05 жовтня 2016 року (Протокол № 61)

Опубліковано 10 жовтня 2016, о 14:40

 Комітет 


КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

                                                                                                                                                                           Протокол № 61

 

                                                                           05          жовтня           16


                                                                                                             вул. Банкова, 6-8, кімн. 418, 15 год. 00 хв.

                                                            

 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Лубінець Д.В., Войцеховська  С.М., С.М. Єфремова І.О. (з 16 год. 15 хв.), Кишкар П.М. (з 15 год. 09 хв.), Папієв М.М.

 

Відсутні члени Комітету: Бондар В.В., Купрієнко О.В.                 

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Нехоца М.В., заступник завідувача секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Нижник К.А., Олексійчук О.М., Поліщук І.В.

 

Присутні запрошені:

перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами Боднар П.О.

 

Присутні:

народний депутат України Данілін В.Ю.;

голова об’єднаного профспілкового комітету Апарату Верховної Ради України Москаленко А.М.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Войцеховської С.М., Єфремової І.О., Купрієнка О.В., Лубінця Д.В., Папієва М.М.

 

Ведеться стенограма та аудіозапис засідання.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з п’ятьох основних питань  та питання «Різне».

Також головуючий поінформував присутніх народних депутатів України – членів Комітету про можливе запізнення на засідання Комітету першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О., якого було запрошено для участі в розгляді першого питання, отже було б доцільніше змінити черговість розгляду питань порядку денного засідання Комітету та розпочати розгляд з другого питання.

Інших пропозицій та заперечень не надходило

        

За прийняття порядку денного засідання Комітету з урахуванням внесеної пропозиції «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування результатів голосування за проект Закону України "про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Купрієнком О.В. (реєстр. № 2966-д-П від 22.09.2016).  

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про розгляд листів Управління справами Апарату Верховної Ради України щодо використання бюджетних призначень, передбачених Законом України «Про Державних бюджет України на 2016 рік» на видатки розвитку. 

Інформують: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.,

                       заступник голови Комітету Арешонков В.Ю.,

                       секретар Комітету Лубінець Д.В.,

                       голова підкомітету Єфремова І.О.

 

3. Про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до календарного плану проведення п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання у зв’язку з проведенням урочистого засідання з нагоди Дня захисника України, свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Українського козацтва та річниці створення Української повстанської армії», внесений народними депутатами України Іллєнком А.Ю., Марченком О.О., Осуховським О.І., Левченком Ю.В., Головком М.Й. (реєстр. № 5091 від 07.09.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4. Про заяву народного депутата України Лозового А.С.  про обрання його членом Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин. 

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

5. Про лист народного депутата України Чижмаря Ю.В. до Голови Верховної Ради України з проханням забезпечити реєстрацію проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо порядку виїзду з України народних депутатів України», внесеного народними депутатами України Денисенком В.І., Лубінцем Д.В., Сусловою І.М. (реєстр. № 5038 від 22.08.2016), як альтернативного.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

6. Різне

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування результатів голосування за проект Закону України "про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Купрієнком О.В. (реєстр. № 2966-д-П від 22.09.2016).

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про скасування результатів голосування за проект Закону України "про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг», внесений народними депутатами України Ляшком О.В., Купрієнком О.В. (реєстр. № 2966-д-П від 22.09.2016) та рекомендувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення цього проекту Постанови.

2. Співдоповідачем від Комітету під час розгляду питання на засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В.

 

З 15 год. 07 хв. у засіданні Комітету бере участь перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами Боднар П.О., у зв’язку з цим головуючий на засіданні  - перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував присутнім народним депутатам України – членам Комітету перейти до розгляду питання щодо листів Управління справами Апарату Верховної Ради України.

Заперечень не надходило.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розгляд листів Управління справами Апарату Верховної Ради України щодо використання бюджетних призначень, передбачених Законом України «Про Державних бюджет України на 2016 рік» на видатки розвитку. 

 

З 15 год. 09 хв. у засіданні Комітету не бере участь голова підкомітету Папієв М.М. у зв’язку з необхідністю бути присутнім як автор законопроекту на засіданні іншого Комітету, та бере участь голова підкомітету Кишкар П.М., загальна кількість присутніх – 5 (п’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами Боднар П.О. дав детальні пояснення стосовно використання бюджетних призначень, передбачених Законом України «Про Державних бюджет України на 2016 рік» на видатки розвитку та відповів на запитання народних депутатів України – членів Комітету (стенограма додається).

В обговоренні взяли участь народні депутати  України – члени Комітету: Лубінець Д.В., Кишкар П.В., Войцеховська С.М., Арешонков В.Ю. (стенограма додається).

За результатами обговорення, за пропозицією першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. та секретаря Комітету Лубінця Д.В., було надано протокольне доручення першому заступнику Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючому справами Боднару П.О. надати Комітету детальний штатний розклад працівників Апарату Верховної Ради України та організацій і підприємств, підпорядкованих Управлінню справами Апарату Верховної Ради України; інформацію про осіб, які мешкають в гуртожитках, що перебувають в розпорядженні Управління справами Апарату Верховної Ради України, зокрема, щодо підстав, на яких їм надавалось тимчасове житло, про заходи, які вживаються до осіб, у яких відсутні підстави для проживання, порядок розгляду заяв бажаючих проживати у гуртожитку; а також перелік службового житла, кому надавалось та підстави для надання, про порядок надання службового житла та перспективи використання вивільнених службових квартир (стенограма додається).  

 

 З 15 год. 52 хв. у засіданні Комітету бере участь голова підкомітету Папієв М.М., загальна кількість присутніх – 6 (шість) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Головуючий на засіданні – перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В., узагальнюючи висловлені зауваження та пропозиції щодо використання Управлінням справами Апарату Верховної Ради України бюджетних призначень, передбачених Законом України «Про Державних бюджет України на 2016 рік» на видатки розвитку, запропонував присутнім народним депутатам України – членам Комітету проект рішення Комітету із зазначеного питання, яким передбачалось: взяти до відома інформацію про розгляд листів першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О.; зобов’язати Управління справами Апарату Верховної Ради України починаючи з жовтня 2016 року щомісяця (не пізніше 15 числа місяця, що настає за звітним місяцем) надавати Комітету інформацію про стан використання видатків розвитку; погодити пропозицію Управління справами Апарату Верховної Ради України щодо врахування при опрацюванні проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» додаткової потреби в коштах на забезпечення діяльності Верховної Ради України (стенограма додається).  

 

Свої зауваження та пропозиції до проекту рішення Комітету висловили, зокрема, секретар Комітету Лубінець Д.В., голова підкомітету Кишкар П.М., заступник голови Комітету Арешонков В.Ю. (стенограма додається).

 

З 16 год. 10 хв. у засіданні Комітету не бере участь голова підкомітету Кишкар П.М., загальна кількість присутніх – 5 (п’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

З 16 год. 15 хв. у засіданні Комітету бере участь голова підкомітету Єфремова І.О., загальна кількість присутніх – 6 (шість) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Також народними депутатами України – членами Комітету Войцеховською С.М. та Єфремовою І.О. було поставлено низку запитань першому заступнику Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючому справами Боднару П.О., стосовно стану виконання Управлінням справами Апарату Верховної Ради України попередніх рішень та доручень Комітету, зокрема, щодо надання детальної інформації про використання народними депутатами України автомобілів Автобази Верховної Ради України та пропозицій щодо їх ефективного використання, щодо ДП «Їдальня», щодо житлових та адміністративних будинків, які знаходяться на балансі Управлінням справами Апарату Верховної Ради України, тощо (стенограма додається).

 

За результатами обговорення проекту рішення Комітету з питання використання Управлінням справами Апарату Верховної Ради України бюджетних призначень, передбачених Законом України «Про Державних бюджет України на 2016 рік» на видатки розвитку, народні депутати України – члени Комітету дійшли згоди щодо виключення з проекту рішення пункту 1, залишивши пункти 2 та 3 без змін (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. У зв’язку з низьким рівнем освоєння видатків розвитку, передбачених Апарату Верховної Ради України у 2016 році, та враховуючи, що проведення  більшості закупівель товарів (робіт, послуг) за рахунок видатків розвитку заплановано на останній квартал поточного бюджетного року, Управлінню справами Апарату Верховної Ради України починаючи з жовтня 2016 року щомісяця (не пізніше 15 числа місяця, що настає за звітним місяцем) надавати Комітету інформацію про стан використання видатків розвитку.

2. Погодитися з пропозицією Управління справами Апарату Верховної Ради України щодо врахування при опрацюванні проекту Закону України
«Про Державний бюджет України на 2017 рік» додаткової потреби в коштах на забезпечення діяльності Верховної Ради України в сумі
139 293,9 тис. грн., зокрема:

 - за бюджетними програмами 0111010 «Здійснення законотворчої діяльності Верховної Ради України» та 0111020 «Обслуговування та організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності Верховної Ради України» 128 933,9 тис. грн. в розрізі кодів економічної класифікації видатків 2110, 2120 та 2730;

- за бюджетною програмою 0111090 «Висвітлення діяльності Верховної Ради України через засоби телебачення і радіомовлення та фінансова підтримка видання газети «Голос України» 10 300,0 тис. грн. – на придбання ліцензії на право цифрового мовлення Телеканалом «Рада».

 

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до календарного плану проведення п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання у зв’язку з проведенням урочистого засідання з нагоди Дня захисника України, свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Українського козацтва та річниці створення Української повстанської армії», внесений народними депутатами України Іллєнком А.Ю., Марченком О.О., Осуховським О.І., Левченком Ю.В., Головком М.Й. (реєстр. № 5091 від 07.09.2016).

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до календарного плану проведення п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання у зв’язку з проведенням урочистого засідання з нагоди Дня захисника України, свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Українського козацтва та річниці створення Української повстанської армії» (реєстр. № 5091 від 07.09.2016) та рекомендувати Верховній Раді України відхилити його.

2. Співдоповідачем від Комітету під час розгляду питання на засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В.

 

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяву народного депутата України Лозового А.С.  про обрання його членом Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин. 

 

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України»,  проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо обрання народного депутата України Лозового А.С. членом Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, відкликавши його з посади секретаря Комітету з питань правової політики та правосуддя (проект Постанови додається).

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про лист народного депутата України Чижмаря Ю.В. до Голови Верховної Ради України з проханням забезпечити реєстрацію проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо порядку виїзду з України народних депутатів України», внесеного народними депутатами України Денисенком В.І., Лубінцем Д.В., Сусловою І.М. (реєстр. № 5038 від 22.08.2016), як альтернативного.

 

Голосували: «за» - 5, «проти» - 1, «утримався» - 0 (прийнято більшістю голосів).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок Комітету на відповідність оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо порядку виїзду з України народних депутатів України», внесеного народними депутатами України Денисенком В.І., Лубінцем Д.В., Сусловою І.М. (реєстр. № 5038 від 22.08.2016), та направити його Голові Верховної Ради України Парубію А.В. і народному депутату України Чижмарю Ю.В.

 


 

 

6. Різне.

Питань для розгляду та обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.


 


Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

 


                                                                        


 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку