21 вересня 2016 року (Протокол № 60)

Опубліковано 27 вересня 2016, о 15:10

 Комітет 


КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

                                                                                                                                                                          Проткол № 60

 

                                                                           21          вересня           16

                                                            

                                                                                                                                                                                      вул. Банкова, 6-8, кімн. 418, 15 год. 00 хв. 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Єфремова І.О., Кишкар П.М. (з 16 год. 47 хв.), Папієв М.М.

Відсутні члени Комітету: Бондар В.В., Войцеховська С.М. (відпустка).               

 

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Нехоца М.В., заступник завідувача секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Нижник К.А., Олексійчук О.М., Поліщук І.В., старший консультант Літусова-Пономаренко О.В.

 

Присутні запрошені:

перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами Боднар П.О. (з 16 год. 02.хв.);

перший заступник керуючого справами Апарату Верховної Ради України Гаман М.В.;

заступник керуючого справами Апарату Верховної Ради України Денисов Е.М.;

заступник керуючого справами Апарату Верховної Ради України Крилова І.І.;

заступник завідувача відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування Управління справами Апарату Верховної Ради України Гаркуша Т.Д.;

заступник завідувача відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування Управління справами Апарату Верховної Ради України Савкова Л.В.;

головний спеціаліст відділу організації будівництва Управління справами Апарату Верховної Ради України Яремчук В.О.;

перший заступник керівника Управління адміністративними будинками Нестерук І.А.;

директор ДП «Їдальня» Гармашенко О.А.

Присутні:

народний депутат України Данілін В.Ю.;

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Єфремової І.О., Лубінця Д.В., Папієва М.М.

 

Ведеться аудіозапис засідання.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з п’ятьох основних питань, одного додаткового питання та питання «Різне».

Також головуючий поінформував присутніх народних депутатів України – членів Комітету про можливе запізнення першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. до початку розгляду п’ятого питання порядку денного засідання Комітету, якого було запрошено на засідання для розгляду цього питання разом з іншими посадовими особами Управління справами. Та оскільки інші запрошені особи вже присутні, пропонується спочатку заслухати зазначене питання, а визначатись щодо прийняття рішення -  після приходу першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. та надання ним пояснень.

Інших пропозицій та заперечень не надходило

        

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону України «Про внесення змін до статей 90 та 116 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» щодо підготовки законопроектів, внесений народним депутатом України Дроздиком О.В. (реєстр. № 3067 від  11.09.2015).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про зміни у складі комітетів Верховної Ради України:

- про подання депутатської фракції Радикальної партії Олега Ляшка та заяву   народного депутата України Артеменка А.В. про обрання його заступником голови Комітету з питань національної безпеки і оборони;

- про заяву народного депутата України Богдана Р.Д.  про обрання його членом Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки;

- про заяву народного депутата України Велікіна О.М.  про обрання його членом Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму;

- про заяву народного депутата України Даніліна В.Ю. про обрання його членом Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України;

- про заяву народного депутата України Дубіля В.О. про обрання його членом Комітету з питань бюджету;

- про заяву народного депутата України Констанкевич І.М. про обрання її членом Комітету з питань науки і освіти;

- про заяву народного депутата України Одарченка Ю.В.  про обрання його членом Комітету з питань будівництва, містобудування і  житлово- комунального господарства;

- про заяву народного депутата України Ричкової Т.Б.  про обрання її членом Комітету з питань запобігання і протидії корупції;

- про заяву народного депутата України Саврасова М.В.  про обрання його членом Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної   діяльності;

- про заяву народного депутата України Шевченка В.Л. про обрання його членом Комітету з питань бюджету.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про роз’яснення Комітету про порядок обліку робочого часу народного депутата України у міжсесійний період (між закриттям та відкриттям чергових сесій Верховної Ради України).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4. Про розгляд листів редакції журналу Верховної Ради України «Віче» до Голови Верховної Ради України Парубія А.В. (реєстр. №№ 193247, 193253).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

5. Проект розкладу засідань Комітету у жовтні 2016 року.

Інформує:  секретар Комітету Лубінець Д.В.

 

6. Про розгляд листів Управління справами Апарату Верховної Ради України (реєстр. №№196463, 206850, 215223).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

7. Різне

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до статей 90 та 116 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» щодо підготовки законопроектів, внесений народним депутатом України Дроздиком О.В. (реєстр. № 3067 від  11.09.2015).

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок Комітету на проект Закону України «Про внесення змін до статей 90 та 116 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» щодо підготовки законопроектів, внесений народним депутатом України Дроздиком О.В.  (реєстр. № 3067).

2. Рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до пункту 1 частини першої статті 114 Регламенту Верховної Ради України, за наслідками розгляду законопроекту в першому читанні прийняти його за основу з дорученням Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи  Верховної Ради України підготувати його до другого читання.

3. Співдоповідачем від Комітету при розгляді питання на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про зміни у складі комітетів Верховної Ради України:

- про подання депутатської фракції Радикальної партії Олега Ляшка та заяву народного депутата України Артеменка А.В. про обрання його заступником голови Комітету з питань національної безпеки і оборони.

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» і рекомендувати Верховній Раді України розглянути його.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

- про заяву народного депутата України Богдана Р.Д.  про обрання його членом Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Враховуючи те, що розрахункову квоту депутатської фракції політичної партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» в Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки повністю не використано, підтримати заяву народного депутата України  Богдана Р.Д.  і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України підтримати його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

- про заяву народного депутата України Велікіна О.М.  про обрання його членом Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Враховуючи те, що розрахункову квоту депутатської фракції Партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» в Комітеті з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму повністю не використано, підтримати заяву народного депутата України  Велікіна О.М.  і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України підтримати його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

- про заяву народного депутата України Даніліна В.Ю. про обрання його членом Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України.

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Враховуючи те, що розрахункову квоту депутатської фракції Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» в Комітеті з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України повністю не використано, підтримати заяву народного депутата України  Даніліна В.Ю.  і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України підтримати його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

- про заяву народного депутата України Дубіля В.О. про обрання його членом Комітету з питань бюджету.

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Враховуючи те, що розрахункову квоту депутатської фракції політичної партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» в Комітеті з питань бюджету повністю не використано, підтримати заяву народного депутата України Дубіля В.О. і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України підтримати його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

- про заяву народного депутата України Констанкевич І.М. про обрання її членом Комітету з питань науки і освіти.

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо обрання народного депутата України Констанкевич І.М. членом Комітету з питань науки і освіти.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

 

- про заяву народного депутата України Одарченка Ю.В.  про обрання його   членом Комітету з питань будівництва, містобудування і  житлово- комунального господарства.

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Враховуючи те, що розрахункову квоту депутатської фракції політичної партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» в Комітеті з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства не використано, підтримати заяву народного депутата України Одарченка Ю.В.   і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України підтримати його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

- про заяву народного депутата України Ричкової Т.Б.  про обрання її членом   Комітету з питань запобігання і протидії корупції.

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Враховуючи те, що розрахункову квоту депутатської фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» в Комітеті з питань запобігання і протидії корупції повністю не використано, підтримати заяву народного депутата України  Ричкової Т.Б.  і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України підтримати його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

- про заяву народного депутата України Саврасова М.В.  про обрання його   членом Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної   діяльності.

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Враховуючи те, що розрахункову квоту депутатської фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» в Комітеті з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності повністю не використано, підтримати заяву народного депутата України  Саврасова М.В.  і, згідно з пунктом 1 частини першої статті 15 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України підтримати його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

- про заяву народного депутата України Шевченка В.Л. про обрання його   членом Комітету з питань бюджету.

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України восьмого скликання та обрання голови, першого заступника, заступників голови, секретаря та членів Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації» та рекомендувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо обрання народного депутата України Шевченка В.Л. членом Комітету з питань бюджету.

2. Доповідачем від Комітету на пленарному засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника голови Комітету.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. звернення голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики – народного депутата України  Сюмар В.П. (лист від 2 вересня 2016 року №04-32/9-228(207776)) щодо надання роз’яснення стосовно обліку робочого часу народного депутата України у міжсесійний період (між закриттям та відкриттям чергових сесій Верховної Ради України).

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Роз’яснення про порядок обліку робочого часу народного депутата України  у міжсесійний період (між закриттям та відкриттям чергових сесій Верховної Ради України) та надіслати його Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розгляд листів редакції журналу Верховної Ради України «Віче» до Голови Верховної Ради України Парубія А.В. (реєстр. №№ 193247, 193253).

 

В обговоренні питання взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Лубінець Д.В., Єфремова І.О., Купрієнко О.В. (стенограма додається).

 

За результатами обговорення заступником голови Комітету Купрієнком О.В., секретарем Комітету Лубінцем Д.В., головою підкомітету Єфремовою І.О. було запропоновано внести деякі уточнення до інформації Комітету з цього питання, зокрема, привернути увагу Голови Верховної Ради України Парубія А.В. до необхідності термінового розгляду в залі засідань Верховної Ради України проекту Постанови Верховної Ради України «Про вихід Верховної Ради України із засновників журналу «Віче» (реєстр. № 4009), яку Комітет попередньо розглянув та рекомендував прийняти за основу і в цілому з урахуванням зауважень Комітету, а на засіданні Погоджувальної ради 13 червня 2016 року запропонував розглянути на одному з пленарних засідань Верховної Ради України протягом пленарного тижня з 14 по 17 червня 2016 року (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про розгляд листів редакції журналу Верховної Ради України «Віче» взяти до відома.

2. Погодитися з пропозицією Управління справами Апарату Верховної Ради України (лист від 01.09.2016 № 15/11-1443 (206850), якою не передбачена фінансова підтримка видання журналу Верховної Ради України «Віче» за рахунок коштів Державного бюджету України у 2017 році.

3. Інформацію та рішення Комітету надіслати Голові Верховної Ради України Парубію А.В. та Апарату Верховної Ради України.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію секретаря Комітету Лубінця Д.В  про проект розкладу засідань Комітету у жовтні 2016 року.

 

Голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити  розклад засідань Комітету у жовтні 2016 року.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про розгляд листів Управління справами Апарату Верховної Ради України (реєстр. №№196463, 206850, 215223).

 

Народні депутати України – члени Комітету поставили низку запитань запрошеним на засідання Комітету та отримали відповіді, зокрема, від першого заступника керуючого справами Апарату Верховної Ради України Гамана М.В. (стенограма додається);

заступника керуючого справами Апарату Верховної Ради України Крилової І.І. (стенограма додається);

заступника завідувача відділу бухгалтерського обліку, фінансів та планування Управління справами Апарату Верховної Ради України Савкової Л.В. (стенограма додається);

заступника керуючого справами Апарату Верховної Ради України Денисова Е.М. (стенограма додається).

 

З 16 год. 02 хв. у засіданні Комітету бере участь перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами Боднар П.О.

 

Перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. окремо звернувся до першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючого справами Боднара П.О. з пропозицією дати пояснення щодо ненадання відповіді на лист Комітету та щодо порушених у зверненні Комітету питань (стенограма додається).

 

 В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Лубінець Д.В., Папієв М.М., Купрієнко О.В.,  Єфремова І.О., Арешонков В.Ю. (стенограма додається).

 

На запитання народних депутатів України – членів Комітету відповіли: 

перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України – керуючий справами Боднар П.О. (стенограма додається);

головний спеціаліст відділу організації будівництва Управління справами Апарату Верховної Ради України Яремчук В.О. (стенограма додається);

перший заступник керівника Управління адміністративними будинками Нестерук І.А. (стенограма додається);

директор ДП «Їдальня» Гармашенко О.А (стенограма додається).

 

З 16 год. 45 хв. участь у засіданні Комітету не бере секретар Комітету Лубінець Д.В. у зв’язку з необхідністю бути присутнім як автора законопроекту на засіданні іншого Комітету, загальна кількість присутніх – 5 (п’ять) народних депутатів України – членів Комітету.

 

Перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. підбив підсумок обговорення та зазначив, що Комітет сподівається на більш плідну співпрацю з усіма підрозділами Управління справами Апарату Верховної Ради України. Зокрема, головуючий ще раз наголосив на необхідності надати Комітету повну та обґрунтовану інформацію та про стан використання і причини невикористання видатків розвитку в розрізі кожного найменування видатків (згідно з розшифровкою капітальних видатків по Апарату Верховної Ради України). Тільки після надання такої інформації Комітет може повернутись до розгляду питання про перерозподіл коштів та пропозиції Управління справами Апарату Верховної Ради України щодо врахування в проекті Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» додаткової потреби в коштах (стенограма додається).  

 

З 16 год. 47 хв. у засіданні Комітету бере участь голова підкомітету Кишкар П.М., загальна кількість присутніх –  6 (шість) народних депутатів України – членів Комітету.

 

7. Різне.

Питань для розгляду та обговорення в «Різному» народними депутатами України – членами Комітету запропоновано не було.

 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку