16 листопада 2016 року (Протокол № 65)

Опубліковано 23 листопада 2016, о 15:38

 Комітет 

 

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

                                                                                                                                                                    Протокол №  65

 

                                                                           16       листопада         16

                                                            

                                    вул. Банкова, 6-8, кімн. 418 (зал засідань),  о 15 год. 00 хв. 

 

                                                                                     

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Бондар В.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О.Кишкар П.М., Папієв М.М.

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Комітету Нехоца М.В., заступник завідувача секретаріату Комітету Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Поліщук І.В., Нижник К.А., Олексійчук О.М.

 

Присутні  запрошені:

народний депутат України Новинський В.В.;

Генеральний прокурор України Луценко Ю.В.;

прокурор другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями Генеральної прокуратури Нагірняк Б.М.;

заступник начальника другого слідчого відділу управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями Генеральної прокуратури Ущапівський Я.В.;

адвокати народного депутата України Новинського В.В. Татаров О.Ю., Малахова О.М., Головко Н.О.

 

Присутні:

співробітники прес-служби Генеральної прокуратури:

інспектор Департаменту забезпечення діяльності керівництва Сарган Л.М.,

головний спеціаліст Департаменту забезпечення діяльності керівництва Заєць С.П.,

головний спеціаліст управління зв’язків із громадськістю та засобами масової інформації Хоменко М.С.;

головний спеціаліст Генеральної прокуратури Книш О.С.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Арешонкова В.Ю., Лубінця Д.В., Войцеховської С.М., Єфремової І.О., Купрієнка О.В., Кишкаря П.М., Папієва М.М., Пинзеника П.В.

 

         Присутні представники засобів масової інформації:

Шевчук Ю.В. – журналіст газети «Голос України», оператор телеканалу «РАДА», Рощина В., Трушин О. – журналіст та оператор телеканалу «UA:ПЕРШИЙ», Філімоненко В., Липовецький О. – журналіст та оператор інтернет-видання  «Газета «Flash on Time News»; Паутов В., Полянська Я. – журналіст та оператор «Радіо Свобода», Смирнов Ю. – інформагентство «Українські новини», Власова І., Дендін В. – журналіст та оператор телеканалу «UBR», Усік Ю. – журналіст «5 каналу», Турчин О. – журналіст телеканалу «ZIK», Гудзенко А. – «Liga»,  Безпалько І., Овсянніков Д. – журналіст та оператор телеканалу «News One», Іванова В. – журналіст телеканалу «Еспресо», Боднар І. – журналіст телеканалу «1+1», Пащенко В. – «Укрінформ», Геронтьева О. – «Інтерфакс-Україна», Забірко В. – телеканал «ТРК Україна», Чернецька А. – телеканал «Новин 24», Пришляк Н. – УНІАН, Шестакова В., Мороз Д. – журналіст та оператор телеканалу «112-Україна», оператори телеканалів  «1+1», ТСН, «Інтер», «5 канал», «СТБ», «Новини 24», «112», «ICTV» та інші ЗМІ, акредитовані у Верховній Раді України.

        

Ведеться стенограма та

аудіозапис засідання.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про присутніх на засіданні Комітету та запропонував народним депутатам України – членам Комітету проект порядку денного засідання Комітету, який складається з п’яти основних питань та питання «різне».

Також головуючий запропонував народним депутатам України – членам Комітету у зв’язку з тим, що відповідно до положень частини другої статті 220 Регламенту Верховної Ради України розгляд першого питання вимагає обов’язкової особистої участі у засіданні Комітету Генерального прокурора України, та враховуючи те, що Генеральний прокурор України Луценко Ю.В. з поважних причин затримується, змінити порядок розгляду питань порядку денного та першим розглянути друге питання. До розгляду першого питання порядку денного засідання Комітету перейти одразу ж після приходу на засідання Комітету Генерального прокурора України Луценка Ю.В. (стенограма додається).

Інших пропозицій та заперечень не надходило.

 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону України "Про  внесення змін до статті 78 Конституції України щодо створення політичних передумов для стабільної та ефективної  роботи Кабінету Міністрів України", внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Галасюком В.В., Ленським О.О. та іншими (реєстр. № 4357 від 01.04.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про подання, підтримане та внесене до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Луценком Ю.В. 3 листопада 2016 року, «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Новинського Вадима Владиславовича» (№ 23/2/2-32877-14).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування  рішення  Верховної Ради України від 03.11.2016 про прийняття в цілому, як закону законопроекту № 2418а", внесений народними депутатами України                    Левченком Ю.В., Новак Н.В., Чумаком В.В. (реєстр. № 2418а-П від 03.11.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування  рішення  Верховної Ради України від 03.11.2016 про прийняття  в цілому, як закону законопроекту № 3153", внесений народними депутатами України                    Левченком Ю.В., Чумаком В.В., Новак Н.В. (реєстр. № 3153-П від 03.11.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

5. Про розгляд листів Управління справами Апарату Верховної Ради України щодо погодження перерозподілу видатків.

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

                      заступник голови Комітету Арешонков В.Ю.,

                       секретар Комітету Лубінець Д.В.,

                       голова підкомітету Єфремова І.О.

 

6. Різне.

 

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України "Про  внесення змін до статті 78 Конституції України щодо створення політичних передумов для стабільної та ефективної  роботи Кабінету Міністрів України", внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Галасюком В.В., Ленським О.О. та іншими (реєстр. № 4357 від 01.04.2016).

   Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на проект Закону України "Про  внесення змін до статті 78 Конституції України щодо створення політичних передумов для стабільної та ефективної  роботи Кабінету Міністрів України", внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Галасюком В.В., Ленським О.О. та іншими (реєстр. № 4357 від 01.04.2016), та направити його до Комітету з питань правової політики та правосуддя, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду цього законопроекту.

 

З 15 год. 12 хв. у засіданні Комітету бере участь Генеральний прокурор України Луценко Ю.В.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про подання, підтримане та внесене до Верховної Ради України Генеральним прокурором України Луценком Ю.В. 3 листопада 2016 року, «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Новинського Вадима Владиславовича» (№ 23/2/2-32877-14).

 

Зокрема, перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. поінформував присутніх народних депутатів України – членів Комітету про необхідність встановлення та затвердження порядку розгляду Комітетом цього подання, відповідно до  положень статті 220 Регламенту Верховної Ради України, та запропонував такий порядок розгляду:  

1) заслухати інформацію Генерального прокурора України Луценка Юрія Віталійовича щодо подання;

2) заслухати інформацію прокурора другого відділу Генеральної прокуратури  Нагірняка Богдана Миколайовича щодо подання та  пояснення осіб, експертів, інших фахівців за пропозицією Генерального прокурора;

3) заслухати пояснення народного депутата України Новинського Вадима Владиславовича та за його клопотанням адвокатів Татарова Олега Юрійовича,  Малахової Олени Миколаївни, Головко Наталії Олегівни;

4) запитання та відповіді на запитання народних депутатів України – членів Комітету до Генерального прокурора України Луценка Ю.В., прокурора другого відділу Генеральної прокуратури Нагірняка Б.М. та до народного депутата України Новинського В.В.;

6) обговорення подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Новинського Вадима Владиславовича»;

7) вирішення питання (за необхідності) щодо витребування додаткових матеріалів кримінального провадження;

8) прийняття рішення стосовно висновку щодо достатності, законності і обґрунтованості подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Новинського Вадима Владиславовича», законності одержання доказів, зазначених у подані, наявності відповідних скарг.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. звернувся з пропозицією до народних депутатів України – членів Комітету та інших учасників розгляду подання висловити свої застереження та зауваження  щодо запропонованого порядку розгляду подання.

Застережень та зауважень щодо порядку розгляду подання не надходило.

 

Натомість, заступник голови Комітету Арешонков В.Ю. запропонував встановити регламент для виступів під час розгляду подання.

 

В обговоренні цієї пропозиції взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Купрієнко О.В., Пинзеник П.В., Лубінець Д.В. (стенограма додається.)

 

За результатами обговорення був погоджений, зокрема, такий регламент розгляду подання: для заслуховування інформації Генерального прокурора України Луценка Ю.В. та пояснень народного депутата України Новинського В.В. загалом до 60 хвилин, для запитань та відповідей на запитання також до 60 хвилин.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. надав слово Генеральному прокурору України Луценку Ю.В., який під час доповіді запропонував надавати за його пропозицією слово присутнім прокурорам для зачитування витягів з протоколів показів свідків по цій справі. Пропозиція була підтримана присутніми народними депутатами - членами Комітету (стенограма додається).

 

Доповідь Генерального прокурора України Луценка Ю.В. супроводжувалась демонстрацією слайдів, які висвітлювали окремі епізоди подання.

 

Надалі головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. надав слово для пояснень народному депутату України Новинському Вадиму Владиславовичу, який після своїх пояснень запропонував народним депутатам України – членам Комітету переглянути відеоматеріали, які, на його думку, стосуються суті подій, про які йде мова у поданні Генерального прокурора України (стенограма додається).

 

Також, за клопотанням народного депутата України Новинського В.В. слово було надано адвокату Татарову О.Ю. та визначено регламент для його виступу – 15 хвилин (в межах часу, визначеного для надання пояснень народним депутатом України Новинським В.В.) (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. оголосив про перехід до наступного етапу порядку розгляду подання, а саме, до запитань та відповідей на запитання народних депутатів України – членів Комітету до Генерального прокурора України Луценка Ю.В., прокурора другого відділу Генеральної прокуратури Нагірняка Б.М. та до народного депутата України Новинського В.В.

 

Народні депутати України – члени Комітету Арешонков В.Ю., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Бондар В.В., Кишкар П.М., Пинзеник П.В., Купрієнко О.В., Папієв М.М. поставили запитання Генеральному прокурору України Луценку Ю.В. та прокурору другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями Генеральної прокуратури Нагірняку Б.М. і заступнику начальника другого слідчого відділу управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями Генеральної прокуратури Ущапівському Я.В., а також народному депутату України Новинському В.В. та заслухали відповіді на них  (стенограма додається).

 

В обговоренні подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Новинського Вадима Владиславовича» взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Бондар В.В., Папієв М.М., Купрієнко О.В., Пинзеник П.В., Войцеховська С.М.,  Кишкар П.М., Єфремова І.О., Лубінець Д.В. (стенограма додається).

 

Народні депутати України – члени Комітету, які брали участь в  обговоренні подання, висловили зауваження щодо необхідності витребування додаткових матеріалів та пояснень щодо кримінального провадження з метою підготовки висновку Комітету щодо достатності, законності і обґрунтованості подання, законності одержання доказів, зазначених у цьому поданні (стенограма додається).

 

Також для підсумовування та узагальнення наданої інформації слово було надано Генеральному прокурору України Луценку Ю.В., а для уточнень та пояснень - народному депутату України Новинському В.В. (стенограма додається).

 

На запитання головуючого на засіданні Комітету Пинзеника П.В. щодо подальшого обговорення подання заступник голови Комітету Арешонков В.Ю. запропонував завершити обговорення, оголосити 15-ти хвилинну перерву для напрацювання проекту рішення Комітету, а після перерви переходити до прийняття рішення щодо подання (стенограма додається).

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. оголосив перерву в засіданні Комітету на 15 хвилин.

 

Продовження засідання після перерви.

 

 

                                                                 вул. Банкова, 6-8,

                                                                          кімн. 418 (зал засідань)

                                                                                           19 год. 05 хв. 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Бондар В.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Кишкар П.М., Папієв М.М.

 

 

Ведеться стенограма та

 аудіозапис засідання Комітету.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. поінформував присутніх на засіданні про те, що під час перерви було проведено робочу нараду членів Комітету, в ході якої члени Комітету дійшли висновку, що на даному етапі, виходячи з того обсягу матеріалів і пояснень, які були надані, наразі, члени Комітету не готові до ухвалення висновку по суті внесеного подання та зачитав текст напрацьованого членами Комітету проекту рішення Комітету щодо питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Новинського Вадима Владиславовича (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 9 (одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1.  Звернутися до Генерального прокурора  Луценка Ю.В. щодо надання додаткових матеріалів та пояснень (додаються) на вимоги, висловлені  народними депутатами України – членами Комітету під час обговорення подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Новинського Вадима Владиславовича», підтриманого та внесеного до Верховної Ради України Генеральним прокурором  Луценком Ю.В. від 3 листопада 2016 року (№ 23/2/2-32877-14) з метою підготовки висновку Комітету щодо достатності, законності і обґрунтованості подання, законності одержання доказів, зазначених у цьому поданні.

2. Продовжити термін розгляду подання «Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Новинського Вадима Владиславовича» до надання письмової відповіді Генеральним прокурором.

Надалі головуючий на засіданні Комітету перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував присутнім народним депутатам  України – членам Комітету перейти до розгляду наступних питань порядку денного засідання Комітету.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування  рішення  Верховної Ради України від 03.11.2016 про прийняття в цілому, як закону законопроекту № 2418а", внесений народними депутатами України Левченком Ю.В., Новак Н.В., Чумаком В.В. (реєстр. № 2418а-П від 03.11.2016).  

  

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування  рішення  Верховної Ради України від 03.11.2016 про прийняття в цілому, як закону законопроекту № 2418а", внесений народними депутатами України Левченком Ю.В., Новак Н.В., Чумаком В.В. (реєстр. № 2418а-П від 03.11.2016), та запропонувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.  

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді проекту Постанови Верховною Радою України визначити першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування  рішення  Верховної Ради України від 03.11.2016 про прийняття  в цілому, як закону законопроекту № 3153", внесений народними депутатами України  Левченком Ю.В., Чумаком В.В., Новак Н.В. (реєстр. № 3153-П від 03.11.2016).   

  

Голосували: «за» - 9 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України "Про скасування  рішення  Верховної Ради України від 03.11.2016 про прийняття  в цілому, як закону законопроекту № 3153", внесений народними депутатами України Левченком Ю.В., Чумаком В.В., Новак Н.В. (реєстр. № 3153-П від 03.11.2016), та запропонувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.  

2. Співдоповідачем від Комітету при розгляді проекту Постанови Верховною Радою України визначити першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В.

 

5. СЛУХАЛИ: Пропозицію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про перенесення питання розгляду листів Управління справами Апарату Верховної Ради України щодо погодження перерозподілу видатків  на наступне засідання Комітету.

 

Народні депутати України – члени Комітету підтримали цю пропозицію.

 

6. Різне.

Питань для розгляду та обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.


 

 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку