6 липня 2016 року (Протокол № 57)

Опубліковано 12 липня 2016, о 14:28

 Комітет 

 

 

КОМІТЕТ  З  ПИТАНЬ  РЕГЛАМЕНТУ
   ТА  ОРГАНІЗАЦІЇ  РОБОТИ  ВЕРХОВНОЇ  РАДИ  УКРАЇНИ

 

 

 

 

                                                                                                                                                 

                                                                                                                                                                                     Протокол № 57

 

                                                                           06          липня      2016 року

                                                            

                                                           вул. Банкова, 6-8, кімн. 418, 11 год. 40 хв. 

 

 

Головує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

Присутні члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Лубінець Д.В., Папієв М.М.

Відсутній член Комітету: Бондар В.В., Войцеховська С.М., Єфремова І.О., Кишкар П.М.

Від секретаріату Комітету на засіданні присутні: завідувач секретаріату Нехоца М.В., головні консультанти: Кабанець Л.В., Меть Т.М., Нижник К.А., Олексійчук О.М., Поліщук І.В.

Присутні:

помічники-консультанти народних депутатів України – членів Комітету Арешонкова В.Ю., Войцеховської С.М., Лубінця Д.В., Папієва М.М.;

слухачі Національної академії державного управління при Президентові України, які проходять стажування в Комітеті, Закаблук В.А., Кащук О.В., Пасічник М.О.

 

Ведуться стенограма та  аудіозапис засідання.

 

Головуючий на засіданні перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. запропонував народним депутатам України – членам Комітету розглянути проект порядку денного, який складається з шести основних питань, одного додаткового питання та питання «Різне».

Інших пропозицій та заперечень не надходило

        

За прийняття порядку денного засідання Комітету «за основу» та «в цілому» голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

1. Про заяву народного депутата України Сторожука Д.А. про складення депутатських повноважень.

            Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

2. Про проекти законів України

"Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій", внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 4608 від 06.05.2016);

"Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи пенсійного забезпечення, встановлення єдиних принципів призначення пенсій та запровадження накопичувального рівня пенсійного страхування", внесений народними депутатами Єфремовою І.О., Котвіцьким І.О., Денісовою Л.Л. та іншими (реєстр. № 4608-1 від 19.05.2016);

"Про внесення змін до деяких законів України щодо накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та сприяння досягненню бездефіцитності бюджету Пенсійного фонду", внесений народними депутатами Королевською Н.Ю., Солодом Ю.В. (реєстр. № 4608-3 від 26.05.2016).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

3. Про проект календарного плану проведення п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

4.  Про проект Плану роботи Комітету на період п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2016 року – січень 2017 року).

Інформує: секретар Комітету Лубінець Д.В.

 

5. Про пропозиції Комітету до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

                       

6. Про звіт про роботу Комітету за період четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий-липень 2016 року).

Інформує: секретар Комітету Лубінець Д.В.

 

7. Про проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів житлово-комунального господарства", внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Ляшком О.В. Березюком О.Р. (реєстр. № 2597 від 08.04.2015).

Інформує: перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В.

 

8. Різне.

1. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про заяву народного депутата України Сторожука Д.А. – члена депутатської фракції Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ», про складення ним депутатських повноважень згідно з положеннями пункту 1 частини другої статті 81 Конституції України, пункту 1 частини першої статті 4 Закону України «Про статус народного депутата України».

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Відповідно до частини першої статті 5 Закону України «Про статус народного депутата України», внести народними депутатами України – членами Комітету на розгляд Верховної Ради України проект Постанови Верховної Ради України «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Сторожука Д.А.» та рекомендувати Верховній Раді України прийняти його в цілому.

2. Доповідачем від Комітету визначити першого заступника голови Комітету.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проекти законів України:

"Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загально-обов’язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій", внесений Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 4608 від 06.05.2016)

 

 Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на відповідність оформлення та реєстрації проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій», внесеного Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 4608 від 06.05.2016) вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, і направити їх до Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду вказаного  законопроекту.

 

"Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи пенсійного забезпечення, встановлення єдиних принципів призначення пенсій та запровадження накопичувального рівня пенсійного страхування", внесений народними депутатами Єфремовою І.О., Котвіцьким І.О., Денісовою Л.Л. та іншими (реєстр. № 4608-1 від 19.05.2016)

 

 Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на відповідність оформлення та реєстрації проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи пенсійного забезпечення, встановлення єдиних принципів призначення пенсій та запровадження накопичувального рівня пенсійного страхування», внесеного народними депутатами України Єфремовою І.О., Котвіцьким І.О., Денісовою Л.Л. та іншими (разом – тринадцять народних депутатів України) (реєстр. № 4608-1 від 19.05.2016), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, і направити їх до Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду вказаного  законопроекту.

 

"Про внесення змін до деяких законів України щодо накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та сприяння досягненню бездефіцитності бюджету Пенсійного фонду", внесений народними депутатами Королевською Н.Ю., Солодом Ю.В. (реєстр. № 4608-3 від 26.05.2016)

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Висновок на відповідність оформлення та реєстрації проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та сприяння досягненню бездефіцитності бюджету Пенсійного фонду», внесеного народними депутатами України Королевською Н.Ю., Солодом Ю.В. (реєстр. № 4608-3 від 26.05.2016), вимогам закону, Регламенту Верховної Ради України та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, і направити їх до Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, який визначено головним з підготовки і попереднього розгляду вказаного  законопроекту.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект календарного плану проведення п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

 1. Підтримати проект календарного плану проведення п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання та внести на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України – членами Комітету проект Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання».

2. Рекомендувати Верховній Раді України, відповідно до положень частини третьої статті 138 Регламенту Верховної Ради України, прийняти за основу та в цілому проект Постанови Верховної Ради України «Про календарний план проведення п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання».

3. Визначити доповідачем на пленарному засіданні Верховної Ради України з цього питання першого заступника голови Комітету.

 

4. СЛУХАЛИ: Інформацію секретаря Комітету Лубінця Д.В. про проект Плану роботи Комітету на період п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (вересень 2016 року – січень 2017 року).

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити План роботи Комітету на період п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 

5. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про пропозиції Комітету до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити пропозиції для включення до проекту порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання стосовно законопроектів та проектів інших актів згідно з додатками 1-3.

 

6. СЛУХАЛИ: Інформацію секретаря Комітету Лубінця Д.В. про звіт про роботу Комітету за період четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий-липень 2016 року).

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити звіт про роботу Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України за період четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий-липень 2016 року).

 

7. СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В. про проект Постанови Верховної Ради України "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів житлово-комунального господарства", внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Ляшком О.В. Березюком О.Р. (реєстр. № 2597 від 08.04.2015)

 

Головуючий на засіданні Комітету перший заступник голови Комітету Пинзеник П.В. поінформував народних депутатів України – членів Комітету про результати розгляду звернення Комітету до ініціатора внесення цього проекту Постанови народного депутата України Тимошенко Ю.В. про необхідність усунення недоліків щодо кількісного та персонального складу запропонованої тимчасової слідчої комісії з метою прискорення розгляду проекту Постанови Верховної Ради України (реєстр. № 2597) та про можливі шляхи подальшого розгляду зазначеного проекту Постанови, зокрема, перенести розгляд до усунення вищезазначених недоліків, запропонувати Голові Верховної Ради України повернути проект постанови суб’єктам права законодавчої ініціативи без розгляду, або внести його на розгляд Верховної Ради України, а недоліки виправляти під час розгляду в залі засідань Верховної Ради України шляхом внесення змін до тексту проекту Постанови (стенограма додається).

 

В обговоренні взяли участь народні депутати України – члени Комітету: Арешонков В.Ю., Купрієнко О.В., Папієв М.М. (стенограма додається).

 

За результатами обговорення було підтримано пропозицію щодо внесення проекту Постанови (реєстр. № 2597) на розгляд Верховної Ради України (стенограма додається).

 

Голосували: «за» - 5 (прийнято одноголосно).

 

УХВАЛИЛИ:

1. Висновок на проект Постанови  Верховної Ради України, внесений народними депутатами України Тимошенко Ю.В., Ляшком О.В.,  Березюком О.Р. (реєстр. № 2597 від 08.04.2015).

2. Рекомендувати Верховній Раді України визначитись шляхом голосування щодо утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів житлово-комунального господарства в порядку та з урахуванням зауважень Комітету зазначених у висновку Комітету.

 

9. Різне.

Заступник голови Комітету Купрієнко О.В. запросив народних депутатів України – членів Комітету відвідати фестиваль історичних реконструкцій «Сіверські Вікінги», який проходитиме 23-24 липня 2016 року у місті Чернігові (стенограма додається).

 

Секретар Комітету Лубінець Д.В. привернув увагу народних депутатів України – членів Комітету до того, що на сьогодні, не зважаючи на рішення Комітету (протокол № 53 від 18.05.2016), від Апарату Верховної Ради України не надійшло ані доопрацьованого звіту про використання коштів, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» на фінансування діяльності Верховної Ради України, ані доопрацьованого  проекту кошторису Верховної Ради України на 2016 рік.  

Народні депутати України – члени Комітету обмінялись думками та доручили заступнику голови Комітету Купрієнку О.В. підготувати звернення до Першого заступника  Керівника  Апарату  Верховної  Ради України Слишинського В.І. щодо невиконання Апаратом Верховної Ради України рішень Комітету (стенограма додається).

 

Також секретар Комітету Лубінець Д.В. запропонував підтримати звернення першого заступника голови Комітету Пинзеника П.В., висловлене на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради України 5 липня ц.р., а саме:  «Шановні колеги, я хочу підтримати попередній виступ нашого колеги Сергія Лещенка в тій частині, що кожен повинен відповідати за себе. Сергій Лещенко сказав не все, що міг би сказати. В одному з ефірів телеканалів українських він сказав, що нібито Комітету з питань Регламенту заплатив Онищенко гроші за рішення. Я публічно звертаюся до Національного  антикорупційного бюро, до  Антикорупційної прокуратури негайно порушити кримінальне провадження за фактом заяви народного депутата Лещенка. І оперативно, … прийняти одне з двох можливих рішень: або відправити весь Регламентний комітет  на чолі зі мною в тюрму, оскільки воно підтвердиться, або на всю країну повідомити,  що пан Лещенко – балабол, що є загальновідомий факт. Дуже дякую за увагу.».

За результатами обміну думками з цього питання було одноголосно прийняте протокольне рішення доручити першому заступнику голови Комітету Пинзенику П.В. звернутись з листом до Генеральної прокуратури України та Національного антикорупційного бюро України розглянути повідомлення народного депутата України Лещенка С.А. в ефірі ток-шоу Шустер LIVE на телеканалі 3S.tv, що транслювалося 1 липня 2016 року, в якому він припустився висловлювання про те, що Онищенко О.Р. заплатив регламентному комітету за рішення по його справі, а також про те, що регламентний комітет прийняв абсурдне рішення дати згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, але не давати згоди на його затримання, та дати доручення внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, визначити попередню правову кваліфікацію кримінального правопорушення та розпочати розслідування (стенограма додається).

 

Заступник голови Комітету Арешонков В.Ю. порушив питання організації роботи Верховної Ради України у період липень-серпень ц.р. Народні депутати України – члени Комітету обмінялись думками з цього питання (стенограма додається).

 

 

 

 

Перший заступник  

голови Комітету                                                                        П.В.ПИНЗЕНИК

 

 

Секретар  Комітету                                                                   Д.В.ЛУБІНЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку