07 вересня 2016 року (Протокол № 59)

Опубліковано 13 вересня 2016, о 11:10

 Комітет 

 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

                                                                                                                                                                          Проткол № 59

 

                                                                           07          вересня           16

                                                            

                                                                                                                                                                                      вул. Банкова, 6-8, кімн. 418, 15 год. 00 хв. 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О. (з 15 год. 10 хв.), Папієв М.М.

Відсутні члени Комітету: Бондар В.В., Кишкар П.М.

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Нехоца М.В., заступник завідувача секретаріату Вауліна І.І., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Нижник К.А., Олексійчук О.М., Поліщук І.В., старший консультант Юпатова О.В.

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Войцеховської С.М., Єфремової І.О., Купрієнка О.В., Лубінця Д.В., Папієва М.М.

 

Ведуться стенограма та  аудіозапис засідання.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з чотирьох основних питань, одного додаткового питання та питання «Різне».

Інших пропозицій та заперечень не надходило

        

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 6 (прийнято одноголосно).

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону України «Про внесення змін до статей 90 та 116 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» щодо підготовки законопроектів, внесений народним депутатом України Дроздиком О.В. (реєстр. № 3067 від  11.09.2015).

         Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Проект Закону України «Про захист викривачів і розкриття інформації про шкоду або загрозу суспільним інтересам», внесений народними депутатами України Заліщук С.П. та іншими (реєстр. № 4038а від 20.07.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про лист Голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Кожем’якіна А.А. щодо розгляду проекту Закону України «Про спеціальний статус потерпілого від особливо тяжкого злочину проти життя та здоров’я, відшкодування  матеріальної, моральної шкоди таким особам державою зі обов’язковим зверненням регресу до засудженого» (реєстр. № 4991) та надання експертного висновку на відповідність його оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4.  Про звернення до Голови Верховної Ради України народного депутата України Скрипника Олексія Олексійовича стосовно розгляду питання нарахування йому заробітної плати за дні з 14 по 16 червня 2016 року (лист №130/06/11(165908) від 27.06.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

5. Про проект розкладу засідань Комітету у вересні 2016 року.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

                      

6. Різне.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про внесення змін до статей 90 та 116 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» щодо підготовки законопроектів, внесений народним депутатом України Дроздиком О.В. (реєстр. № 3067 від  11.09.2015).

 

Зокрема, перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. поінформував присутніх народних депутатів України – членів Комітету про особисте звернення до нього народного депутата  України Дроздика О.В. щодо неможливості бути присутнім на цьому засіданні Комітету під час розгляду внесеного ним законопроекту (реєстр. № 3067) та запропонував попередньо розглянути зазначений законопроект без ініціатора його внесення. Заперечень на надходило.

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Купрієнко О.В., Папієв М.М. (стенограма додається).

 

За результатами обговорення було підтримано пропозицію заступника голови Комітету Купрієнка О.В. перенести розгляд проекту Закону України «Про внесення змін до статей 90 та 116 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» щодо підготовки законопроектів, внесений народним депутатом України Дроздиком О.В. (реєстр. № 3067 від  11.09.2015) на наступне засідання Комітету.

 

З 15 год 10 хв. у засіданні Комітету бере участь голова підкомітету Єфремова І.О., загальна кількість присутніх – 7 (сім) народних депутатів України – членів Комітету.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Закону України «Про захист викривачів і розкриття інформації про шкоду або загрозу суспільним інтересам», внесений народними депутатами України Заліщук С.П. та іншими (реєстр. № 4038а від 20.07.2016).

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Купрієнко О.В., Папієв М.М. (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на відповідність оформлення та реєстрації проекту Закону України «Про захист викривачів і розкриття інформації про шкоду або загрозу суспільним інтересам», внесений народними депутатами України Заліщук С.П. та іншими народними депутатами (разом – 15 підписів) (реєстр. № 4038а від 20.07.2016), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, і направити його до Комітету з питань запобігання і протидії корупції, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного  проекту Закону.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про лист Голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Кожем’якіна А.А. щодо розгляду проекту Закону України «Про спеціальний статус потерпілого від особливо тяжкого злочину проти життя та здоров’я, відшкодування  матеріальної, моральної шкоди таким особам державою зі обов’язковим зверненням регресу до засудженого» (реєстр.  № 4991) та надання експертного висновку на відповідність його оформлення та реєстрації вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів.

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на відповідність оформлення та реєстрації проекту Закону України «Про спеціальний статус потерпілого від особливо тяжкого злочину проти життя та здоров’я, відшкодування  матеріальної, моральної шкоди таким особам державою зі обов’язковим зверненням регресу до засудженого» (реєстр.  № 4991), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, і направити його до Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду зазначеного  проекту Закону.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про звернення до Голови Верховної Ради України народного депутата України Скрипника Олексія Олексійовича стосовно розгляду питання нарахування  йому заробітної плати за дні з 14 по 16 червня 2016 року (лист №130/06/11(165908) від 27.06.2016).

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Інформацію про звернення до Голови Верховної Ради України народного депутата України Скрипника Олексія Олексійовича (лист №130/06/11(165908) від 27.06.2016) від 27.06.2016) взяти до відома.

2. День пленарного засідання Верховної Ради України 15 червня 2016 року (середа), вважати таким, в який народний депутат України Скрипник О.О. був присутній та брав участь в пленарному засіданні Верховної Ради України,  і йому може бути нарахована заробітна плата за цей день.

3. Рішення Комітету надіслати народному депутату України Скрипнику О.О. в порядку інформації та Апарату Верховної Ради України для організації виконання.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект розкладу засідань Комітету у вересні 2016 року.

 

Голосували: «за» - 7 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити  розклад засідань Комітету у вересні 2016 року.

 

 

6. Різне.

Перший заступник голови Комітету поінформував народних депутатів України – членів Комітету про звернення до Комітету народного депутата України Лещенка С.А. щодо порушення, на його думку, народним депутатом України Німченком В.І. «етичних норм поведінки – некоректного висловлювання у бік журналістки Ганни Грабарської під час проведення пленарного засідання Верховної Ради України 14 липня цього року», який, в свою чергу, у відповіді на звернення Комітету щодо надання пояснень, порушив питання про неетичну поведінку щодо нього народного депутата України Лещенка С.А. (стенограма додається).

За результатами нетривалого обговорення було дано протокольне доручення підкомітету з питань депутатської етики (голова підкомітету Папієв М.М.) розглянути зазначене питання та внести пропозиції на засідання Комітету (стенограма додається).

 

 

Перший заступник 

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку