Сидоренко В.А. – завідувач відділу будівництва та ремонту.

 

Присутні:

помічник-консультант народного депутата України Шухевича Ю.-Б.Р.,

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Войцеховської С.М., Єфремової І.О., Кишкаря П.М., Лубінця Д.В., Папієва М.М., Пинзеника П.В.

Ведеться стенограма та аудіозапис засідання.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з чотирьох основних питань, двох додаткових питань та питання «Різне».

 

Також головуючий поінформував народних депутатів України – членів Комітету про присутність на засіданні Комітету помічника-консультанта народного депутата України Шухевича Ю.-Б.Р., який прийшов за власною ініціативою як представник народного депутата України - ініціатора внесення проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 5130-П) для участі в розгляді проекту постанови про скасування рішення про прийняття законопроекту (реєстр. № 5130) за основу та в цілому як закон. 

 

Заступник голови Комітету Купрієнко О.В. запропонував включити додатково до порядку денного засідання Комітету для розгляду в «Різному» питання щодо зміни порядку розміщення назв депутатських фракцій (депутатських груп) на інформаційному табло електронної системи в залі засідань Верховної Ради України (стенограма додається).

 

Голова підкомітету Войцеховська С.М., враховуючи присутність на засіданні представника ініціатора внесення проекту Постанови Верховної Ради України про скасування рішення, прийнятого Верховною Радою України 6 грудня ц.р. (реєстр. № 5130-П), запропонувала змінити порядок розгляду питань порядку денного засідання Комітету та  першими розглянути проекти постанов Верховної Ради України щодо скасування рішення Верховної Ради України про прийняття законопроекту (реєстр. № 5130) за основу та в цілому як закон (стенограма додається).

 

Одночасно, голова підкомітету Папієв М.М. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про те, що він також подав на реєстрацію аналогічний проект Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 5130-П2) та попросив також розглянути його на засіданні Комітету  (стенограма додається .

Інших пропозицій та заперечень не надходило.

        

За прийняття порядку денного засідання Комітету з урахуванням внесених пропозицій «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 6 грудня 2016 року про прийняття за основу та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», внесений народним депутатом України Шухевичем Ю.-Б.Р. (реєстр. № 5130-П від 06.12.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 06.12.2016 про прийняття в цілому, як закону законопроекту № 5130», внесений народним депутатом України Левченком Ю.В. (реєстр. № 5130-П1 від 07.12.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 6 грудня 2016 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України», внесений народним депутатом України Папієвим М.М. (реєстр. № 5130-П2 від 07.12.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4. Про розгляд листів Управління справами Апарату Верховної Ради України щодо забезпечення діяльності Верховної Ради України.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.;

                   заступник голови Комітету Арешонков В.Ю.;

                   секретар Комітету Лубінець Д.В.;

                   голова підкомітету Єфремова І.О.

 

5. Про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку діяльності тимчасових спеціальних, тимчасових слідчих комісій та спеціальної тимчасової слідчої комісії», внесений народним депутатом України Бубликом Ю.В. (реєстр. № 4244 від 16.03.2016) (щодо включення до порядку денного).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

6. Про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо забезпечення належних прав народних депутатів України та їх помічників-консультантів), внесений народними депутатами України Немировським А.В., Березою Ю.М., Развадовським В.Й. та іншими (реєстр. № 4698 від 19.05.2016).

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.;

                   голова підкомітету Войцеховська С.М.

 

7. Про розгляд листа Голови Верховної Ради України Парубія А.В. від 17 листопада 2016 року № 11/8-267(275804).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В

 

8. Різне

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 6 грудня 2016 року про прийняття за основу та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», внесений народним депутатом України Шухевичем Ю.-Б.Р. (реєстр. № 5130-П від 06.12.2016).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Папієв М.М., Купрієнко О.В., Пинзеник П.В.  (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 6 грудня 2016 року про прийняття за основу та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (реєстраційний номер 5130)», внесений народним депутатом  України Шухевичем Ю.-Б.Р. (реєстр. № 5130-П від 06.12.2016), та запропонувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2.  Співдоповідачем від Комітету при розгляді цього проекту Постанови на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 06.12.2016 про прийняття в цілому, як закону законопроекту № 5130», внесений народним депутатом України Левченком Ю.В. (реєстр. № 5130-П1 від 07.12.2016).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 06.12.2016 про прийняття в цілому, як закону законопроекту № 5130», внесений народним депутатом України Левченком Ю.В. (реєстр. № 5130-П1 від 07.12.2016), та запропонувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2.  Співдоповідачем від Комітету при розгляді цього проекту Постанови на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про листи Управління справами Апарату Верховної Ради України щодо забезпечення діяльності Верховної Ради України.

 

 Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. надав слово першому заступнику Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючому справами Боднару П.О., який поінформував присутніх про стан виконання Управлінням справами попередніх рішень Комітету, зокрема, щодо врегулювання питання стосовно припинення фінансування журналу "Віче" згідно з Постановою Верховної Ради України «Про вихід Верховної Ради України із засновників редакції журналу "Віче"»  від 16.11.2016 № 1746-VIII, а також надав відповіді на запитання народних депутатів України – членів Комітету (стенограма додається).

 

Також перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами Боднар П.О. та заступник завідувача відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування Управління справами Гаркуша Т.Д. поінформували про пропозиції Управління справами стосовно наявності нагальних потреб для забезпечення діяльності Верховної Ради України та можливих джерел їх фінансування шляхом перерозподілу видатків (стенограма додається).

   

В обговоренні пропозицій взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Лубінець Д.В., Єфремова І.О., Купрієнко О.В., Папієв М.М.  (стенограма додається).

 

Крім того, на запитання народних депутатів України – членів Комітету Пинзеника П.В., Єфремової І.О., Лубінця Д.В., Папієва М.М. відповів керівник Управління комп’ютеризованих систем Сидоренко О.О. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» -  4, «проти» - 0, «утримались» - 3 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про листи Управління справами Апарату Верховної Ради України взяти до відома.

2. Погодити перерозподіл видатків в розрізі бюджетної програми 0111020 «Обслуговування та організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності Верховної Ради України»:

- в обсязі 12 331,1 тис. грн. з КЕКВ 3142 «Реконструкція та реставрація інших об’єктів»:

на КЕКВ 3110 «Придбання обладнання і предметів довгострокового користування» – 11 505,3 тис. грн. (придбання копіювальних апаратів, холодильних машин тощо);

на КЕКВ 3132 «Капітальний ремонт інших об’єктів» – 825,8 тис. грн. (проведення модернізації ліфтів в адміністративному будинку по вул. Банковій, 5-7);

- в обсязі 704,1 тис. грн. з КЕКВ 2271 «Оплата теплопостачання»:

на КЕКВ 2230 «Продукти харчування» – 8,0 тис. грн. (для виконання вимог Закону України «Про охорону праці» в частині забезпечення харчовими продуктами робітників і службовців, зайнятих на роботах із шкідливими умовами праці);

на КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)» – 696,1 тис. грн. (для проведення заходів з енергетичного аудиту адміністративних будівель).

3. Погодити перерозподіл видатків споживання в розрізі бюджетної програми 0111010 «Здійснення законотворчої діяльності Верховної Ради України» в обсязі 4 456,2 тис. грн. на КЕКВ 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар» (на придбання витратних матеріалів до друкуючих пристроїв, запасних частин і витратних матеріалів до фотокопіювальної техніки і машин спеціального призначення, придбання меблів, побутової техніки, виставкових стендів):

- з КЕКВ 2630 «Поточні трансферти урядам іноземних держав та міжнародним організаціям» – 598,2 тис. грн. (у зв’язку з економією із сплати членських внесків до міжнародних організацій, в яких набуто членство Верховною Радою України);

- з КЕКВ 2730 «Інші виплати населенню» – 3 858,0 тис. грн. (у зв’язку з економією коштів на проїзд народним депутатам України відповідно до статті 23 Закону України «Про статус народного депутата України»).

 

СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект кошторису Верховної Ради України на 2017 рік та деякі питання забезпечення виконання народними депутатами України депутатських повноважень.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. надав слово з цього питання заступнику завідувача відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування Управління справами Гаркуші Т.Д. (стенограма додається).

 

На запитання народних депутатів України – членів Комітету Лубінця Д.В., Папієва М.М. відповіли завідувач відділу організації будівництва та ремонту Управління справами Сидоренко В.А. та директор Автобази Нагорний А.М. (стенограма додається).

 

З 16 год. 50 хв. участь у засіданні Комітету бере голова підкомітету Кишкар П.М., загальна кількість присутніх – 8 (вісім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Голосували: «за» - 8 (прийнято одноголосно)

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію Комітету про проект кошторису Верховної Ради України на 2017 рік та деякі питання забезпечення виконання народними депутатами України депутатських повноважень взяти до відома.

2. Внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України - членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про фінансове забезпечення діяльності Верховної Ради України» та додатки до нього.

3. Для забезпечення внесення на розгляд Верховної Ради України проекту Постанови Верховної Ради України «Про фінансове забезпечення діяльності Верховної Ради України» Управлінню справами Апарату Верховної Ради України надати Комітету завізовані додатки до проекту Постанови – проект кошторису Верховної Ради України на 2017 рік та проект норм витрат на одного народного депутата України на 2017 рік.

 

Також народні депутати України – члени Комітету Лубінець Д.В., Кишкар П.М., Єфремова І.О., Пинзеник П.В., Купрієнко О.В. поставили питання та заслухали відповіді на них першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. стосовно виконання рекомендацій Комітету, наданих на попередніх засіданнях, щодо роботи Їдальні, Автобази, Управління житловими будинками, і запропонували Першому заступнику керівника Апарату Верховної Ради України – керуючому справами Боднару П.О. обов’язково бути присутніми разом з директором Їдальні та керівником Управління адміністративними будинками  на наступному засіданні Комітету та доповісти про порушені питання (стенограма додається).

 

Крім того, народні депутати України – члени Комітету порушили питання використання економії коштів, яка утворилась з початку року, та запропонували  шляхи для ефективного, результативного і цільового їх використання (стенограма додається).

 

За результатами обговорення було надано протокольне доручення  звернутись до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. та Голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Павелка А.В. з проханням ініціювати та підтримати внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», які би передбачали спрямування невикористаного Апаратом Верховної Ради України залишку коштів на фінансову підтримку профілактики та лікування рідкісних (орфанних) захворювань.

 

З 17 год. 00 хв. участь у засіданні Комітету не бере голова підкомітету Кишкар П.М., загальна кількість присутніх – 7 (сім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку діяльності тимчасових спеціальних, тимчасових слідчих комісій та спеціальної тимчасової слідчої комісії», внесений народним депутатом України Бубликом Ю.В. (реєстр. № 4244 від 16.03.2016) (щодо включення до порядку денного).

 

Голосували: «за» - 7  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку діяльності тимчасових спеціальних, тимчасових слідчих комісій та спеціальної тимчасової слідчої комісії» (реєстр. № 4244), та рекомендувати Верховній Раді України включити зазначений законопроект до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання. 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо забезпечення належних прав народних депутатів України та їх помічників-консультантів), внесений народними депутатами України Немировським А.В., Березою Ю.М., Развадовським В.Й. та іншими (реєстр. № 4698 від 19.05.2016).

 

Голосували: «за» - 7  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Закону України Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення належних прав народних депутатів та їх помічників-консультантів)», внесений народними депутатами України Немировським А.В., Березою Ю.М., Развадовським В.Й., Шаповаловим Ю.А., Масоріною О.М. (реєстр. № 4698 від 19.05.2016), і рекомендувати Верховній Раді України не включати проект Закону до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання, а в разі включення за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні відхилити його.

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розгляд листа Голови Верховної Ради України Парубія А.В. від 17 листопада 2016 року № 11/8-267(275804).

 

Голосували: «за» - 7  (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про лист Голови Верховної Ради України Парубія А.В. від 17 листопада 2016 року № 11/8-267 (275804) взяти до відома.

2. Рекомендувати Голові Верховної Ради України Парубію А.В. ініціювати ухвалення Погоджувальною радою депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України (далі – Погоджувальна рада) внутрішнього порядку проведення засідань Погоджувальної ради, яким визначити, зокрема, тривалість проведення засідання, порядок та черговість надання слова, тривалість виступу, відповідність виступу тим питанням, вирішення та ухвалення яких покладаються на Погоджувальну раду, а також порядок вжиття заходів у разі неетичної поведінки учасників засідань Погоджувальної ради.

3. Інформацію та рішення Комітету надіслати Голові Верховної Ради України Парубію А.В. та довести до відома голів депутатських фракцій (депутатських груп).

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 6 грудня 2016 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України», внесений народним депутатом України Папієвим М.М. (реєстр. № 5130-П2 від 07.12.2016).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування рішення Верховної Ради України від 6 грудня 2016 року про прийняття в цілому як закон проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України», внесений народним депутатом України Папієвим М.М. (реєстр. № 5130-П2 від 07.12.2016), та запропонувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення зазначеного проекту Постанови.

2.  Співдоповідачем від Комітету при розгляді цього проекту Постанови на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

 

8. Різне.

Голова підкомітету з питань депутатської етики Папієв М.М. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про неможливість бути особисто присутнім як уповноваженої особи від Комітету на заходах Національного агентства з питань запобігання корупції у тиждень з 12 по 16 грудня ц.р. Отже, якщо не буде заперечень, він запропонував доручити представляти Комітет іншій уповноваженій особі - секретарю Комітету Лубінцю Д.В.

Заперечень від секретаря Комітету Лубінця Д.В., а також від інших народних депутатів України – членів Комітету не надходило (стенограма додається). 

Також народні депутати України – члени Комітету за пропозицією заступника голови Комітету Купрієнка О.В. обмінялись думками стосовно ініціативи депутатської фракції «Радикальної партії Олега Ляшка» внести певні  зміни до порядку розміщення назв депутатських фракцій (депутатських груп) на інформаційному табло електронної системи в залі засідань Верховної Ради України та запропонували вирішити це питання в робочому порядку (стенограма додається).

Перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. поінформував присутніх народних депутатів України – членів Комітету, які одночасно є членами робочої групи по внесенню змін до Регламенту Верховної Ради України,  про результати узагальнення пропозицій щодо змін до Регламенту Верховної Ради України, внесення яких обумовлене необхідністю приведення його положень у відповідність до положень Конституції України, та підготовку відповідного проекту Закону України. Цей проект Закону заздалегідь був наданий усім членам робочої групи, отже зараз є необхідність визначитись щодо подальшої роботи. Отже,  перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» внести народними депутатами України – членами Комітету Пинзеником П.В., Арешонковим В.Ю., Купрієнком О.В., Лубінцем Д.В., Войцеховською С.М., Єфремовою І.О., Кишкарем П.М., Папієвим М.М. проект Закону України «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України» на розгляд Верховної Ради України.

Така пропозиція була одностайно підтримана народними депутатами України – членами Комітету. Доповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України під час розгляду цього питання визначено першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. (стенограма додається).

 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку